Inlägg

Inlägg som Gladaminer har skrivit i forumet
Av Gladaminer

Vad vi vet eller ser fram emot med Meta Quest 3. Gärna med källor.

Precis som tråden lyder: befintlig kunskap gällande Metas kommande samlas tacksamt här. Själv är jag rätt så taggad på att se just augmented reality-biten samt color passtrough. Ni då?

Av Gladaminer

Sitter man med en stor skärm och ingen bild är det lätt man av ilska blir vild.

För att råda bot på detta dilemma har jag numera något här hemma som kostar en bra bit över en femma med tanke att vreden er hämma

Jag menar, vem vill inte ha lite netflix och chill, även om just denna kanske är lite overkill...

God jul

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gladaminer
Skrivet av _F1GHT3R_:

Som ovan skriver ska du bara spela så får du en kundkorg här utan GPU du kan alltid testa med det befintliga och sen uppgradera det om du så önskar.
Aorus moderkort hade jag valt alla ggr pga att det har bättre VRM tog ett trådlöst moderkort.
Cpu fläkt är upp till dig om du vill ha noctua d15 eller det jag har i kundvagnen.
Försöker få det at se snyggt ut därför tog jag den vita 850w med vita kablar.

https://komponentkoll.se/bild/tHqNR.png

Stiligt!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gladaminer
Skrivet av awesometrygg:

@Gladaminer

Vad lustigt, sitter själv med en 2600k samt gtx 1080 och står inför en uppgradering. Så tänkte jag kunde dela med mig av mina tankar.

Först och främst: GPU:n är "tillräckligt bra" för 1440p. Visst, du kommer få ut mer av ett RTX2080, eller bättre, men den uppgraderingen är inte prisvärd i min mening just nu. Som tidigare nämnt vore det klokare att istället dra ner grafikinställningarna ett steg tills vidare, och vänta på nästa gen nvidia 30xx, som ryktas komma någon gång under första halvan av nästa år.

Istället borde du sikta på att uppgradera din CPU, där du har två val just nu (egentligen bara ett i min mening), detta är kanske lite okontroversiellt, men det är min åsikt i det hela: om du en gång haft top-of-the-line prylar från intel - och fått uppleva det - då finns det ingen återvändo. Detta baserat på single core klockhastigheten, som är oöverträffad hos intel. Den dagen ryzen verkligen kan utmana intel på den fronten, kommer det antagligen ändras, men tillsvidare så är det min mening

Kör på i9:an. Detta förutsatt att du främst ska använda burken för att gamea. i7 9700k är inte värd det då den saknar hyperthreading, något som används mer och mer (nästa gen konsoller kommer ha hyperthreading och då kommer tekniken verkligen implementeras i spel), och som känns av redan i aktuella titlar. Den kommer snabbt bli en flaskhals och är alltså inte en värd investering.

Men om du använder datorn för att "tjäna pengar", dvs streamar, video/bild-redigering etc, och bara gamear vid sidan av, borde du nog starkt överväga en ryzen 9 3900x, som med sina fler trådar krossar i9:an på den fronten.

Till i9:an hade jag valt ett ASUS ROG STRIX Z390-F GAMING just nu då du får tillbaka ca 1100 kr på den efter köpet, iom asus promo som sträcker sig fram till 1 dec, samt ett par 3600MHz stickor, säg corsairs LP, med antigen 16 gb (tillräckligt) eller 32 gb (lätt överflödigt men aningen mer framtidssäkert, kan dock uppgraderas med lätthet senare).

Till 3900x hade jag kikat ett Asus TUF X570-Plus Gaming, men vet inte så mycket om x570 korten annat än att dem är dyra. Känns dumt att ta steget ner till en äldre version, x470 eller b450, om du ändå köper värsting-CPU:n från amd. Dem korten är med lämpade för en ryzen 5 3600x eller 3700x imo, vilket, i och med din budget, inte är aktuellt.

Det du får, i slutändan, av i9:an kontra ryzen 3000 serien är bättre prestanda i spel. Punkt. Ryzen 3900x är en värdig utmanare, men om du bara spelar är det intel du borde gå på. Det känns som en värdig efterträdare till din 2600k, och du tittar på (åtminstone) 5-6 års användning innan den behöver bytas ut (OBS ej garanterat såklart men om man får sia lite så..).

