Inlägg

Inlägg som JexxitS har skrivit i forumet
Av JexxitS
Skrivet av employed:

Inga reaktioner på priset på spelet? 649Sek för standard PC-versionen. Köper du på tex PS5 så får man betala nästan 800sek (plus avgiften för att spela online). Inte billigt direkt för ett spel med endast MP. -_-

Alla PS5 spel har väl typ gått upp 100 kr i pris överlag så det är ju inget konstigt.

Sen är det väl vanlig multiplayer, men även "Hazard zone" och en ytterligare grej som kommer presenteras senare. Men Hazard zone skulle ju kunna vara något nytt "BR"-liknande som många andra tar efter, men BF2042 var först med.

Sen ska man ju vara ärlig att dom södra flesta köper Battlefield och många andra spel för multiplayer, det är där dom kommer sitta med 100+ timmar och spela. Kampanjen klarar man vanligtvis ut på 5 timmar kanske.
Sen har har inte Battlefields kampanjer varit särskilt bra senaste åren, så ser ingen förlust i det alls. Lägger gladeligen alla pengar på ett multiplayer där man lagt ALL fokus på denna gång. Men skulle det nu bli ett fiasko, så kommer man ju bli förbannad. Men vad man sett och hört så är jag mer än nöjd.

Och det är alltid så att man inte kommer få ett 100 procentig hype-tåg. Men skulle absolut säga att 90% av alla som sett trailern osv var nöjda med vad dom såg, förutom SweClockers då. Men så ere.

Av JexxitS
Skrivet av TKD_1337:

https://youtu.be/ASzOzrB-a9E

12 miljoner visningar med ungefär 923 tusen likes och 24 tusen dislikes. Kul att se.

Hälften av alla dislikes kommer med all säkerhet från SweClockers.

Av JexxitS
Skrivet av Sveklockarn:

Jag ställer mig frågande till behovet av så många BF3-referenser i trailern för ett nytt spel.

Det klart att EA/DICE har mycket badwill från den botchade BFV-releasen med allt blåsväder kring det och den påföljande försäljningsfloppen, men att de försöker spela på nostalgi övertygar inte mig om att de faktiskt gjort något annorlunda, särskilt inte när storyn spelar på vissa aktuella politiska teman.

Verkar dock ha övertygat merparten av alla BF-fans, vilket dom nog är nöjda över. Och dom ville förmedla att man nu lyssnat på fansen mer än någonsin och ville pinpointa det med gamla referenser i new gen.

Hejters still gonna hejt dock.

Av JexxitS
Skrivet av Shrudder:

Lika konstigt är det ju att jubla och vara jättehypad över ett spel "som vi inte ens sett än". Nåväl, tror det gnälls mer här för att Battlefield var ohyggligt populärt för 15 år sedan och det är bra mycket fler gamla rävar här som spelat sedan första spelen än på andra forum där medelåldern troligtvis är lite yngre och många inte spelat de äldre spelen. Helt olika förväntningar, med andra ord.

Jag är jättehypad utifrån trailern, bilderna, infon och allt vi vet hittills. Och var med och spelade Battlefield 1942 när det släpptes.

Ser fram emot att se gameplay videos på söndag. Då kan hypen cementeras eller tas ner på en normal nivå.

Av JexxitS
Skrivet av isbjoern:

Svenska gamers är av suraste sorten, både här och på FZ är alla gnälliga som tusan medans på övriga internet så jublas det.

Jag ställer mig till skaran som jublar, äntligen något annat än WW1 och WW2, nu kör vi!

Absolut bästa kommentaren. Och otroligt sant också. Enda gnället jag sett om trailern och spelet (som vi inte ens sett än) är här på Gnällklockers. I övrigt så jublar typ alla och är jättehypade osv, inkl jag som älskar Battlefield.

Av JexxitS

Jävlar vad mkt gnäll det var här. Jag tycker det ser grymt kul ut. Och man måste inte vara en 14-årig snorunge för att tycka att trailern var bra (som någon sa) Mvh 30+.

