Inlägg

Inlägg som BritishTeaparty har skrivit i forumet
Skrivet av Klappa:

En AMD Ryzen 3600X är minst tre gånger snabbare än din processor. Jag vet inte vad du gör på din dator men om du ens bara läser textfiler så är det nog värt att uppgradera nu. En normal uppgraderingsintervall är fem till sju år.

Till TS: 2500k säljs som smör och folk betalar hutlösa pengar för den processorn fortfarande, 2600K än mer sjukt överskattad på begagnatmarknaden. Folk som köper sådana tänker på att de även missar massa andra moderna funktioner som finns på moderkort idag.

Alltså gör princip allt på datorn, men är fattig student just nu så 3600 ryzen är inte på kartan. Men ja, Sandy bridge är inte bäst bang for buck men det är det jag har atm

Är Sandy bridge pålitligt att köpa?

Undrar precis om dem delar nu som finns i omlopp är pålitliga att köpa efter så många år. Vill uppgradera min egen i5 2500k. Och funderar på att köpa en hel uppsättning av moderkort och cpuer. Men är orolig att mycket att det som finns nu är på sina sista ben nu. Speciellt moderkort.

Vad tror ni?

Alla battleroyal spel verkar skitnödiga på snabbast minne

Skrivet av henkiii:

Att skydda medborgares rättigheter handlar väl om att skydda laglydiga från kriminella odågor?

Som sagt, informationen ska vara utdaterad på minst två år och orelevant. Vi som många andra länder har redan stabila sätt att hantera att kriminella inte glöms bort inom en rimlig tid, igenom prick registret. Sen har vi öppna domstolar och du kan begära ut dokument. Om det inte är tillräckligt för samhället och om vi behöver ha att folks bagage dyker upp i Google sökningar, ja men då är det på den nivån att man borde styra upp det på en institutionell nivå snarare att det är en bi produkt av en sök tjänst på internet.

Skrivet av DST:

Är inte så impad, vega kretsen är enbart förbättrad för att köra högre frekvenser som stock gentemot vega kretsen i de tidiager apuerna. min 3200g kom lätt upp i 1700mhz och här får vi istället se dessa frekvenser som stock. Även att köra minnet i högre frekvenser kommer inte göra mirakel. 2133 vs 3400 gjorde inte ås mycket för 3200an, single vs dual var en enorm förbättring så klart men högre frekvens, meh.

Tror ingen hade tanken att det säljs som en uppgradering till 3200g användare . Ganska bra förbättringar, och om man börjar på 1700mhz nu så kan man gå högre. Min tanke för att inte köpa 3200g/3400g va att den med näppet inte klara vissa spel och funktioner. Får man den på +2ghz så har man princip för första gången sparat pengar med en APU. Vilket är huge, princip gör man alla kort fram till 1500kr pensionärer.

Skrivet av henkiii:

Jag ser ett problem i att kriminella/bedragare kan städa undan sig själva från internet med hjälp av denna funktion, utan att då exempelvis nyhetssidan blir informerad.

Benefits outweigh the cost, och som sagt så är kriterien att infon ska va två år gammal och orelevant. Och om vi ska ha västerländska rätts principer där man inte är bränd för livet så måste det här verktyget finnas för att skydda medborgarnas rättigheter.

Hade inte varit fel med en 14nm +++++ Ivy bridge re release just nu

ThinkPad W540: i7-4900MQ + Quadro K2100M + 3K IPS display

Annonsen är för en intressekoll, jag kommer inte sälja datorn under 4000 kronor, och säljer den direkt i princip om ett bud på 6000+frakt kommer. Jag är öppen för att byta datorn med en Ultrabook eller liknande då jag inte har användning av så mycket prestanda.

Specs:
i7-4900MQ
16GB 1333Mhz
Intel SSD SC2CT180A4
Quadro K2100M 2GB GDDR5
3K IPS display (Halvmatt)
Lenovos 9 cell extended batteri

Tillstånd:
Inget slitage utöver någon liten skråma på lockets.
Datorn har ny kyl pasta och drar vid full belastning mellan 61-71 där arbetet på processorn är avgörande. I modellen W540 är CPU värmen en så stor faktor av grafikkortets värme att i min egen användning har jag dragit ner strömmen till CPUn i grafikintensiva jobb för kunna lägga quadro kortet på 61c med överklockning ( 135 mhz+ core , 300mhz+ minne) och full belastning i timmar. Batteriet går 5 timmar Netflix på med egna extremare strömspars metoders, under arbeta så går den på 1 timme.

Läs hela annonsen här

Skrivet av Carl Uhlhorn:

Vi håller på att gå ur quadcore-eran som hållit på i typ ett decenium nu, dualcore funkar bara för lågbudget-system. Definitivt bäst att börja med prollen.

Kolla på r5 3600 eller något från den begagnade marknaden.

