Inlägg

Inlägg som Bloodstainer har skrivit i forumet
Av Bloodstainer
Skrivet av jOnÄTÄn:

Det handlar väl mer om vad datorn används till än vad det är för hårdvara?

Leave PC elitists alone!

Av Bloodstainer

Ogillar kombon att nätagg sitter i topp samt att taket verkar stängt. Gillar att ha nätagg dra in egen luft med eget filter på chassit.

Av Bloodstainer

Intressant, jag undrar om vi kommer kunna se AMDs apu grafik på dessa som en crossfire boost i laptops

Av Bloodstainer
Skrivet av Axel95:

Det borde finnas en lag eller något form av stop förr sånt här rövbeteende!!!

Lag? Det här löser man inte med juridik. Det är redan olagligt när det kommer till den stulna hårdvaran.
Det här ligger till 100% i händerna på Sony, Nvidia och AMD. De har kontroll över sina supply lines, och det är dom som har låtit detta hända. Det är inte svårt att avkräva ett konto med verifieringskod kopplat till en mejl och en captcha för att hindra att folk köper mer än en. Man behöver inte längre flera grafikkort, så varken PS5an, GPUs eller CPUer borde någon, någonsin köpa fler än 1 av så länge det inte är ett företag.

Och en riktigt stor skuld ligger på alla som inte kan vänta med sina köp. Folk betalar överpriser till bovar för att de inte kan vänta, om alla bara hade väntat 2 veckor och inte köpt från såna här människor, hade de alla varit tvungna att lämna tillbaka allt som inte var stulet.

Av Bloodstainer
Skrivet av adfactory:

Det är väl i stort sett omöjligt att ha ett traderakonto idag utan bank-id verifikation, anmäl till tradera samt polisanmäl för bedrägeri, iallafall om det är större belopp.

Ja alltså kontot är bundet till namn, swish-kontot med. Men jag har bara väntat 4 arbetsdagar så vill ju inte anmäla för tidigt heller.

Av Bloodstainer
Skrivet av twit:

Hur skall någon här kunna ge dig ett svar som hjälper? Vi har inte en aning, den enda som vet är säljaren.

Eftersom du betalat genom swish har du få möjligheter. När du känner dig säker på att varan inte kommer dyka upp och du uttömt dina möjligheter med säljaren får du polisanmäla. Du kan skicka kravbrev på egen hand till säljaren eller ta kronofogdemyndigheten (mot en avgift) till din hjälp. Du kommer inte få några pengar av annan part än säljaren.

Har inte Tradera något ansvar som medlar swish som enda betalningsmetod?

Av Bloodstainer
Skrivet av arvcop:

Hur mycket handlar det om? Under 1000kt skulle jag nöja mig med att kontakta tradera. Över 1000 kr. Polisanmäl bedrägeri.

Nästan 2800

Av Bloodstainer

Tjena fråga om återbetalning vid utebliven vara från traderaauktion

Hejsan, jag undrar lite konkret hur jag ska gå till väga när jag betalat via Swish igenom tradera och säljare inte hör av sig, inte svarar på sms samt lägger på när jag försökt ringa honom. Vann auktionen sent fredagskväll den 27/11 så har full förståelse för att han inte kunnat skicka den förens på måndags, men nu när jag kollar på Tradera så ser jag att hans senaste omdöme (kontot är från 2017 med en majoritet goda omdömen,) påstår att han inte skickat varan, och ser att hans konto är nedslaget av Tradera.

Vad tror ni är sannolikheten att det här bara rör sig om försening i julpaketsskickandet, och vet ni ifall det räcker med en anmälan för att stänga ett konto?

Och hur går jag tillväga för att få tillbaka pengarna? Det här var lite av en omöjligt stor summa för mig att negligera på grund av ekonomiska omständigheter så alla tips mottages!

Av Bloodstainer

Lite svårt att kommentera ännu. Jag har länge velat se en högre tier APU, men det svåra är absolut inte Zen delen, utan Vega delen. En 6 kärnig APU känns sjukt kul men jag undrar hur stort prestandahoppet i GPU det blir från 2400g. Spännande!

Av Bloodstainer
Skrivet av Knotvillage:

Tyvärr är är jag Asus frälst. Kommer inte överens med varken Gigabyte eller MSI bios. Men kortet jag tänkte köpa ska alltså funka om det är nytt bios.

