Inlägg

Inlägg som Nikodemous har skrivit i forumet
Av Nikodemous
Skrivet av bopp:

När Nvidia köpte upp och låste in PhysX gick det att kombinera ett ATI/AMD-kort med ett billigt Nvidiakort för några hundralappar för att få PhysX-effekterna ändå på ett motsvarande sätt, men Nvidia låste det då aktivt i sina drivrutiner om de upptäckte ett annat märke på grafikkort i datorn. Troligtvis var det Microsoft och Windows 10 som tvingade dem att ta bort låsningen, eftersom kravet för Win 10 (om jag minns rätt) var att tillåta användare att kombinera olika hårdvara som de själva ville och faktiskt hade köpt. Tror inte att de tagit bort låsningen om de inte hade varit tvungna.

För mig känns det som att ränderna inte går ur, bara att taktiken och metoderna ändras, som att låsa DLSS 3 Frame Generation till RTX 40, och utelämna RTX 30. Ska du ha framegen på RTX 30 får du hoppas på FSR 3. Sån historik påverkar iaf mig, och vilka beteenden jag vill stödja med mina pengar, det är sånt jag också tycker man kan väga in och fundera över förutom det rent tekniska. Det ändrar iofs inte det faktum att om man vill köra Alan Wake 2 med snygg path tracing är det ett av de dyraste RTX 40-korten man måste skaffa, även om du måste köra med uppskalning och framegen... Precis som tänkt, får jag väl tillägga.

Det mest intressanta måste väl ändå vara alla de som sitter gtx-1000-serien och inte kan använda dlss, men genom att använda AMD:s FSR så kan de gamla gtx1060-kort få hygglig prestanda.

Fluid motion frames är inget nytt skall tilläggas. Om man nöjer sig med 1080p, så kan man köpa steamprogrammet lossless för under hundringen så kan man använda denna teknik till vilket graikkortsom helst 🙂

Av Nikodemous

En aspekt som AMD kommit med den senaste tiden är fluid motion frames, vilket hittar på rutor emellan rutorna i valfri upplösning och spel. Detta har flera fps-jagande människor tagit fasta på i det tunga spelet star citizen. De har helt enkelt kombinerat ett RTX4090TI med ett instegskort från AMD:s 6000-serie. På det viset kan de aktivera denna FMF-funktion på valfritt spel och samtidigt använda sitt nvidia-kort som det primära grafikkortet. Detta har gett spelare skyhöga fps i det svältfödda star citizen i städer där man som oftast får nöja sig med en medioker upplevelse. Förvisso kan man ibland se vissa buggar i grafiken, men vill man ha mest fps så är detta troligen bästa vägen i star citizen för tillfället.
Så varför välja ett märke, när man kan köra dual gpus 😁

Av Nikodemous
Skrivet av Swedishchef_90:

Swec hade ju faktiskt driver problem i senaste testet med 6000 serien då den crashade för mycket.

https://www.sweclockers.com/test/38459-grafikprestanda-i-hori...

"Under testandet upplevde vi dessvärre vissa stabilitetsproblem med AMD-baserade grafikkort. Vissa kort fungerade alldeles utmärkt medan med andra frös spelet följt av en omstart av systemet. Det är oklart huruvida detta berodde på drivrutinen eller något kompatibilitetsknas med spelet, men det var något som stöttes på flertalet gånger med bland annat Radeon RX 7600, RX 6800 XT och RX 6600 XT. "

Här hade det varit intressant å veta hur mycket operativsystemet spelar in. Gäller samma sak på linux som windows tex. Sen vilken hårdvara på cpun. Var det inte nvidia som i veckan klagade på diverse problem och menade på att problemen kommer från Intel? Hittade nyheten:
https://www.sweclockers.com/nyhet/38603-nvidia-skyller-spelkr...

Så frågan vad som är hönan och vad som e ägget så att säga 😊

Av Nikodemous
Skrivet av sodapop:

Jag älskar detta! Stor tumme upp!

