Inlägg

Inlägg som Superfrog har skrivit i forumet
Av Superfrog
Skrivet av thadriem:

DCS. Spelet jag lagt för mycket pengar på utan att spela (köpt så många flyg/helis och maps genom åren)... Mest för att kompisgänget inte har något intresse.

Jag har också köpt ett antal flygplan och helikoptrar genom åren, men jag lyckades aldrig fastna för DCS, inte förrän F-15E släpptes för något halvår sedan. Sedan dess har jag enbart fokuserat på det och det blir några timmar i veckan:

Kul att du har kompisar, även om de inte är intresserade av DCS. Själv har jag inte ens det

Av Superfrog

Det enda jag spelar är DCS (Digital Combat Simulator) som har 15 år på nacken och det mesta är fortfarande EA (Early Access)

Av Superfrog
Skrivet av RealKnegoff:

Jag tänkte köpa min första modul Viggen men verkar inte kunna få 50% rabatt som man väl ska få när man köper sin första modul.
Gäller inte detta för alla moduler?

Om du inte redan skaffat Viggen, så finns den just nu för halva priset: https://www.digitalcombatsimulator.com/en/shop/modules/viggen/

Av Superfrog
Skrivet av Rouge of Darkness:

men med 4Gb ram hade jag hällre kollat efter en linux dist som passar användningsområdet då de ofta har väldigt låga systemkrav de flesta brukar generellt vara körbara på iaf under <2Gb ramminne.

Finns garanterat en Linux-dist som går att köra på en potatis. Men så länge man inte hatar sig själv är det enklare att köra Windows

Av Superfrog
Skrivet av Rouge of Darkness:

vad ska du göra med den som kräver ett dött os?

kan inte linux fixa det du ska göra?

Linux är väl ungefär lika dött på skrivbordet som Windows 7

Av Superfrog
Skrivet av medbor:

Grejen var att det var ett hobbyprojekt och ingen ville lägga mycket tid

En annan sak var vad man skulle börja med:
- priser
- kategorier
- egenskaper
- jämförelse
- en butik eller flera

Alla verkade ha en egen bild/vision

Kompetens fanns det gott om, men inte tid

Skulle det vara ett hobbyprojekt att skapa en ny Prisjakt? I så fall förstår jag att det inte blev något, för det är ju allt annat än trivialt.

Av Superfrog
Skrivet av medbor:

Tråden började så om ni går tillbaka och läser

Till och med erbjudande från Edin att göra något med sweclockers

Inget har hänt ännu, kanske är dags för ett nytt försök nu när folk fattar vad de förlorat?

Att inget hänt beror nog på att man insett att det inte är så lätt som alla trodde, vilket innebär att det kommer kosta pengar att utveckla.

Min gissning är att det saknas pengar och därmed kompetens. Och i motsats till vad många verkar tro, och företag hoppas på, så vill även kompetenta utvecklare tjäna pengar

Av Superfrog
Skrivet av internet946:

Har vi ingen hacker här som kan duplicera classic prisjakt?

Borde inte vara så svårt.

Det finns ju hur många experter som helst på Sweclockers, så med en liten gemensam ansträngning borde detta kunna vara klart efter helgen

Av Superfrog
Skrivet av RealKnegoff:

Jag tänkte köpa min första modul Viggen men verkar inte kunna få 50% rabatt som man väl ska få när man köper sin första modul.
Gäller inte detta för alla moduler?

Tyvärr inte.

50% för nya användare gäller följande moduler enligt https://www.digitalcombatsimulator.com/en/support/faq/discoun...:

Av Superfrog

Enligt Mozilla Monitor finns min e-postadress hos ett företag. Detta fick Mozilla fram genom tjänsten Have I Been Pwned.

Mozilla kunde inte åtgärda denna läcka, men på sidan med åtgärdade problem, så är denna läcka markerad som löst. Många kommer nog tro att deras läckta uppgifter nu är borttagna, men så är ju inte fallet.

Användaruppgifter, nakenbilder etc. försvinner inte från nätet när de väl finns där, oavsett hur mycket man betalar. När det gäller användaruppgifter, så är ju en uppmaning att få dessa borttagna snarare en kvalitetsstämpel. Om någon önskar få en e-postadress borttagen, så är ju det en ganska bra garanti för att det finns en riktigt person bakom adressen.

Det är ju därför man ska undvika att klicka på unsubscribe-länkar i uppenbara spam-mail. Det enda man gör genom att klicka på dessa länkar är att bekräfta att adressen finns och används av en riktigt människa.

