Inlägg

Inlägg som Bloodstainer har skrivit i forumet
Av Bloodstainer
Skrivet av Gling:

Hur kan 6600K vara minimum och 4790K rekommenderat? En 6600K är väl ändå en snabbare cpu... Ger HT något?

Skickades från m.sweclockers.com

För att de inte har benchmarkat. De här är bara "vague guidelines for what they have internally tested" vänta på riktiga benchmarks.

Av Bloodstainer
Skrivet av Meathim:

1280x1024, gick bra ute i världen men laggade i städer. Och det jag menade var "vilken version av motorn kommer de använda?" Den har ju uppdaterats rätt saftigt genom åren.

(med bra menar jag 30FPS)

Skickades från m.sweclockers.com

Alltså, spelmotor eller grafikmotor? För bägge har ändrats rejält. Misstänker att de måste använda en nyare motor. Konstigt att kasta ut en DX9 baserat spel 2018

Av Bloodstainer
Skrivet av Meathim:

Systemkrav? Minns att jag spelade det först på en Pentium 3 1Ghz och ett Radeon 9000.

Sen så är vanilla lite väl hardcore för mig. Du kan inte stacka någonting i stort sett, eller så är stacksen väldigt små. Ska du börja med mining och skinning t ex på samma karaktär hinner du knappt börja innan du måste tömma säckarna. Personligen gillar jag WotLK bäst (har spelat rätt mycket privata servrar med vanilla, BC och WotLK, och jag spelade samtliga på tiden det begav sig), känns som den har bäst avvägning mellan gammalt och nytt.

Skickades från m.sweclockers.com

Värt att påpeka att Du förmodligen inte spelade i 1920x1080 och hade 60FPS krav på spel på den tiden 640x480 och 800x600 var nog de vanligare skärmstorlekarna då. 640x480 vilket var de jag körde på i början var ungefär 9% av antalet pixlar jag kör på vanligtvis idag.

Själv körde jag på en P4a med ett Radeon kort men minns tyvärr inte vilket.

Av Bloodstainer

Riktigt tråkigt. Jag är inte ett fan över Nvidia särskilt inte denna launch, men sånt här är alltid synd att se. Det blir bara värre när de tar sådana premium priser.

Av Bloodstainer

Väldigt besviken på att de inte gjorde något åt den visuella maxavståndet för rendering. Den där gråa skuggan som gör att man inte ser särskilt långt hade de gärna kunnat göra sig av med. Jag vill kunna spela Vanilla wow, och se Thunder Bluff från starting zonen, vi lirar inte längre på P4or vi har hästkraften att rendera det! De ändringarna kom i spelet innan 2012, det är en av de största förhoppningarna jag har på Classic.

Av Bloodstainer
Skrivet av infigo:

Konstigt kort. Minnet på 1060 klockar redan väldigt bra. Det fanns ju som sagt sanktionerade kort med 9GHz men jag kör mitt standard på 9000 MHz och många kort verkar klara det. Kanske bara är så att GDDR5X är något billigare att tillverka så de får upp marginalerna lite eller kan begära en femhundring extra eller att det har då något "nytt" tills att de kommer med 2060 någon gång nästa år.

Ja väldigt underligt. Dessutom så var ju inte prestandaökningen så värst stor med minnesöverklockning.

Av Bloodstainer
Skrivet av Söderbäck:

Nej då. Lagen är vad lagen är i det här fallet. Den i sig är det inget lurt med.

Frågan du tänker på handlar väl snarare om att det var något lurt med piratebayrättegången. Hur åtalet såg ut, vilka lagar åklagarna yrkade på skulle gälla, hur bevisningen såg ut och hur domarna sedan dömde utifrån detta.
Sedan kan de åtalade i sitt försvar önska att andra lagar ska tillämpas istället men det måste inte åklagare eller domare gå med på.

Men den här lagen kan man knappast beskylla för piratebayrättegångens utfall utan där är det i så fall domare och åklagare du får ifrågasätta ;).

