Inlägg

Inlägg som jnilssonn har skrivit i forumet
Av jnilssonn
Skrivet av LukaSwe:

2500kr + frakt

LukaSwe leder på 2500kr + frakt.

Auktion avslutas ikväll 21:00

Av jnilssonn
Skrivet av frankof:

Inte relaterat till kortet men tänkte jag skulle nämna det, om kortet skulle skadas i transport är det du som tjänsteköpare som får driva eventuell reklamation mot PostNord.
Mottagaren har inga möjligheter att reklamera en tjänst hen inte har köpt.

Då ändrar vi!

Av jnilssonn

GTX 1070 - MSI Gaming X

Säljer ett kort som stått still ett tag efter uppgradering. Originalkartong finns inte kvar men kommer paketera kortet väldigt noga.

Eventuell frakt betalar köparen. Behåller mig rätten att sälja till vem jag vill osvosv.

Har genomfört flertalet annonser på forumet tidigare både köpt och sålt.

Bud från 2000kr, budstopp måndag 21:00.

Läs hela annonsen här

Av jnilssonn
Skrivet av §2:

Har några gameboy color liggandes hemma!

Bland annat pikachu edition, en grön samt en genomskinlig lila

Har även några pokemon-spel, tror det är guld, silver samt chrystal.

Ingen aning vad det kan vara värt...

Vad hade du tänkt dig?

Edit: inga kartonger eller liknade, endast konsolerna samt spelen och eventuellt en link-kabel.

Skrivet av Pyxira:

Jag har en turkos GBC, med Pokemon Silver och Crystal.
Finns även Yellow, men den har en lite ful och sliten ettikett som inte är så fin.

Har också en tjock, blå "Orginal" gameboy.

Kan titta lite på vilka spel som ligger hemma i lådan.

Allt finns i Stockholm, men kan skickas såklart.

Skickat PM till er bägge!

Av jnilssonn

Nästan alla komponenter är beggade här från formuet! Inga fel alls! Komponenter brukar hålla förjävla länge och är lite som kan strula så länge ingen fysisk skada skett. Är långt mycket säkrare än att köpa en biljävel begagnat om du frågar mig!

Av jnilssonn

Har inte hört av någon än så om du vet med dig att det ligger en Gameboy och gömmer sig är det bara skriva!

Av jnilssonn

Tack för rekommendationerna men jag vill helst köra på det "gamla" viset. Har sett lite olika mods, flash roms etc som också är intressant men det kan jag ta senare

Av jnilssonn

Gameboy Color - Tillhörande spel

Hej!

Var och rotade i mitt förråd och hittade min gamla GameBoy. Blev därefter sugen att få tag i flera och ber därför er andra sweclockers att kika i era förråd och garderober om ni råkar ha en Gameboy Color över till salu!

Det jag letar efter är alltså den "Vanliga" Gameboy Color, inte advance/SP eller pocket.

Färg har inte jättestor betydelse men kommer överväga dem Limegröna, Rosa och turkosa.

Spel jag letar efter är främst Pokemon-spel, helst Pokemon Silver eller Crystal. Även ett simpelt Tetris är av intresse.

Bara skriva om du vet att att du gömmer undan någonting av detta och inte har tänkt och behålla det!

Läs hela annonsen här

Av jnilssonn
Skrivet av versions:

3090 har ju ändå ett paradnummer med sina 24gb vram. nog för att behovet av det är nischat men det är ändå något som kan tillföra rejält värde för några. 3080 ti är bara onödigt, det är ett minimalt bättre 3080. enda anledning att det inte verkar totalt vansinnigt är för att resten av korten är så långt från sina rekommenderade priser.

sedan tycker jag att det är väldigt osnyggt att släppa 3080 ti så de kan sälja ga102 i ett nytt kort (för mycket mer pengar) och låta existerande beställningar på 3080 ligga.

Självklart är 24gb vram lite bättre motiverat. Kanske nvidia skulle klämt in lite mer på 3080Ti för att priset inte ska kännas lika off. MEN det är ett bra bättre kort än 2080Ti, vilket i min mening är ett mycket större fiasko till lansering än detta kort, för att inte nämna alla fullkomligt onödiga "super" som släpptes under 2000-serien. Nä då var dem bara "nya" eller som 2080TI blev beskrivet "dyrt"...

Av jnilssonn
Skrivet av Ozzed:

I så fall har typ hela den samlade tech-pressen surat ihop. Alla är rörande överens om att detta är vansinnigt onödigt dumt.

Titta på hur mycket prestanda man får jämfört med 3080, och titta sedan på prislappen jämfört med 3080. Man har liksom nått en nivå där vare extra bildruta per sekund kostar minst en 50-lapp. Hur är det vettigt på någon planet?

