Artiklar

Artiklar skrivna av loevet
26

Rykte: Xbox One S lanseras den 2 augusti

Microsoft har sedan tidigare meddelat att den komprimerade konsolen Xbox One S ska lanseras i augusti, och Amazons spanska avdelning kan ha avslöjat det faktiska datumet.

35

Oculus kommer ikapp förbokningar och pratar lansering av Touch-kontrollen

Leveranserna av Oculus Rift har drabbats av rejäla förseningar, men nu meddelar Oculus att produktionen är i fas. De meddelar också att kontrollen Touch lanseras under fjärde kvartalet.

20

Zotac presenterar Geforce GTX 1060 Mini

Med Nvidias Pascal-baserade grafikkort lanserade på bred front börjar allt fler företag skapa mini-versioner av kretsarna. Nu presenterar Zotac just en sådan variant av Geforce GTX 1060.

76

No Man's Sky är blott 6 GB stort på skiva

No Man's Sky ska låta dig utforska ett oändligt universum fylld av innehåll, men trots detta upptar spelet inte mer än 6 GB lagringsutrymme. Hemligheten ligger i matematiskt genererat innehåll.

57

Displayport-bugg mellan HTC Vive och Nvidias Pascal-grafikkort identifierad

En bugg som gjort det omöjligt att använda Displayport-ingången på HTC Vive tillsammans med Nvidias Pascal-baserade grafikkort ska nu vara identifierad och en korrigering är på väg.

41

EU:s telekomjättar utlovar 5G-nät till 2020

En grupp om 20 telekomjättar i EU utlovar mobila 5G-nätverk till 2020, men löftet kommer med önskemål om mildare regler runt nätneutralitet.

120

Nvidia Geforce GTX 1060 från partner får svenskt pris

Inför den officiella lanseringen avslöjar Nvidia prissättningen för partnertillverkade versioner av grafikkortet Geforce GTX 1060.

32

Rise of the Tomb Raider uppdateras med stöd för sammanlänkade grafikkort

En ny uppdatering av spelets PC-version tillför stöd för sammanlänkade grafikkort, asynchronous compute, alternativ för V-sync och förbättrad processorprestanda.

55

HTC Vive och Nvidia Pascal-kort lider av Displayport-problem

Den utvalda skara som äger både HTC Vive-headset och grafikkort av typen Geforce GTX 1080 eller GTX 1070 rapporterar problem med att använda headsetet med Displayport-adaptrar.

28

Sapphires support avslöjar produkter baserade på Radeon RX 460 och RX 470

En kund som skulle använda Sapphires webbaserade kundtjänst har snubblat på modeller för grafikkort baserade på AMD:s kommande budgetgrafikkort RX 470 och RX 460.

12

Europaparlamentet fastslår direktiv för stärkt IT-säkerhet inom EU

De nya direktiven ska säkerställa att europeiska företag blir bättre på att skydda sig mot cyberattacker och därmed även EU-ländernas sammankopplade IT-infrastruktur.

27

Microsoft ska förbättra stöd för blandade grafikkort i DirectX 12

I och med DirectX 12 blev det möjligt att blanda grafikkort från olika tillverkare, men funktionen är svår att utnyttja. Nu meddelar Microsoft att funktionen ska förbättras framöver.

28

Uppdatering: Alla Microsofts spel kommer inte till PC trots allt

För några dagar sedan meddelade Microsoft att alla framtida spel från företaget ska komma till PC, inklusive Xbox-spelen. Men nu reviderar företaget detta uttalande.

31

Vissa AMD RX 480 4 GB kan få 8 GB grafikminne via BIOS-upplåsning

Att låsa upp mer prestanda via BIOS-uppdateringar är inget nytt, men med tidiga exemplar av Radeon RX 480 kan dubbla mängden fysiskt grafikminne låsas upp via mjukvara.

30

Auktionen för 700 MHz-bandet har inletts

PTS har öppnat upp för anbud i auktionen om 700 MHz-bandet, ett radiospektrum som kommer att användas både till nuvarande och nästa generations mobila nätverk.

60

Rykte: Geforce GTX 1060 stöder inte SLI

Enligt nya rykten ska Nvidias kommande mellanklasskort Geforce GTX 1060 helt sakna stöd för parkoppling via SLI, något som stärks av läckta produktbilder.

127

Sapphire Radeon RX 480 Nitro avslöjat

Via en brittisk e-handlare har bilder på den första partnertillverkade varianten av Radeon RX 480 letat sig ut på nätet. Fabriksöverklockning och avtagbara fläktar står på dagordningen.

29

Xbox Play Anywhere lanseras i september

Microsoft presenterade satsningen Xbox Play Anywhere under E3-mässan för några veckor sedan. Nu har företaget meddelat när spel på dubbla plattformar blir tillgängligt.

36

Rykte: Nvidia förbereder Geforce GTX 1060 och GTX 1050 Ti för bärbara datorer

Det vankas bärbara datorer med Pascal under skalet. Enligt rykte förbereder Nvidia två nya Geforce-varianter riktade mot spelare på språng.

44

Gigabyte gör Mini ITX av Geforce GTX 1070

Det nyligen lanserade Geforce GTX 1070 levererar hög prestanda i energieffektivt format, och Gigabyte har komprimerat detta till formatet litet.