Inlägg

Inlägg som Bloodstainer har skrivit i forumet
Av Bloodstainer
Skrivet av Neon:

Men du glömmer något som även jag förbisåg i början. Detta är ingen vanlig konsol, det är en hybrid, du kan ta med dig spelandet på språng vilket många uppskattar(även om jag inte är en av dem).

Den där skärmen på kontrollen är dessutom inte helt dumt för TV spelande också, det finns en del spel till Wii som nyttjar det ganska bra faktiskt. Ibland kan det vara så att den ena spelare ska känna till saker som den inte den andra gör, då är skärmen på kontrollen oslagbar.

Så varför är konsolen dyrare? Jo för att den har skärm och batteri inbyggt och att den går att bära med.

Jag kommer köpa Switch senare när det kommer fler spel då jag inte har nytta av hårdvaran som Switch levererar MEN det finns många som prisar det högt.

Jo fast. Det ändrar fortfarande inte det faktum att jag bara är intresserad av mjukvaran, inte hårdvaran. Jag kommer att emulera BotW eftersom Nintendo inte ger mig något alternativ förutom deras egna plattform.

Av Bloodstainer
Skrivet av Neon:

Du är inte målgruppen, Nintendo gör något som övriga struntar i, man försöker göra spelandet till en social grej vilket kräver lite speciell hårdvara och såklart speciella spel. Jag skulle aldrig få för mig att dra in familjen till PCn för att sitta och spela med familjen, nej det ska göras ute i vardagsrummet med en stor TV och enkelt ska det vara så till och med min 6 åriga dotter kan sköta om det.

Vill jag spela själv, då kan jag stå ut med att det krävs lite mer pill och då är det kanske också viktigare att sitta riktigt på en kontorsstol vid en dator. Och skulle jag spela med flera på en PC så sker det alltid genom nätverk/internet.

Så väldigt olika målgrupper skulle jag säga, eller ialalfall användningsområden.

Och jag håller absolut inte med om ditt argument, med tanke på att det enda nuvarande relevanta spelet till Switch är ett single-player spel: Zelda.

Av Bloodstainer
Skrivet av Neon:

Du är inte målgruppen, Nintendo gör något som övriga struntar i, man försöker göra spelandet till en social grej vilket kräver lite speciell hårdvara och såklart speciella spel. Jag skulle aldrig få för mig att dra in familjen till PCn för att sitta och spela med familjen, nej det ska göras ute i vardagsrummet med en stor TV och enkelt ska det vara så till och med min 6 åriga dotter kan sköta om det.

Vill jag spela själv, då kan jag stå ut med att det krävs lite mer pill och då är det kanske också viktigare att sitta riktigt på en kontorsstol vid en dator. Och skulle jag spela med flera på en PC så sker det alltid genom nätverk/internet.

Så väldigt olika målgrupper skulle jag säga, eller ialalfall användningsområden.

"Du är inte målgruppen" jag är trött på det argumentet. Varför måste jag vara intresserad av konsolen eller vara del målgruppen som skulle vilja köpa konsolen? Nej jag är inte del av den målgruppen. MEN.

Jag är definitivt intresserad av Breath of The Wild och är del av den målgruppen. Jag skulle anta att det finns massa gamers som skulle köpa spelet om det släpptes på något annat än än Nintendos konsoler.

Av Bloodstainer

Trevligt! Har nämligen ett vit Fractal Design R4 som jag skulle vilja sälja billigt, har funderat på det ett tag nu. Bytte till ett nytt Phantek chassi till flickvännen och den bara står, ville byta för att den har lite smått sliten färg och så. Kanske dags att damma av gamla delar och kolla vad som finns att sälja

Av Bloodstainer
Skrivet av anon41947:

Spannet mellan de angivna tiderna för livesändningen är så liten så för egen del spelar det ingen roll, är ju ändå mitt på dagen och under på arbetstiden, blir att se det kvällstid men tummen upp för era streams!

