Inlägg

Inlägg som SvanteLilltroll har skrivit i forumet
Av SvanteLilltroll

Spotify

Helt plötsligt dök det för några veckor sedan upp ett fält till höger som bla visade information om artisten, trevligt tycker jag. Men vid ett tillfälle för ett par veckor sedan var det lite i vägen så jag stängde av det. Nu kan jag inte hitta något sätt att aktivera det igen. Har dom tagit bort den funktionen? (använder laptop)

Av SvanteLilltroll
Skrivet av Rouge of Darkness:

herre gud.... styckesindelning snälla!
tror jag kom typ 5 rader ner innan mitt huvud var gröt och jag fattade inte längre vad jag läste...

Är du osäker på hur styckesindelning funkar så generellt efter punkt börja nästa mening på ny rad.

återkommer om någon halvtimme och är det styckesindelat tills dess kommer jag försöka hjälpa dig för just nu med kaffebrist och direkt hem efter jobbet asslut kan jag helt enkelt inte läsa detta...

Sorry :/

Jag ber om ursäkt, jag brukar alltid vara noggrann med styckesindelning. Men igår glömde jag helt av det, sjuk med hög feber, var bara så irriterad och ville få ut frågan så snabbt som möjligt. Man kan väl säga att jag skrev av mig i ren frustration och ilska. Jag ber också om ursäkt för att jag inte svarade inom en halvtimme, jag slocknade på soffan och vaknade för en timme sedan. // Peter

Av SvanteLilltroll

W10 Har aldrig kört "rekommenderad felsökning"

Det började med att jag gjorde en fabriksåterställning av min högtalare (JBL Flip 4) och återanslöt den. Jag gjorde också en sökning efter nya drivrutiner för högtalaren, den var redan uppdaterad. Efter det fungerar inte volymkontrollen på datorn. Jag började felsöka och hittade ett par saker.

På "Egenskaper för internet" var alla säkerhetsnivåer gråa, jag antar att det betyder att dom var inaktiverade, jag återställde dom till standardnivå och ökade dom till högsta nivå där dom alltid brukar vara.

UAC är på max där den alltid är, eller åtminstone ser den ut att vara det.

När jag gick in på "Underhåll" fanns en gul ruta där det stod att det fanns enhetsprogramvara vars installation inte lyckats. Jag tryckte på den gula rutan som det stod att man skulle, rutan försvann och inget mer hände. Jag körde Underhåll manuellt för säkerhets skull.

Jag har kört update och felsökaren för update, inget resultat.

När jag har försökt uppdatera drivrutiner via enhetshanteraren manuellt så har sökningen efter dom gått löjligt snabbt jämfört med hur det brukar vara, det har varit så i flera månader.

Hela datorn är seg och internet går också trögt.

Helt utan att jag har gjort något så har datorn bytt enhetsnamn, jag tror att det kan ha hänt samtidigt som jag installerade CCleaner.

Det finns bara fem återställningspunkter, den senaste 9/2, fyra av dom är gjorda av systemet i samband med installationer, den femte är en automatisk. Så jag har ingen glädje av dom för en återställning.

Jag har gjort en återställning av brandväggen, jag brukar aldrig ändra på den, men för säkerhets skull.

Jag installerade CCleaner för ett par veckor sedan och den försöker komma åt något som blockeras av Reglerad Mappåtkomst, minst två gånger om dagen. Jag kommer att avinstallera den och köra en genomsökning av hela datorn för att hitta varenda kvarstående spår.

Jag har kört fullständig genomsökning och offline-genomsökning med Microsoft Defender. Jag har kört Malwarebytes och Norton Power Eraser. Jag körde MD Fullständig genomsökning och Malwarebytes för mindre än en vecka sedan. NPE har alltid bootat om datorn när man startat det men gör inte det sen programmet uppdaterades. Inget av programmen har hittat någonting, men för mig som glad amatör så måste det finnas något ändå.

Det känns som att det skulle vara väldigt bra om man manuellt kunde köra Rekommenderad Felsökning men jag hittar ingen sån möjlighet. Det kanske finns något som hindrar det och annat. Några förslag, för jag har provat de vägar som jag vet. Problemet med volymkontrollen blev helt plötsligt väldigt oviktigt, måste lösa allt det andra först.

Av SvanteLilltroll

@CyberNerd: Går det att slippa reklamen på Youtube på Brave eller Vivaldi med någon inställning? Det var väldigt skönt att slippa det med opera, har ingen aning om hur det gick till men skönt var det. Gillar Vivaldis inställning till sekretess och att dom inte snokar som google gör med Chrome så det vore toppen om jag kunde använda den. Den går ändå bara max hälften så tungt som Opera, men dubbelt så tungt som Brave, så jag kan nog stå ut med det.

Av SvanteLilltroll

@CyberNerd: Då provar jag den istället.

