Tävlingar och erbjudanden i Komplett Geek Week

Inlägg

Inlägg som TotalF har skrivit i forumet
Av TotalF

Grannkatten spionerar...

Av TotalF
Skrivet av FattarNiInte:

Försökte se demeter men stängde av efter några sekunder då ficklampor inte var uppfunna 1897.

Du drar gränsen vid icke än uppfunna ficklampor, inte... ... ... vampyrer? 😁

Av TotalF

Fråga till @Komplett - ni finns ju även på den norska marknaden, är ni en del av ett internetforum som sweclockers där också eller är det här uteslutande en svensk grej?

Av TotalF

Om jag tolkar det rätt släpps update 2.0 i eftermiddag efter cdpr's livestream så runt 16-18ish?

Av TotalF
Skrivet av medbor:

Med tanke på hur potentiellt viktiga dessa fynd skulle vara får jag lite panik att se flera fram damm/sand fritt falla av dem när de hanterar dem och nästan viftar med dem framför kameran

Verkligen inte en vettig hantering av dessa föremål

Och det, i sig självt, är ju praktbevis för hur fake det är.

I tillägg verkar ju produktionen lida av samma problem som tv-serieinspelningar där skådisarna låtsas dricka ur tomma koppar men man som åskådare klart och tydligt kan se att något är sjukt off, både viktmässigt samt hur koppen hanteras.

Av TotalF

Där jag bor har vi vintrar där tempsen tidvis kan vara -30 och värre i veckor. Därför är Zelda både en innekatt oxh en utekatt, vilket hon styr själv mha kattluckan i altandörren.

Av TotalF

Tack för all input!!

Nästa gång jag ska in och rodda med nåt i burken lär jag lägga några minuter på att placera den i taket istället men den får sitta som den gör så länge (ska hålla koll på temps och missljud).

Av TotalF
Skrivet av Swedishchef_90:

För optimal prestanda brukar man vilja ha vatten slangarna vända nedåt eller i taket.
Detta gör att den gurglar mindre då trycket på vattnet alltid är nedåt

Nästan lite irriterande att jag inte tänkte på det själv, låter väldigt logiskt.

Utan att ha årövat tror jag inte att kablaget är tillräckligt långt för att montera med slangarna nedåt däremot skulle jag nog kunna montera blocket i taket av chassit.

Har haft denna sedan jag vann datorn för ett par år sedan och faktiskt aldrig upplevt missljud från systemet och inte nu heller. Med det sagt så lär jag mest troligt prova att sätta den i taket istället.

Av TotalF

Kylning - har jag felmonterat?

Postade den här bilden då jag precis fluttat över allt från ett mindre chassi till den här monstriteten och någon kommemterade "vänd på kylningen i fronten".

Vad har jag monterat fel? Om man avser det stora nzxt-blocket så var det monterat likadant i den gamla burken och kom färdiginstallerad på det viset men jag lämnar öppet för att jag såklart kan ha gjort något knasigt ändå 😁

Och när vi ändå är på ämnet kylning. Två fläktar i fronten blåser inåt, en fläkt i baken blåser utåt och tre i toppen blåser också utåt. Alla är 140mm. Det här är inte min grej så tar gärna feedback på om detta är ok eller om jag genast borde förändra något.

Av TotalF
Skrivet av Zeroastic:

Vänd på din kylare i fronten 🙂

Ah, måste den monteras så att inlopp/utlopp är nederst istället för överst?

Tänkte att det här inte spelade någon roll men tar gärna ett svar på hur det bör vara istället 😁👍

*edit* För du menar nzxt-lylningen till cpun? Den var monterad så i den positionen i gamla chassit (och då kom den hem till mig färdigmonterad som vinst i en swec-tävling).

Men kanske jag feltolkar dig och du menar något annat? 😁

Av TotalF

Nya Corsair-chassit är helt gigantisk - eller som en kompis sa "ditt gamla chassi får ju plats inuti det nya!".

Gpun som fullkomligt dominerade gamla burken ser ju ut som om någon har tappat en tändstickask i en flyttkartong 🤣

Ska väl vara tillräckligt luftigt nu för att köra CP2077-updaten 😁

Av TotalF

Känslan när man köpt ett nytt chassi och flyttat över allt från gamla burken, mekat, svurit och svettats - och den startat på första försöket!!!

Osäker på tidsåtgång men i bakgrunden hann hela första säsongen av What we do in the shadows gå 🤣

Av TotalF
Skrivet av Emma242:

Jag är absolut intresserad av ämnet, exobiologi är superfascinerande. Men av förklarliga skäl ett högst begränsat område, och tyvärr är det mest geologer som har att göra där vad gäller forskning.

