Inlägg

Inlägg som jnilssonn har skrivit i forumet
Skrivet av DanMas:

Riktigt riktigt fint gjort! Cleant som tusan!

Tackar! Var cleant jag eftersträvade med detta bygge, kul och höra!

Som många leaks påvisat förväntas ett snordyrt 3090 som kanske ersätter Titan och ett mainstream topkort 3080 för kanske 650-800 dollar. Min gissning är att nvidia håller på ett 3080Ti till AMD visat sin nästa generation för att antigen ersätta 3080 prisklass om AMD slår på hårt, annars slänger dem ut det för kanske 110-120 dollar om AMD inte kan mäta sig med 3080.

Taggad nå enormt!

Skrivet av Ardocc:

Hört att Spanien har rätt fint golfväder året om

Skämt åsido, någon som varit iväg på golfweekend i södra Europa? Det är en såndär drömgrej man har. Högt upp på min bucketlist.

Dem brukar vara rätt dyra charterresorna med golf. Jag och en polare tog nå billiflyg till milano och med billig hyrbil och hotell utanför stan och golfade en hel vecka nästan på flera olika banor. Tror hela kalaset gick på 11-12 tusen per skalle med flyg/hotell/greenfee/bil och mat. Dem resorna brukar ligga på det dubbla och där får du inte ens själv bestämma om du vill spela den dagen etc. Brukar vara rätt uppstyrt. Å andra sidan kan det vara bekvämt för den som inte orkar planera själv.

Skrivet av napahlm:

Jag har alltid undrat. Vad betalar ni för era medlemskap längst upp i norr? Ni har ju bara en halv säsong, knappt det.
Spelar ni någon vintergolf? Fast det är kanske från anläggning till anläggning hur dom tillåter det och i vilken form.
Här nere i Skåne och på Araslöv där jag spelar är det golf året om. På vintern är det bara ena banan som håller öppet. Men det är spel från vintertee, helt utan slagmatta och greenerna är öppna så länge det inte är frost.
Vi är ett gäng som brukar spela jul och nyårsafton alternativt -dagen. Tror det var 2019 som vi hade samma väder på juldagen som midsommarafton.

Vintergolf har jag bara hört myter om men nej är inget som finns nära var jag bor. Tyvärr är medlemskapet inte billigare för det. Min klubb ska ha 4750kr för en säsong, spelrätt är visserligen lågt på 500kr.

Som tur är börjar privata aktörer slå upp golfhallar med Trackman simulatorer kan förhindra att känna sig rostig när väl säsongen drar igång. Men är en helt separat avgift för det förstås.

Har släkt söder ut som också spelar året om och biter mig i tungan varje gång dem nämner golf när jag inte kan spela.. Men efter studierna blir det förhoppningsvis att söka sig långt söderut där dåligt golfväder är ett minne blott

Härligt att denna tråd upprättades!

Tyvärr bor man i landets nordligare delar och säsongen blir inte längre än från mitten maj (då öppnar rangen, banan brukar öppna Juni/mitten juni) och i bästa fall får man spela hela september innan frosten biter sig fast i backen.

Har spelat sen 2012 och har lyckats komma ner till 15,2 i hcp. Lite off-topic tycker jag det omgjorda handikapsystemet är avsevärt mycket bättre än tidigare då nu uppmuntras man mer att registrera sina rundor och du behöver inte spela över 36p på en runda för att sänka dig. Du får helt enkelt ett snitthandikap efter dina 8 bästa rundor, stort plus!

Driver: Cobra F9
Wood: Cobra F9 21 grader
Järn: Taylormade Rocketbladez 4-P
Wedge: Taylormade Milled grind 56/50 grader + någon billig 60 gradare cleaveland som sandklubba
Putter: Ping Scottsdale Anser

*On-topic*
Har prövat diverse teknikmojänger. Första var någon simpel GPS-app i Google Playstore (kanske 2013/2014) som var sisådär förstås.

Sedan fick jag en GPS-klocka (Garmin S3?) och använde den i kanske 3-4 år. Funkade galant och hade otroligt många kartor tillgängliga. Varit utomlands och spelat i Mallorca, Italien på större och mindre banor, men klockan hittade varenda en! MEN, en klocka är fortfarande bara till för att få ett ungefärligt värde till mitten green vilket i många fall gör den oanvändbar. När du står från tee behöver du nästan aldrig använda den då det ändå brukar stå hur långa hålen är (bortsett från par 3 där du kanske behöver veta mer exakt avstånd). Efter utslagen kommer den till användning för att bedöma inspelet men efter det slaget är du så pass nära green (förhoppningsvis ) att avståndet blir o-relevant.

