Inlägg

Inlägg som Bernd_P1 har skrivit i forumet
Av Bernd_P1

@heffaklumpmamma: detta här då?
https://www.skatteverket.se/privat/sjalvservice/svarpavanliga...

dvs det jag skriva in i deklarationen x 0. antal procent beroende på min inkomst = det jag få ut i ersättningen.

har jag förstått det rätt då?

Av Bernd_P1

någon som har på ett ungefär en aninng hur skatteverket räkna ut det man faktist få ut ner man gör avdrag för resersättning?

vet ju att man räkna ut det via (1 mil = 10 km) :
antal dagar x antal mil x 18.50 kr - 10 000 kr i år = det man ska skriva in i deklarationen

men hur vet jag vad jag få ut i ersättning? är igentligen bara nyfiken och veta det innan deklarationen öppna den 21te.

Av Bernd_P1

@SectionX2: har du köpt den på nätet hos en svensk butik där du har ett använder konto? då kan du vanligtvis skriva ut ett nytt kvitto/orderbekräftelse.

Av Bernd_P1

@Ratatosk: stå samma sak under min order. få väl se om andra få in kortet imorgon innan jag avbeställa nåt.

Av Bernd_P1

@AMD-FX: på talet om gigabyte. har själv beställt en Gaming 5 men blir bara ännu mer besviken. Nu har komplett flyttat dagen för moderkorten till den 18de. fast kolla man inet så ska de få in kortet imorgon :/
Blev så glad när dem skickade chassin, kylaren och fläktarna förra månaden väldigt snabbt. Men dem verka ju har gjord bort sig realt med Ryzen släppet.

Av Bernd_P1

Fick min också nu. 2 400 nu innan jag har lagt till resavdrag. Kommer lägga till det fortfarande.

Av Bernd_P1

Vänta fortfarande på CPU och Moderkort :-/ Komplett verka har gjort bort sig rejält i alla fall för mig. Först fick dem försenad leverans av processorerna.
Sen tåg det 2 dagar (räkna inte med helgen) att ens skicka min och sen gör man bort sig att har skickat det fel och det har kommit tillbaka och ska nu har skickats rätt.
Moderkorten jag beställde ska dem få leverans imorgon men dem lista det själv fortfarande som obekräftat.
Blir väl först nästa vecka jag få hem allt och kan äntligen börja bygga.

Av Bernd_P1

en liten lustig klipp jag hittade på reddit.

orealistisk men lite skoj att se.

Av Bernd_P1

@ClintBeastwood: nej. gör bara uppfatta det så du vill. men tyvärr är det ett faktum att många bara vill få ner pris på intel men aldrig tänker köpa nåt annat.

Av Bernd_P1

@Garderoben: kanske för att "99%" vill att AMD gör en "bra" processor så Intel drar ner sina priser och köpa Intel ändå. Vilket bara motverka utvecklingens framsteg.

Av Bernd_P1

inloggning funka utan problem för mig på iOS. men har inte fått deklarationen i digital brevlådan än.

Av Bernd_P1

@Ratatosk: framför allt då de ju var med på AMDs presentationer som ÅF och OEM.

Av Bernd_P1

@Ratatosk: komplett verka vara lite trög med att skicka ut. Har förbokat första dagen direkt men först idag skickades min 1700X. Moderkorten dröjar ännu. Tror mer att de inte riktig hänger med alla beställningar känns det som.

Av Bernd_P1

OBS! det kan vara svårt för vissa att titta på men en rätt bra video om vad Switchen tål.

Av Bernd_P1

@PlogarN97: Beror på vart du sälja det och till vem. På blocket till någon okunnig...visst. men här på marknaden är det en annan 5a.

åter igen, det är bättre att köpa smart än att snåla i fel ända. så länge intel inte gör några stora steg framåt mer flera kärnor pga Ryzen så kommer en i7 håller i några år innan den behöver uppgraderas. GPU:n bruka var det man med störst sannolikhet kommer uppgradera efter 1 eller 2 år beroende på var man har köpt.

Av Bernd_P1

@flygarkammen: fast det är ju ingen uppgradering. och varför inte köpa rediga grejer direkt från början då om du tänker ersätta detta 2. skulle heller lägga pengar på att köpa rediga grejer ifrån början istället för att snåla på fel ställe.

Av Bernd_P1

@Andreaz1: fast "vattenkylningen" kommer troligen bara vara en av Corsair's 1x120 AiO kylare.

Av Bernd_P1

nätagg och moderkort på omen kommer vara väldigt dåligt kvalitet. dessutom kommer du få problem senare när du ska sälja/uppgradera om 1 eller 2 år eller längre fram.
Windows kan du få tag på för 300 kr även om vissa inte gillar denna "gråa" vägen.

Av Bernd_P1

@ClintBeastwood: Just R5 kan vara en svår fråga då det innefatta både 6/12 och 4/8 processorer. 6/12 kommer som tidigare diskuterat troligen vara kretsar där 1 eller 2 av kärnorna inte riktig var tillräckligt bra för just R7 serien och där man då har stängt av dem för att få ner det till 6/12. Det stora frågan är väl om 4/8 kommer vara av samma typ eller om man bara har en cluster av kärnor. och med tanken att dem här processorerna är mer tänkt för breda massan så håller man väl redan på att producera dem men man vill gärna har större antal av dem som förhoppningsvis sak finnas då verkligen från dag 1 och med alla problem rättat till av AM4 moderkort.

Av Bernd_P1