Inlägg

Inlägg som dmFT har skrivit i forumet
Av dmFT
Skrivet av Mammalainen:

Jag hade gått på den med 3600 i, den har mindre lagring.
Men en 3600 står på sig bra och kommer jobba galant med ett 2080 super 😊

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-9700-vs-A...

https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-RTX-2080S-Super-...

Lite enkel jämnföring där mellan grafikkorten och båda cpu:er ^^

För tänker kanske att ett RTX 2070 med i7an kanske håller bättre långsiktigt. Har inte köpt eller uppgraderat processorn sen 2013. Har en i5 4440 just nu.

Av dmFT
Skrivet av kaptengrek:

Bättre för vad?

Skickades från m.sweclockers.com

Bättre prestanda när det gäller lite nyare spel som Modern Warfare, Star Wars, Outer Worlds och lite tyngre spel.

Av dmFT

Vilken dator är bättre?

Tjena! Skulle vilja fråga vilken av dessa datorer som är bättre som jag kommer länka här nedan. Ena har ett RTX 2080 men kanske en sämre processor. Har inte riktig koll på AMD just nu, och den andra har ett RTX 2070 Super med en i7 som jag tänker då kanske är bättre.

https://www.komplett.se/product/1110070/datorer/komplett-pc/k...

https://www.komplett.se/product/1110043/datorer/komplett-pc/k...

Av dmFT

Ny PC till Black Friday

Tjena! Börjar nu bli dags att kolla på en ny PC och finns såklart ingen bättre dag än Black Friday till detta. Har kollat lite på denna datorn som jag kommer länka här nedan och tänkte fråga om nån kan se om det går att få till den lite billigare om man fixar till en kundvagn med montering själv. Tänkte också även fråga om nån kan ge en liten prediction på vad man tror den kommer kosta nu till Black Friday.

Tack på förhand!

Datorn:
https://www.komplett.se/product/1110043/datorer/komplett-pc/k...

Av dmFT

43 tum budget-TV: LG UK6 eller Samsung NU6?

Tjena! Tänkte köpa en TV till att kolla lite serier och film på och har kollat på ett par alternativ som jag kommer att länka här nedan. Tänkte bara kolla vilken av dessa som är den bästa till just film, serier och kanske lite fotboll ibland?

https://www.komplett.se/product/1081005/tv-ljud-bild/tv-video...

https://www.komplett.se/product/1081004/tv-ljud-bild/tv-video...

https://www.komplett.se/product/1078086/tv-ljud-bild/tv-video...

Har bara kollat runt lite på Komplett så om det finns en bättre TV till samma pris eller i närheten så får ni gärna länka det.

Tack på förhand!

Av dmFT

Känns som att man rånar CDPR när man kan köpa GOTY-edition för 19,99€ på steam rea.

Av dmFT

Chromecast Viaplay 4K

Tjena! Har idag köpt en Chromecast Ultra för att kunna kolla på fotboll i 4K genom viaplay. Problemet är att när det händer väldigt snabba rörelser och bilder så blir bilden lite konstig. Har läst att man ska sätta så att man använder HDMI med 50hz vilket jag gör. Det finns två inställningar till detta. Att använda HDMI med 50hz eller "Jämn videouppspelning". Om man använder "Jämn videouppspelning" så löser sig problemet med bilden men det blir lite sämre fps på videon. Är detta ett problem som går att lösas eller får jag bara stå ut med det?

Tack på förhand!

Av dmFT
Skrivet av XPerion:

Varför ska du casta till Tvn för? Bara öppna Viaplay på TVn och kolla direkt från Tvn istället.

Går det att kolla på innehåll i 4k genom appen?

Av dmFT
Skrivet av edvinnn:

Troligtvis inte... det brukar vara klena grejer som är inbyggda i TV, även om dem stödjer Chromecast funktionen så är jag nästan säker att den inte klarar 4k. Du lär behöva en Chromecast Ultra.