Inte värt att betala 400kr överpris för ett dåligt moderkort, A320 chip som kostar mer än 500kr är stöld. Du betalar för ett moderkort som är helt strypt på funktioner i bios ändå. Inte smart att bara kolla på märket och helt skippa chipset, ungefär som att köpa icke-Z moderkort till ett - K Intel chip bara för att man gillar Asus mer än gigabyte, och dessutom betala mer för de sämre mb:t. Oerhört missmatchat.

Av Bloodstainer

Primära SSD är en intressant phrasing. Min OS är fortfarande på en sata, men den primära för annat bruk är NVMe m.2. Bord egentligen flytta över men har inte pallar, behöver dessutom koa nya SSDar men avvaktar fortfarande.

Av Bloodstainer
Skrivet av §2:

Låter lovande!
Kolla upp om du har vesa-fästet så kan vi nog göra affär.
Har du möjlighet att mötas upp i stockholm eller eventuellt skicka skärmen?

Mvh.

Hej ursäkta sent svar, har inte bil så tyvärr ingen möjlighet att mötas upp, men skärmen finns i Uppsala att hämta

Av Bloodstainer

Sitter på en 60Hz IPS 1080p monitor denna mer exakt: https://www.inet.se/produkt/2205557/benq-24-gw2406z

inköpt 2017-11-01, garanti 3 år tills 2020-11-01 är 99% säker på att jag har kvar vesa mount. Kan återkomma, har märkt något konstigt med skärmen ibland när man startar den visar den färgade streck som försvinner vid restart, osäker på ifall detta var förra HDMI kabeln eller något annat. Är som sagt sekundär monitor så inte testat rejält. Anledningen till varför jag vill sälja den är för att jag använder en 27 tummare primärt och vill matcha den i size/resolution med en ny sekundär monitor.

Av Bloodstainer
Skrivet av sKRUVARN:

Men läs hela diskussionen, personen som mithras svarade sitter på 4770k och säger att det inte finns något nämnvärt snabbare, hur vida man kan få en GPU flaskhals med en överklockad 4790k är väl totalt ointressant (min 4770k når bara 4.2 förövrigt). Oavsett får 9700k dubbelt så hög min fps i flera speltestar och är också dubbelt så snabb vid rendering och videokomprimering osv, vi snackar prestanda här, du pratar behov.

Skickades från m.sweclockers.com

Exakt, men oavsett min förkärlek för hur länge min 4790k höll i prestanda så är det bara fel att påstå att det inte finns bättre CPUer med högre prestanda. Titta på en generation över på 5775C ser vi rejäla prestanda lyft. Bara för att intel varit fast på 14nm innebär detta inte att de inte sett några prestanda lyft mellan en 6700k och en 9700k även om produktsegmentet blivit helt fuckat.

Av Bloodstainer
Skrivet av HitGirls:

Din 4770K måste ligga i stock med slöa 1600mhz minnen isåfall. 4790K i 4.5 med 2400mhz minnen neckar inte ens ett 1080Ti.

Ryzen 3000 neckar ju klockat 2080S/2080Ti så lär ju vara onödigt att byta ens till det om man sitter på en kompetent 4xxx.

Förutsatt att man spelar i 1080p med ett 2080Ti och spel som verkligen nyttjar mer än 4 kärnor.

NVME stöd känns onödigt för en typisk användare. Gå från SSD till PCIE SSD känns liksom rätt meningslöst för daglig användare och inte någon som arbetar med tunga program som verkligen nyttjar den. Kostar dessutom rätt mycket. Ca 2300? för en 1TB för något man sällan lär märka av.

AMD och Intels senaste system drar ju en rätt bra bit Watt och sprutar rätt mycket värme.

Har man Gsync så märks dessa 1% dippar av rätt sällan.

Ehm, va? Paus, stopp. Supermånga använder NVMe SSDer, de är snabbare och relativt billiga. Dessutom så ser man prestanda ökning med mer än 4 kärnor oavsett om spelet nödvändigtvis använder fler än 4 kärnor. Och det ändrar fortfarande inte de faktum att nyare intel CPUer definitivt kör mer prestanda på mindre strömförbrukning än Haswell, många kanske hade högre strömförbrukning totalt, men då speglas detta i ren prestanda. Där efter är ditt scenario väldigt unikt och ganska ogenomtänkt. Ingen använder en gammal Haswell CPU, matchat med 1080p monitor och kör en 2080Ti. Ser ingen anledning att kasta ut 12000kr på en GPU om man snålar med en gammal CPU som kostar dryga max 1500kr beg samt en sub-2000kr monitor. Helt orealistiskt scenario. Kör man på 1080p med en gammal Haswell CPU finns de ingen anledning att kasta in en GPU över GTX 1080 i prestanda.

