Inlägg

Inlägg som JexxitS har skrivit i forumet
Av JexxitS

Jag hör er!

Cloud Alpha är dock billigare än de Sennheiser ni tipsar om och jag har verkligen inte hört någon klaga på ljudet i Cloud Alpha alls. Sen finns det säkert gaming headsets som är bättre. Men för 989 kr på webhallen så tror jag att jag går på HyperX CLoud Alpha trots allt. I framtiden kanske jag byter till ett par Sennheiser när jag blivit mer kräsen hehe.

Bör väl kanske påpekas att jag går alltså från inga hörlurar alls, till ett par gaminghörlurar. Alltid haft ljud via TVn endast tidigare, inte ens något surround-system hehe. Så jag tvivlar inte på att jag kommer bli rätt nöjd trots allt.

Och för skojs skull testade jag mina in-ear hörlurar som jag har till mobilen, såklart rätt dåligt ljud då dom köptes för ett tag sen för några hundra kronor, men ändå stor skillnad mot TV-ljudet. framförallt kunde jag lista ut vart motståndarna befann sig i CoD4 Blackout som jag inte riktigt lyckats med förut vilket gjorde att det gick bättre för mig. Nä kommer säkert bli sjukt nöjd med Cloud Alpha för under tusenlappen.

Måste dock påpeka att Sennheiser PC 360 Special Edition var rätt snygga, för 1249 kr på webhallen.

Av JexxitS
Skrivet av Eziz:

Är Sennheiser inte aktuellt eller?

Skickades från m.sweclockers.com

Nä, har fokuserat in mig på HyperX Cloud Alpha nu, bra pris och mkt som passar in på det jag gillar. Sen har jag ingen aning om ljudkvalitén men de flesta reviews jag sett har hyllat ljudet i dom vilket låter lovande.

Men vadå, du tycker jag borde köra på Sennheiser, varför det?

Av JexxitS

Tack för alla tips såklart, det lutar dock åt antingen..

HyperX Cloud Alpha Pro eller HyperX Cloud Flight

Kollar youtube-videos och läst recensioner och i princip alla tycker båda är grymt bra och värda sitt pris, men vad tycker ni? Vad är era erfarenheter?

Av JexxitS
Skrivet av Sinery:

ATH-M40X typ det enda om du inte köper begagnat.

Okej, den har ju dock ingen mic. Vet att jag skrev att mic inte är superprio, men den jag ska köpa får gärna ha en mic, antingen så den sitter där eller att den är avtagbar som Corsair har eller HyperX cverkar ha (tror jag).

Det är mest gaming jag ska ha hörlurarna till, att lyssna på telefonen är sekundärt i sammanhanget, annars hade jag nog köpt Audio technica faktiskt, fast kanske M50X istället.

Men Audio Techniga har väl inte surround ljud i lurarna eller det kanske inte spelar roll så mkt om du ska höra fotsteg osv? Då kanske Stereo-ljud räcker?

Av JexxitS

Tips på bra hörlurar för gaming

Tja!

Har inga gaming hörlurar atm men tänkte köpa på blackfriday eller cybermonday.
Så vilka hörlurar är bäst till spel som CoD BO4 (spelar Blackout mest), Battlefield V, Battlefield 4 och liknande spel i framtiden? Så hörlurar där man hör fotsteg ganska klart men ändå med bra bas och tydligt ljud vore såklart rätt nice. Mic är inte superprio direkt, men får gärna ha en funkande sådan (plus om det går att ta bort som t ex på Corsair HS50).

Men tänkte också använda dom till att lyssna på poddar innan läggdags typ, så måste funka till en smartphone med 3,5 mm ingång eller bluetooth.

Spelar ingen roll om det är trådlöst eller inte egentligen men såklart bekvämare utan en sladd.
Spelar konsol och inte PC, kan va värt att nämna. Och det är PS4 Pro som gäller då.

Har funderat själv på typ Corsair HS50 men hörde att dom inte är så bra till FPS-spel, när man vill höra fotsteg t ex. Hörs nte lika tydligt alltså, som vissa andra för några hundra kronor mer.
Tror ni Corsair HS70 är mkt bättre, dom ser intressanta ut måste jag säga. Snygga, trådlöst och 7.1 ljud osv och löstagbar mic samt kan användas till smartphone.

Och prisramen jag tänker är upp till 1200 kr ca. Gärna under tusenlappen.
Så vad har ni för tips då, bring it on!

