Inlägg

Inlägg som PerWigren har skrivit i forumet
Av PerWigren
Skrivet av mrpijey:

Avancerat = Dyrt. Så inget för mainstream som driver VR framåt, utan bara mer leksaker för de med massor med pengar.

Dyra prylar i teknisk framkant är vad som leder tekniken framåt. Teknik som blir tillgänglig för oss med begränsad budget efter några år, men som utan de svindyra tidigare produkterna inte hade existerat över huvud taget.

Av PerWigren

Tur att jag inte har 10 Gbps för då hade jag inte haft något svarsalternativ.

Av PerWigren
Skrivet av jockos:

Haha, vad dillar du om? Det är ingen som bett om en f0,95 Noctilux, bara en bildvinkel som inte automatiskt ger folk en djävla pomperipossanäsa.
Samsung S-modellerna lyckas ypperligt att få in tre kameror i sina telefoner som är lika stora som pixlarna där inte samtliga är mögiga vidvinklar, google har av någon anledning valt gå en annan väg och det är trist i mitt tycke.

Det är inte vidvinkeln i sig som ger pomperipossanäsa, det är avståndet mellan linsen och subjektet. En vidare vinkel gör att man får med mer bild runtomkring, vilket gör att man håller kameran närmare ansiktet om man inte vill ha med så mycket bild runtomkring, vilket orsakar pomperipossanäsa. Att croppa vidvinkelbilden ger samma effekt som att ha en mindre vid vinkel på objektivet (även om det också ger sämre bildkvalitet eftersom man då inte nyttjar hela sensorytan för bilden) eftersom man då håller kameran längre bort från näsan när man fotar. Egentligen måste kameran komma så långt bort som 2-3 meter från ansiktet för att man ska se naturlig ut med rätlinjig lins om man inte är exakt i mitten av bilden. Med en lätt fatförvrängning/fisheye-effekt kan man se naturlig ut betydligt närmare (men då ser omgivningen förvrängd ut istället).

Av PerWigren

Pixel 8 Pro verkar lockande. Bara man kan stänga av den vanliga över-processningen av foton så att de ser naturliga ut. Fattar inte varför alla moderna mobilkameror defaultar till något i stil med unsharp mask +100, shadows +100, highlights -50, saturation +50, och på många modeller kan man inte ens ändra default-inställning.

Av PerWigren
Skrivet av ChristofferC:

Ultrawide är skräp. Ge mig flera skärmar bredvid varandra istället!

Är du en sån där som kör med maximerade fönster? Du gillar säkert GUIs med stora tomma ytor och mellanrum mellan raderna i listor också. 🤮

Av PerWigren

Nästan alla moderna program har åt h-e för glesa gränssnitt.

Av PerWigren

Bra "Winamp" som inte kan spela lokala filer (webbläsarversionen)...

Av PerWigren

Jag hoppas att det kommer en mini-PC (typ NUC) med 7940HS.

Av PerWigren
Skrivet av Cobritti:

Hoppas att de inte börjar med samma trams för sina toners! Annars lär jag inte köpa en HP igen!

De blockerar redan tredjepart-toners. Har en HP Color LaserJet Pro M254dw som bara kan använda tredjepart-toners tack vare gammal (nergraderad) firmware och blockerad internetaccess.

Av PerWigren

Varför finns det inga 38" 4K-skärmar? Det är ett alldeles för stort hopp mellan 32" (för litet) och 42" (för stort).

Av PerWigren

Ni skulle ha sparat denna artikel till första april.

Av PerWigren

Ronja Rövardotter!

Av PerWigren

Varför så jäkla glest mellan raderna? Vill de att vi ska slita ut scrollhjulet?

Av PerWigren

1080 Ti från 2017. Har det kraftigt underklockat eftersom det låter som en dammsugare när det blir för varmt. Spelar därför nästan bara PS5 och emulatorer. Har varit sugen på att uppgradera ett tag, men nu har jag fler PS5-spel än jag har tid för i att-spela-listan så det får vänta.

Av PerWigren
Skrivet av Starric:

En Shield utan Gamestream är väl inte mycket att ha? Det var ju den främsta funktionen som gjorde att man kanske ville ha en. Jag antar att de vill få över folk till betaltjänsten Geforce Now istället, men måste man ha en Shield för det?

Som så många redan har påpekat så finns det fullvärdiga ersättare i form av Steam Link samt Sunshine+Moonlight som funkar utmärkt på Shield. Dessa funkar dessutom med AMD-grafikkort.

Av PerWigren

Jag använder ofta Steam Link på min Nvidia Shield och tycker att det funkar klockrent. Bättre än Gamestream någonsin gjorde.

För att det ska funka bra med gamepads utanför Steam (t.ex. om man startar ett spel/en emulator från startmenyn) så bör man komplettera Steam Link med VirtualHere. Det är en virtuell USB-hubb över nätet. USB-enheter som kopplas till Shield blir lokala enheter på PC:n. Jag har en Bluetooth-dongel i Shield:en och har flera gamepads samt mus och tangentbord parade med den på PC:n. Lagget är minimalt och funkar mycket bättre än Steam Links gamepad-emulering.

Av PerWigren

Min nuvarande Noctua NH-D15 är den tystaste och effektivaste kylare jag har haft. Hade en NZXT Kraken X62 innan. Det var bland det sämsta skräp jag har stoppat i en dator. Kylprestandan var helt okej men den tillhörande mjukvaran (CAM) hade någon form av megalomanisk uppmärksamhetsstörning och kan närmast kategoriseras som malware. CPU-kylarnas Clippy. En CPU-kylare ska kyla CPU:n och vara tyst, inte ständigt söka min uppmärksamhet med splash-skärmar, inloggningsrutor, changelogs, "tips", Black Friday-erbjudanden och fan vet allt.

Av PerWigren
Skrivet av 0verseer:

100TB Plex server (+ annat fluff runt omkring). Nån som kan rekommendera en bra offsite backuplösning för 50-100TB?

Du kan hyra en server med 10x10 TB HDD för ca €107/mån hos Hetzner. Eller 10x16 TB HDD + 2x1 TB SSD för €167/mån. Gigabit-uppkoppling med obegränsad trafik.
https://www.hetzner.com/sb

Av PerWigren

Hoppas på en riktigt fin APU med Zen 4 och RDNA3.

Av PerWigren

Spotify och iBroadcast för det som inte finns på Spotify.
https://www.ibroadcast.com