Av Bloodstainer
Skrivet av hallonskalle123:

Jag vill se en revolution som ger oss massivt mer prestanda, mindre energiförbrukning och lägre värmeutveckling.

Har en gammal 4770K "Haswell" och det finns ingen anledning till att uppgradera . Jag kommer nog uppgradera när jag går i pension. Nya processorer utvecklar lika mycket värme, är lite svåra att kyla, drar lika mycket ström, och är inte nämnvärt snabbare.

Ehm, drar lika mycket ström stämmer ju dock inte. Från Haswell finns det ju faktiskt prestanda att hämta i att uppgradera, kanske inte i ren CPU kraft, men NVMe stöd, rejält snabbare PCIe SSDer och fler kärnor.

Men ja, IPCn har inte flugit iväg, men att säga att det inte är ett hopp mellan i7 4770k som var dåvarande topp av klassen på mainstreamplattformen jämfört med dagens Ryzen 7 eller i7 blir ju lite konstigt. En 9700k ser ju ett 30-50% prestandahopp från 4770kan i en hel del spel i average FPS, men framförallt 0.1% lowest FPS och 1% lowest i icke-GPU flaskade titlar

Av Bloodstainer
Skrivet av inquam:

1) Spel idag kan vara lika dyra eller dyrare än förr. Att spel delas upp och content låses så att du får "hela spelet" först efter en ultimate edition och de kan gå på en bit över 1000kr så är AAA- spel idag långt ifrån billiga.

2) Du verkar ha missat att läsa vad jag skrev. Det handlar inte om att spela flera kopior av SAMMA spel. Det handlar om att köra fyra OLIKA spel ifrån mitt bibliotek på olika datorer. Något som låses av Valve. En enda instans av ett enda spel för en enda person är vad som gäller.

That said så tror jag faktiskt att XBox One faktiskt tillåter dig att starta flera instanser. Du har en "hemma" XBox och på den kan alla användare komma åt alla köpta spel. Om du sedan loggar in på en andra XBox One och startar spelet du också så har jag för mig jag läst att det funkar. Men det är inget jag testat själv då jag bara har en Xbox One hemma. Men att köra olika spel ifrån ett bibliotek på olika XBox One's i huset fungerar absolut iaf.

Att starta ett spel som du via Microsofts Play Anywhere fått till både Xbox One och PC fungerar iaf utmärkt att starta på båda samtidigt.

Dock är det som sagt inte vad det handlar om här. Utan det handlar om att spela just så många instanser man faktiskt köpt, men att ha möjligheten att göra det för olika spel samtidigt.

För att göra det tydligt i en analogi. Säg att du har ett gammalt hederligt bibliotek med fysiska spel. Du har tre konsoler som kan spela dessa spel. Naturligt då borde vara att du går och plockar ett spel och börjar spela på en konsol och att dina barn efter det lika lätt skulle kunna gå och hämta ett av de kvarvarande spelen och spela det på en av de andra konsolerna.

Så som Steam fungerar idag så är det dock så att när du tagit ditt spel och börjat spela så faller en grind ner framför hyllan med alla spelen så dina barn inte kan spela något av dem.

1. Det är inte riktigt relevant till vad jag frågade, och det är desamma gällande både PC och konsol, skillnaden är att hitta en "GOTY"-edition på PC är rejält mycket lättare än på konsol och oftast till bättre pris.

2. Ja men det är ju också möjligt, på flertal olika tjänster, testa GOG istället för Steam. Om du har 4 barn så fixar man 4 olika steam konton, man kör inte alla ifrån samma konto, family sharing skulle kunna förbättras ja, men meningen med det är INTE att du ska äga alla spel på 1 konto och sen köra 4st övriga helt tomma konton att share:a med. Men ja, jag förstår din problem beskrivning, men jag tycker att det är ett problem som är självskapat som går lätt att kringgå.

Gällande Xbox, jag vet faktiskt inte, jag har inte spelat konsolspel sen 360n, och är osäker på hur det där fungerar, du får det att låta som netflix som att man bara kan låna ut det.

Men återigen, om du vill ha 4 PC enheter som spelar olika spel, är det väl bara att inte ha spelen på samma konton? Alltså jag har vuxit upp med 3 småbröder och det här har inte varit en supersvår grej att lösa. Jag tycker absolut att Steam Family sharing skulle kunna förbättras, don't get me wrong.