Ja men även där går det ju hand-i-hand. Läser man in sig på lagarna är de oftast 1. bra eller 2. dåliga, är de dåliga bör man se över de, men oftast när folk klagar på lagar är det ju på grund av att i vissa fall väldigt sällan är lagarna dåliga och behövs se över, men mer ofta gäller det att rättegångarna inte visar en särskilt bra folkspegling (t.ex. när våldtäktsmän efter 20+ våldtäkter emot barn men inte blir dömda till maxstraff) då många domstolar idag yrkar på den lägre delen av straffskalan. Det här är ju lite av ett problem som många har, statistik säger ju att höga straff inte leder till mindre brott, men den analysen belyser oftast inte ifall det sker annat inom det polisiära och juridiska, inte bara det politiska och jag tror att många känner runt om i världen inte tycker det är särskilt synd om de stora upphovsrättshavarna som Disney och sådana, men i många fall lyckas de påverka hur den här typen av copyright-relaterade brott sköts. Och frustrationen kommer ju när vi ser hur juridiska system använder sig politiskt för att trycka på scener som YouTube med EU's Artikel 13 eller deras nuvarande implementation av DMCA (här är ett typ exempel på hur idiotiskt systemet är https://www.youtube.com/watch?v=ztVxwzP4yow)

edit: det jag försöker påpeka är att även om lagarna ser bra ut, så innebär det inte att hela rättsprocessen är rättvis eller korrekt enligt folkets förståelse och uppskattning. Jag personligen tycker att vi ska vara försiktiga med vad vi förbjuder på internet när det inte gäller direkt skadligt innehåll som t.ex. barnporr etc, för när det gäller den typen av kulturella brott så kan vi förlora stora delar av den här nya kulturen som växer fram. Copyright kan man lätt bryta emot med t.ex. en Mod, jag skulle argumentera att det är ett område där lagen måste moderniseras och stärkas för att inte göra den typen av frihetspåhopp. Samma argument skulle jag vilja göra för t.ex. pirat-versioner av döda MMORPGs eller spel som av någon anledning inte längre går att spela utan en viss tjänst (vet att det finns spel utan rättighetshavare pga defunct publishers som använde sig av Games for Windows Live, vill minnas några THQ spel fortfarande använder de, där skulle definitivt en åter-redistributing av fans kunna rädda delar av spelet, på samma vis som EA lyckades förbättra Kotor 2 på Steam med en uppdatering)

Av Bloodstainer
Skrivet av reza666:

@Bloodstainer: Gör inte jag.
Till och med med dagens windows baserat på Intel får man crasher och annat. Ska windows lira på ARM så lär det ta flera år innan det är tillräckligt robust. Bara för att Android fungerar hyfsad bra så lär det inte betyda att windows med alla deras legacy "shit" kommer och fungera stabilt.

Och vad tror du talar för att konkurrens inte skulle leda till något bra? Och hur vet du ifall windows ostabilitet inte kommer direkt från x86 IS istället för att köras på RISC eller ARM?

Av Bloodstainer
Skrivet av reza666:

@Bloodstainer: Gör inte jag.
Till och med med dagens windows baserat på Intel får man crasher och annat. Ska windows lira på ARM så lär det ta flera år innan det är tillräckligt robust. Bara för att Android fungerar hyfsad bra så lär det inte betyda att windows med alla deras legacy "shit" kommer och fungera stabilt.

Har väldigt sällan kraschar med windows 10 eller 8.1 Ogillar bägge mer än 7 men kan inte påstå att de inte är stabilt. Har snarare problem med att det kommer uppdateringar lite för ofta.

Däremot förstår jag inte varför du gillar att Intel nästan har monopol på marknaden på CPUer, förstår du inte att ARM-baserat Windows kan innebära ARM vs x86 konkurrens på PC marknaden? Något som den skulle må bra av!

Av Bloodstainer

Ser fram emot Snapdragon laptops.

Av Bloodstainer

Har en socker- och alkoholfri månad. Så om 4 dagar blir det några bulldog IPA

Av Bloodstainer
Skrivet av Söderbäck:

Jaja. Det där kan jag absolut förstå som ståndpunkt. Men det blir då också fokusförskjutning.
Jag har inget emot att prata om var det går etiska gränser för piratkoipering, men det är onekligen en lite annan fråga än utgångsfrågan ;).