Skrivet av Pantburk:

Trevligt artikel 👍

Skrivet av Spiffman:

Kanske den bästa artikeln på länge.
Duger det som feedback?

Kan bara hålla med ovanstående inlägg. Som jag väntat på en sån här artikel! Skulle kunna sträcka mig så långt som att säga att denna artikel är lika intressant (om inte ännu mer intressant) som diverse tester ni gör på ny hårdvara. Mer sånt här 😀

Av Nikodemous

Jag knyter ihop säcken med detta ärendet nu då jag i torsdags var inne på den lokala byggmax-affären och fick blippa tillbaka pengarna på kontot, vilket tog ytterligare en dag. Så igår kl 18.00 var pengarna tillbaka. Kort-reklamation är vägen att gå när inget annat funkar. Berättade detta för mina föräldrar. De stod som fån å undrade om man verkligen kunde göra så via banken. Det verkar som sagt som att de flesta inte har koll på denna funktion. Spread the word folks 😊

Av Nikodemous
Skrivet av takeoninja:

Kallas "kortreklamation" och är av någon anledning inte alls känt bland gemene man.

https://www.hallakonsument.se/ekonomi/kortreklamation-reklame...

Finns inga generella bryttider, misstänker att olika banker har olika regelverk, men principiellt ska det inte vara ett hinder att flera månader gått. Det kan som sagt ta lång tid att få ett ärende utrett, och det låter som ärendet pågått länge och utan egentlig "paus" så jag säger ge det ett försök. Du kan såklart också vara ärlig och säga att du inte kände till att du hade den här möjligheten/rätten som ett skäl till att du inte inkommit med en begäran om kortreklamation tidigare.

Haha, nu jäklar! Gick in på swedbank och gjorde en reklamation idag kl 7.30 på sagd dragning av kontot. 11.30 hör byggmax av sig via mail och säger att jag är välkommen in till den lokala byggmax-affären för att lösa problemet. Money talks 😛

Tack för denna ide om kort-reklammation 🥳

Av Nikodemous
Skrivet av takeoninja:

Nä så är det, finns gränser på allt så att ARN har tid nog till att hantera dom fallen som påverkar folk stort. Utan gränserna hade ARN vart överbelamrat av folk som bråkar om Wish / Temu prylar och USB-C sladdar.

Sen är det såklart skit att detta drabbar dig.

Vilket betalmedel använde du? Använder du kort kan du be din kortutgivare ta tillbaka betalningen om det inte löser sig på rimlig tid. Brukar vara väldigt effektivt för att få fart på dialogen, eller åtminstone ge en clean exit. Notera att detta inte är rätt approach mot någon du har en prenumerationstjänst på eller liknande då man tenderar att bli portad som kund när man tar den här approachen.

Jag betalade med kort i den lokala byggmax-affären(de rör inte ärendet eftersom brunnen är beställd via nätet via deras terminal). Du menar att jag kan be banken dra tillbaka pengarna nu i efterhand flera månader efter köpet? Köpet var trots allt i september. Isåfall gör jag det på direkten. De får gärna porta mig på byggmax eftersom de bränt sina broar rätt reellt hos mig ändå. Att totalt skita i sina kunder på detta sättet är för mig helt otroligt. Och dumdristigt skulle jag säga. Är det värt en massa smutskastning av företagsnamnet för ynka 1348 kr?

Skrivet av Drickz:

Det händer rätt ofta med brunnar och brunnsdetaljer i bygghandel. Vilka brunnar handlar det om? Har du fått ihop ditt projekt?

Japp, ahlsell har ju en fysisk butik med alla detaljer, så jag i lugn och ro kunde välja rätt produkt på plats 🙂

Av Nikodemous
Skrivet av talonmas:

Att byggmax är skräp vet nog de flesta hemmafixarna. Du får vad du betalar för liksom.
Men om man åker till butik så kan man klämma o känna och besikta innan köp. Då går det att handla där.

Jag får ändå säga att detta var en stor nyhet för mig. Allt som kan tänkas tillhöra boende har man alltså inget rättsskydd från ARN ifall det inte överstiger 2000 kr. Hade verkligen ingen koll på detta alls.