Men det är inte problemet jag har med vad den här domstolen gör, det handlar mest om att de vill göra intrång på marknaden. Personligen vill jag INTE se att Steam gör ändringar pga en fransk domstol, om folk tycker att det här är ett problem så hoppas jag att man vänder sig till DRMfria lösningar som GOG istället för att fortsätta stötta monopolet och samtidigt klagar på sånt här som deras motståndare inte gör.

Av Bloodstainer
Skrivet av SpeedRebirth:

Det är inget argument för att inte tillverka snabbare enheter. Den är din specifika setup som är flaskhalsen

Jag har 2st 960 evo så att flytta en 10GB fil tar typ 3-4 sek

Skickades från m.sweclockers.com

Ja, dessutom finns det en hel del anledningar till att ha hög write/read på en disk utöver att föra filer från disken till en annan enhet.

Av Bloodstainer
Skrivet av inquam:

Så, satte upp ny dator åt minstingen och har nu testat och det är precis som innan.
Aktiverade Family Sharing för den datorn, installerade Joe Danger åt honom från mitt bibliotek. Startade sedan Rise of the Tomb Raider på min dator och i hans dator stod det då att han inte längre kunde spela Joe Danger för mitt konto var upptaget av mig och han kunde istället köpa ytterligare en kopia av Joe Danger att ha på sitt konto om han ville spela det.

För en familj således relativt värdelöst.

Detta betyder i princip

Förr:
Jag köpte 4 st Xbox 360, en samling spel och behövde endast dubbla kopior om barnen skulle kunna spela spelen exakt samtidigt.

Idag:
Jag köper 4 st datorer som kostar bra mycket mer än vad en Xbox 360 gjorde, köper på mig en samling spel men endast en kopia av ett enda av de 1500 spelen kan köra på någon av de fyra datorerna åt gången. Vill man kunna spela spel samtidigt, alltså inte ens samma spel, så måste flea kopior köpas.

Detta kan man nog argumentera för är att begränsa rätt väsentligt hur jag kan nyttja min lagliga licens till ett spel jag köpt. Men inte har Valve tyckt synd om oss föräldrar som tvingas köpa flera kopior av samma sak pga deras begränsade system? Så jag känner att jag liksom inte kommer ligga sömnlös för att anstränga mig för att göra business så simpelt och probabelt som möjligt för dem.

Jag tror ärligt talat inte jag personligen hade nyttjat möjligheten att sälja mina spel. Men jag ser att det mycket möjligt kan vara en rättighet som jag i så fall tycker marknaden behöver anpassa sig efter istället för att konsumenter alltid är de som skall anpassa sig och ge upp fri- och rättigheter.

Vad Valve, för längesedan borde gjort gällande Family Sharing om man överhuvudtaget tänkte konsument, smidighet och rättigheter skulle vara att ge föräldrar möjligheten att skapa barnkonton som man lätt kunde administrera från förälderns konto. Låta föräldern hantera inköp av spel som kopplas till förälderns konto och låta föräldern ge olika barn tillgång till olika spel de anser passar. Låta alla i familjen kunna starta en instans av ett spel så länge inte en instans av just det spelet redan är igång på någon dator. Om en förälder och två barn skulle vilja kunna spela ett spel ihop så borde föräldern kunna köpa tre kopior vilket möjliggör tre instanser igång samtidigt.

När barnen sedan är tillräckligt gamla så borde föräldern kunna flytta kopior som köptes från sitt konto till barnet.

Hade detta funnits på plats, även om man tex bara kunde flytta spelet en enda gång osv för att låta Valve ha lite fortsatt kontroll så hade jag kunnat nyttja mina lagligt köpta spel och jag hade upplevt tjänsten som otroligt mycket mindre yxigt och inte känt att man från Steams sida fullkomligt ignorerar de rättigheter jag egentligen har med den licens till spelet jag köpt och istället artificiellt skapar barriärer och förhindrar användning av dem. Jag tvingas betala flera gånger för samma spel för att ge barnen möjlighet att kunna nyttja familjens spelbibliotek på ett sätt som ens är i närheten av hur det brukade vara.

Så, jag tycker att de digitala tjänsterna gått tillräckligt långt och tagit tillräckligt stor del av fördelarna med digital distribution vid det här laget och det är dags för konsumenterna att faktiskt börja kräva tillbaka lite.

Microsoft av alla är de som kommit längst där ett spel köpta digitalt kan vara igång på olika Xbox One's i huset utan problem. Men majoriteten har varit för giriga och sett sitt järngrepp kring hur hela systemet fungerar som ett sätt att kunna styra köp, användande och således vad konsumenter tvingas spendera pengar på. Att det gått såhär långt, Steam har funnits så länge och det fortfarande är så låst som det är gör att jag supportar lagliga prövningar likt denna. Valve och andra kunde för längesedan försökt vara mer tillmötesgående men har valt att låta bli och låta konsumenterna ta smällen.