Jo fast i nuläget kastar man ju ut spädbarnet med dopvattnet. Och jag tycker att deras brute-force stopp för ett brott som väldigt många begått och som dessutom med bra tjänster som spotify, netflix, steam höll på att dö ut helt, inte ska få den här typen av fokusen.

Och jag tycker att de är synd att de hårddrar en linje som de även utgår ifrån marknadsdominanta företags perspektiv och väljer att bara följa de.

Jag tycker, precis som alla andra att de som tjänar pengar på att bara bedriva piratkopiering av moderna filmer/serier som finns i exakt samma form bland populära utbud för de som inte vill betala, ska försvinna. Den typ av fildelning tror jag ingen legitimt försvarar.

Av Bloodstainer
Skrivet av Söderbäck:

Jag skulle nog snarare säga såhär:

"Majoriteten av förtals, och hets mot folkgrupp brott på internet sker ju inte på dedikerade siter. Helt i motsats till torrentsiter som nästan uteslutande är dedikerade piratkopierat material."

Finner man siter som nästan bara innehåller hot/förtal så missänker jag att de skulle kunna få det hett om öronen också likt torrentsiter som mest har piratmaterial.

Vem som är ansvarig att ta bort publikationen beror lite på var/hur denna publiceras men det finns lagar som reglerar när material ska tas bort. Yes.
Här har du denna lag:
https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-fo...
Det är väl främst §5 som är av relevans i detta sammanhang.

Jo fast jag vill klargöra att jag VERKLIGEN vill göra skillnad på oetisk piratkopiering och etiskt försvarbar fildelning. Och det kan vara ett extremt viktigt sätt att bevara filer och program som annars kommer försvinna från historien. Finns massvis av digital kultur som helt enkelt inte arkiveras på ett effektivt sätt där piratkopiering är den enda vägen vi lyckats behålla delar av det. Finns det t.ex. inte massvis av musik som förlorats genom tiderna? Vi har nu teknik att aldrig mer förlora sådant.

Titta på t.ex. P.T. till PlayStation, hade det funnits på dator och haft en dedikerad torrent kan jag lova att det spelet/trailern aldrig hade förlorats ur historien.

Av Bloodstainer
Skrivet av AppleMuffin:

Skulle anta att det blir möss och tangentbord till att börja med. Dom kan ju inte låta Razer ha monopol på dyra produkter med låg byggkvalité.

Razer har inte låg byggkvalitet, de är bara så att deras priser är desamma som företag med hög byggkvalitet samtidigt som de har en medioker byggkvalitet

Av Bloodstainer
Skrivet av Niolator:

Var inte Alienware ett eget företag förut? Har Dell köpt upp dem?

Sovit under en sten bra länge? Senaste gången Alienware var eget företag så fanns inte Minecraft, och YouTube var inte marknadsledande.

Av Bloodstainer
Skrivet av Mocka:

Lustigt om de hade börjat tillverka grafikchip Dessa hade kunnat konkurrera med nVidia gällande världens dyraste grafikkort för konsumenter dvs mer än 16k SEK

Nu är det inte riktigt så lätt. Att kasta på minneskretsar på en DIMM är en sak. Att designa mikroprocessorer från grunden i ett hav av upphovsrättsskyddade designer är något helt annorlunda, och skulle kräva en rejäl rivstart. Hade man så lätt kunnat hoppa på den hästen hade Apple gjort de för 20 år sedan. Och om Apple nyligen börjat kika på sådana alternativ, kan du ju tänka dig hur svårt det skulle vara för dotterbolag till Dell ska lyckas

Det här kommer gälla minneskort, SSD diskar, eventuellt grafikkort/moderkort.

Av Bloodstainer
Skrivet av Söderbäck:

Hela siter vet jag inte om de blockerat för just förtal. Finns liksom inte organiserade förtalsiter på samma sätt som det finns organiserade barnporrsiter eller fildelarsiter.
Men jag kan absolut tänka mig att man kan blockera hela siter som bygger på hets mot folkgrupp.