Tredje försöket var när jag köpte en Apple Watch så prövade jag använda den som gps med appen Hole19. KAN VERKLIGEN REKOMMENDERA den appen! Men gps-en i Apple klockan är inte lika brasom Garmin vilket gör det hela ännu mindre relevant än S3.

I år köpte jag mig en avståndsmätare från XXL och är riktigt nöjd! Nu råkar min klubb inköpt speciella flaggor till alla hål så det är lättare att träffa dem med lasern. Märkte att på vissa banor utan dessa får man skjuta några gånger innan du träffar. Knepet är oftast att först skjuta på ett objekt rakt bakom flaggan och sen mata skott på flaggan till du ser en förändring i avståndet! Också bra om du är på något övningsområde och vill veta hur långt wedgarna går!
Det bästa med avståndsmätare är att du kan skjuta lite hejvilt på vad du vill. Hur långt är det till bunkern, trädet, över vattenhindret? Skjut tillbaka på tee och se hur långt du slagit. Så efter att gått igenom hela sortimentet av produkter är kikaren helt klart mest användbar!

Min erfarenhet om 4K/HDR/HZ/4:4:4/4:2:2 chroma är en jädra soppa om vad som funkar och inte. Med utan hdr, vilken inställning hit och dit. Hoppas detta löser sig till HDMI 2.1 så det blir lite mer "plug and play" med att få rätt inställingar utan att behöva peta så jädra.

Spelar en del på min 4K tv via pc och tycker det tjorvar fram och tillbaka med HDR av eller på, 10bit eller 8bit ändras och ibland visar tvn att det finns hdr signal och inte, 50HZ eller 60HZ. Lyckades hitta en "stabil" kabel tillslut (från biltema!?) men tycker dem flesta spel via pc med HDR på ser förjävliga ut. Alla färger dör nästan vilket gör många spel tråkiga att spela. Finner detta i AC Odyssey, Hellblade, Destiny 2, Tomb raider etc.

Nästa generations grafikkort med HDMI 2.1 och uppdaterad TV, jatack!

Skrivet av mkrl:

Instämmer till 100.

Det jag är främst orolig för är nå extrema ockerpriser...

Toppkortet ligger säkert på 15000kr som 2080 TI gör nu. Finns väl ingen anledning att göra det billigare i guess

Får hoppas att prestandalyftet blir stort nog i mellanklassen.

Hoppas på att äntligen hitta en värdig ersättare för 1080 TI. Prestandalyftet i 2000-serien har varit svårmotiverat med tanke på priset för 2080 TI. Alla 2080/2080 Super modeller var inte heller lockande

Skrivet av Aspen98:

Går i tankarna på att sälja min dator i förmån att bygga ny.

NOTERA ATT DETTA ÄR INTRESSEKOLL!

Specs

Chassi: phanteks p400a
Psu: seasonic focus gx 750w
Moderkort: asus rog strix z390-f
Gpu: rog strix 1080ti (sitter kraken g12 på nu men skickas med original kylare)
Cpu: i7 9700k
Ram: corsair vengance rgb 32gb 3200mzh
Kylare: nxzt x73 för cpu och nxzt x63 för gpu
Ssd: kingston 120gb x2 och kingston A2000 500gb m.2

Folk som vill köpa hela datorn har förtur men tar givetvis bud på komponenter med!

Kör sluttid måndag 3 augusti då jag ska iväg hela kommande vecka!

Det mesta är ca 2-3 månader gammalt och finns kvitto till!
Grafikkort och processor har jag tyvärr inget kvitto på!

Original kartong finns till allt utom chassi.

Läs hela annonsen här

4500kr för CPU+MOBO+RAM

Skrivet av ExcZist:

Är väl inget som behöver testas? 😏
10600k presterade väl som 8700k och 10700k blev ju 9900k i prestandan enligt en del tester på youtube 😂

Ja det är ju sant dem har väl bara bytt namn egentligen men ibland skiljer det lite ändå

Inga tester med 10700K? Nog för att både i5 och i9 är bra CPUer, men saknar den i testerna ibland

Skrivet av rstolpe:

Hej,
Det är som så att jag köpte faktist i förrgår ett moderkort Asus Prime z490m Plus och det är jag nöjd med. Dock snålade jag lite och köpte en i7 10700 (utan K m.m.) och nu har jag ångrat mig lite och kollar redan på i9 10900k.

Har en del frågor:

  1. När kommer nya CPU generationen ut från Intel?

  2. Kommer nya CPU generationen ha samma socket som 10 gen?

  3. Ska jag köpa en i9 nu eller vänta tills nästa generation?

Det lilla jag vet.