Mvh tacksam på förhand

Av JexxitS

Följde supporten på Philips hemsida och kanalerna funkar nu och netflix likaså.

Men kommer ju aldrig bli någon Philips TV i framtiden. Den jag hade innan (Sony Bravia) och den innan det (LG) fungerade prickfritt hela vägen.

Av JexxitS

Tack för svar.
Gjorde fabriksåterställning iaf då ci modulen helt plötsligt slutade fungera eller inte hittades. Kan inte ens installera några kanaler alls nu för den hittar varken analoga eller digitala kanaler när jag söker. Så jävla skumt. Men en annan tv jag har i hemmet, funkar det att kolla på tv. TVn är helt cp! Netflix på tvn funkar dock nu efter fabriksåterställning

Av JexxitS

Turtle beach 600 eller 700?

Har inga gaminghörlurar whatsoever sen innan så båda kommer nog kännas som galet mkt bättre än inga alls men ställer iaf frågan.

Vilken av dom ska jag välja
Mest prisvärda av dom två och vad är de stora skillnaderna, såg att den ena kör Virtual surround sound och den andra 7.1 dts X surround sound, vad är bäst? Och sen något annat som kan vara till fördel och nackdel?
Såg att 600 versionen hade mer lockande öronkuddar som jag nog föredrar men annars vettefan då jag inte är så jättehaj på gaminghörlurar.

https://cdon.se/spel/turtle-beach-stealth-600p-wireless-gamin...

https://cdon.se/spel/turtle-beach-stealth-700p-surround-sound...

Någon med erfarenhet från någon av dessa hörlurar eller?
Ska användas till PS4 Pro så vet ni det. Och mkt CoD Blackout, Battlefield 4 & V och lite RDR2 online (när det släpps) och såklart lite kampanj där jag spelar ensam.

mvh tacksam på förhand.

Av JexxitS

Netflix strular på Philips-TV

Köpte min tv för ca 1,5 månad sen och allt har fungerar grymt och är helnöjd osv.
https://cdon.se/hemelektronik/55-led-tv-philips-55pus6803-12-...

Och har använt den inbyggda appen Netflix som också finns som enskild knapp på själva fjärrkontrollen. Men från och med i förrgår så strular Netflix via tv-appen. När jag trycker igång det så syns ingen bild, men ljudet hörs vilket är riktigt skumt.

Har testat Netflix via PS4 pro som jag har och där funkar det klockrent. Men istället för att ha igång PS4 pro bara för netflix när jag ändå har det via tv-appen känns ju onödigt, även om det blir lite bättre bild via PS4an men skitsamma.

Någon som har eller haft liknande problem och hur löser man detta i så fall?
Är det att återställa till fabriksinställningar som gäller? Som jag gärna inte gör då jag pallar inte ändra alla inställningar och favoritkanaler osv haha.

Ska nämnas att TVn är uppdaterad till den senaste firmware vilket var det första jag tänkte på när det slutade fungera som det skulle. TVn i övrigt funkar precis som den ska, men det är bara Netflix-appen av alla som inte visar bild (bara ljud).

Tacksam på förhand, mvh.

Av JexxitS
Skrivet av HazZarD:

webhallen hade den men är slutsåld nu, jag hade dock inte köpt en ps4 utanför sverige allafall.. Maskinvaran blir inte annan men garanti osv är det bättre köpa i sverige ifall nåt skulle strula, sen sparar man väl inte speciellt mycket för köper du utanför EU så blir det tull, dyr frakt moms osv som tillkommer.

Jo jag vet, även cdon och mediamarkt hade den, men blev uppbokad riktigt snabbt.

Så det är egentligen bara garantin som påverkas, dvs man inte har någon ifall man köper från ett annat land.

Det skulle jag kunna leva med faktiskt. Haft massa konsoler aldrig haft problem hehe. Men inget i konsolen är annorlunda från om jag skulle köpa i Sverige alltså. Tack för svar👍

Skickades från m.sweclockers.com

Av JexxitS

Hej, kanske fel tråd eller om någon ens vet svaret men testar.

Playstation 4 Pro 500 Million Limited edition finns ju inte att köpa i sverige i butik eller på nätet utan man måste ju köpa i andra hand nu och jag kollade på Ebay lite.
Min fråga är då, spelar det någon roll om den köps från ett annat land eller har alla svenska konsoler annan maskinvara eller något sånt. Tror ni att det är typ likadan som om jag skulle köpte den här i Sverige?

