Inlägg

Inlägg som ExcZist har skrivit i forumet
Av ExcZist

Antec 1200, 7st chassi fläktar där 2 går i 600-800rpm medans resten snurrar i 1200-1600rpm.
Ändrar dock inte när jag ska spela utan de snurrar i samma hastighet.

Av ExcZist

Är ju svårt att säga vilket som är bäst då alla tycker olika men enligt är det alltid cod4 då jag spelade det mest som liten.
Sen är det Cod 2,WaW och Call of duty/United Offensive sen MW2 men spelade ett par månader endast innan jag la ner för fuskandet.
Gillar du singleplayer så kan du ju spela igenom alla spelen ifrån Call of Duty serien men är det MP som gäller så är det ju MW19 och Cold War jag hade kollat på även om jag inte gillar MW19s banor så spelar jag hellre det än Black ops 4. Spelade det ca veckor totalt.

Kolla lite på Modern Warfare 2019 eller Black Ops Cold War om du vill köra MP men även singleplayer samt Zombie i cold war.

Av ExcZist

Installerar om 1 gång per år eller varje halv år om det något som krånglar men kollar man på mina burkar med 7an så går de än utan krångel.

Av ExcZist
Skrivet av mikae1:

Hej! Beställde en lös 14TB WD Gold disk från Proshop och fick den levererad i en kartong utan stötabsorberande material runt. Kartongen är helt stel.

https://i.postimg.cc/DwJ2cxBW/dvknt7irkc861.jpg

Jag har har beställt en hel del diskar i mina dagar och jag har inte stött på en så dåligt förpackad disk förut. Jag har inte brutit plastförpackningen till disken och yrkade på fri retur och att de borde skicka en som är vettigt förpackad i stötdämpande material. Detta fick jag nobben på.

De vill att jag bevisar att disken lidit skada av hanteringen. Rimligt? Jag är ju fullt medveten hur det där paketet jonglerats runt i juletider.

Det där är väl ingenfara?
Fått HDDer ifrån Webhallen som ligger i en antistat påse och sen en liten pappers påse som läggs i brevlådan så det är nog ingenfara med denna om den/de som fraktade grejerna har kastat det.
Men du verkar ha fått 12GB istället för 14GB

Av ExcZist
Skrivet av Valloniet:

Det här argumentet hör man ju ibland. Motargumentet brukar vara att det handlar om två helt olika namn: Xbox One, Xbox Series. Enkelt och bra, tydligen. Fast kanske inte riktigt fullt så enkelt ändå sett ur ett något större perspektiv hävdar jag.

Är själv definitivt ett större fan av Xbox än PS nuförtiden, men ärligt talat: Xbox, 360, One, Series...jämför detta med (PS)1, 2, 3, 4, 5. Hur kan man ens på fullt allvar argumentera emot att Xbox använder ett mycket mer tillkrånglat system till sin namngivning?

Haha kom och tänka på denna när jag läste detta

data:image/jpeg;base64,/9j/4AAQSkZJRgABAQAAAQABAAD/2wCEAAkGBxMTE...

Av ExcZist
Skrivet av Pantsoff:

Synd den ser ut som den gör... Går inte allt mot minimalistiskt? Varför ska man ha en sådan svulst bredvid TVn då...

Synd att både Playstation 5 och Xbox series X är så fula men man köper ju inte en konsol för att sitta och titta på

Av ExcZist
Skrivet av noobs:

Förstår inte riktigt varför den är så mycket mer poppis än Xbox. Är det framtida exklusiva spel som lockar? Varför väntar man inte i så fall med att köpa?

Läser man vad fanboysen skriver på båda sidor så ropar Xbox fansen " våran konsol är bättre" medans PS fansen ropar " Vi har bättre spel"

Jag har alltid tänkt så här, folk köper Playstation av samma anledning folk köper Nintendo,deras spel endast.
Xboxen enligt mig har inte mycket till exklusiva spel då man kan spela de på datorn och det är typ, Halo,Forza och Gears of War som är intressant och har man då en riktigt bra Stationär eller Laptop så kan man köra på det och en Playstation.
Men sen finns det ju en del som köper den nya konsolen för att spela gamla spel men det är ju upp till de.

Men Playstation och Nintendo är lite som en Religion, ungefär som Anime ,Final Fantasy,Pokemon.