However, det jag tänkte på gällande hot/förtalsbrott var inte att staten i alla lägen plockar ner hela siter men de kan kräva att man tar ner specifikt material på en site. Exempelvis olaga hot.
Det är inte så märkvärdigt att man inte får ha kvar sina olaga hot eller förtal på nätet om man blir fälld för just dessa.

Men visst är det så att jag tycker det är lämpligt att staten förbjuder olaga hot, förtal och barnporr.
Även om det är en inskränkning i yttrandefriheten.

Ja fast, majoriteten av förtals, och hets mot folkgrupp brott på internet sker ju inte på dedikerade siter. Precis som torrent siter inte är 100% dedikerade för oetiskt piratkopierande.

edit: men har du bevis på att någon som begått ett brott och blivit fälld för olaga hot varit tvungen att ta bort det som är sagt? Jag är legitimt nyfiken och skeptisk.

Av Bloodstainer
Skrivet av SweDragon:

@Bloodstainer: Det är inte AMD som gör kylningen på ASUS strix-kort, så vad spelar det för roll om de hette ATI eller AMD när kortet gjordes? Asus har helt enkelt ett dåligt track record med kylning på AMD, förmodligen för att de verkar kopiera kyllösningar från sina Nvidia-produkter utan att ta tillräcklig hänsyn till layoutskillnader. Problemet med mitt Vega är att VRMerna blir för varma, vilket triggar fläkten att gå igång på max även om kortet som helhet inte är för varmt. Det finns mer info i slutet på https://www.sweclockers.com/forum/trad/1487189-klubben-for-ag... med bra bilder om du faktiskt vill veta mer och inte bara ursäkta ASUS

Alltså... det stämmer helt enkelt inte. Du har upplevt att de har de. Men det är anekdotisk bevisning och du har inte heller bytt ut kylare och jämfört eller tagit större samples. Och vilken GPU det är, och vilken kylare avgör rejält mycket mer än vilket företag som designat kylaren.

edit: Dessutom så är Strix Vega korten allmänt kända för att vara exceptionellt dåligt kylda för att vara just Asus kort.
Därefter förstår jag inte varför man skulle välja något annat än XFX eller Sapphire för AMD kort dessutom. Men att påstå att Asus gör dåliga AMD kylare är att ljuga om deras bra R9 290X platinum matrix, jag har ägt 2 av, deras riktigt bra Fury Strix, deras DirectCUII var riktigt biffig på 280X. Återigen, din sample size består av 3 GPUer över 8 års tid. Det går inte att generalisera. Hade Asus gjort dåliga AMD kylare across the board, hade folk pekat ut de för längesen.

Av Bloodstainer
Skrivet av SweDragon:

Jag hoppas att de skärper sig på kylningsfronten för AMD. Mitt Radeon 5850 lät massor, mitt GTX 780 lät ingenting, och mitt nya Vega 64 låter massor (alla Asus Strix). Jag vet inte varför jag fortsätter köpa ASUS på AMD-grejor (ok, jag vet, för att de sålde Vega 64an mycket billigare för Asus ett tag, now I know why!).

Alltså förlåt, men det var ju inte ens AMD som gjorde 5850? Är ungefär som att kalla Voodoo för Nvidia kort. Dessutom jämför du tre helt olika generationer av grafikkort från 2009, 2013 och 2017. Alltså 4 års hopp emellan och från 40nm till 14nm nodes.
Men hör av dig till Asus, jag har inte Vega 64, men Strix korten brukar vara relativt tysta om de har en bra andningsmiljö i burken. Annars kan du ju alltid köra egna fläkt-profiler och försöka undervolta

Av Bloodstainer

Jag förväntar mig att de här kortet presterar ut RX 580 på samma sätt som ett 290 presterade ut ett 280 eller ett 390 presterade ut ett 380. Annars är det bara marketing bullshit. Om det är något som jag ogillar skarpt är det när teknikföretag missgynnar entusiaster som tagit tid att lära oss deras urusla produktnamn.