De får skylla sig själva. Visar det sig att vår lagliga rätt lever kvar i den digitala åldern så kommer jag på inget sätt ursäkta den för att underlätta ytterligare för stora bolag att tjäna pengar. Istället är det i så fall på deras axlar att skapa en model som fungerar utan subventionerat stöd från konsumenter.

Fast vänta nu, det där stämmer ju inte, köper du 4st xbox och ska spela alla 4 samtidigt behöver du 4st spel, hur är det annorlunda här? Och spel på den tiden var rejält mycket dyrare dessutom

Av Bloodstainer
Skrivet av inquam:

Att be folk, som potentiellt olagligt hindras från sina rättigheter, att lämna plattformen är kanske inte rätt väg att angripa det hela.

Att en produkt du köper och äger inte är fysisk spelar ingen roll, något som redan prövats rättsligt för flera år sedan. Det är licensen till dina kopia av mjukvaran du köper, oavsett om den kommer på en skiva eller du laddar ner den. Denna licens är något du sedan äger.

Marknaden kommer gå emot det som folk efterfrågar. Det har redan nu börjat komma massa prenumerationstjänster, utan att folk kan sälja sina spel på Steam. Något som för vissa målgrupper verkar vara just önskvärt. Så det faller lite på sin egen argumentation. Över lag så kommer man förmodligen erbjuda det som konsumenter visar att de är villiga att betala för. Här finns många som vill köpa och äga sina spel, vilket komiskt nog redan idag är just det som Valve inskränker på, och finns den marknaden så kommer aktörer vilja tjäna pengar på den.

Valve kommer knappast sluta sälja spel för de vet att de tjänar pengar på det, även om konsumenter har sin lagliga rätt. Distributionskostnaderna är bara en pytteliten del av vad de en gång i tiden var. Skulle Valve mot förmodan lämna marknaden pga en sådan här sak så lämnar de bara en otroligt stor öppning för en digital distributör i Europa. Risken att Valve skulle lämna marknaden med spelförsäljning när andra plattformar redan idag slåss med dem om marknadsandelar och i ett stort svep då skulle kunna ta en stor del av kakan är i princip obefintlig.

För att inte tala om alla de spel folk redan köpt och då får lagligt stöd att kunna sälja vidare och Valve måste hitta en lösning på det. Att de implementerar en lösning för det, men utöver det låser ute folk från plattformen blir bra ologiskt. När regler inom olika marknader kommit historiskt så brukar aktörer aldrig överge stora marknader, de anpassar sig.

Vad som kommer hända är att Valve, för att ha höga marginaler, kommer försöka motstå detta så länge de kan (precis som de gjorde med ångerrätt) och sedan kommer de ge med sig och alla plattformar kommer hitta ett sett att få det att funka.

Att jiddra om rättigheter kring andrahandsförsäljning, när det i praktiken kommer leda till att det som är bra med Steam (billiga spel) möjligtvis försvinner och finansiering av single-player spel samt försäljning av indiespel tar en förlust, för konsumentens rättighet vet jag inte om jag kan skriva upp på. Rättigheter i form av ägande är viktigt, men överskrider det allt när det gäller underhållningsmedium? Vad är viktigast, att spel ska kunna finansieras, oavsett typ av spel eller att användares rättigheter skapar en situation där t.ex. Single-player spel omöjligtvis kan konkurrera för att försäljning kommer att sjunka pga den här typen av ändringar.

För mig är inte det här helt olikt Amerikanska vs Svenska vapenlagar. Principiellt kan jag hålla med dig, och jag kan tycka att alla principiellt ska ha rätten till att bära egna vapen, men i praktiken vill jag inte ha Amerikanska vapenlagar i Sverige, för att jag tror att konsekvenserna skulle vara väldigt påtagliga, och detsamma gäller med andrahandsförsäljning på Steam, det kommer leda till att folk köper mindre förstahandslicenser, där spelutvecklare får 70%, och köper fler, billigare andrahandslicenser där spelutvecklare får 0%. Oavsett vad som händer kommer Valve inte sluta tjäna pengar, de kommer med 100% säkerhet att ta ut pengar för egen vinning av försäljning av andrahandsspel, och ekonomiskt kommer det drabba spelutvecklare i första hand, och därför leda till mindre reor (eller bara en prishöjning)