Av Nikodemous

Men vad tusan!

Jag skrev att jag inte ville ha en ny brunn i retur då det var fel dimension på den första. De skickar ut en ny ändå. Jag skriver till supporten att jag inte vill ha nån ny brunn utan pengarna tillbaka. Inget svar. Efter 3 månader och 7-8 meddelande utan avar, så kontaktar jag ARN. jag har alltså varken nån brunn eller pengar, så i min värld så är detta en självklar utgång. Får detta till svar från ARN idag.

Nämndens beslut
Allmänna reklamationsnämnden prövar inte tvisten. Ärendet avslutas.
Motiveringen till nämndens beslut
Nämnden prövar inte tvister på bostadsavdelningen om värdet av vad som begärs understiger
2 000 kr. I beloppet räknas begäran om ersättning för annan skada än ekonomisk skada inte in.
<kunden> krav uppgår till 1 348 kr. Nämnden prövar därför inte ärendet (8 § och
25 § förordningen med instruktion för Allmänna reklamationsnämnden).

Detta lär byggmax vetat om och det var nog därför de valde att inte svara på mina meddelanden. Sicket jäkla bottenbolag!

Av Nikodemous
Skrivet av Zirgo:

Du skall se när man kör på expert med pro+ aktiverat = totalt vansinne, har var med och spelat en del av en karta som tar över
3 timmer med 11 spelare och alla döda 5-20 gånger.
Det fina är att man måste jobba i ett som team för att överleva vilket är skitkul.

Startar man original server på expert känns det som en söndags promenad.

Det du skriver är precis det som jag kände i den versionen som jag skrev ovan. Eftersom det finns fler zombies i spelform så blir ofta spelare överrumplade och behöver således mer hjälp av sina kamrater för att överleva. Det blir helt enkelt mindre "one-man-army" och mer coop av det hela. Det var det jag gillade med uppskruvningen av antalet spelare 🙂

Av Nikodemous
Skrivet av Zirgo:

Jag har över 10000 timmar på left4dead 1 helt galet.
Men det beror på terapi och några Tyska special serverar som ger spelet helt nya dimissioner.
Finns nya olika svårighetsgrader samt nya funktioner som ger stort mervärde och över 90 kartor med upp till 11 spelare.

Jag kom ihåg när det kom. Original-utförandet var 4 vs 4. För att spela 16 vs 16 så var man tvungen å ladda hem spelet illegalt (om det nu klassas som illegalt ifall man själv äger en kopia) där de låst upp detta med modifierat liv från 100-》300. Jäklar vilket ös det var, och spelet blev plötsligt sådär intensivt som det borde varit per default 🙂
Ytterligare en anledning varför spelen som släpps borde vara helt moddningsvänliga, så att communityn själva kan justera spelet till bästa gameplayet.

Av Nikodemous
Skrivet av Wizbro:

Det borde byggas kretsfabriker i svenska Norrland där det inte finns risk för varken jordbävning eller tromb.

Det borde byggas i Varberg eller längs den breddgraden då vi varken har landhöjningar eller sänkningar. Därav varför sveriges höjd-nolla länge låg just låg i varberg då det är bland de stabilaste ställena i sverige 🙂

Av Nikodemous

Det låter som på flertalet här att kortet förväntas vara en dålig deal för konsumenten, men samtidigt känns det som att samma krets av människor är ute efter high-end korten. Man får inte glömma att den stora kassakon är casual-spelarna på low-midend korten där prisbilden många gånger avgör ifall konsumenten köper kortet eller ej. För min del som max lägger 5000 spänn på ett kort så kan detta definitivt vara en bättre deal än vad motsvarigheten från nvidia kan erbjuda. Åter igen är det prestanda per krona som avgör.