Elr bara en i7 7700k. Inte många 3600 på vift, och en i7 öveeklockad till 4,8+ ghz gör allt jobb ändå

Skickades från m.sweclockers.com

(Skicka helst PM med specs och pris, tillstånd datorn är i)
Jag är öppen för alla förslag och lösningar och väntar en vecka innan jag tar ett beslut.

Söker bästa laptop för 0-4000kr

Princip min budget är max 4000kr, föredrar en laptop kring 2000kr.

Prioriterar:

Bra Skärm (färgåtergivning)

Snabb SSD (helst m.2 Pcie)

Thunderbolt 3

Läs hela annonsen här

@Xinpei:
Andan av det ja skrev va något mer tydligt att skilja mer på polis yrkets praktiska och dess byråkratiska komponent, och det va ganska tydligt att det byråkratiska arbetet va det som poliser till vardags gör och inte enstaka chefer. Men men, försök missförstå mig bättre.

@mr_sQuinty:

Det är inte så stora intelektuella krav, om organisera byråkratin så polis yrket är att vara polis. Skaffa utbildning för det byråkratiska, det är den riktiga moderniseringen. Vi har en 60 tals struktur ifrån Palmes tid.

Skrivet av abki:

Det finns exempel på misshandel som har varit under kameraövervakning.
Men när filen visades under tingsförhandlingen så ansåg man att filmen visade en misshandel men de visste inte vad som skedde mellan varje bild i filmen. Den finns även upplagd på youtube.
Den har bra bildkvalitet så man kan känna igen alla personer och är på ca 30 - 60 fps.
Problemet är att det var polisen som misshandlade och det kan inte tingsrätten döma för så de blev frikända.

Vi har t.ex. haft fall då polis skjutit vilt omkring sig under ett bankrån. Där blev polisen åtalad och fälld i tingsrätten men det överklagades till hovrätten och då blev polisen frikänd.
Så polis, även om det går att visa vad de gjort blir nästan undantagslöst inte åtalade oavsett vad de gjort, gäller även vid dödsfall (de har ökat betydligt och är runt 5 - 10 ggr fler än för ca 10 år sen om de inte har ökat mer på senare år)

Vad har det med min kommentar att göra, vi spenderar onödigt mycket miljarder på polis och övervakning i Sverige redan. Problemet i Sverige är inte resurser eller övervakning utan hur jobbet görs.

Kan tillägga att polisen i Sverige är riktiga grisar som gnäller jävligt mycket och vill alldrig ta ansvar för de problem de skapar. Men men, de får ma väll inte säga i det här landet om högerns gulle grisar som kan både döda,våldta och misshandlad samt stjäla ifrån medborgare utan straff som du skriver.

Skickades från m.sweclockers.com

Begagnade RX 64 sjönk helt orelaterade dramatiskt i värde

Inte illa

Skickades från m.sweclockers.com

Så fort någon byter "naming scheme" så blire jevligt svårt för tech pressen att hänga med i svängarna

Någon som märkt tech tubers ser intel iris g7/g4 grafik som banbrytande och jämför den med uhd 620 när intel iris 640 plus är den närmaste liknelsen. *Facepalm. Ingen som tyckte de va konstigt att alla va så snabba med att kongratulera intel på att ha gjort en snarlik identisk grafikdel ifrån tidigare och klappat sig på ryggen för att ha gjort ett stort framsteg.

Va fan nästa sak är väll om Nvidia släpper RTX 3090 ti och helt plötsligt har det utvecklat teknik med 10 gånger prestanda *fotnot , jämnfört med rtx 2060

Skickades från m.sweclockers.com

@Rollese:
På den gamla goda tiden när staten inte hade en kamera i röven på alla och deras mormor så va de ju hel kallebalik, alla vet ju att brott minskar med mera övervakning av farbror staten och inte när folk lever bättre liv.

Skrivet av Fatmajk:

Enligt Dell's hemsida hittar jag bara den billigaste för 12 390 :- med följande specs:

10:e generationens Intel® Core™ i3-10110U
4 GB inbyggt LPDDR3 på 2 133 MHz
M.2 PCIe NVMe SSD på 256 GB
1.16 kg

Hur kan den ha så låga specs för det priset?

Den har ett högt pris för specsen. Dock så är det svårare att hitta en billigare dator med bättre skärm, nu är det inte omöjligt, men xps sitter i samma båt som Apple i det här fallet.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av gulenay:

Är det en stor repa jag ser på bilden PSP?

Ja, typ den är skrapad

Skickades från m.sweclockers.com

@Olle P:

nja, AMD´s referens värde för 2600 är betydligt under vad den drar i praktiken. Sen blir mer komplicerat när Zen är så löjligt avgjord av kylningen för effektiviteten vid samma klockfrekvens, alla proccesorer är ju det till en viss grad.