Inlägg

Inlägg som MaynardJ har skrivit i forumet
Av MaynardJ
Skrivet av Frisell:

Pillade ihop detta. Är det kompatibelt och är det stor prestandaökning från ovannämnda NUC(den billigare).

https://www.komplett.se/wishlist/shared/d68b9df0-49fc-4b2b-a2...

EDIT: eventuellt kan man skippa chassi och återanvända det gamla.

https://www.inet.se/kundvagn/bild/11851342/

Lyckades få ner denna lite ytterligare.

Av MaynardJ
Skrivet av Helljanek:

Du glömmer skärmen och chassit?

Av MaynardJ
Skrivet av Landmark90:

@MaynardJ
OP vill ha datorn redan idag, därav att färdigbyggt är efterfrågat. Men självklart kan det vara bra att informera om alternativ som ovan att det går att spara pengar om hans dotter kan vänta ~5-10 dagar.

Dock jämför du GTX 1060 med ett GTX 1070 som Webhallens dator hade.

https://www.webhallen.com/se/product/289383-Webhallen-Config-...

Står tillochmed i länken att det är ett 1060.

EDIT: Missade Acern som blev länkad.

Av MaynardJ
Av MaynardJ
Skrivet av LudvigLindell:

Du fick väl med en fysisk kopia av spelet när du köpte konsolen?

Behöver inte vara fallet.

TS: Borde inte God of war finnas kopplat till ditt PS-konto?

Av MaynardJ

Vart är det bäst att söka jobb? Monster? Är arbetsförmedlingen lika värdelös som jag hört många säga?
Beror vilken stad du tänkt jobba i, men i större städer skulle jag säga LinkedIn/Demenado fungerar riktigt bra. Men sök direkt till arbetsgivare, leta reda på konsultfirmor eller vad du vill jobba med som finns lokalt och skicka iväg ett CV. Även fast de kanske inte söker juniorer så kommer de förmodligen höra av sig.

När man kollar lite snabbt på jobbanonser på t.ex. Monster är det ofta ganska stora listor på kompetenser de efterfrågar. Är det så det ligger till, att man ska ha väldigt stora kunskaper även för jobb som junior utvecklare?
Nej. De kommer vara tacksam om du förstår dig på kod och klarar av eget ansvar, oftast. De flesta har helt rimliga krav när man väl blir anställda, även om annonsen säger annorlunda. Skit i vad som står, vill de ha en junior .nettare, sök. Gillar de dig? Ja då kommer de anställa dig även fast du inte har en aning vad WCF är.

Vad är det viktigaste att tänka på när man går på en intervju? Hur förbereder man sig, och vad har man att förvänta?
Samma regler som att flörta. Le mycket(på ett naturligt sätt), möt ögonen och försvinn inte i tankar. Ställ mycket frågor. Klä dig propert. Inga jävla t-shirtar med tryck eller lortiga skor. Så kan du ha på dig på fritiden. Eller när du fått jobbet.

Jag har hört att intervjuprocesser är väldigt långa generellt, att de är i många steg - är det sant?
Nej. Oftast brukar det vara en intervju, arbetsprov och sen slutintervju. Ibland kan du få träffas "teamet" du ska jobba med i en andra intervju om du klarat arbetsprovet.

Hur maximerar man sin chans att bli anställd i den här branchen?
Omöjligt att svara på. Har du ett litet CV så fyll ut det med hobbyprojekt som du kodat ihop, exempelvis. Då har ni något att prata om. Annars är det viktigt att aldrig stänga dörren till något förrän du fått erfarenhet. Dvs du kanske får lov att kodat PHP i början tills du fått erfarenhet och kan antingen byta jobb eller påpeka att du vill göra något annat.

Jag har mest kört C# .Net, finns det några ramverk eller annat som jag absolut borde lära mig innan jag söker jobb?
Räcker långa vägar. Frontend-bitar blir väl mer och mer efterfrågade och tyvärr är väl Angular störst ute hos konsultfirmor. Men jag hade satsat på React/Redux.

Machine Learning är det ju väldigt mycket hype om just nu - är det något jag borde försöka studera på egen hand innan jag söker jobb?
Nej.

Ni som jobbar med utveckling: hur ser kulturen ut på er arbetsplats? Vore kul att veta!
Har jobbat inhouse, konsult och produkt. Skulle säga att hos produkt är miljön mer nördig än hos konsult och inhouse(allt är relativt dock). Där jag är nu är det ett gäng nördare som älskar programmering och det är egentligen vad som diskuteras dagligen, ibland diskuterar vi andra intressen som öl.

Många jobb förmedlas av bemanningsbolag såsom Academic Work - finns det nackdelar att gå via dem; är det fördelaktigt att (om möjligt?) försöka gå direkt via företagen? Erfarenhet är erfarenhet men jag hade försökt fått ett jobb direkt hos ett företag.