Av Nikodemous

Man måste jämföra prisbilderna mellan spel i nån form av mall. Jag har inget bättre att jämföra med än dessa spel-automater som finns på diverse ställen tex inne på Liseberg. Nu frågar jag er som varit inne på liseberg varför ni slutar trycka in pengar i automaten: är det pga kostnaden/h, eller för att spelet är dåligt? Personligen är det just timkostnaden som drar iväg och således blir det också detta som tyvärr blir min mall.

Givetvis måste spelet också vara roligt, men jag vet inte hur många spel jag köpt där de första 3-4 timmarna så e spelet svinroligt, för att sedan tappa mitt intresse helt. Det är som oftast då jag börjar kalkylera hur mycket pengar jag betalat på spelet för att "lära mig" inför nästa köp ifall detta var ett bra köp. Det är ju trots allt via historien vi lär oss av våra handlingar. Som ett exempel så kollar jag just nu på ett spel som "bara" kostar 26 kr med bra coop. Jag kan tycka att 50kr/h är minimum för att rättfärdiga ett spel för min del, och således räcker det att detta spelet håller i 30 min.

Alla får förstås ha sina egna referenser, men jag är uppväxt med spelmaskinerna och således blir dess taxa det som avgör för egen del.

Av Nikodemous

En fråga till er som har koll på fynden: använder ni bottar för att hålla koll, och isf vilken bot? Jag har börjat kolla lite på ifall discord är en lösning. Jag vet att detta är lite semi-oftopic, men många gånger har fynden redan gått när det postas här.

Av Nikodemous

Ni när de nya reglerna stramades åt från 1 januari 2024, så behöver jag i flera fall drönarkort specifik för att göra vissa av mina arbeten. Tycker det verkar snålt med utbildningsplatser överlag, eller e det bara jag som letar dåligt? Hittar typ bara 3-4 utbildningsorter och en expressutbildning på 2 veckor för 35000 kr per deltagare. Räcker verkligen detta för att tillgodose marknaden?

Av Nikodemous
Skrivet av GinTonic:

Ehhh...det är ljudet ...ljudet...ljudet och ljudet det handlar om(för mig)...bildformat spelar inte lika ofta roll då en biograf oftast ändå inte kan be om betalande kunder om de har för dålig bildkvalitet. Luktar det skit så är det skit....låter det bra är det bra...ser det bra ut så är det värt att betala för...allt annat är anomalier....

Så Max blir säkert bra för de som vill ha det för 100-150 kr/mån om man inte har så stora krav på ljudet...så klart jag pratar om mer saker än andra pratar om.

Jag har precis som alla andra här hoppat på erbjudandet om den låga kostnaden när tjänsten lanserades men som köpare av tjänster måste vi köpa det som ger "best bang for the buck" och förändra våra köpbeteenden när erbjudandena försämras.

Min poäng är endast att många glömmer bort ljudet då fokus oftast är på bildstorleken när upplevelsen alltid är en kombo av ljudbild och krispig stor bild därav funderingar på om det är 2K eller 4K...men fortfarande är det bara en del av totalupplevelsen.

De som läser analoga nyheter digitalt har säkert redan läst ett par artiklar om att det råder en överetablering av streamingtjänster och att när bolåneräntor ligger på +5% så lär fler hushåll minska från 6-8 till 4-5 streamingtjänster vilket blir svettigare för dagens leverantörer. Blir vinnarna de med 2K eller 4K bild? De med bäst ljud eller de med hårt komprimerat 2-kanalsljud? Jag vet inte vad andra tar för beslut men jag vet vad som är viktigt för mig...

Vi ses i Nangijala...som Astrid skrev.

Detta är bara en fundering från min sida. Många här verkar klaga på bristen av 4k, men för mig som fortfarande använder min första 42 tums LCD platt-tv från 2011 med 1080p, så spelar det mindre roll. Detta är inte en fråga ställd just till dig, men det skulle vara intressant hur många som fortfarande sitter på grejer som inte ens klarar 2k.

