Inlägg

Inlägg som JohanFlodqvist har skrivit i forumet

Jag tycker det är väldigt mycket gnäll i den här tråden om att alla säljare är så struliga, man vet inte om grejerna funkar, produkten motsvarar inte vad som utlovats osv osv.

Jag har under perioder roat mig med att bygga datorer av begagnade delar för att sedan sälja vidare med en liten vinst på varje. Jag har köpt delar till 100+ kompletta datorer och har hittills stött på ett dött moderkort och någon enstaka felande ramsticka, that's it. Samt en person som blåste mig på några hundra här på forumet när jag hade en sökes annons ute (hans mamma hörde senare av sig och gav tillbaka pengarna, helt utan att jag ens jagat honom).

Så i ärlighetens namn så är min erfarenhet den totala motsatsen. Folk skickar saker i det skick som kan förväntas och oftast i stort sett lika fort som ett företag, det vill säga samma dag eller dagen efter betalning. Dessutom är 95% man har att göra med, i synnerhet här på forumet enormt trevliga och pålitliga. Jag har vid flertalet tillfällen frågat om säljaren är villig att skicka i förskott om de inte har några som helst referenser och ingen eller väldigt låg aktivitet på forumet vilket nästan alla faktiskt gått med på då de kunnat läsa min referenser.

Min slutsats är alltså att handla begagnat är fantastiskt, i synnerhet om målet är att sätta ihop en duglig burk för spel i 1080p. Sen har det ju förändrats lite senaste halvåret i och med de hutlösa priserna på grafikkort vilket tyvärr gjort att det bästa man kan göra i nästan alla lägen är att köpa en trisst pre build helt utan själ.

1600 och hämtar

Av JohanFlodqvist

Mitt namn... Kul kille!

Av JohanFlodqvist

Kan ej längre betala met Bitcoin Webhallen/Inet

Det verkar ej längre gå att betala med Bitcoin på varken @Inet eller @Webhallen som tidigare accepterade betalning med Bitpay. Har det hänt någon regelförändring som gör att butiker ej vill acceptera den typen av betlaning längre eller vill dom helt enkelt bara inte?

Av JohanFlodqvist
Skrivet av Morax:

Bjuder du på frakten så lägger jag 9990kr

Okej vi kör på det, skicka ett PM

Av JohanFlodqvist
Skrivet av Morax:

Vet du om detta är LHR eller inte?

Det är inte ett LHR-kort utan ett helt vanligt 3070

Av JohanFlodqvist

Vill bara förtydliga att eftersom ingen ännu budat minst 9990kr så är budgivningen fortsatt öppen. Vi kan därför säga att det nu är fast pris 9990kr + frakt

Av JohanFlodqvist

Jag tar gärna allt om det inte skulle bli någon affär

Av JohanFlodqvist

MSI GeForce RTX 3070 SUPRIM X 8GB

Säljer ett "MSI GeForce RTX 3070 SUPRIM X 8GB" åt en vän då jag köpte ett 3070ti på release som han gärna ville byta till istället.

Kortet är drygt en månad gammalt och kommer med kvitto och garanti från Webhallen. För enkelhetens skull då jag inte har kortet här så skickas kortet endast vilket görs direkt från min vän så fort han fått hem det nya kortet som jag skickar till honom imorgon, så kortet borde kunna skickas tisdag/onsdag denna vecka.

Kommer inte köra någon lång budgivning men tänker att vi avslutar budgivningen ikväll kl 23:59 med 5min anti snipe, så länge någon budat minst inköpspris: 9990kr.

Läs hela annonsen här

Av JohanFlodqvist

Tror nog du får vara beredd att gå ner lite i pris om du önskar bli av med delarna. För en tusenlapp till så kan man köpa ett betydligt kraftfullare paket helt nytt:

https://komponentkoll.se/bild/DuGmm.png

Av JohanFlodqvist

1750 och hämtar

Av JohanFlodqvist

1000 plus frakt

Av JohanFlodqvist
Skrivet av skyw00lker:

Ja såg att jag formulerat mig dåligt just nu, 16 räcker tyvär inte, slår i taket som det är idag 😞

Men har också förstått att det tnästan är atx som gäller med AMD.