Har svårt att förstå hur Mozilla kan lansera en sådan här tjänst, men uppenbarligen finns det en marknad för det. "Den sista idioten är ännu inte född", är ju en devis många försäljare lever efter

Av Superfrog

Och när man avslutar prenumerationen, så dyker uppgifterna upp igen... Tack, men nej tack

Av Superfrog

Varför inte WordPress?

Av Superfrog
Skrivet av xanan:

Uppenbagrligrn var personen helt inkompetent.

Jag skrev på anställnings papper 3 månader innan examen.

Systemutveckling.

Av Superfrog
Skrivet av seville57:

Uppsagt för en tid sen, hoppas att viaplay "kursar". Vem vill betala för mög.

Att skiten kursar är min förhoppning också, men jag är så säker på att skiten kommer överleva, så jag köpte ett gäng aktier i bolaget.

Antingen överlever bolaget och jag tjänar några kronor, eller så går skiten omkull. Det sistnämnda innebär en ekonomisk förlust för min del, men jag kan glädjas åt att skiten konkat. Så oavsett utfall, så blir jag en vinnare/förlorare, men jag väljer att se det som att jag blir en vinnare

Av Superfrog
Skrivet av Osmanix:

Jag har också haft viaplay i många år men nu från och med idag har jag inte längre viaplay pga det hutlösa priset!

Haft F1tv pro i en månad nu och vill banka huvudet i bordet och straffa mig själv för att jag inte skaffat det innan!! Det är miljoner gånger bättre än viaplay! För endast en hundring i månaden (köpte ett helt år på en gång). Viaplay sprarar repriser i 48h, f1tv har fortfarande alla repriser från alla race alltså hela sändningarna sen mer än 30 år tillbaka! Och sååååå mycket mer! Den enda skillnaden är att man inte får svenska kommentatorer men det kan man ju sk*ta i.
Och ännu bättre är att man via ett tredjepartsprogram som heter multiviewer kan man dra upp hur många fönster man vill och titta på samtidigt. Säg att du drar upp 6 fönster och i de olika har man den vanliga livesändningen som visas på tv, en förarekamera från Max bil, en från alonsos, en från depågatan, en med bara sektor- och varvtider etc. Allt synkat och i realtid. Svincoolt om man är nördig som mig

Se bild i länken under för exempel:
https://ibb.co/31B0g6q

Allt detta kan man ha uppe samtidigt med ett och samma konto på F1tv pro.

Vi gick också över till F1TV förra året i och med Viaplays höjningar, men jag avskyr kommentatorerna på F1TV. De pratar konstant, men säger egentligen ingenting. Detsamma gäller alla försnack - totalt bortkastad tid, så skippar dessa.

Saknar verkligen Janne och company på Viaplay, men inte tillräckligt för att motivera månadskostnaden.

Av Superfrog

Det råder ingen brist på personal i någon bransch i det här landet. Det enda det råder brist på är seniorer som accepterar juniora löner

Av Superfrog

Sade upp några konton hos Handelsbanken idag som vi inte längre använder, samt ett Visakort som vi inte heller använder, men betalar några hundralappar för per år. Banken meddelar att kontona och kort är uppsagda, men inte avgiften. Den får vi betala ändå.

Är väl knappast unikt för Handelsbanken, så vill gubbgnälla över alla banker och alla deras hitte-på-avgifter till höger och vänster.

Och kom för h-lvete inte och dravla om att de har kostnader som måste täckas, för de täcks med råge av alla förbannade avgifter och knarkmiljarder som de tvättar varje år.

Av Superfrog
Skrivet av Ca1P3:

vill ju inte köpa en bil som kommer kosta massa reperationspengar.
så vad tycker ni ?

Överväg inte ens det där gamla liket Vill du slippa reparationer och höga amorteringar, så får du nog sikta in dig på Toyota eller något annat asiatiskt märke.

Av Superfrog
Skrivet av Izenoz:

Hur är det kränkande? Det som är kränkande i ditt fall är att du använder en annan persons mailadress för att kolla om denne är med på listan?

Inte direkt kränkande, men jag tycker det är korkat av tjänsten att visa vilka läckta källor en adress finns hos.

Hade varit mycket snyggare att skicka mail till adressen i fråga för att visa detta, alternativt med en länk till en sida som visar samma sak. Men att kunna kolla upp andra adresser än sina egna är inte speciellt snyggt gjort, enligt mig.

Av Superfrog

Just nu hoppar jag mellan DCS (Digital Combat Simulation) och World of Warships.

WoWS är relativt hjärndött och lätt att bara dra igång och köra ett par matcher, så det händer att jag gör det även under arbetstid - istället för en fikapaus.

DCS kräver lite mer hjärnkapacitet, åtminstone av mig, så det blir bara efter jobbet - om jag har någon energi kvar.