Sen finns det ju en jättestor social och kulturell kontext gällande konspirationsteorier som är intressant ur en evolutionär och antropologisk synvinkel.

Om det är något du vill ha sagt eller fråga med detta så skriv ut det.

Tror jag läste imorse att ett team har, med hjälp av james webb-teleskopet, upptäckt (eller tycks sig ha upptäckt) metangas(?) i amtosfären av en planet ett gäng ljusår bort.

Och om jag tolkade artikeln rätt så är det iallafall på jirden så att metangas bara uppstår genom förekomsten av biologiskt liv.

Tror tom att jag, för ett par veckor sen, skrev i precis den här tråden att det var min tro att första upptäckten av förekomsten av liv på en annan planet kommer att ske genom spektrumanalys av en atmosfär.

Till skillnad från div ufo-förhör och skelettpussel tycker jag sånt här är spännande på riktigt.

*edit* Från nasa:

https://www.nasa.gov/goddard/2023/webb-discovers-methane-carb...

Av TotalF

Har en bluesound pulse soundbar med atmos-stöd så det där måste ju testas. Inte för att ljudet på något vis har varit dåligt men nice om den får utnyttjat potentialen

Av TotalF
Skrivet av BasseBaba:

X (tidigare twitter).

Hur länge ska alla skriva det? Vad är relevansen? Folk ska inte bli förvirrade över vad X är för något?
Tänk om man överallt skulle skriva såhär så fort ett företag eller något byter namn eller ägare? Varför är det just Twitter alla har hakat upp sig så abnormt på att man känner att man måste förklara för dom stackars läsarna vad det är?

Haha! Ja det där stämmer ju. Jag frågade samma sak i början av hösten och dom gav exakt detta svar.
Ibland är det svårt att förstå saker som för en själv ter sig så självklart (dvs att man meddelar om man byter adress eller telefonnummer).

En annan festlig sak är att vi har nått värdelöst digitalt skitsystem (Schoolsoft) som har stöd för saker som kontaktuppgifter, vistelsetid och ledighet. Men det funkar så dåligt att dom har "gett upp" och nu delar dom ut fysiska lappar som ska fyllas i istället.

Att byta namn på något som är så djupt förankrat att namnet tom har blivit ett verb i folkmun måste vara fantastiskt korkat. Kommer själv aldrig att säga något annat än twitter/tweeta.

Sen har vi såklart andra namnbyten som inte riktigt kommer upp till samma nivå men som är där och nosar. T.ex fb till meta, hbo till max osv.

Av TotalF
Skrivet av downup:

Elgiganten

Snabbläste och trodde jag fortf läste om pelegrinos tesla. Nickade och tänkte "seems about right".

Av TotalF

Tipsar om olika former av broccolisallad som kan varieras med bacon, korvar osv osv. Matigt, gott och hyggligt nyttigt. Fimns massvis med recept så bara googla och exprimentera!!

Av TotalF
Skrivet av LeifSandvik:

Vad ska man säga?! Jag är född -75 och tillhör den första generationen av gamers. Jag har upplevt originalet av Super Mario, ice climber, Zelda, Final Fantasy VII, MGS serien, GTA 1, Doom och mycket annat. Att hitta ett spel i min ålder som slår FFVII och MGS trodde jag inte var möjligt. Förräns nu. Helt ärligt, BG3 slår alla dessa klassiker. Vilket fantastiskt spel asså.

Skrivet av Oortcloud:

Håller med. Jag är född-71 och jag var tveksam först för jag fastnade aldrig i BG2 när det begav sig. Kollade några gameplay klipp och köpte det ändå. Nu är jag fast. Har nog 100h spelande hittils. Sömn ligger på ett minimum.

M

Så otroligt enig. 76-a här och den spelglädjen jag får av bg3 var det länge sedan jag kände. Vill bara spela och utforska mer och mer och mer!!

Av TotalF

Då är det dags att byta ut det termiskt rätt så kassa chassit mot ett nytt - Corsair 7000D Airflow. Är ett helt gigantiskt chassi som kom med två 140-fläktar i fronten och en bak med utrymme för att ha in minst fyra st till.

Spelar ingen roll att det är stort då det inte har nån speciellt framträdande plats under skrivbordet. Viktigast att 4090-kortet äntligen får rum att andas 😁

Notera gångjärnen som håller sidopanelen. Gångjärn liksom. På ett chassi 🤣

Av TotalF

Läste nåstans att max var 21:9 som starfield stöttar rätt ur boxen. För oss som har ultra wide (32:9) - har nån moddat det än?