Är väl inget nytt att toppkorten ger dålig prestanda för pengarna? Men ja hela "tech-media" har surat ihop och med all rätt! Var bara oväntat att sweclockers utnämner kortet "fullkomligt onödigt", skulle säga att 3090 förtjänar den titeln och en rad massa AMD-kort till det att deras 5000-GPUer släpptes.

Av jnilssonn

Har sweclockersredaktionen surat ihop rejält över dåliga tillgången? Kortet både kostar och presterar som förväntat? Det ligger NÄSTAN på samma prestanda som 3090 och 3080 är NÄSTAN samma som 3080 Ti, är ju precis som det alltid brukar vara? Eller vad fasen hade ni förväntat er? Nvidia är ju inte så trög att dem gör ett kort som ska vara snabbare än 3090 i alla fall.

"Fullkomligt onödigt", aldrig sett att dem skrivit liknande om andra GPU-releaser som i min mening är MÅNGEN onödigare. Här behövdes det faktiskt ett kort mellan 3080 och 3090, men ja den dåliga tillgången gör det förargligt. Upp med hakan

Av jnilssonn

Satan så ballt!

Av jnilssonn
Skrivet av andreasstridhfor:

Hejsan. Har funderat ett tag om man skulle köpa sig en ny processor. Men frågan är om det är värt de?

Sitter som sagt på en i7 7700k idag(ej överklockad), övriga komponenter är: GeForce RTX 3070, 16bg ram, 750w psu.

Har sneglat mest på i7 10700k och amd ryzen 7 3700x, men vet inte om det är rätt cpu att kolla på?

Vill bara höra era åsikter om hur ni hade gjort.

Mvh

Har typ samma system som du och har också varit inne på att uppgradera från 7700K. Tycker att kanske 10700K eller 5800X hade varit "värt" det men tyvärr inte allt för stor skillnad i många spel, speciellt när jag spelar i 1440p. Just nu klarar jag mig så väntar nog till nästa Ryzen/Deras 5000 blir billigare eller om Intel släpper någon 11-serie. Moderkort kommer behöva bytas ut och kan då lika gärna köpa till 32GB snabbare ram.

Av jnilssonn
Skrivet av MeSaber:

16GB stickor tycks vara normen för dual rank, det finns 8GB stickor med dual rank också men de är rätt få.

Dvs köper du 32GB (2x16GB) så kommer du ha köpt dual rank minnen med största sannolikhet.

Ska du populera fyra dimms så bör de vara single rank 4x8GB eller 4x4GB. Du kommer dock ha svårare att få ner latensen och öka klockfrekvensen då detta kommer krävas av alla fyra moduler. Hur bra brädan är kommer ha stor betydelse.

https://www.youtube.com/watch?v=AGux0pANft0

Lista över Single/Dual rank minnen: https://www.reddit.com/r/Amd/comments/62vp2g/clearing_up_any_...

Okej. Om jag ställer frågan såhär:

Om jag vill få bäst prestanda ur lådan, utan att försöka pressa ner timings eller öka klockfrekvensen mer än vad minnena är gjorda för. Säg CL16 3600MHz. Är det bättre om jag använder 4x8 eller 2x16 för 32GB, eller är det samma om det är singlerank 4x8 och dualrank 2x16? Sen om jag vill försöka göra en bättre överklockning på minnena förstår jag det blir lättare med enbart 2x16 men får jag mer prestanda ur lådan på standardhastighet med 4x8 än 2x16?

Av jnilssonn
Skrivet av MeSaber:

OC: https://youtu.be/y7ukz8WUdW4?t=904

Minnen: https://www.youtube.com/watch?v=AGux0pANft0

OC verkar smått meningslöst och minnen bör köras rätt högt. BuildZoid lär göra latency tester på 5000-serien inom kort, då får vi svart på vitt vilken speed man bör köra på.

Här har du hans 3000-serie test: https://www.youtube.com/watch?v=nugwAOvijHQ

förstår inte riktigt hela den här biten med minnen. Verkar som att fylla alla fyra platser ger en klar fördel, speciellt om hastigheten är 3600 och timings på CL16. Men hur vet jag vilka minnen som är dualrank eller singelrank? Måste jag köpa ett kit 4x8GB eller kan jag köpa två 2x8GB eller fungerar det lika bra och köra 2x16GB med samma 3600 CL16. Kanske är trög men skulle behöva ett förtydligande

Av jnilssonn
Skrivet av hasenfrasen:

Det krävs ett broadcast till en mac-adress. Dvs räckvidden är ett subnät. Ute på vift ansluter jag till hemmet via VPN där VPN-servern körs på en Synology NAS samt en pfSense (har två möjligheter) och kan då skicka WOL på det lokala nätverket. noip.com klarar nog din router av att uppdatera för att få till Dynamic DNS.

Lär dig mer i ämnet @ https://en.wikipedia.org/wiki/Wake-on-LAN

Snyggt! Tack ska läsa på lite mera!