Av SvanteLilltroll

@CyberNerd: Tyvärr funkade det inte, blev samma resultat så det måste vara något annat. Malwarebytes stod och tuggade nästan två timmar utan att hitta något konstigt. Synd att jag inte kan få Opera att fungera, med den slapp jag reklam på Youtube.

Av SvanteLilltroll

@CyberNerd: Imponerande, provar nog den. Tack för tipset!

Av SvanteLilltroll

Är Opera inte kompatibel med Windows 10?

Jag har alltid haft problem med löjligt hög cpu-belastning, har använt Opera i åtminstone tre år. Jag har gjort flera rena installationer av W 10 under åren men problemet med Opera har alltid funnits där. Det känns som att det är lönlöst att ominstallera Opera ännu en gång eftersom det varit samma problem hela tiden.

Eftersom jag aldrig lyckas komma överens med Explorer eller Edge så söker jag efter ett alternativ som är kompatibelt, användarvänligt och inte krånglar.

Som skydd använder jag Bahnhof Security.

Av SvanteLilltroll

Jag har fått ett likadant sms med avsändaren https://traceatrack.com men loggan säger Track Trace. Skriver jag in exakt samma adress manuellt på datorn hamnar på traceatrack.com men utan https:// däremot klassar Opera den som säker. Jag har inte kunskapen om detta är korrekt eller inte. Men när jag söker på min mailadress på sidan så hamnar jag på en helt generisk sida utan referenser till PostMord.

"STATUS: EJ SKICKAT FRÅN DISTRIBUTIONSTERMINAL
- STOPPAT I STOCKHOLMS POSTTERMINAL
UTEBLIVEN BETALNING PÅ 15 KR
PAKETET FÖRBEREDS NÄR BETALNINGEN ÄR GENOMFÖRD."

Av SvanteLilltroll

raoul_duke
Det är möjligt att Pentium inte är top-of-the-line, det har jag ingen kunskap om, men den är förhoppningsvis jämbördig med den AMD A6 Elite som sitter i gamla bettan. QuadCore låter snitsigt så det förbättrar den säkert. Jag använder bara datorn till vanligt surfande och streamar film, spelar ingenting förutom patiens och kommer aldrig att göra. Dessutom har den blåtand vilket den gamla har, underlättar när man vill använda trådlösa högtalare etc. Den är ju fyra år nyare än en dator som kostade 4000:- 2013 så lite bättre är den säkert även om den bara har Pentium.

Av SvanteLilltroll

Tappade statistiken, patiens W10, vet inte vart jag ska lägga tråden.

Byter dator nästa vecka, har lagt patiens rätt flitigt på min gamla dator, har inte tänkt så långt framåt som hur jag ska göra med statistiken. Det är Microsoft Solitaire Collection, jag har hela tiden spelat som gäst av anledningar som blir för segdragna att ta här, men dom är goda. Tänkte att statistiken skulle följa med om jag startade ett Xbox-konto, att dom skulle registreras i molnet och att jag skulle kunna komma åt dom där sen. (jag är inte bra på datorer) Det enda som hände var att statistiken för ca 7500 spel gick upp i rök. Dom försvann från "gästkontot" och jag kan inte hitta dom i molnet. Jag är inte så lite irriterad just nu, världen går inte under men det är irriterande. Samma sak hände en gång tidigare när jag blev tvungen att göra en nyinstallation av W10, då var det bara 2500 spel. Jag vill inte ha moln, jag vill ha solsken och mina poäng tillbaka. Är det möjligt?

Hur jag ska få med mig alla 3333 låtar som finns lagrade i datorn, kopplade till mitt Spotify blir en till mardröm. Till abonnemanget finns det bara rum för fyra enheter och min gamla dator är den fjärde.

Av SvanteLilltroll

Det blev den här i slutänden, köpte grisen i säcken, får den på tisdag så jag får se vad jag fått för pengarna då. Kände att det blev för mycket djungel och min kompetensnivå slog i taket så att jag fick en bula. Men tack för alla goda råd.

http://www.billigteknik.se/barbar-dator/19492-asus-r511la-dm7...

Av SvanteLilltroll

Vikten spelar ingen roll, tar den mycket sällan med mig någonstans. Med SSD så blir den kanske per automatik mindre varm och därmed tystare? Jag förstår att byggkvalitet som ett Schweiziskt kassavalv inte blir aktuellt men ett bra tangentbord är viktigt eftersom jag skriver mycket. Just det är faktiskt något som jag är väldigt nöjd med på den dator jag har.

