Tävlingar och erbjudanden i Komplett Geek Week

Inlägg

Inlägg som SvenskGaming har skrivit i forumet
Av SvenskGaming

Vad för ändamål har du med dina videos och i vilken miljö? Stadsmiljö, skog?

Av SvenskGaming
Skrivet av mrqaffe:

Det är nog liten risk att skärmen och handkontrollen skadats elektriskt.
Om det kommit in nått i xboxen lär det vara uppifrån för det som träffar sidan lär bara rinna bort, är du orolig får du demontera och rengöra men du kan väl titta in i hålen i bra ljus och kolla om du ser några stänk.

Update. Provade precis nu att starta igång Xbox One och skärmen och det märks ingenting än så länge att något är knasigt. Kan det komma senare? Handkontrollen funkar som vanligt också. Syns ingen åverkan på skärmen eller Xbox överhuvudtaget och kan inte än så länge nu när jag startat upp det höra några missljud. Får bli att testa gibba vid ett senare tillfälle.

Av SvenskGaming
Skrivet av mrqaffe:

Fråga dig var det stänkte, finns det nån öppning mot elektroniken med läskstänk runt hålet eller hamnade läsken på höljet ?

Det är bara du som kan bedöma chanserna att det kommit in läst i elektroniken och om det är liten chans så prova om det funkar, är det stor risk så kan det vara bra att plocka isär apparaten och rengöra den men läsk på lådan är bara kladdigt och påverkar inte funktionen, möjligen då om handkontrollen blir seg på nått sätt.

På skärmen så var det främst på framsidan av skärmen men även att läsken åkte ner på framsidan under listen i springan. På xboxet var det främst på högra framsidan och lite kladdigt, droppar på toppen och lite på sidan där det sitter ventilationhål. Xbox kontrollen var mesta övre delen som var dränkt i läsk.

Av SvenskGaming

Så om jag fattar er båda rätt är det bara att vänta nu ett tag typ ungefär 24h och bara hoppas på det bästa?

Av SvenskGaming

Tål hemelektronik läsk?

Hej vet inte vart jag skulle göra denna tråden så moderator får gärna flytta den om den ligger fel.

Lyckades med en klantig bedrift idag. Tappade en oöppnad burk läsk i golvet som såklart gick sönder och fick ett hål i sig som spruta ut hela läsken som en rejäl fontän på mitt Xbox One, Xbox One kontroll och datorskärm som stod på golvet. Allt var avstängt när detta hände så drog ut sladdarna och började hämta papper och vatten och började torka upp läsken. Har nu låtit det få stå torka. Men tror ni att det kommer fungera? Hur länge bör man vänta innan man provar starta igång allt? Elektronik och vätska är ju knappast det bästa? Har någon lyckats med en liknande klantig bedrift? I värsta fall får jag väl spara pengar och köpa nytt men…

Av SvenskGaming

Då är det ett litet problem för mig då mitt Sweclockers konto är kopplat till en gmail jag inte längre kommer ihåg lösenord till som jag enbart skapade för kunna ha ett konto här. Blir kanske att man får göra ett nytt konto på Sweclockers då?

Av SvenskGaming

Hur ska det kunna fungera i praktiken?

Av SvenskGaming

PSP, Playstation Vita, Xperia Play… Lite nostalgi känsla ändå. Men kan bli svårt att konkurrera ut med dagens Smartphones och Steam deck

Av SvenskGaming

Ett tips går det inte göra en systemåtersällning? Hardware reset?

Av SvenskGaming

Därför lösenordshanterare är skräp.

Av SvenskGaming

Wow-känsla

Av SvenskGaming

Hur kan en Pixel 6a vara bättre än Pixel 7?

Av SvenskGaming
Skrivet av Swedishchef_90:

Garanti är enbart för första köparen, oavsett kvitto eller ej. Oftast är dock butiker snälla och hjälper till.

Här har du samma build fast med 11400f
https://komponentkoll.se/bild/WETGI.png

https://swedroid.se/ratten-till-garanti-vid-kop-av-begagnad-e...

"Varför denna information är väsentlig har med att göra att reklamationsrätten enbart tillfaller första ägaren"

"Reklamationsrätten är något som återförsäljaren står för, medan tillverkaren är den som lämnar garantin och garantin är till skillnad från reklamationsrätten inte personlig utan garantin följer med enheten."