Mvh Johan

Av JexxitS

Det har löst sig nu, har Windows 7 installerat, tack för allt som hjälpte på vägen

Admin/moderator kan låsa eller stänga tråden nu

Av JexxitS

Okej, när jag skulle installera Windows 7 så går det inte för att Partitionen inte är NTFS utan man måste formatera om den partitionen, hur och var gör man det ifall man inte har något windows eller ubuntu installerat längre, går det att göra i System setup?

EDIT: Nevermind, hittade en lösning via google hehe.

Av JexxitS
Skrivet av mini-ryttge:

Ja, du behöver dock lösa licens till windows 7, då kan du lika gärna lösa en till windows 10.

USB device ska boot prio vara. För närvarande på plats 2.

Windows XP är i dagsläget helt obrukbart som operativsystem för en dator med moderna användningsområden.

Okej, ska se ifall jag får det att funka med USB-stickan och så.
Tack för all hjälp eller vägledning iaf.

Skriver i tråden senare ifall jag fått det att funka.

Av JexxitS
Skrivet av mini-ryttge:

Finns det ingen specifik anledning att köra windows xp så kör inte windows XP är allt jag kan säga, Det har varit end of life i ett par år. Windows 7, 8, 10 kommer fungera utan några problem.

Alltså, enda anledningen till att köra XP var för att jag har skivan här och att det var original, men har ju mkt hellre 7 eller 10.
Men min plan var först få bort Ubuntu så jag i alla fall har ett Windows, och sedan uppgradera med 7 eller 10 allt eftersom.

Men min polare har alltså en Windows 7 på en USB-sticka, du/ni tror alltså att det kommer funka galant att köra från den om man ändra till floppy usb som priority boot? och då borde det komma upp formatering osv osv?

Av JexxitS
Skrivet av studiox_swe:

Är du helt säker på att datorn är hel? Har datorn bootat linux i överhuvudtaget?
Är du helt säker på att cd-skiva fungerar? Att hitta en fungerande CD skiva som kan vara så gammal är imponerande.

Är du säker på att du har rätt drivrutiner till datorn? Kan inget om just den modellen men den ska köra XP?

Vet inte om datorn är hel, kanske var något fel men när jag fick den så var jag inne på startsidan och ändrade bakgrundsbild osv i Ubuntu, sen satte jag, efter ett tag i Windows XP-skivan som datorn är licenserad för som original. Visst cd-skivan är ganska repig, men det funkar ju att komma in och installera lite, som jag visar på en bild ovan. Men det kanske är fel så till vida att den saknar något så det blir en blåskärm?

Om jag vet en polare som har Windows 7 på en usb-sticka, kan man installera det då? Eller måste det vara en cd-skiva?

Av JexxitS

Har förövrigt ett moderkort som heter BTX ifall det hjälper någon? Det är allt jag vet om moderkortet då han jag fick datorn av sa det.

Alla egenskaper på datorn:
Dell XPS 720
Ram: 8GB DDR2 Ram (Max)
Grafik: NVIDIA GeForce GTX 460
Processor: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2,4 Ghz x 4
Moderkort: BTX
Hårddisk: 1000 GB

Av JexxitS
Skrivet av WarWolf.667:

1. Prova patcha bios.
2. Prova fixa en resque-skiva och kontrollera minne, hårddisk.

Okej, alltså vad du just sa fattade jag absolut ingenting av. Så nu vet du vem du pratar med, kan nada om sånt.
Haha =P

Av JexxitS
Skrivet av WarWolf.667:

Jaha uppenbarligen har du lyckats boota XP-installationen från CD-skivan.
Dock så är det uppenbart att du har problem med själva installationen då den ger blåskärm.

Detta kan vara lite problematiskt att felsöka då det kan bero på en hel mängd olika faktorer.
Spontant tänker jag problem med skivan eller hårdvaran.

Hahaha ja nog har jag problem och jag är ingen noob alls så vette fan vad jag gör härifrån...hmm

Av JexxitS

http://i.imgur.com/xsLDy91.jpg
Okej såhär ser det ut i System setup

http://i.imgur.com/YGi0aLo.jpg
Såhär ser det ut när man kör med cd-skivan

http://i.imgur.com/PM8dd0J.jpg
Och såhär ser det ut när man kört klart cd-skivan och ovan nämnda bild går bort