Av SvanteLilltroll

Vilket fabrikat är bäst? ;-)

Ja rubriken säger väl vad saken gäller, en dum fråga inser jag själv, alldeles för generell för att kunna ge ett hållbart svar på. Men vi kan väl försöka ändå. Bakgrunden; jag har en HP Pavillion som jag köpte för fyra år sen och jag är inte så imponerad. Sen 1,5 år sen så kan jag inte använda den utan sladd, det finns (enl. Speccy) 81,6 miljarder fel på hårddisken som inte kan åtgärdas, man får tredje gradens brännskador tack vare processor från AMD mm.
Det är tredje datorn från HP jag har och tredje datorn med AMD, det vill jag undvika. Jag köpte en begagnad Acer med intel-processor åt dottern, sval, tyst och rejäl. Och det är vad jag vill ha, sval, tyst och rejäl. Jag har allmänt fått ett bra intryck av Acer, Asus känns lite fladdrigare i kvalitén (måste ha ett väldigt rejält tangentbord). Det blir ingen dyr dator, max 6.000:- och jag kommer bara använda den till vanligt surfande och streama film. Tänker mig en dator med intel, 256 SSD. Är Acer ett bra val?

Av SvanteLilltroll

Tack så mycket evil penguin för ett bra svar.

Av SvanteLilltroll

Jag tänker snarare på bokstavskombinationer som kan finnas i de tekniska specifikationerna. På en står det skärmtyp TN, på en annan IPS, på en annan LED-bakbelyst. På någon står det Egenskaper, Glare, CineCrystal sen har någon haft vänligheten att skriva bländskydd, den fattar till och med jag.

Vad gäller min blick så är den ungefär så hög som en blick kan bli, tre år i kloster, arbete med både gömda och ogömda flyktingar, personligt helvete i 25 år och en väldigt vidsynt men samtidigt pragmatisk syn på världen leder till det om man vill. Jag är medveten om Gates' stiftelse och även varför den grundades och att han är den som donerat mest. Men för oss mugglare så är Windows ingen höjdare, men vad är att vänta när man stjäl ett koncept och armbågar sig fram till en oligopolställning? Då har man slutat tänka på vad som är den bästa produkten utan vad man kan tjäna mest på. Då är man som jag ser det inte en direkt föredömlig person hur mycket stålar man än sprider runt. Men sen kan det ju också vara att jag försöker vara lite ironiskt rolig?

Av SvanteLilltroll

Termer för reflexfri bildskärm?

Hej, ska köpa en ny laptop och har bestämt vissa viktiga saker.

För det första ska jag aldrig någonsin ha en HP igen (ens gratis), har tänkt mig en Acer. Den ska ha processor från Intel och det ska vara SSD. Den måste ha reflexfri skärm, less på att sitta bakom persienner i halvmörker för att kunna se nåt. Men jag är inte hemma på terminologi och vet inte vad såna skärmar kallas. Netonet brukar skriva ut det i klartext på sin sida men det gör inte Elgiganten där jag kommer att köpa datorn (mycket bra rabatter). Om datorn sen är rosa med enhörningar som rider på regnbågar och fiser drömmar struntar jag i.

Vad finns det för olika termer för reflexfria skärmar?
(för det finns väl säkert mer än en bara för att krångla till det för oss mugglare)

Av SvanteLilltroll

Qizzitch, hur får jag bort det?

Har provat med alla de vanliga programmen, Defender, Malwarebytes, Emsisoft Emergency Kit och Norton Power Eraser. NPE hittar något i systemet och tar bort det men det är tillbaka nästa gång jag startar datorn. Inget av de andra programmen hittar något. Jag är inte helt hundra på att det är där men om man ska gå efter hur många gånger det dyker upp när jag ska kolla på Swefilmer till exempel så finns Q definitivt i datorn. Någonting finns där eftersom säkerhetsinställningarna i "Egenskaper för internet" helt plötsligt är ändrade. UAC är inställd på högsta skyddet, åtminstone ser det ut så, vid en felsökning visade det sig att Smart Screen-filtret var avslaget trots att det stod att det var påslaget. Kan Ad Aware göra någon nytta?

Av SvanteLilltroll

Tack, du har förstått frågan alldeles korrekt. På grund av problem med händerna får jag hålla mig till mobiltelefon á la Old School och därmed inga appar. Har problem med ett hackat nätverk och objudna gäster på min FB och börjar bli paranoid nu, har gjort en hatt av aluminiumfolie så att FRA inte ska kunna läsa mina tankar.

Av SvanteLilltroll

Problem med inloggning till gmail

Jag har tvåstegsinloggning aktiverad till mitt gmailkonto men när jag får koden till mobilen så är oftast inte Google utan nåt telefonnummer. Det kommer oftast från mobiler +45123456789 eller nummer som börjar med 99, det är hela tiden olika nummer. Jag byter lösenordet rätt ofta men det hjälper inte, avsändaren blir Google några dagar men sen är telefonnumren tillbaka. Numera använder jag säkerhetskoderna istället och skiter i dom som kommer på mobilen, men om någon skulle vara på min mail (fan vet varför för den är sjukt trist) så kanske det inte gör någon skillnad. Kan det här vara ingenting att bry sig om eller? Vet inte riktigt vad jag ska ta till för åtgärder för att få ordning på det permanent.