Personligen lägger jag pengarna på datorn istället då jag ser bara ser 2-3 h i veckan och frugan vill inte ha större tv för det skulle tydligen inte passa in i vardagsrummet 😁

Av Nikodemous

Jag skulle tro att HBO gör bort sig reellt ifall de förstör 50% livet ut. Jag med flera har detta passivt liggande bara för att det är billigt. Jag ser nästan uteslutande på disney och netflix normalt sett, vilket betyder 50 spänn för ett par-3 timmar i månaden. Om många kunder gör som jag så borde detta vara en riktig guldgruva för HBO idag. Men om de sabbar abonnemanget... ja, då kommer troligen HBO förlora denna grupp passivt betalande kunder. Aja.

Av Nikodemous

Gårdagens "quest" var att jag och en kompis skulle inspektera ett hus med tillhörande bondgård inte långt ifrån ett vattendrag. Tanken var att utvärdera ifall stället skulle fungera bättre än vår nuvvarande bas då det både fanns fiskemöjligheter och en väldigt bra yta för att bruka jorden.

Sagt å gjort så packade vi ihop diverse burkmat, vattenflaskor och bandage som vi förväntade oss kunna behöva. Även skruvmejsel fick följa med ifall vi skulle hitta bilar med bra bilbatteri.

Det var besvärligt att ta sig ut från området vi har vår befintliga bas, då vi bor ett stenkast från motorvägen där flera hundra zombies rör sig omkring. Efter mycket om och men så finner vi en liten väg avsides från motorvägen som just leder emot den del där vi sett huset vid ett tidigare speltillfälle. Under transporten så finner vi 3 bilar i uruselt tillstånd, men där batterierna är i hyggligt tillstånd. Bara skruva ut och lasta över i vår ambulans som var vårt åk för uppdraget. Vi hittade även 2 andra bilar i risigt tillstånd, men som vi lyckades få igång efter tjuvkoppling. Körde bilarna åt sidan och noterade på kartan vart dessa fanns ifall vi nånsin blir nödställda i närheten.

Tillslut finner vi vattendraget och vi vet att vi närmar oss platsen där huset ligger. Då plötsligt så ser vi en grymt snygg och välbevarad skeva-van i mörk-lila färg. Den måste vi ju ta med oss. Vi stannade och slog ihjäl 3 zombies och jag var en hårsmån ifrån att bli biten då en zombie missades när jag kollade ett bilvrak efter bra bildelar. Vi fann till och med bilnycklarna på en av dessa zombies som vi slog ihjäl! Dessutom nästan full tank. Det blir inte bättre än såhär 🙂

Vi fortsätter vår resa med 2 fordon och kommer fram till huset. En zombie ströar omkring inne i huset och dörren är låst. Jag får försiktigt öppna fönstret och hoppa in bakom zombien och sedan slå ihjäl den med hjärtat i halsgropen. Sen släppte jag in min kompis och började kolla huset. Ingen el kan vi konstatera rätt snabbt. Vi behöver alltså ett elaggregat här ifall vi skall flytta basen.

Nöjda med vår tur, så är det nu hög tid och ta sig tillbaka till vår andra bas då det nu försvunnit 1h30min sedan vi startade. Vägen tillbaka går rätt smidigt. Vi har ju kartan nu, så det är bara å köra. Bara det att 20-25 zombies följer efter bilarna in i vårt kvarter! Jag slår ihjäl ett 10-tal medan kompisen kör över dom med bilen. När det är några kvar så loggar 2 spelare till in och clearar resten av dom. Det ligger nu en jäkla massa kroppar i vårt kvarter och ikväll börjar väl upprensningen av alla lil så att inte karaktärernas moral sjunker i botten.

Summa sumarum: ingen skadad, 3 bättre bilbatterier och en snygg sjysst skeva-van. En bra spelsession med andra ord 😁
Det bästa är att detta uppdraget inte tog mer än 2 h, vilket är bland det viktigaste för oss småbarnsföräldrar 👍

Av Nikodemous
Skrivet av Fenix:

Spännande att 4.0 och meshing är på tapeten

Ja, det händer grejer nu 🙂

https://www.fz.se/nyhet/296906-star-citizen-verkar-narma-sig-...