Vad använder du datorn till som gör att du slår i taket? Om du använder mjukvara för att läsa av din användning av ram så är det inte tillförlitligt utan den kan bara visa hur mycket minne som olika applikationer "reserverar", det är inte den faktiska användningen. Till exempel så kan ett spel "reservera" 10GB vilket i en mjukvara ser ut som 10GB använding, men den siffran är i regel väldigt saltad och den faktiska användningen är betydligt lägre än så.

Av JohanFlodqvist

2500 och hämtar

Av JohanFlodqvist
Skrivet av sifri:

Jag vet men de kan bli billigare vid lanseringen, precis som jag betalade 4300kr för mitt 3060 vid lansering.

Ja det kommer säkert komma någon modell till lanseringspris. På lansering av 3080ti så såg jag inte ett enda kort till lanseringspris för de hade ÅF "råkat" använda till sina egna pre builds. Som referens så kostade det billigaste 3080ti på Webhallen 19.000kr och då var MSRP 1200 dollar. Samtidigt går ett 3070 med MSRP på 499dollar för mellan 9-11k i dagsläget, så en gissning är väl att 3070ti kommer ligga på 11-13k ungefär.

Av JohanFlodqvist
Skrivet av Namdam:

Gjorde en tråd för ett tag sedan då jag ville ha hjälp med vad jag kunde sälja min dator för.
Men nu efter många om och men så har jag bestämt mig för att uppgradera den jag har nu.

Specs:
AMD Ryzen 5 2600
Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL15 Vengeance
ROG STRIX B450-F GAMING
NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
Crucial MX500 250GB 2.5"
be quiet! KRAFT 500W

Tanken är att så småningom kunna spela t.ex Warzone, Apex Legends och andra mer "krävande" spel på stabila 144hz 1080p.

Vad för CPU hade ni rekommenderat?
Är det bäst att satsa på 32GB ram kanske?
Större SSD, vilken?
Nytt moderkort?
Ny PSU?

Sen så är chassit jag har nu urgammalt och fult som stryk, så har ni något/några chassin ni tycker om så får ni mer än gärna länka dom!

Får avvakta lite med ny GPU med tanke på hur marknaden ser ut, men jag tänker mig ett 3060/3060ti.

Tusen tack för svar!

Sorry to say, men det spelar ingen roll vad du gör med den där datorn, om du inte uppgraderar grafikkortet kommer du inte få någon nämnvärd mer prestanda. Antingen skulle jag bara köpa ett nytt grafikkort (här får du vara snabb isf):

https://www.inet.se/kundvagn/visa/ETbqADzjxPBInZhOsMPaEZb1tzw/namnlos

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/ETbqADzjxPBInZhOsMPaEZb1tzw/na...

Eller så skulle jag sälja den gamla datorn och köpa en ny pre build, typ denna:

https://www.netonnet.se/art/fyndvaror/gaming/gamingdator/stat...

Eller om du har mer pengar att spendera så är denna en riktigt bra deal: https://www.elgiganten.se/product/gaming/stationar-dator-gami...

Av JohanFlodqvist

Om du vill ha en speldator idag hade jag nog personligen valt att överväga att köpa en pre build och då dessutom få ett dugligt grafikkort. Du får ju säkert runt 5k för din gamla dator också. Så kan du köpa typ denna med ett RTX 3070 och en åttakärnig processor för några tusen mer än vad du skulle lägga bara på uppgraderingen ovan utan grafikkort: https://www.netonnet.se/art/fyndvaror/gaming/gamingdator/stat...

Gillar du inte chassit kan du ju köpa ett nytt och sätta in dina gamla delar i detta så får du säkert lite extra pengar när du säljer den gamla beggad för att chassit ser nytt och flashigt ut.

Av JohanFlodqvist

Corsair Vengeance LED Red 32GB (2x16GB) 2666MHz, 1000kr inklusive frakt

Av JohanFlodqvist

Bjuder 1900:- plus frakt

Av JohanFlodqvist

2400kr plus frakt