Inlägg

Inlägg som Bemushroomed har skrivit i forumet
Av Bemushroomed

Kul att ni gillar!

klotim: haha, legend vet jag inte men tack iaf

Av Bemushroomed

Min "remaster" av Dark Forces 2

Kanske av intresse för nån?

Fick för mig att göra om i princip alla texturer i spelet då jag blev lite sur över hur fula "neural upscale" texturerna var.
Finns att tanka här: https://www.nexusmods.com/starwarsjediknightdarkforces2/mods/...

Några före/efter exempel här:

https://imgsli.com/MjE4NjEx/12/13
https://imgsli.com/MjE4NjEx/18/19
https://imgsli.com/MjE3ODc2
https://imgsli.com/MjE3ODgx
https://imgsli.com/MjE4NjEx/0/1
https://imgsli.com/MjE4NjEx/4/5
https://imgsli.com/MjE4NjEx/16/17
https://imgsli.com/MjE4NjEx/2/3
https://imgsli.com/MjE4NjEx/6/7
https://imgsli.com/MjE4NjEx/10/11
https://imgsli.com/MjE4NjEx/8/9

Modden är för OpenJKDF2 som i sin tur förbättrar spelet på många sätt. Det enklaste är egentligen att först lägga in denna mod:
https://www.moddb.com/mods/jedi-knight-remastered/downloads/j...
och sen bara lägga in mina texturer i dess texturkatalog: C:\Users\dittnamn\AppData\Roaming\OpenJKDF2\openjkdf2\jkgm\materials\jknup

Av Bemushroomed

browser som döljer att man är på mobil?

Finns det någon browser där sidan man ska besöka inte ser att man är på mobil = man bara får alternativet att ta hem appen?

Eller finns det någon inställning man kan göra kanske?

Gäller iphone

Av Bemushroomed

På kul kollade jag vad det skulle kosta att uppgradera från mina 100/100 till nått bättre på Banhof.. 10:- extra/mån för 500/500, så det tog jag ju direkt. Konstig prissättning. Hur som helst, inget strul sedan jag skaffade det för c:a ~3 år sen.

Av Bemushroomed

Skickade in den igår, inet skickar redan en ny skärm.

Det är rätt bra jobbat!

Av Bemushroomed

ja en moddad firmware där man kanske överklockar nått, det kommer inte garantin täcka, och det kan man förstå. men en krånglande hårdvara där något måste fixas, klart det ska täckas.

Fått retursedel av inet, så den kommer gå tillbaka.

fan, precis innan cyberpunk 2077 2.0 och DLC'n jag som hade hoppats på att spela det i HDR med denna monitor (riktigt nöjd med den förutom buggarna). får väl skjuta upp det...

undrar om den skickas på reparation eller om man får en ny? vad tror ni?

Av Bemushroomed
Skrivet av Phod:

Alla firmware där har ju samma storlek, så det är ju rätt suspekt om de haft en med väsentligt mindre storlek som är borta nu.

Ja det är väsentlig skillnad.

Hur som helst jag beklagade mig på deras Discord och Cooler Master EU/NL svarade:

"yes, if reloading the new FW doesn't work go claim warranty at the store you bought the monitor"

Av Bemushroomed
Skrivet av Phod:

Varifrån laddade du ner din firmware?

https://coolermaster.egnyte.com/fl/uZ784wesPK

det är den sidan som länkas om man går till monitorn på Coolermasters sida och kollar "firmware" på downloads.

Av Bemushroomed

Sen vet man ju inte, kan ju varit en slump att te.x nätadaptern eller monitorn pajar (av annan anledning) just efteråt. Ganska osannolikt, absolut! Men det kan absolut ske.

Av Bemushroomed

Jag har redan pratat med inet och dom vet att jag uppdaterat med firmware, som jag sa, de visste inte om det täcks av garanti. ja ibland är man dum som är ärlig kanske?

det finns egentligen inte så mycket fel man kan göra. till och med instruktionerna beskriver proceduren som helt säker och även om man installerar FEL firmware så kan inget hända, man behöver bara flasha om (deras ord). Det finns 3 mappar att välja på, jag valde EU mappen, jag är i EU, har en EU monitor, mappen har 1 fil. Så jag har inte gjort något fel vad gäller filen. Däremot misstänker jag starkt att den firmware de laddat upp var felaktig, för jag kollade sidan igen och nu är den uppdaterat med ny fw IGEN och det står (Updated), inte samma filstorlek alls. Jag har såklart även kontaktat cooler master.

Felet att den blev svart då och då är ett fel som alla verkar ha med denna monitor f.ö, så det var alltså inget speciellt fel med bara min skärm.

Av Bemushroomed

Ska firmware-fel täckas av garanti?

Uppdaterade precis min krånglande monitor (cooler master Tempest GP27Q), vad händer: jo den dör totalt.
Efter en "successfully updated"-text så blev den bara svart och den går inte längre att sätta på (nej det verkar inte finnas någon återställningsfunktion). Monitorn har en knapp, provat hålla inne, dutta till, dubbelklicka. Samt hålla inne knapp medans man sätter på strömmen samtidigt (på viss elektronik kan detta vara återställning eller liknande funktion).