Använde mig av något som hette NO-Ip men förstod inte riktigt hur jag skulle "koppla" den mot min router. Någon VPN-server har jag ju inte så får kolla in på. Ser att i routergränsnittet har jag OPEN-VPN som möjlighet, någonting värt att prova?

Av jnilssonn

Starta dator utanför hemnätverk?

Tjenare!

Har haft en liten fundering om det går att starta datorn genom WOL när du befinner dig UTANFÖR hemnätverket? Har lyckats få vanligt WOL att fungera felfritt men hade varit trevligt att kunna starta och logga in på datorn lite snabbt när jag inte är hemma (typ styra via teamviewer). Någon som har någon vetskap om det är möjligt och i så fall hur? Har försökt mixtra lite med en DNS adress men känner att jag inte riktigt förstår vad som händer.

Hårdvara:
Router: Linksys WRT1900AC
Switch: Netgear prosafe GS108
Allt är draget via CAT6 kabel från router > switch > dator.

Någonting mer som behöver adderas? Har för tillfället ingen egen server hemma, vet inte om det är ett krav? Använder andra smarta prylar som Apple TV som HUB till lampor och skit men vet inte om den kan hjälpa till i detta fall.

En liten vägledning eller knuff i rätt riktning hade uppskattats!

Av jnilssonn

Nog för att denna läcka inte stämmer överens med vad jag tror. Kom ihåg när Nvidia släppte 1080 TI där dem "dödade" sitt dåvarande Titankort som släpptes samtidigt som 1080. Där var dem tvungen lansera ett ytterligare Titankort (litet eller stort P, vad det nu var) för att göra större skillnad mot 1080 TI. Detta var eftersom AMD hintade om att deras VEGA skulle bli storslaget, vilket inte riktigt blev sanning.

Jag tror att Nvidia känner samma press som då och kommer försöka kontra med ett kort som är minst lika snabbt som 3090 om det visar sig att AMDs nya kort kan mäta sig med 3080.

Så tror på ett 3080 TI/Super med samma eller bättre prestanda som 3090, för 1000 dollar men givetvis inte hela 24GB vram utan mer kring 12-16GB istället och ett nytt 3090 TI/Super kommer lanseras senare eftersom dem som köpte sina 3090 först känner sig "lurade" att betala för en tydlig given prestanda (vilket var exakt som det blev förra gången).

Av jnilssonn

Är oerhört nyfiken på om Fractal kommer lansera ett nyare Nano-chassi? Jag tolkar det som att det första togs emot gott från kunder och har alltid fått bra recensioner. Nu känns chassit lite föråldrat när den nya C-serien kom till, Define 7 och Meshify serien. Håller företaget på med någon ny variant här? Skickade in ett förslag till dem hur chassit stödjer ett horisontellt grafikkort om dem gjorde lite mindre justeringar utan att expandera chassit (finns i mitt galleri).

Men önskemålen inkluderade:

  • Sidopanel helt i glas, förslagsvis härdat glas.

  • Stöd för horisontella grafikkort (om dem är vattenkylda).

  • Bättre luftflöde framtill, som Meshify-serien har

  • En nyare I/O framtill med type-C och USB 3.0

Av jnilssonn

Kanske har skrivits tidigare i tråden men tänkte ändå tycka till lite.

För dem som tycker att denna lansering är "för dyr" vet jag inte riktigt hur ni värderar en produkt.

AMDs produkt Ryzen kom från ingenstans för vadå, bara 4 år sen(??) med en produkt som rent ut av var dålig. Den kunde helt enkelt inte mäta sig med konkurrenten. Samma sak med nästa serie, självklart var den bättre men inte bättre än konkurrenten. Äntligen vid nästa generation 3000-serien har dem äntligen lyckats ta ikapp på cirka 10års försprång från intel och levererar nästan samma prestanda för ett bra lägre pris.

Nu när dem äntligen lagt vet inte hur mycket kosing på att sälja smör i flera generationer vill äntligen ta ut en "profit" (tror ni dem sålde dem tidigare CPU-erna i förlust, njaa) SOM BARA ÄR 50 JÄVLA DOLLAR. Om man sålt smör i så många år och ändå lyckas ta sig till toppen så kort tid, då gör dem helt rätt i och ta betalt för det.

Inte hade någon brytt sig om Nvidia eller Intel höjt priserna med 50 dollar mer än och ge en bitter suck innan du klickade på köpknappen ändå.

Om inte annat ger dem Intel en chans att lägga sig LÄGARE i pris med deras nästa generation för att kunna matcha AMD, vem gynnar inte det?

Förmodligen kommer AMD (som alla föregående lanseringar) släppa fler CPU-er som passar fler prismodeller, men detta är deras BÄSTA som lanseras först. Är ju PRECIS SOM NVIDIA GÖR/GJORT och KOMMER ATT GÖRA. Bara vänta på en billigare variant om du inte har råd med dessa, eller varför inte spara lite ihop lite extra pengar under tiden