Gör om gör rätt innan du påstår massa som enligt dig är "sant".

Tar bilden där du har olika komponenter hänsyn till exempelvis frakt osv??? Bara för att nåt kostar si och så på nätet betyder det inte att det faktiskta slutpriset är det man ser på hemsidan då det tillkommer oftast mycket dolda avgifter. Sen får du inte glömma tiden det tar då tid är pengar också... Sen måste du ta dig tiden att bygga ihop datorn, gå och hämta ut produkterna på postkontor osv...

Så det där med 8100 kr anser jag är en sanning med en modifikation...

Edit* Exakt som jag misstänkte du har inte ens länkat rätt grafikkort du har länkat 8 GB versionen som är billigare än 12 GB versionen från den hemsidan... Gör om gör rätt och kolla upp rätt innan du påstår att det är billigare... Vilket ger en falsk bild av prisbilden...

Av SvenskGaming
Skrivet av klirre:

Lämna tillbaka om du vill ha full återbetalning, ingen kommer snåla 500-1000:- för att köpa av dig utan garantier etc. Du kommer få lämna en rejäl rabatt för att hitta köpare.

Funkar likadant med en ny Audi, du förlorar några hundra tusen på att köra ut bilen ur bilhallen.

Audi exemplet syftade mer på användaren som jämför två helt olika grafikkort mot varandra och drar sin uppfattning om pris efter det billigare grafikkortet... Han jämför alltså äpplen och päron och drar slutsatsen att om ett äpple kostar 5 kr så msåte ett päron också göra det...

Fast garanti har du så länge du har kvitto... Hur tror du det funkar om någon köper en födelsedagspresent till dig och du inte har garanti på den varan? Du hör väl själv hur dumt det låter då skulle flertalet personer stå utan garanti.

"När en enhet blir defekt på något vis, exempelvis om högtalaren slutar fungera, och man kontaktar sin återförsäljare för att lämna in telefonen för service så gör man faktiskt en reklamation. Återförsäljaren har två försök på sig att åtgärda ett återkommande fel, alternativt tre försök på sig om det är olika och till varandra ej relaterade fel, innan en eventuell hävning av köp kommer på tal. Det är detta scenario som allmänt uppfattas som reklamation, vilket inte är helt korrekt.

Varför denna information är väsentlig har med att göra att reklamationsrätten enbart tillfaller första ägaren, vilket innebär att det enbart är första ägaren som har rätt att lämna in telefonen till sin återförsäljare för reparation.

Dock innebär inte detta att om man köper en telefon begagnad så kan man inte lämna in telefonen på service. Reklamationsrätten är något som återförsäljaren står för, medan tillverkaren är den som lämnar garantin och garantin är till skillnad från reklamationsrätten inte personlig utan garantin följer med enheten."

https://swedroid.se/ratten-till-garanti-vid-kop-av-begagnad-e...

Framgår klart och tydligt att garanti...

Läs texten igen har inte sagt att jag kan ta 500-1000 kr billigare då hade datorns pris från mig ungefär varit 11000 kr... Skrev mellan 9500-10000 kr i pris för datorn. 11987 kr är butikspris och 9500 kr är ju 2487 kr billigare...

Av SvenskGaming
Skrivet av Scarabeo:

Man slutar aldrig häpnas över folk. 6650 XT är snabbare och kostar 4 000 kr nytt.

Men det är ju AMD och det är oftast överlag billigare än NVIDIA. AMD grafikkortet har ju dessutom bara 8GB grafikminne kontra 3060 som har 12 GB. DU jämför äpplen och Päron. Tex en Volkswagen kan på pappret vara bättre än en Audi och ha mer funktioner och mer hk men ändå är en liknande Audi dyrare...

Av SvenskGaming

Beror väl på lite från företag till företag. Skadar ju inte att söka flera jobb så märker du.

Av SvenskGaming
Skrivet av Fenrisulvfan:

Ett RTX 3060 är inte värt mer än 3500:- nytt.
Lämna tillbaks datorn om du kan, det går att få mycket bättre valuta för pengarna.
https://komponentkoll.se/bild/Topdt.png

Konstigt för när jag kollade på prisjakt så är det lägsta priset på prisjakt jag hittade just nu 4300 kr så vart du får dina fantasisummor om 3500 kr vet jag inte...