Enda anledningen att jag behållit den så länge och inte bara skickat tillbaka (3 veckor sedan beställning) är att jag varje dag kollat efter ny firmware som ska fixa till så att den inte blir svart då och då te.x ändrar från HDR till SDR eller tvärtom, men även andra förändringar man gör som involverar skärmen på något sätt kan göra så den blir svart. Varje gång måste man trycka av/på för att få bild igen.

Är detta något som ska gå på garanti eller är det användarens fel att han vill ha en fullt fungerande, buggfri produkt och uppdaterar med en officiell firmware?

Jag hoppa såklart det går på garanti, men man vet inte. Inet visste inte och skulle återkomma. Någon som varit med om något liknande kanske, pajat moderkort eller något med firmware som varit felaktig från tillverkaren?

Av Bemushroomed
Skrivet av nu1mlock:

Köp ett ljudkort med tre utgångar för surround istället för att att ha fördröjning om du ändå ska köpa nytt.

verkar lösa sig, kollade chassit lite närmare nu, det har två utgångar på framsidan och jag hade kabel att koppla detta till moderkortets "Audio", så nu har jag 4 in/ut (verkar gå att konfigurera hur man vill). I realtek panelen ska man kunna välja vad som är front etc. får se om det funkar...

Av Bemushroomed

vet inte ens om analog surround kommer funka.. ser att det bara finns bara två 3.5mm utgångar, min Logitech Z906 har 3 ingångar.

på mitt förra moderkort var det 3 utgångar i 3 olika färger.

rätt diffust hur det ska fungera. man får en länk om man går till moderkortet, men länken visar inte 2 utgångar utan 3, vilket inte finns.

kanske menas att man ska connecta nån sån där panel som finns på vissa chassin med uttag... nä det är nog rätt kört tyvärr. får nog bli ett soundblaster, även om det blir fördröjning.

Av Bemushroomed
Skrivet av nu1mlock:

Om du skaffar ett ljudkort med stöd för Dolby Digital Live för att omkoda signalen till Dolby Digital 5.1 on-the-fly så riskerar du ljudfördröjning i alla spel. Om ditt nuvarande ljudkort har tre utgångar för surround med 3,5mm-kabel så är det den vägen som är bäst att gå för att få surround på PC i ditt fall.

okej. ja fördröjning vill man inte ha. Ska ta och prova med analogt och se hur det låter.

Av Bemushroomed
Skrivet av Qrush:

Vad har du för mottagera då och till vad är det du vill ha surround till? Du borde kunna få ut 5.1 genom bitsteam/pass-through från realtek kretsen på ditt moderkort om det är för filmtittande.

Logitech Z906. spdif från realtek är 2-kanals. finns ett hack, men jag har provat sedan igår i flera timmar, får det inte att funka.. funkade på min förra dator/moderkort med hacket men inte med detta.

Av Bemushroomed
Skrivet av {SWEC}Rool82:

Du har ingen ledig HDMI port då?
Eller måste det vara spdif?

har inte hdmi i receivern.

Av Bemushroomed
Skrivet av mahava:

AE-5Plus har men inte AE-5, man måste encoda / decoda för 5.1 över spdif, kortet jag nämner klarar DTS, DTS Neo och DolbyDigital / AC3, sen om du kan få tag i ett Z klarar även dem samma sak (osäker på neo stöds)

Tackar! Verkar vara bra. Neo vad jag inte ens vad det är

så detta funkar, men inte med "neo"? https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=1619351

Av Bemushroomed

Billigt ljudkort med surround ut över spdif?

Vad ska man ha, är det Soundblaster som gäller? Antar dom borde ha bra drivrutiner, bra stöd osv.

Någon som vet ifall alla deras modeller har surround ut genom spdif, eller om det är som med Realtek att det är stereo ut endast?

Av Bemushroomed

Efter en del letande, hittade den gamla tråden från 2015 och ser nu att i samma forumdel finns en hack för windows 11 så man kan få surround.

https://www.techpowerup.com/forums/threads/realtek-dch-modded...

kanske hjälper det nån med samma problem!

edit: funkar dessvärre inte för mig alls får skaffa ett ljudkort.

Av Bemushroomed

Realtek 5.1 / DTS i Windows 11?

Någon som fått detta att fungera? Är det fortfarande det där hacket man måste göra för att få surround att fungera om man kör med digitalt (spdif)?

När jag hade windows 10 på min förra dator fick man ta hem nån äldre (detta var runt ~2015) Realtek drivrutin och installera, och se till att Windows var i något läge för att acceptera osignerade drivers. lite struligt men man fick i alla fall surroundljud, tydligen är det en driver som realtek hade där surround fungerar och är aktiverat för spdif.

Trodde detta var fixat så man slapp strula, men jag ser åter igen bara 2-kanals ljud Provade ett par nya spel (RDR2 och Resident Evil 4) dessa är inte i surround (ser detta direkt på min Logitech receiver).

så här står det för moderkortet

Realtek® ALC1220-VB CODEC
* The back panel line out jack supports DSD audio.
High Definition Audio
2/4/5.1/7.1-channel
* You can change the functionality of an audio jack using the audio software. To configure 7.1-channel audio, access the audio software for audio settings.
Support for S/PDIF Out

finns inga inställningar för surround i realtek audio console.

properties för realtek ljudkortet

https://i.imgur.com/grJscTk.png