Skrivet av Jacob:

Att köra Fredagspanelen kvällstid hade givetvis varit optimalt, men det är tyvärr inte möjligt. Omröstningen är baserad kring en tanke att folk käkar lunch på arbetstid och därmed kanske har en lucka i vardagen som funkar.

Jag undrar om det spelar någon roll? Om man ändå har ett tight schema i vardagen upplever jag inte att man kanske behöver förvänta sig att se allting precis när de släpps, särskilt inte när allt är fullt tillgängligt när som helst.

Av Bloodstainer
Skrivet av Dinoman:

Jag tror du kraftigt underskattar intelligensen hos köpare av Switch. Jag tror de flesta är ganska medvetna om det klena utbudet men det som lockar är en mycket kraftfull bärbar konsol som erbjuder någoting annat än vad XBONE och PS4 gör. Man kan ju resonera likadant med XBONE och PS4 vs PC. Varför köpa en nerskalad slö variant av samma spel som man kan köra i 60 fps fullt ös på en PC?

Jag tror Switch har hittat ett marknadssegment som inngen annan erbjuder och så länge Switch säljer bra så kommer speltillverkarna vilja utveckla spel till konsolen.

Men nu är väl Switchen dyrare än Xbox och PS? Jag skulle vilja påstå att väldigt många gamers vet att Nintendo låser sina spel SVINHÅRT med deras hårdvara och att de bara vill spela spelen, tror knappast Switch hade sålt ifall Nintendos faktiska spel var multi-platform. Tycker personligen att det är dålig business. Gör man dålig, dyr hårdvara och bra mjukvara, då för kundens bästa bör man sälja mjukvaran så fritt som möjligt och inte låsa den till den oattraktiva hårdvaran.

Av Bloodstainer
Skrivet av jonasies:

Intressant ändå att den säljer så bra trots priset och det klena spelutbudet.

Antar att det är Zelda som drar köpare. Själv är man ju såklart sugen men 4300 eller nått för att bara spela Zelda.... nope.

Vi får se hur de ser ut i längden, jag tror inte att den kommer fortsätta sälja bra, men till skillnad från Wii och Wii U så släpps den vid ett smart tillfälle och med bra marknadsföring, tror helt enkelt early adopters hoppar på detta tåg direkt i hopp om att få se konsolens stöd öka. Själv tycker jag att det vore bättre om nintendo skrotade sin konsol utveckling och gjorde spel, det finns ingenting som jag ser som revolutionerande eller prisvärt med konsolen och det är bara deras spel jag är ute efter, vilket jag hellre hade sett på PC plattformen

Av Bloodstainer

Har sett 690 på Tradera, du skulle kunna kolla där

Av Bloodstainer

Roligt att man fixade ett Prisjakt konto efter att man deltog i en SweC tävling...

Av Bloodstainer
Skrivet av mpat:

nVidia som brukade vara värst med detta verkar faktiskt ha slutat. De har inga omdöpta kort utanför de mobila sen 700-serien, och även där är alla kort i 10x0 serien faktiskt Pascal.

Sant, men de har varit relativt smarta som körde 4XX och 5XX på Fermi samt 6XX och 7XX på Kepler

Av Bloodstainer
Skrivet av Tumnus:

Vilket betyder att AMD inte rider på Intel alls. Skulle jag gissa så är det lika många som vet vad "K" står för hos Intel som vet att BE stod för black edition alltså upplåst multipel.

Självklart rider de på Intels tåg. I dagsläget så är "upplåsta CPUer" dyra och låsta billigare. Att AMD påstår att ALLA deras är upplåsta, inger en känsla av ökat värde. Om du inte förstår det, förstår du nog inte grundläggande marknadsföring.

Och det spelar ingen roll, för folk köper fortfarande -K processorerna utan att överklocka.

Av Bloodstainer

Finns intresse, skulle eventuellt kunna hämta idag, vart i Uppsala finns det?