Av MaynardJ

Låter ju annars som det skulle kunna vara ditt internet som är boven i dramat. Vad får du ut när du kör brebandskollen etc?

Av MaynardJ

@Oneone: Ska såklart bli intressant hur företag ska kunna genomföra artikel 13. Detta kommer nog sluta med att Silicon Valley tackar för sig i Europa.

Av MaynardJ

Är du säker på att det är arrayer och inte objekt du vill placera in i listan?

Av MaynardJ

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1023657/11544

8600k har ingen cpu-fläkt som följer med så det behövs.

Du kan ju byta ut chassit och nätagg ifall du vill ha ett tystare om du vill det.

Ska du gå ner ännu mer i budget kan du köra en mindre SSD för operativsystem och spel sen en vanlig HDD för lagring.

Av MaynardJ

Behöver du ens uppgradera om du ska spela de där spelen? Jag skulle i vilket fall köpa GPU, du har redan en bra cpu för de flesta spelen.

Av MaynardJ

Chris White som bäst

Av MaynardJ

Jag skulle passa mig för att köpa en färdig dator sådär. Om man inte är redo att dra om kablarna och etc själv dvs.

Av MaynardJ

Något sånt här kanske? http:/www.inet.se/produkt/b1005128/18282

Du kan byta ut i7 mot i5 ifall du vill det. Alternativt mot nya AMD-serien som kommer nu.

Av MaynardJ

@ToddTheOdd: Du kan ju höra till Konsumentverket och fråga, detta täcks oavsett om det är fel vara eller fel på varan. Därför skriver de "FELAKTIG" vara.

Företag kan göra fel, precis som konsumenter. Vi lever inte i en perfekt värld. Om ett företag av misstag skickar en vara som är felaktig till kund så ska de inte behöva ta tillbaka varan trasig för att konsumenten valt att använda produkten och sedan skickar tillbaka den dåligt paketerat.

Skrivet av -=Mr_B=-:

Wall of text

Sjukt att vi är inne på en diskussion om hur man skickar tillbaka en vara i det skicket man fick den i. Om man inte ens är kapabel till det så kanske man borde kolla en extra gång innan man sliter upp paketet?

Ska tilläggas att i detta fall verkar det ju inte att ha skett någon skada på produketen.

Av MaynardJ
Skrivet av niklasloow:

Löste dom problemet och återbetalade dig för skärmen? (Rimligen bör de även kompensera dig för legat ute med pengar i ungefär ett år och problemen). Sedan är det inte ens relevant att du ska kolla om där är en skada på skärmen. De levererade fel och du paketerade skärmen efter din bästa förmåga. Du har fullföljt dina plikter.

Fast nej, det är ju inte det TS har om nu TS har paketerat fel så det skett en skada, vilket det inte verkar?

"Konsumenten ska i normala fall ta den felaktiga varan till dig. Har inte konsumenten möjlighet till detta kan konsumenten kontakta dig så att du kan besluta om hur varan ska transporteras. Om konsumenten ska skicka tillbaka varan till dig så är det konsumenten som ansvarar för att packa varan så att den inte skadas under transporten." - Konsumentverket.

Av MaynardJ
Skrivet av CcZero:

Saken är den att det här inte är en vara som kunden har köpt. Det är en felaktig leverans.

Läste du ens det jag länkade?

Av MaynardJ
Skrivet av Tip Top:

oavsett vilket så är det ju en fraktsedel på paketet, och då bör posten stå för det skade innehållet,

var med om något liknande för något år sedan där varan var skadad vid ankomst till den jag skickade det till efter ett par mail och något samtal ersatte posten varan på ca 1400kr, men det är ju inte bra reklam för inet detta ärende det hade kunnat lösas betydligt smidigare om man säger så

https://www.konsumentverket.se/for-foretag/konsumentratt-for-...

"Konsumenten ska i normala fall ta den felaktiga varan till dig. Har inte konsumenten möjlighet till detta kan konsumenten kontakta dig så att du kan besluta om hur varan ska transporteras. Om konsumenten ska skicka tillbaka varan till dig så är det konsumenten som ansvarar för att packa varan så att den inte skadas under transporten."

Oavsett intressant fall! Skulle TS kunna skicka en bild på skärmen idag? Med fokus på vart den påstådda skada eventuellt skulle vara? Eller har jag missat en sådan post kanske?

GLHF TS!

Av MaynardJ

Tvätta inte eran jeans, såvida de inte är riktigt lortiga. Och isåfall ska det vara efter 6 månader minst.

Luktar de illa? Stoppa in dem i frysen eller vädra dem.

Det är framförallt för oss som gillar raw demin exempelvis.

Av MaynardJ