Inlägg

Inlägg som Andreaz1 har skrivit i forumet
Av Andreaz1

Det är nog de två vanligaste programmen, är det bara temperatur du är ute efter hade jag kört Hardware Monitor for båda. För processorn brukar jag hålla koll på kärnorna (CPU Core #x). Kommer inte ihåg vad mätpunkten på grafikkortet heter om det är die temp eller package temp men det finns i alla fall inte så många att välja på så det är inte lika krångligt.

Av Andreaz1
Skrivet av gratzZ:

Tack! Detta var exakt vad jag sökte efter men det väldigt svårgooglat

Kul att det var till hjälp så här två år senare

Av Andreaz1
Skrivet av 1kevvan:

funkar det att använda https://www.inet.se/kategori/256/dvi-dvi nån av dessa med "dual" och köra en adapter till display port? grafikkortet vi pratat om är ett geforce 3060 om det spelar någon roll

Om ditt specifika 3060 har DVI-utgång funkar det. Adapter fungerar inte såvida du inte har en tusenkronorsklassen, läs länken Laxpudding skickade ovan.

Av Andreaz1

Annonsen är avslutad

Av Andreaz1

3 day pass DHW22

Jag fick två gratis biljetter men kan bara använda en själv så en blir över.

Biljetterna är tillsammans i pdf-format och har ingen möjlighet att skriva ut så är osäker på hur vi löser det rent praktiskt men det kan vi väl lösa om någon skulle vara intresserad.

Läs hela annonsen här

Av Andreaz1

Jag har mitt på Google Docs för att slippa oroa mig att det försvinner eller glöms vid datorbyte/hårdvarukrasch osv.

Av Andreaz1
Skrivet av Perpetratorn:

Min erfarenhet är att användarvänligheten av bladet i den typen av blandade arbetsuppgifter (öppna kartong - plocka upp varor - fronta - svara på kundfrågor - köra bort buren/vagnen - ta hand om spill osv.) ofta hängde ihop med hur enkel den var att alltid ha till hands. Därmed går alla större knivar bort, bara av den anledningen eftersom de behöver en ficka eller slida. Skaderisken med längre blad är heller inte försumbar när det är stressigt.

När jag jobbade i butik använde jag sådana här "skräpknivar" allra mest:
https://images.tctc.se/sv1naxi4zhlqk059xg7omf83ouqc7agj_292_292.jpg

De väger nästan ingenting, så även om man har en halvkass jojo så håller den i åratal (oftast). När kniven blir slö så byter man, de kostar ingenting i sammanhanget.

Några fördelar:

  • Den "tappas" inte då den sitter fast (pinsamt att glömma kniven i butikshyllan..)

  • När den går sönder är skaderisken nästan 0 (jämför med billig mattskärare, där bladet kan dra ut genom handtaget om det vill sig illa)

  • Det är låg risk att oavsikligt skada kartongens innehåll

  • Den är jätteenkel att hantera med en hand, så även med famnen full är den där i ett nafs

  • Ingen risk att bryta mot knivlagen om den glöms i bältet efter jobbet (nästan, gå inte på krogen med den ändå)

Några nackdelar:

  • Är det tjocka kartonger kräver den ofta mer än ett snitt

  • Den duger inte till någonting annat

  • Vill man skära stora kartonger i mindre bitar är den inget vidare

De här har vi också och ska man bara öppna kartonger med tejp tycker jag de funkar skitbra.

Av Andreaz1
Skrivet av Hondaxl:

Sur och ledsen;( Har en knöl på höften som jag nyss har magnetröntgat och som tur är var det bara ett lipom.
Fast nu fick jag svar från min vårdcentral att det är helt normalt och inget kommer göras!! kan det verkligen stämma? lipomet är ganska stort och sitter dumt till på höften.
Ska man behöva pynta upp själv på privatklinik eller? va fan betalar jag skatt för??.
Någon som vet om man kan byta vårdcentral och få ett helt annat svar?.

Mvh

Lipom är helt ofarliga. Finns ingen medicinsk anledning att ta bort dem, det räknas om jag förstår det rätt som kosmetisk kirurgi vilket inte bekostas av skattepengar.

Av Andreaz1

Hur ofta genererar ni den här filen?
Nu har jag inte Excel på min privata dator men under Custom Formatting (vad det nu heter på svenska) har jag för mig det finns ett färdigt alternativ att markera dubbletter av rader.

Av Andreaz1
Skrivet av baath:

Har inte testat. Lite osäker på hur man startar utan chassi, tips?

Använd metall för att brygga de två piggarna som utgör startknappens kontakter.

Innan dess hade jag dock plockat ut så mycket hårdvara som möjligt ur datorn och provat. Började det här efter att ni gjorde någon sorts hårdvaruarbete i datorn?

Av Andreaz1

Du ställer ingen fråga men jag skulle säga att det är slöseri med pengar. Processorn ligger på samma nivå som 10 år gamla Pentium, den kommer inte hänga med något nytt grafikkort och du kommer inte få någon förbättring alls egentligen. Jag hade inte lagt några pengar alls på den datorn.

Av Andreaz1

Kan enskilda återförsäljare sätta egna regler kanske? Jag köpte ett kontantkort efter att mobilen blev stulen i maj och var tvungen att registrera det i mitt namn.

Av Andreaz1
Skrivet av axelaxel:

Har du provat koppla bort alla diskar utom den gamla med Windows på?

Japp. Den registreras och syns i BIOS men går inte att boota till. Den var ensam disk i flera år innan dess så det är inte att det saknas boot loader, känns snarare som någon inställning jag har missat någonstans men hittar ingenting uppenbart i UEFI.

Skrivet av Swedishchef_90:

Du loggar in på ditt Windows konto och säger att du bytt hårdvara.
https://support.microsoft.com/sv-se/windows/%C3%A5teraktivera...