Såg en på Sweclockers som fick 3000 kr just nu för sitt använda 3060 grafikkort och då är det använt och ej helt nytt...
https://www.sweclockers.com/marknad/221252-zotac-geforce-rtx-...

Här är en som just nu har bud på 4000 kr för sitt 5 månader användna 3060 på Sweclockers...
https://www.sweclockers.com/marknad/221576-msi-geforce-rtx-30...

Av SvenskGaming
Skrivet av Swedishchef_90:

Du har tur om du får 8k för den, lämna tillbaka om du inte vill göra förlust

Låter som en extremt skev värdering? Datorn är ju fortfarande helt ny oöppnad och med garanti och allt kvar svårt och tro att du hittar en begagnad dator i samma skick och med garanti som fortfarande är över 1 år kvar på.

Av SvenskGaming
Skrivet av kheldan:

Hade 100% lämnat tillbaka den. Jag tror att du kommer ha väldigt svårt att få 10k för den, risken är att du provar och låter perioden för öppet köp ta slut och sedan står du där med en förlust i slutändan.

Ok. Men tror du man skulle kunna få säg typ 9000-9500 kr för den? Med tanke på att 3060 12 GB är värt mellan 4300-6000 kr i nypris. Då kan jag tänka mig att begagnat är det såklart värt lite mindre men om det är nytt oöppnat och med garanti kvar liksom. Då är det ju nytt fortfarande och kvitto finns ju till skillnad från många som köper 1 år gamla använda grafikkort.
Då gör ju köapren en bra deal och det är billigare än butiken som tar 11987 kr.

Av SvenskGaming

Värdering av ny datoir med i5 och 3060 12 GB

Hej har skaffat en ny dator för 2 dagar sen som var ett spontanköp som jag ännu inte öppnat och undrar vad den kan vara värd.
Det är en Lenovo stationär gamingdator med i5 processor, 8 GB RAM, NVIDIA Geforce RTX 3060 12 GB, 512 GB SSD. Den har Bluetooth, Wifi och även vanligt kabelanslutet internet. Någon som har en uppfattning av vad den kan vara värd om man skulle sälja den idag? Antar att den är värd mer oöppnad. Kvitto finns så funderar på att lämna tillbaka den då jag inte ens vet varför jag köpte den men tänkte kanske sälja den beroende på hur mycket man kan få för den om man skulle sälja den. Så en prisvärdering hade uppskattats. Hade jag kunnat få den för åtminstone 9500-10000 kr så hade jag varit nöjd för då slipper jag åka hela vägen tillbaka och lämna den eller så behåller jag den inte riktigt bestämt mig.

Processor:
Intel® Core™ i5-10400F
Processorhastighet:
2.9 GHz (bas), 4.3 GHz (turbo)
Processortillverkare:
Intel®
Processornummer:
i5-10400F
Processormodell:
Core™ i5
Antal processorkärnor:
6
Antal processortrådar:
12

RAM-typ:
DDR4
RAM-Minne:
8 GB

Grafikkortstillverkare:
NVIDIA
Grafikkort:
NVIDIA GeForce RTX 3060 12GB
Grafikminne:
GDDR6

Hårddisk 1:
SSD , 512 GB
Typ av hårddisk 1:
SSD
Kapacitet hårddisk 1:
512 GB

Moderkort
Chipset:
Intel B560
Slots:
1st PCIe 3.0 x1, full height, 1st PCIe 3.0 x16, full height, 2st M.2 slots (one for WLAN, one for SSD)

Bluetooth:
Ja
Bluetoothversion:
5.0
Anslutningar:
Front: 1x USB 3.2 Gen 1, 1x USB 3.2 Gen 2, 1x USB-C 3.2 Gen 1 (support data transfer and 5V@3A charging), 1x headphone / microphone combo jack (3.5mm) Bak: 4x USB 2.0, 1x VGA, 1x HDMI® 2.0, 1x Ethernet (RJ-45), 1x headphone (3.5mm)
Nätverksstandard:
11ac
Nätverk:
11ac, 2x2 + BT5.0, Ethernet Integrated 100/1000M

Windows 10, Windows 11.

https://www.mediamarkt.se/sv/product/_lenovo-ideacentre-gamin...