Inlägg

Inlägg som metalworker har skrivit i forumet
Av metalworker

Tror du ska kolla grafikkortet, kan vara minnena med men främst grafikkortet.

Av metalworker
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonasc
Jag har kört försvarets pansarterrängbil XA-180 till jobbet nu ett tag och jag kan inte säga annat än att jag är besviken. Det är så oherhört svårt att få allt att fungera om man räknar bort sökljuset som jag har för att skrämma djur. Men jag vill inte bara reta grävlingar, jag vill köra ikapp, fickparkera, köra i drive in:en, ha en fet stereo och slippa de GRYMT stora däcken. Vad är det för fel på de simpla som finns på Lada 2106? Och sen när har bilar åtta strålkastare? Inte vet jag, men plottrigt blir det.

Sedan att pansarterrängbil XA-180 är komplett fucking jävla ostoppbar och kan göra allt ett markfordon någonsin behöver, det skiter jag i, för jag är ett ignorant troll som varken kan skilja på äpplen och päron, har något tålamod eller ser styrkan i flexibilitet.

Pansarterrängbil XA-180 har potential, men faller direkt på att den inte har klimatkontroll.

Bästa kontringen hitentills

Av metalworker

Jag får samma hastighet på både den bärbara och min ftp. Så det är inge skillnad i hastigheterna hos mig iaf.

Av metalworker

Jag har bara lagt till säkerhet för det trådlösa samt statisk dhcp för några av burkarna. Annars tror jag inte jag har gjort något utöver det vanliga. Jag har inte testat hastigheterna för det fasta nätet än men det trådlösa löper på normalt. Ska uppdatera servern o kolla senare.

Av metalworker

Är det samma inställningar och version av utorrent på båda manickerna? Kan vara en id´e att titta lite på det.

Jag kör också den routern med tomato så jaf hoppas det löser sig.

Av metalworker

m0REc: Ja det borde ju du veta hela min fvwm-experience byggde på din config juh Har dem fått in tiling i fvwm än tro?

Av metalworker

javisst är wmii nice, körde det innan dwm hade fötts. Det som skiljer sig mellan dwm, wmii samt resten av tiling-stödda wms och resten är ju att dessa är byggda för effektivitet och ergonomi i arbetet. Det får man ju inte annars om man använder exempelvis kde.

Innan jag gick över till wmii jobbade jag i fvwm. Den har allt och du kan få den att se riktigt snygg ut. Det var bara en sak som fattades, den var inte ergonomiskt uppbyggd. Efter att jag bejakat mig själv och mitt användande av wmii och speciellt dwm upptäckte jag att iom att den är uppbyggd på att bara använda terminaler och hur många x11 program körde jag? typ 2 som max, bestämde jag mig att det var mer värt att skippa x11 totalt på alla burkar. Håller man på med säkerhet är det ju bra att hålla ned antalet program att underhålla.

Idag kör jag enbart mac os på desktop burken (om vi bortser från att jag har en partition med windows för spel) och styr alla andra burkar med ssh. Blev så grymt förvånad över hur os x är uppbyggd. Detaljer av os x är uppbyggt nästan exakt som jag hade byggt upp min miljö i linux.

Hoppas du får en trevlig tid med wmii och att det ger dig lika mycket som det gav mig

Av metalworker
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Micket
e5150
Ser vackert ut. Trevlig omväxling från all fruktansvärd GUI. Jag tror jag skall prova wmii ikväll faktiskt.

dwm är annars att föredra om man måste använda X. Den är lite mer lättviktig och mer aktuell. Finns riktigt bra tools till dwm som kan användas till wmii som exempelvis dzen. Dessa verktyg börjar bli riktigt bra utvecklade nu så ta en titt på suckless.org

Av metalworker

Har gett blod nu sen 1-2 år tillbaka, nu har syrran också hängt på.

Jag gillar inte nålar så detta var lite min prövning att bli av med den obehagliga känslan. Det lyckades jag inte med och tycker fortfarande det är obehagligt men det känns bra inombords när man går därifrån då man vet att någon kanske får leva ytterligare några dagar/timmar...

Av metalworker

Dem startar och stänger av sig själva...

Av metalworker

du kan köra vilket som hellst, exempelvis debian utan någon grafik.

Av metalworker

zfs kommer tyvärr bara att kunna användas tillsammans med fuse i linux vilket om jag inte är helt ute och cyklar beror på problem med licenser. Iaf så kommer jag nog att överge linux och gå över till fbsd som server och mac för resten. Altid roligt att pröva något nytt också

Av metalworker

jag vill ha en bra bildvisare som klarar de flesta format, tänker mig "feh" då fast som går att köra i framebuffer. sen hade det varigt trevligt om firefox hade fått stöd för framebuffern med.

Av metalworker

tyckte jag läste nånstans att nero linux skulle ha stöd för bränning av blueray samt hd-dvd. Själv föredrar jag alternativ jag kan köra i terminalen.

Av metalworker

Måste säga att detta projekt var ganska intressant, jag är intresserad om jag kan få fronten, den som har flames på sig helt i vitt även också resten av chassiet. Priset vet jag inte riktigt, 1500 kan jag nog ge ifall slutprodukten ser lovande ut. Som det ser ut nu är jag väldigt intresserad.

Av metalworker

Ljudnivå på extern lacie-läsare?

Hej jag undrar ifall någon som har följande lacie-läsare;
http://www.dustinhome.se/DacsaPortal/?ProdID=5010089791
kan svara på hur ljudnivån är i den? Är det som hos vilken annan läsare eller är den som hos en dvdläsare för tv?

Av metalworker
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ChRiiLLe
Trodde också att det var så, men det stängs ner när jag stänger ner terminalen.
&-tecknet verkar bara göra så att jag kan fortsätta använda terminalen.

Ok, den bästa lösningen är självklart screen men det du frågar efter är `nohup` som helt enkelt inte skickar hangup signalen då du stänger terminalen. exemelvis "nohup program &"

mer om nohup finns i manualen. & lägger processen i bakgrunden på samma sätt som ctrl-z och fg (foreground) plockar fram den från bakrunden. Använder du nohup kommer en output fil skapas där allt som normalt skulle skickas till standard output dvs din terminal hamnar.

Använder du screen behöver du inte använda nohup, men det kan alltid vara bra att veta.

Av metalworker

Inatt drömde jag att jag laddade hem en ny version av ubuntu eller "kit" ska jag väll säga där jag knöt ett par strumpor mellan fötterna o händern o efter att jag läste README filen var man tvungen att vara utomhus, sen var det bara att lyfta röven mot skyn som när man ska sätta eld på en prutt, köra programmet som räknade ner till (eller upp var de i detta fallet) 20 sen sköts man i väg genom rymden till ellektronisk musik myicket lik pluxus eller slagsmålsklubben och iväg bar det till planeten ubuntu där alla ofcourse körde ubunte

Av metalworker
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Synt4x_3rr0r
Jag funderar seriöst på att bränna en jäkla massa CD skivor med olika distar och sen bara gå i stan och dela ut dem

Läste om en snubbe som gjorde detta, summa sumarum var att folk misstog honom för hemlös och han kom hem något rikare, men visst bra initiativ.

Av metalworker

http://img153.imageshack.us/img153/8909/dwmgf1.th.jpg

dwm på en debian låda med de gamla vanliga... screen, irss, xmms. Bakrund nånstans på deviantart. jadu. inte så mycke mer att säga.. lite annurlunda jämfört med wmii.