Jag köpte en dator från komplett, w7. Uppgradera till w10 och nu w11.
Orginal var allt från 2013.
I din MS profil finns nyckeln sparad.
Tror du loggar in via settings på datorn

Nej den finns inte sparad där eftersom jag aldrig gick in och sparade den där självmant.

Skrivet av Zeedarn:

Bästa är nog att koppla in det gamla moderkortet+hårrdisk separat, koppla microsoftkonto, sen tillbaka med hårddisken till nya, sen köra windows update och aktivera windows knappen, starta om ett par gånger, så borde det fungera.

De gamla komponenterna är borta sedan länge. 😅

Av Andreaz1

Bytt hårdvara, saknar nyckel och licens, hittar ingen support

Jag uppgraderade från Windows 7 till 10 - helt legit - för massa år sen, har därmed ingen ny nyckel eller licens men det har funkat ändå eftersom jag inte har uppgraderat datorn sen dess. Aldrig brytt mig att koppla licensen till mitt konto vilket ger problem nu.

Nu satte jag in nytt moderkort och processor och hade inte en tanke på allt detta innan jag insåg att Windows inte aktiverar. Satte även in ny M.2-disk som jag installerade Windows på.

Min gamla SATA-SSD sitter fortfarande kvar i datorn och är inte formaterad än. I BIOS syns den och i Windows syns den i Utforskaren, jag kan se all gammal data och "gamla" Windows. Diverse verktyg att få tag i gamla licensnyckeln funkar inte, enligt efterforskning på nätet får man efter en gratis uppdatering bara en generisk nyckel som inte duger att aktivera Windows med igen utan man behöver den digitala licensen.

Tänker att jag försöker boota på den gamla disken och koppla Windowslicensen där till Microsoftkontot. Problemet då är att den trots att syns som ansluten både i BIOS och Windows inte går att välja som boot-alternativ. Vad kan det bero på?

Fine, tänker att jag ringer den här supporten som alla andra här blivit tipsade om i alla år. Nästa problem: "Aktivera via telefon" finns inte kvar som alternativ i kontrollpanelen, misstänker att Microsoft tagit bort det i någon av de stora uppdateringarna. Okej, enligt Microsofts support ska man kunna "köra" programmet slui 4 i Windows och knappa sig fram men det programmet verkar också blivit borttaget med tiden för det funkar inte. Hittar inga telefonnummer eller alternativ att chatta på Microsofts sida, kan någon annan göra det?

Hur tar jag mig ur detta? 🤔🤨

Nya moderkortet är ett Asus Z690-Plus WiFi D4.

Av Andreaz1

Kollar inte ens video, noterar bara "for gaming" i titeln.

Finns mycket annat du kan göra med en dator där det är relevant.

Av Andreaz1
Skrivet av jnsson:

Jag får upp att jag behöver bocka i en bockruta, <Uppladdad bildlänk> däremot inte att behöva välja vilka som t.ex. är taxibilar. Kör med Firefox och har adblock avstängt på den stationära datorn för Sweclockers, däremot är adblock på på bärbara datorer, då det drar mer CPU kraft annars och jag har inte fått det på bärbara datorerna heller i den form att jag måste välja t.ex. taxibilar

Captchan analyserar ditt rörelsemönster, tex hur lång tid det tar för dig att läsa instruktionerna innan du rör på musen och hur exakt du flyttar på muspekaren. Kommer den redan i första steget fram till att du är människa får du aldrig klicka på några bilder. Syftet är just att göra den mindre påträngande.

Av Andreaz1
Skrivet av epographo:

En fråga om en möjlig uppgradering av i5-4690k till i7-4790k - men om det är möjligt att behålla den medföljande
och den samma box-kylare som nu är monterat på Intel Core i5-4690k?

Moderkortet heter ASUS ROG Maximus VII Ranger med chippet Intel® Z97 Express Chipset.
(Intel® LGA1150 4th, New 4th & 5th-Generation Core™ i7/Core™ i5/Core™ i3/Pentium®/Celeron® Processors Ready)

Min undran är om box-kylaren till i5-4690k möjligen skulle klara kylningen utan överklockning av Intel Core i7-4790k?
Och vad jag inte har kunna få fram, om medföljande box-kylare är exakt den samma för båda processornera ovan?
Vill kanske inte helst vara tvungen att spendera så mycket pengar och tid
i att finna en ny processor kylare till Intel Core i7-4790k om jag törs uppgradera till den något vassare processorn.

Och inte minst, är det värt att uppgradera till i7-4790k, ifall jag mest kommer att använda datorn till främst video-/foto-editering?

Tacksam för råd om någon här råkar ha tid och tillfälle.

Jag misstänker att kylaren som följde med 4690K var samma som den till 4790K. Den kommer att passa rent fysiskt så du har inget att förlora på att prova. Håll koll på temperaturer och ljudnivå när du jobbar, är du inte nöjd kostar en bättre tornkylare cirka 300kr.

Och gällande uppgraderingen så beror det på kostnaden, men prestandamässigt skulle jag definitivt säga att det är värt det.

Av Andreaz1

Logga inte ut så ofta så behöver du inte logga in igen?

Så effektiva som de är på att sortera ut spambottar vill iaf jag definitivt ha kvar dem.

Av Andreaz1
Skrivet av EE19Brev:

Hur många gånger ska du fråga? Typ alla som har svarat har sagt samma sak: blev du inte stoppad när det skedde lär du inte höra något mer om det. Men, även om du skulle det är det inget som någon här kan göra något åt, det är för dig att ta då.

Av Andreaz1

Kan du inte hämta kortet och verifiera vad det är du får håller jag med om att det låter alldeles för bra för att vara sant.