Av Bloodstainer
Skrivet av Pepsin:

Anledningen är att det är fler kärnor på samma kisel. Några av kärnorna i varje Ryzen R7 klarar säkert 4.3 - 4.4+ GHz, men inte alla. Med 8 st. är sannolikheten hög att åtminstone någon av kärnorna ger upp vid ~4.1 GHz, eller kräver så hög spänning att temperaturen inte går att hålla nere om man matar alla 8 kärnorna med den spänningen. Lösningen skulle vara att ställa in spänning och klockfrekvens individuellt för varje kärna.

Intels 8- och 10-kärniga CPU:er överklockar även de betydligt sämre än t.ex. i7 7700K (och kör i en mycket lägre klockfrekvens som standard). Därför bör även 4-kärniga Ryzen överklocka bättre än den 8-kärniga. Kanske inte lika bra som Kaby Lake, men tillräckligt för att göra skillnad.

Sedan kommer säkert överklockningspotentialen öka med tiden när tillverkningsprocessen mognat och optimerats.

Det stämmer, men det är värt att påpeka att Kaby lake's 7700k är inte samma architektur som Intel's broadwell 10 kärniga. Men jo, jag förstår hur du tänker och vad du menar

Av Bloodstainer
Skrivet av Tumnus:

Ryzen 6? Det finns ingen Ryzen 6. Ryzen 5 är 1200 till 1600X. Under är Ryzen 3 (1200X, 1200, 1100X och 1100) och över är Ryzen 7 (1800X, 1800, 1700X och 1700 men då har jag inte räknat med "Pro versionerna").

Vänta nu lite här? Så du menar att bara för att Intel inte låst upp sina CPU:er så rider AMD på deras marknadsföringståg genom att kalla alla sina processorer "upplåsta" (vilket betyder upplåst multipel.. något som AMD var först med kan jag sticka in)? För du är väl medveten om att AMD var långt före Intel när de lanserade sina Black Edition produkter?

Nu pratar jag om hur marknaden ser ut idag. En stor del av konsumenter vet inte ens vad "Black edition" är när de gäller CPUer, och många skulle nog inte ens veta om några AMD CPUer utanför deras FX samt Athlon serie. Faktum är att i dagsläget så har vi konsumenter accepterat att:
1. man behöver ett Z-moderkort för att överklocka (mainstream, entusiast X-kort är alla upplåsta)

2. man behöver en -K CPU för att överklocka.

Det jag menar är att AMD säger att ALLA deras CPUer går att överklocka, är samma sak som att säga "Ni får -K prefixet gratis med AMD, något som Intel inte ger er" ur ett marknadsvärde så låter det extremt bra, och att dessutom ha mer än 1 top-grupp av överklockningsbara moderkort att erbjuda känner konsumenter att man får mer för pengarna, sen om CPUerna i verkligheten inte når högre än 4,0-4,1GHz kanske får 1800X ägare att känna sig blåsta, men de talar fortfarande sanning om produkterna, och det är lite Intel's fel när de har sålt 4,0GHz CPUer som lätt har kunnat nå 4,5GHz med lite tweaks, självklart faller folk för den typen av marknadsföring.

jag vill avsluta med att påpåka att jag gillar AMD, och även om de låter som att jag sparkar lite på dom så har jag stora förväntningar angående Ryzen 3 & 5

Av Bloodstainer
Skrivet av SweMerlin:

Nej, jag skrev i spel. Fast nu tror jag att många har köpt dem för bara spelande, också. Dessvärre.

Faktum är att man inte behöver så värst många kärnor för dagens spel. Intels hyperthreading (som i3:an har) är väldigt effektiv, tillika. Det man behöver mest, om man ser till processorn allena, för de flesta spel idag är höga klockfrekvenser.

