Inlägg

Inlägg som J4N50N har skrivit i forumet
Av J4N50N

Andra enligt mig, den med 7800XT

Av J4N50N
Nytt bud: 8 800 kr 8800kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av J4N50N

Annonsen är avslutad

Av J4N50N

Processorn finns kvar

Av J4N50N

Ryzen 5 5600 inkl stock-kylare.

Efter uppgradering säljer jag min gamla CPU. Har suttit i ett välventilerat chassi under vardaglig användning. Medföljer gör den oanvända stockkylaren samt digitalt kvitto. Processorn är rengjord och i orginalförpackning.

Köpt hos INET 2022-07-27 och digitalt kvitto följer med.

Läs hela annonsen här

Av J4N50N

Hjälp att hitta rätt adapter för 4pin-PWN till GPU, RTX 2080Ti. Obskyr kontakt

Hej!

Köpte en ersättningsfläkt åt mitt Palit RTX 2080Ti GamingPro OC via Aliexpress men fick en fläkt med fel kontakt skickad till mig som inte går in i fläktkontrollern på grafikkortet. Trodde problemet berodde på att jag hade en vanlig 4pin kontakt på fläkten och att jag behöver en adapter för att kunna koppla in i grafikkortet. Köpte därför en hos Inet en Phobya VGA PWN Adapter

Fick hem adaptern men då visar det sig att både fläkten och adaptern har samma hankontakt, dvs en för stor kontakt för att kunna passa in i fläktkontrollern. Kontaktade därför Inets supports men de visste inte heller vad för typ av kontakt jag kunde behöva, så behöver er hjälp. Nedan har jag länkat några bilder på vad jag menar.

Här är kabeln till vänster kontakten från fläkten, men samma storlek har även hankontakten på adaptern. Kabeln till höger är den gamla kabeln från den gamla fläkten.

(Alla kablar sitter nu på plats)
Här ser man hur fläktkontrollern är, de två övre kontakterna är till varsin fläkt och den nedre tror jag är till en RGB lampa som sitter på sidan. Den stora kabeln därifrån går in i grafikkortet via en 14(?) pins kabel.

Så frågan jag ställer är hur jag ska kunna lösa detta? Vad är det för adapter jag behöver för att fläkten ska passa? Är det någon vanlig ARGB kabel? I värsta fall får jag ta fram lödpennan och försöka mig fram själv, med risk att båda fläktarna ryker med.

Av J4N50N

Annonsen är avslutad

Av J4N50N

Corsair Vengeance RGB DDR5 5600MHz 32GB

Hej! Köpte RAM-minnen under Kompletts bonanza men kommer inte uppgradera på ett tag så dessa kommer ligga oanvända. Tänker jag säljer vidare här för inköpspris+avgifter, alternativt skickar tillbaka.

-Köpta 2023-02-27 hos Komplett, kvitto finns.
-Obruten förpackning, oöppnad

Skickas spårbart och välpacketerat i originalförpackning från Komplett.

Läs hela annonsen här

Av J4N50N

Annonsen är avslutad

Av J4N50N

Såld för 1000kr inkl frakt via PM, skrev till mig direkt efter annonsen las ut.

Av J4N50N

Ryzen 5 3600X

Hej!

Efter uppgradering har jag en Ryzen 5 3600X liggandes här hemma. Processorn är rengjord och all kylpasta är borttagen. Inte blivit använd så mycket samt haft bra ventilering och låga temperaturer. Orginalkylaren följer med. Köptes online på Proshop 2019-11-29 och digitalt kvitto & följesedel finns.

Finns att hämta hemma hos mig i Älvängen (utanför Göteborg) eller så går den att frakta.
Börjar budgivningen på 500kr.

Läs hela annonsen här

Av J4N50N
Skrivet av tcntad:

Moderkortet eller CPU'n. Greg Salazar på YT ser liknande fel ganska ofta. Nej, det finns inget du kan göra i det här läget förutom att byta moderkort/CPU eller iaf byta lagringsenhet

Tack för infon! Får försöka fixa på något sätt..

Av J4N50N

Nytt MOBO, PSU, CPU & RAM vägrar starta.

Sweclockers ni är mitt sista hopp innan jag lämnar in datorn på felsökning. (Dator startar inte, helt död)

För någon månad sen började min brorsas dator börja bluescreena och sen helt plötsigt gick den inte att starta mer. Han bytte PSU till en Corsair RM750 men samma problem kvarstod. Då allt var så gammalt valde vi att köpa nytt istället där lista kommer nedan på det vi köpte.