Men tydligen så samlades alla som inte tyckte om trailern i denna tråd, för på sociala medier i övrigt har jag till 99% sett positiva ord.

Nä jag är superhypad och även glad att det inte blev för "futuristic" som 2142, vilket inte alls är min grej. Men robothundar, drönare t ex kan jag leva med.

Som Battlefield-spelare, som varit på Battlefield-communityn så är det mkt dom fått med (som vi vet om just nu), som folk önskat.

Att det inte finns någon enspelar-kampanj är ett plus i min bok. Visst kan det vara kul att spela det, men sånt kostar mkt pengar och tid. Nu har man lagt allt krut på multiplayer, vilket är det som majoriteten spelar dag ut och dag in.

Av JexxitS
Skrivet av Bagarbosse:

Grafikkortet. Det är ingen vits att uppgradera någonting annat i den burken innan du uppgraderat grafikkortet. Därefter (eller samtidigt) cpu.

Nätagget pallar nog upp till 3070 utan problem.

Tack för tipset. Ja isåfall, så är det väl inget jag ens behöver fundera på förrän det finns mer 3070 på marknaden t ex.

Av JexxitS

Tänkte fråga lite.

Vad skulle ni tipsa på att nästa uppgradering bör vara i detta bygge?
- Svive Halo S650
- Palit GeForce GTX 1660 SUPER GamingPro OC
- AMD Wraith Stealth
- AMD Ryzen 5 3600
- Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 3200MHz 16GB
- Kingston A2000 1TB NVMe M.2 SSD
- ASUS ROG Strix B450-F GAMING, Socket-AM4
- Corsair TX550M, 550W PSU

Inget akut med tanke på grafikkort osv. Men tänker att en investering på nätagget till ett bättre för typ 1000-1200 kr, typ Corsair RM-serien. 7-800 watt typ. Är ju en långtidsinvestering. Men det kommer väl inte påverka benchmarken på bygget va?

Sen vore nog en till hårddisk kanske en vettig uppgradering. Nu köpte jag iofs en extern hårddisk (inte SSD), för någon dag sen, på 4 TB som jag tror räcker ett tag. Så en ny intern SSD kanske känns överflödig.

Men alla tips är välkomna. Alltid kul att få tips på vad man kan tänkas förbättra, och som vad borde vara en rimlig uppgradering just nu eller nu i sommar.

Av JexxitS

Okej återupplivar denna tråd nu.

Datorn som är i första inlägget har nu gått sönder. Eller något av delarna, och är väl inte värt att köpa en ny del när resten av delarna är rätt gammalt.

Fick ett erbjudande om denna dator:
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=5163021

Visserligen en Laptop. Men är det en stor uppgradering från den stationära jag skrev om i första inlägget? Ska få köpa laptopen för 3500 kr iaf.

Mvh en som inte har så bra koll och är arbetslös så en ny dator för ca 7-10 tusen känns uteslutet just nu. Och köpa ett "nytt" grafikkort för några tusen känns lite sisådär tänker jag.

Av JexxitS
Skrivet av MrWhizeguy:

Du kanske inte körde NVENC kodec, så din CPU fick ta smällen. Vilket din CPU inte klarar av riktigt (att spela och streama utan att tappa frames) NVENC är klart det bättre valet.

Jag hade sparat pengar till uppgraderingar DOCK hade jag väntat och se om det är värt mödan också.. sedan se VAD du själv upplever måste uppgraderas.. CPU lär du klara dig länge med, får du för mycket framedrops i spel kanske du kan kika på GPU, men kanske inte alls är ett måste ännu?

Webcam: Förstår ärligt inte grejen med det.. men ja såklart.. vill du köra med det för att "komma närmare din publik" så se till att du är hyfsat belyst åtminståne.. släcker du ner allt och endast kör med skärmen som ljuskälla så stäng hellre av kameran då, bilden är för mörk och kommer mest bli mörkare/ljusare i otakt med spelet och kommer bara störa

NVENC vet jag inte ens vad det är. Tror inte jag ändrat något inställning i OBS mer än att jag spelat in i 1080p tror jag, för det är det jag spelar i. Men får slå på det. Sen kanske sänka grafi inställningarna i spelet en aning, inget jag lägger så jättestor vikt vid.