De har säkert en hel del, men att bara titta på average och maximum FPS säger inte så mycket. Värt att påpeka att virtuella benchmarks är inte samma sak som riktig prestanda, och när man sitter med 2-3 skärmar och har saker uppe i bakgrunden så börjar en två kärnig processor lätt att tappa prestanda mot fler kärniga alternativ. Misstolka mig inte, jag tycker det är bra att det finns snabba, tvåkärniga processorer på marknaden, men 7350k har sjukt dåligt värde, den skulle behöva en 350-500kr sänkning för att verkligen konkurrera på marknaden.

För tillfället ser jag G4560 som Intel's bästa "budget" gaming CPU, en Kaby Lake under 700kr för 2 kärnor, 4 trådar och klockad på 3,5GHz, den presterar kanske 12-15% sämre, men kostar 1/3 så mycket och kan köras på ett billigare icke-Z moderkort. Problemet med i3 7350k är att den kräver ett Z170/Z270 för att överklocka, och för de nästan 2000kr prislappen, kan man lika gärna plocka upp en begagnad 6600k eller bara kasta in lite extra och få en 7600k ny för några hundra extra.

Jag älskar tanken av en överklockningsredo i3:a, men i verkligheten är konceptet för dyrt

Av Bloodstainer
Skrivet av Ratatosk:

Tror jag också.
Tror att det helt enkelt är så att AMD redan klockat dem från fabrik, varför sälja en processor som inte presterar maximalt?
Med dagen sofistikerade strömsparfunktioner kommer vi få se mer och mer av detta, dagens generation av grafikkort tenderar också att klocka dåligt.

Tror att zenare batchar kan klocka bättre det verkar vara så för RX480.
Något som jag vill framhålla, är att Ryzen är ryzligt strömsnåll om man inte klockar.

Intel och AMD har ju sålt processorer som inte presterar optimalt i flera år. Faktum är att värme och stock kylare har spelat en stor roll i val av hur Intel har gjort, samt att öka värde för deras "upplåsta" CPUer, i detta fall kan det vara så att du har rätt, men att AMD väljer att också kalla dom upplåsta och rida på Intels marknadsföringståg.

Av Bloodstainer
Skrivet av zeg:

Tror dock inte den kommer gå högre än Ryzen 7.
4-4.1GHz lär nog vara ett tak där också då det inte verkar vara bara termiska problem för mer överklockning.

Jo jag är också lite nyfiken på varför de verkar klocka så himla dåligt. Undra om det är något som förändras i tiden men det tycker jag är konstigt att så få människor har täckt. Alla har sagt "Ryzen klockar dåligt" men jag har inte hört någon anledning till varför, eller om ifall det kommer att gå att åtgärda eller inte.

Av Bloodstainer
Skrivet av SweMerlin:

Ja, då får vi se om de här går att överklocka (ja, jag vet att de är upplåsta men de som släppts hitintills har ju inte gett mycket)... Det måste de för de behöver betydligt högre klockfrekvenser för att klara de Intelproppar de är matchade mot. I spel, alltså.

In i3:a har ju klått 7 1800X i olika spel, t ex.

https://www.nordichardware.se/test/snabbtest-vilken-cpu-kravs...

Alltså, ja, men en G3258 kan även spöa en 22 kärnig Xeon i spel där singelkärnig prestanda är viktigast. Det här visste vi redan, det betyder inte att Ryzen 5 eller 7 har dåligt värde, man köper inte en 8 kärnig CPU för bara gaming. Och dessutom så körs inte alla spel bra på pentiums och i3or med hög clockspeed

Av Bloodstainer

11 April är även lanseringen för Yooka-laylee, blir helt klart en grym dag!

Av Bloodstainer
Skrivet av Benizakura83:

Baserar du det på bf1 prestanda då?

Jag själv håller med i så fall, Battlefront som släpptes 1 år tidigare är bättre optimerat och till och med snyggare än bf1
men 1 år senare (bf1) med samma frostbite så har dom på något sätt lyckats göra det skakigare

Nja, battlefront kördes otroligt bra. Men jag baserar det på bf1, samt Dragon Age och nu Andromeda system krav för ynka 30fps