Edit: Ja 360 var bättre än ps3 men man köpte ju fortfarande PS3 även om man sen köpte en xbox 360 men den gick ju bara sönder

Av ExcZist
Skrivet av dezine:

Har du några andra enheter anslutna via kabel till din router eller kör du alla enheter hemma trådlöst?

2 Stationära och konsolen går på kabel, resten är på Wifi som ett par laptops , AppleTV och sambons telefon. Har dock flera konsoler men alla körs inte med samtidigt dock så står alla bredvid varandra så flyttar bara nätverkskabeln emellan de då jag inte tänker köra via wifi
Kör denna och funkar utmärkt men går inte att köpa längre, finns väl en nyare variant av den tror jag.
https://www.inet.se/produkt/5420048/asus-rt-ac5300-aimesh-ac5...

Av ExcZist

Har själv Telia 100/100 med TV dock använder jag inte vanlig TV längre.
Men då Telia routern var kass så köpte jag en dyrare Asus som kunde köra TV och det var ju bara att ställa in Nätverksporten i routern för just TV men det går ju inte att köra något annat i just den porten än Tv boxen nu.
Gick efter en guide är på sweclockers angående det om jag inte har fel då det var 3/4 år sen jag ställde in det.

Av ExcZist
Skrivet av istream:

Kolla om det är sata 3 på gränssnittet på den. Om det är det så är det värt att byta till ssd.
Jag har en hp med samma processor och bytte till ssd för några år sedan. Den funkar galant fortfarande. Win 10 startar på ca 15 sec.

Kan tycka att det är värt att byta till SSDer på alla laptops med HDDer om man nu använder de varje dag.
Bytte till SSD på min gamla LG och den blev snabbare än den var med hdd.

Av ExcZist

Köpte hel års så kunde inte bry mig så mycket om priset per månad men 89kr är egentligen inte mycket. Men enligt mig så är det värt dom 89kr om det finns något att titta på och var samma sak med netflix.
Jag har inte vanliga tv kanaler för jag anser att det inte finns ett skit att titta på och då lär jag ju heller aldrig skaffa det utan jag kör streamat och köper en del filmer/serier på DVD och Blue Ray.

Av ExcZist
Skrivet av rgro:

Någon som har koll på hur flertrådad motorn är? Försöker köra 144hz och fullt belastar den en i7-8700. Häftigt!

Märker det på min laptop med i7 9750h som har 6 kärnor och 12 trådar och hoppar runt 60-80% och mitt 1660ti jobbar för fullt i 98%.
Men processorn ligger rätt ofta på 80%, mest på natte tid när allt är så fancy.
Rätt glad att man fler kärnor i sin stationära just nu ^^

Av ExcZist
Skrivet av HenrikM:

Svårt att säga nått utan "no-dlss"

Nu har jag lagt till en länk med utan dlss dock förstår jag inte varför det är svårt att säga något om det då dlss ger ju mer prestanda eller bättre bild.
Får ju 34fps utan dlss och är ju samma sak i andra spel med Ray Tracing.
Men jag vet ingen som sitter med Ray Tracing på och köra utan dlss men kanske finns de som har imba datorer och får högre fps utan. Jag har då ingen aning men jag hade inte suttit i så låg fps när man kan få 60+.

Av ExcZist
Skrivet av Lagerlöf:

Du kan ju jämföra här (4K)

OFF
https://i.ibb.co/7VqGxHk/OFF.png

Performance:
https://i.ibb.co/hmNWj0V/ON.png
Ser ut som något hällt vaselin över hela skärmen.

Är ju Performance mode som ska ge mer fps men det finns 2 performance lägen, Balanced och Quality ser ju mycket bättre ut men man tappar ju lite fps.
Kanske inte de bästa bilderna för att kolla grafiken men tycker man ser lite skillnad på marken och texturer,ljuset när man åker runt. Men så här ser det ut för mig på natten med Ray Tracing på högsta och DLSS dock kör jag på balanced då fpsn blir högre på dagen samt när man gör mission då det inte är så mycket som blänker. Men Balanced -> Quality enligt mig vilket är mellan Quality och Performance
Quality
https://i.imgur.com/mY7xqsr.jpg
Performance
https://i.imgur.com/MFVdDyp.jpg
Ultra Performance
https://i.imgur.com/XPhaPWD.jpg
Utan DLSS
https://i.imgur.com/Z4uPsCw.jpg

Av ExcZist
Skrivet av Erpatjoff:

Cpu usage ligger på 50% och kortet på typ 46% för mig i stan, fattar inte ett jävla dugg.