Vad gäller webcam är det nog inget jag kommer syssla med inom en överskådlig tid. Man vet aldrig i framtiden om det känns rätt då.

Just nu har jag ett Logitech Pro X Gaming Wireless headset som jag pratar och lyssnar med. Får väl köra med det i början, då jag tänkte börja med att göra videos tror jag.

Av JexxitS
Skrivet av Saddl3r:

Capture card kommer du inte behöva så länge du vill streama datorspel. Ladda ner OBS och skapa ett konto på Twitch, sen är det bara att köra.

Varför känner du att du behöver uppgradera datorn? Har du provat att streama? Som folk är inne på är det endast grafikkortet som är relevant att uppgradera, och grafikkort har stigit sjukt mycket i pris på senaste tiden på grund av världsbrist. Känner du att du vill ha högre FPS eller hur märker du av att datorn är undermålig?

Varför jag känner det är att jag testade att ha OBS igång men endast för att "spela in" denna gång och FPSen droppade ganska mkt då. Möjligen hade jag fel inställningar i OBS. Kanske får testa mig fram lite.

Det där med kamera och mikrofon är sånt som får komma i andra hand. Tänker att det måste gå att spela och streama samtidigt utan att man tappar så mkt FPS, till att börja med.

Möjligen att jag borde spela in i 720p istället för 1080p med den dator jag har. Som någon nämnde här ovan.

Av JexxitS
Skrivet av siglolmic:

Alltså din processor är bra, det skulle vara om du uppgraderade cpu-kylaren så den blir kallare och därmed kan gå snabbare utan att överhettas. Jag vet inte vad man streamar med men för gaming är det absolut grafikkortet som ska uppgraderas, det är gammalt och inte särskilt starkt. Ryzen 3600 fungerar väldigt bra fortfarande, iallafall i jämförelse med grafikkortet.

Ny GPU och potentiellt ny cpukylare, skulle jag säga.

Grafikkortet släpptes väl för bara 1,5 år sen (är kanske gammalt då iofs). Själva datorn köptes dock nu i November. Men kanske det behöver uppgraderas ändå.

Av JexxitS

Vad bör prio va att köpa ifall jag ska streama?

Hej, funderar på kanske streama lite.

Har en dator med dessa specifikationer och tänkte streama olika spel men just nu mest, Battlefield V och Warzone.

Palit GeForce GTX 1660 SUPER GamingPro OC
AMD Wraith Stealth
AMD Ryzen 5 3600
Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 3200MHz 16GB
Kingston A2000 1TB NVMe M.2 SSD
ASUS ROG Strix B450-F GAMING, Socket-AM4
Corsair TX550M, 550W PSU

Vad borde jag fokusera mest på att byta ut/köpa? Processorn va? Kanske mer RAM?
Eller borde jag spara till en helt ny dator/laptop? Men då måste jag väl ha Elgato Capture Card väl?

Tips mottages gärna👍
Mvh

Av JexxitS
Skrivet av griid:

Om du överklockar RAM eller CPU. Ställ ned allting till stock och se om du får allting stabilt.
Finns ingen mening att börja överklocka när datorn är så pass instabil just nu.

Jag hade detta problem när jag överklockade.
XMP-profiler kan verkligen ställa till det!

Men sen jag valde D.O.C.P så har datorn fungerat stabilt. Överclockar endast minnena och innan valde jag 3200 mhz utan att välja D.O.C.P. Sen märkte jag att jag hade en 6 månader gammal BIOS så uppdaterade den. Nu har datorn startat upp 3 gånger utan blue screen.

Av JexxitS
Skrivet av Spelaspel:

Du måste säga vad det är för felkoder du får annars är det svårt att hjälpa. Om du trycker restart i Windows får du BSOD varje gång då? Om man få BSOD vid boot kan Windows stänga av funktioner etc för att lyckas starta. Datorn stängs nämligen inte av helt när man trycker "stäng av" om man inte stängt av fast startup i Windows power settings först förutom vid restart.