  • ASUS PRIME B660-PLUS D4

  • Intel® Core™ i5-12400F

  • TeamGroup RAM DDR4 - 16 GB

  • DEEPCOOL AK400

Byggde ihop datorn igen men den vägrade starta, alltså ingenting hände. Började därefter felsöka och nedan skriver jag allt jag har gjort

  • Började med att kolla alla kablar så att de satt rätt, därefter bara testa med 24pin, 8pin CPU, och CPU-Fan inkopplad.

  • Bytte till en fungerade strömkabel för att utesluta det problemet och såg till så att strömmen fungerade i etuttaget

  • Testade därefter att koppla bort alla kablar till Frontpanelen och testade med två olika skruvmejslar att toucha de två powerswitch pinsen för att se så att inte startknappen var paj

  • Bytte till ett annat set RAM som fungerar

  • Tog ett gem och kopplade in i två pins i 24pins kablen o jumpade PSUn för att se om fläkten startade upp, vilket den gjorde. Detta borde utesluta att PSUn är paj tycker jag.

  • Kopplade bort GPU och testade om den startade utan den

  • Bytte till en GPU som både fungerade innan och efter jag hade testat den i denna nya dator.

  • Tog ut moderkortet ur datorn och satte den på moderkortsboxen, testade med skruvmejsel, utan GPU men inget hände

  • Tog bort CPU och kollade så att den satt rätt, kollade så att det inte fanns några böjda pins och satte tillbaka den på på rätt sätt. Den fortsatte vägra starta upp.

  • På moderkortet finns det något som heter Q-LED vilket ska lysa upp om något är fel men den är helt släkt, har även kollat om något lyser upp när jag kopplar in PSUn men det gör det inte.

Efter varje steg har jag försökt att starta upp datorn utan att något händer. Det känns som att PSU, MOBO eller CPU är paj. Det är som att moderkortet inte får någon ström utav PSUn av någon anledning.

Så till sist, finns det något mer sätt att felsöka som inte kräver ett nytt Moderkort eller CPU?

Av J4N50N

Attans, själv var man påväg att lägga in den i varukorgen men var tvungen att först skaffa prime så hann tyvärr inte. Verkade bara finnas två totalt, så du kanske köpte slut på hela lagret

Av J4N50N
Skrivet av Jonas13:

Intressant förslag att byta batteri. Men hur mycket händer på mobilfronten? Kommer jag få en märkbart bättre skärm och andra funktioner om jag lägger ut ca 5000?

Den största skillnaden är att nyare telefoner brukar ha 90/120hz skärmar. Tror din nuvarande telefon har 75hz. Jag skulle rekommenderat att byta batteriet då nyare telefoner i allmänhet inte har stora skillnader mellan din nuvarande. 5000kr är ju dessutom inte så mycket en flaggskeppstelefon kostar, så budgetvarianterna har lite äldre/sämre funktioner för att kunna dra ner priset.

Av J4N50N

Annonsören har avslutat denna annons.

Av J4N50N
Skrivet av anemic:

Hej!

400 för Unifi AP-Pro? Behöver ingen PoE injector

Blev inget köp. Alla finns fortfarande kvar

Av J4N50N

1st Unifi AP-PRO, 2st Unifi AP-LR

Har efter uppgradering fått över tre stycken äldre accesspunkter.

* 1st Unifi AP-Pro utan medföljande PoE injector (Kan fixa om det behövs)

* 2st Unifi AP-LR med medföljande Poe injector.

Något att ha i åtanke är att dessa accesspunkter är End-Of-Life vilket betyder att man kan behöva använda en gammal version av kontroller-mjukvaran för att adopt:a och konfigurera dom men att dom sen ska fungera som vanligt.

När det gäller pris har jag ingen riktig aning om vad dem går för, ända jag kan tänkt mig är att Unifi AP-Pro kommer vara dyrare att köpa. Ge bud i tråden så kan jag se om jag känner mig nöjd

Läs hela annonsen här

Av J4N50N
Skrivet av etnica33:

Slänger in en fråga här.
Är UAP-PRO samma som UAP-AC-PRO? Har försökt googla fram den infon utan resultat.

Om det är samma så fungerar det fint att köra på nyaste kontrollermjukvaran men enligt unifi så kommer det inte komma några mer firmware uppgraderingar(säkerhets patchar).

UAP-PRO är en äldre modell än UAP-AC-PRO

Av J4N50N

Går det att installera gamla Unifi Produkter (End-Of-Life) i ett nytt hushåll?

Hejsan!

Har lite funderingar då jag äger några äldre Unifi accesspunkter som nu är End-Of-Life. Dessa är UAP-Pro samt UAP-LR.

Hade tänkt att sälja/ge iväg dessa och undrar om det går att installera dessa i ett nytt hem där man skapar ett nytt nätverk av dessa accesspunkter eller går det inte? Vad kan man isåfall göra med dessa? Addera dessa i redan befintliga unifi nätverk eller helt enkelt slänga?