För mig så ligger gpun på 98% och cpun på runt 40/42% medans min laptop med i7 och 1660ti så är det 63% för processorn och 97% på grafikkortet med runt 50Fps natte tid och bus körning men nej jag fattar inte vart alla problem kommer ifrån.
En del säger att det är spelet och andra säger Drivrutiner/ folks konfigurationer "datorerna"

Av ExcZist
Skrivet av Trombley:

Kör spelet i 3440x1440p, High med full RT och dlss performance på ett 3080 och 8700k @ 4,9GHz och jag blir definitivt cpu-bottleneckad när det är många NPCer på runt omkring. GPU load ligger max på 97% och som lägst på <80%. Kan gå från 80+ fps till som lägst 45 fps. Hoppas på lite prestandaförbättringar och längtar till digital foundry's optimization guide.

Mjo verkar som att folk har lite problem med lite olika konfigurationer.
Folk med RTX 3000 Serien kan ha allt från low och 45 fps ish till max settings och ha hur bra fps/flyt som helst samtidigt som det finns folk med GTX 1060 som har jätte bra fps och flyt och andra med i7or och GTX 1080Ti så flyter det på som skit där med.
Har nog aldrig förstått vad detta beror på när det kommer till många nya spel men jag antar att man får vänta på patchar till spelet?

Av ExcZist

Rätt imponerad av spelet. Flyter på bättre än väntat med High/Ultra som var "stock" och RT på Ultra med DLSS på Performance 70-120fps beroende på område 1080p med ett RTX 2070 Super.Sätter jag på Balanced så sjunker det till 57 när det regnar och är natt men på dagen så ligger den på 60+ när jag kör bil och medans man springer i byggnader och skjuter så är det runt 70-90fps. Blir att testa laptopen sen och se hur det funkar, vore ju kul om man kan lira det när man ändå inte är hemma. Sjukt nice spel ändå och det var lätt värt väntan

Av ExcZist

Brightness 46 på min main primära och mina andra 2 är det max för att det ska bli lika ljust, då dom är rätt mörka.
Är Benq Esport skärmar, 240Hz och äldre 144hz.
Min 35" Svive har jag ca 40% med då den är riktigt ljus.

Av ExcZist
Skrivet av Jacob:

Det gäller väl dock även Xbox eller för den delen allt där det är möjligt att vara inskränkt fanboy?

Skämt åsido (fast jag skojade inte) tycker jag att fallet spelkonsoler är speciellt och i många fall mer befogat att ha en tydlig preferens man ogärna avviker från. Jag tror ändå att merparten köper en spelkonsol utefter spelutbudet och kanske främst vilka exklusiva speltitlar som finns, snarare än att stirra sig blind på säg prestanda och funktioner som med andra produkter är det som rimligen bör vara avgörande.

Oja så är det ju men Xbox fanboysen ropar ju mest om sin prestanda medans playstation fansen gör samma sak som nintendo, pratar bra om sina spel medans jag alltid tänker att det är en konsol, plug and play och det är så jag alltid kommer se det men spelar ju på både xbox one x och PS4.
Många köper ju konsolerna för just spelen men sitter man och läser på vad folk skriver på youtube kommentarer,reddit,fb med mera så är det ju mer Prestanda VS Spel som det tjafsas om vilket jag kan tycka är lite löjligt för båda är ju bra men har olika spel.

Both, both is good

Av ExcZist

Har coil whine på min burk med, det har även varierat beroende på hur hög fps jag matar ut i spelet . Sitter jag med förstärkaren så tjuter det även ut i högtalarna tills något börjar låta, annars kan det pipa innuti lådan men även i headsetet under spel tills man låser fpsn.
Har själv tinnitus och haft sen 2010 och det tjuter alltid i mina öron när det är rätt tyst men är rätt van vid det så tänker inte på det.
Men nästan alla mina grafikkort har haft någon form av coil whine när de suttit i vissa datorer.
Mitt gtx 1080 hade coilwine så jag gav bort det och köpte ett 1080ti då och farsan märkte inget tjut i sin burk som jag hade så jag antar att vissa delar kan påverka det med.