Har precis läst på Viaplays sida att det går bra även om man har Microsoft Edge browser för att streama i 4k men att man även måste ha 7:e generationens Intel Core processor. Jag har en laptop med en i5 4000 nåt i min laptop. Kommer det gå att streama i 4k genom Microsoft Edge om jag kopplar in laptopen till TVn?

Av dmFT

4k Viaplay på LG OLED?

Tjena!

Vi har en LG OLED C7 hemma här och vi kollar på väldigt mycket fotboll. Vi har fått chansen att testa en släktings viaplay konto där vi kan streama fotboll i 4k men han säger även att man måste ha en chromecast ultra för att man ska kunna kolla i 4k. De senaste dagarna har jag läst att det ska finnas en chromecast inbyggd i vår TV. Så om detta stämmer att det ska finnas en chromecast inbyggd, betyder det då att vi kan streama fotboll i 4k?

Av dmFT
Skrivet av backfeed:

Njäe... jag, tre arbetspolare och farsan har LG:s oled av föregående års modell (65" B6 och 55" B6) och ingen av oss har stött på detta (på över ett år). Inte ens en tillstymmelse.

Måndagsexemplar, kanske?

Kan också vara att Viasat Sport har stått på för länge med deras lilla meny till dagens program. Den står ju helt stilla så kan ju också vara den som gjort att det blivit en burn in.

Av dmFT
Skrivet av railman:

Är nog tyvärr något man får leva med i dagsläget med OLED om man lämnar statisk bild på...

Vi har inte direkt haft en statiskt bild på. Har haft ett par TV kanaler på bara. Men detta är inte permanent utan det är att antingen köra den "pixel refresher" eller att sätta på något annat som är snabbare?

Av dmFT

Tidig burn in på LG OLED

Tjena!

Har köpt en LG OLED 55C7V nu på black friday från Elgiganten och har redan märkt att jag fått screen burn in och det är rätt så illa. Jag vet ju att det alltid finns en risk med burn in på OLEDs men att det kommer så här tidigt kan väl inte vara vanligt? Jag gör en "pixeluppfräschning" just nu och jag antar att det kommer att lösa mitt problem tillfälligt men det är väl inte meningen att man ska behöva använda denna inställningen ofta för att fixa till bilden? Vi har fortfarande tid på oss att lämna tillbaka TVn till Elgiganten.

Av dmFT
Skrivet av Peppar2014:

Tack så mycket! Blev denna!

Av dmFT
Skrivet av Peppar2014:

Nej, chassi och moderkort passar med varandra. Define S är ett ATX chassi.

Ok tack så mycket!

Av dmFT
Skrivet av sweisdapro:

@dmFT: Du behöver ett annat chassi (Define S är för mATX moderkort, och moderkortet är ett ATX), P300 som jag länkade är för ATX-moderkort

Ok, så det är bara att byta ut dem mot varandra. Annars stämmer allt annat?

Edit: Det står att chassit kan ha ATX, mATX, Mini-ITX. Så det borde väl inte spela någon roll egentligen?

Av dmFT
Skrivet av sweisdapro:

@dmFT: 8600k är bättre i de flesta lägen än 7700k, gå isåfall på 8700k som de andra har nämnt

http://www.inet.se/kundvagn/visa/11063179/
Ser detta bra ut? Dem vill hellre gå ner i pris med ett GTX 1060 och i5an. Undrar om detta ser bra ut och allt stämmer med delarna.

Av dmFT
Skrivet av Peppar2014:

Ok, tack så mycket!

Av dmFT
Skrivet av sweisdapro:

@dmFT: 8600k är bättre i de flesta lägen än 7700k, gå isåfall på 8700k som de andra har nämnt

Ok, då får jag tacka så mycket! Så moderkortet och resten av dator skickas då om 7 dagar då moderkortet inte finns i lager?

Av dmFT

Går det att få in en i7 7770 där också? Priset kan nog sträcka sig upp till 16 000.