1. Ingen vet säkert, bästa fall nu i vinter men förmodligen under 2021.
2. Finns fleratlet rumors som säger att gen 11 ska gå med gen 10 moderkort, men inget skrivet i sten.
3. Beror helt på vad du gör. Om du redan har en 10700 får du inte många fler fps i spel. Kanske är lite lönt för produktivitet men då skulle jag nog pröva den CPU du har och se om den duger och jämföra med andra som gör liknande tester online och bestämma om det är värt och uppgradera eller inte.

Lycka till!

Skrivet av Spatten:

Är sjukt sugen på samsungs 75 70q länkades i tråden, men är ju som vanligt, nuvarande tv bänk är för liten, vetefan om tvn kan få plats i bilen. ska ut och måtta lite och kolla efter ny tv bänk

Skaffa väggfäste så kan tvbänken vara reserverad till annat!

Skrivet av Felix:

Är ju intressant att veta hur och var folk bor för jämförelse.

Bostadsrätt 58 kvm, Lidingö utanför Stockholm.
Lån + amortering + brf-avgift ~15'800:- /mån (+6200:- /mån när räntan går från 1.5% till 5%)
Driftskostnad är nästan försumbar, någon hundring i el då det är en bostadsrätt.

vänta nu. Så du kommer behöva betala cirka 22 000kr/mån för 58Kvm eller räknar jag fel?

Skrivet av alexanderrr99:

Älskar pass through, det blir så cleant. Riktigt snyggt! Bra jobbat, skulle också vilja testa, blir nog nån gång snart.

Likaså med metall rör, blir en mer "premium" när man blir av med alla plastiga delar

Håller med dig helt! Blir riktigt cleant och simpelt med pass-throughs. Kopparrören hjälper också till med premiumkänslan förstås. Rekommenderas starkt!

Tack för komplimangerna!

Skapade en tråd om detta för något år sedan och lurat lite på idén att göra det men aldrig vågat. Nu kanske man hoppar på tåget med en 9700k i min z270i STRIX från 7700k!

Lyckades norpa ett 1080 TI tre veckor efter lansering begangnat här på fourmet för 6500kr och kan fortfarande säga att det var bland dem bästa köpen jag gjort!

5700XT har jag rekommenderat till 3-4 vänner/bekanta för nya byggen men var en polare som började buda på ett 1080 TI på tradera och lyckades få det för 4000kr. Helt klart värt varenda krona, speciellt när han spelar i 1080p kommer kortet hålla bra.

Sweclockers tester i all ära men det finns flertalet tester där 1080 TI har överkanten i många titlar än 5700 XT fortfarande, om du inte vill slå över till DX12 som The division 2 och BF 5. Vilket blir en bra fördel för AMD för optimerade spel. Finns också flertalet jämförelser mellan 1080 TI och 2080 super där det inte skiljer många fps, kanske 10-20 i bästa fall. Sen är det aldrig fel med 11GB Vram vilket vissa titlar redan i 1440p börjar närma sig på. Det kommer du aldrig runt med ett 5700 XT som slår i taket.

För oss på detta forum är kanske överklockning en vanlig del av vardagen vilket ger 1080 TI en klar edge. 5700XT är tyvärr rent skämt vid överklockning.

Kort och gott. Gillar du och peta och mixtra med överklockning och lyckas hitta ett 1080 TI för 4000KR eller mindre, kör på det. Om du vill att det ska vara starkt direkt ur förpackning och vara nytt, gå på 5700 XT.

1080 TI är INTE överskattat, snarare tvärtom för den händige

MonoChromed

Blev precis färdig med senaste bygget. Denna gång i ett Meshify S2. Gick ifrån ett Nano S därav vissa SFF komponenter som följde med till detta bygge

Delar:

i7 7700K @ 5GHz

1080 TI

3000 MHz 16GB DDR4

Asus Z270i ROG STRIX

2st EK PE 360

EK CPU och GPU kylblock

3st Fractal Venturi HP-12

3st Noctua NF-A12 Chormax

Corsair SF750

Besök galleriet här

Mycket makt innebär mycket ansvar! Att spotify ska behöva kräva ett dyrare pris för sin egen produkt via apple är ju ren skit.

MEN!! Jag vill kunna använda mina spellistor OFFLINE på min applewatch via spotify! Fattar inte hur detta går under radarn när billiga android-klockor fixar detta..

Skrivet av LordOfError:

D5+280rad + fractal venturi 2st 1300kr +frakt

Skrivet av cooljeppe3:

Budar 200kr för 240 rad

Ni två har vunnit! Skickar PM om info!