Kommer inte ihåg alla olika blue screen koder jag gått men säkert 4-6 olika.

Men tre av dom är dessa om jag minns dom korrekt:
"KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE"
"MEMORY_MANAGEMENT"
"CRITICAL_PROCESS_DIED"

och googlat dom varje gång typ och försökt med någon åtgärd, någon har återkommit, men några nya kommer upp ibland.

Nu har datorn dock inte haft blue screen på senaste 2 uppstarterna efter att jag valt D.O.C.P och uppdaterat drivrutinerna igen och uppdaterat BIOS. Så.... *peppar peppar*

Av JexxitS
Skrivet av SleeZy:

Menar du efter att du har fixat docp? Eller innan?

För jag tror att du hade innan satt in 3200mhz och låtit timings osv vara på auto vilket snabbt leder till problem samt för lite ström till minnerna i default auto.

Det som händer med docp profilen är att den manuellt ställer in timings som minnerna är godkända för samt höjer volten till rätt, brukar oftast vara 1.35. Beroende på minne såklart.

Sedan så kan det ju vara så att minnet som används inte finns med på QVL listan vilket gör det en gambling om minnerna fungerar som dom ska eller inte, då tillverkaren inte har testat den konfigen.

Jag gamblade t.ex med mina hyperx fury, som tur nog fungerade felfritt på 3200cl16 trots att dom inte var med på QVL listan. Men det är inte alltid det fungerar. Därför rekommenderas det att köpa ram som finns på QVL.

Har inte tagit mig tid att kika på QVL listan med dina minnen, men med tanke på att du köpte det som ett färdigt system så lär det ju ha kollat så att allt ska fungera.

Jag ändrade bara till 3200 MHz utan att välja DOCP och trodde det var rätt.

Men nu har jag även satt på DOCP och då valdes 3200 MHz automatiskt.

Av JexxitS
Skrivet av SleeZy:

Toppen! Hoppas att de löst sig om det nu är minnet som strulat innan.

Några blue screens jag fått har det stått "..._memory_..." på iaf. Kan kanske ha att göra med andra minnen på datorn, jag vet inte. Men uppdaterade ju iaf BIOS nu också och tror jag uppdaterade någon annan drivrutin också om det var processorn kanske.

Pallar fan inte installera om Windows asså, men kanske blir illa tvungen till slut😬

Av JexxitS
Skrivet av SleeZy:

På det moderkortet heter det D.o.c.p

Välj den inställningen samt fyll i 3200mhz.

Vart väljer jag den inställningen? Försökt leta men vettefan vart jag ändrar D.O.C.P. Helt noob på detta😬

Lyckats uppdatera BIOS iaf via internet. Hade en version från 17/6 2020 och den uppdaterar nu till en version från 8/12 2020. Så 6 månader nyare bios iaf.

Edit: Tror jag hittade D.O.C.P profilen.
Stod auto, off och sen D.O.C.P så valde den och då poppade 3200 MHz upp strax under.

Av JexxitS

Detta är datorns Specs:

Svive Halo S650
Palit GeForce GTX 1660 SUPER GamingPro OC
AMD Wraith Stealth
AMD Ryzen 5 3600
Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 3200MHz 16GB
Kingston A2000 1TB NVMe M.2 SSD
ASUS ROG Strix B450-F GAMING, Socket-AM4
Corsair TX550M, 550W PSU

Av JexxitS

Okej fick flera svar här.

Köpte datorn i November hos Komplett, med ett 1660 Super, en Ryzen 3600, 16 GB Corsair rgb minnen, dom där popuraste.

Enda jag gjorde var att installera Windows som jag köpte, och sen installerade jag drivrutiner när jag kollade en Youtube video på en populär kanal, engelsktalande. Sen har jag bara installerat några spel och så.

Vet inte ens vad XMP profil är.
Ändrade bara hastigheten på minnena då dom hade 3200 MHz i egenskaperna och moderkortet tillåter det.

Hur uppdaterar jag bios och hur fixar jag XMP-profil, känns som båda dom grejerna kan fixa en hel del🙂