Avslutningsvis så förutsätter den här "stegvisa" uppgraderingen att du kan bygga ihop det själv hemma, vilket inte alls är svårt. Kolla bara lite på några youtube-filmer och köp dig ett esd-armband och använd det du har i skallen så går det bra. Det är skitkul faktiskt, som lego - fast för vuxna!

Lycka till och hoppas det hjälpte!

Tack för bra respons! Blir nog att uppgradera lite inom mycket kort. Då kommer en i7-2600k med gigabyte gtx1080 xtreme premium upp på marknaden. Även skärm kommer finnas. Hoppas intresset finns då

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gladaminer

@Donnerstal: snyggt:) Tänkte låta webhallen bygga dock. Byggt förut men föredrar att få garanti på bygget o.sv . Tack för bra kundkorg!

Av Gladaminer

https://www.webhallen.com/cart/238450,283852,236123,295832,29...

Mer och mer inne på en 9700k . Det skall endast spelas och slösurfas, ingen redigering eller streaming som sagt. Tacksam för tips som kan boosta bygget än mer. Utseende är Ej viktigt. Tanke om chassi eller komponenter i övrigt tas tacksamt emot. 2080 ti känns givet då jag kommer lira i 1440p

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gladaminer
Skrivet av Ihrmudd:

Tjena!
Har historiskt sett kunnat klura ihop mina egna datorer men efter en liten paus från datorvärlden ser det ut som rena djungeln av åsikter gällande vilka komponenter som är "bäst" för olika ändamål.
Tänkte försöka knipa tag i en för en gångs skull riktigt bra speldator runt black friday/ mellandagsreor osv.
Jag lirar mest spel som cities:skylines (tung moddat så 32gb RAM och en ordentlig CPU kommer nog vara ett krav), WoW och Civ 6 där jag vill kunna få ut 144hz i 1440p.
Vill också kunna spela nya titlar som RDR2, Cyberpunk 2077, AC spelen och liknande på 1440p utan att hamna under 60 fps.
Håller inte på särskilt mycket med redigering och liknande, kanske någon film eller dylikt på andra skärmen medan man lirar men inte mer.
Är smått förvirrad över vissa saker, vill man ha m.2? Intel eller AMD? 2080ti, 2080, rx 5700?
Alla tips är mycket uppskattade!

Samma sits. Lutar nog åt i9-9900 med 2080 ti, då den processorn/gpu:n verkar gifta sig snyggt. Hörde även att de kommer mest troligt sänka priserna (några hundra) på cpu:erna inom någon månad. Ska bli lite extra kul med black friday detta år:)

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gladaminer
Skrivet av Donnerstal:

https://www.inet.se/datorbygge/b1106809/datorbygge

12 kärnig och 32gb ram. Kanske värd 800 kr extra

Fint tips!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gladaminer
Skrivet av Mordekai:

Ser inte riktigt skillnaden, verkar mest vara RGB trams på ROG
https://www.asus.com/Product-Compare/?products=UjDcCabTD5kJLs...

Precis min känsla, i den frågan känner jag att jag klarar mig fint utan en fet påfågel inne i chassit. RGB bara Måste vara en fluga som inom snar framtid tappar sina vingar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gladaminer

Stort tack alla som engagerat sig!! Ska bli kul att se vart jag landar i slutändan. Det skall understrykas (framgår av gpu:n kanske) att den kommer stt användas i huvudsak för spelande. Så om ni känner till komponenter som skulle göra skillnad åt något håll samt känner till moderkort utan rgb, som är shyssta och pålitliga så hojta gärna. RGB är något jag försöker undvika. Kraft före utseende när det kommer till stationär känner jag. Den vita r6:an kommer säkert gillas mer av frun än min nuvarande svarta r5:a

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gladaminer
Skrivet av Donnerstal:

Jag har inte byggt någon AMD sedan 20 år tillbaks. Hmm bör man kolla lite där också... ah, alla dessa väl:)

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gladaminer

Wow. Tack för att du tog dig tiden att kolla på min varukorg! Stor eloge. Har tre stycken ssd som sitter i min nuvarande burk. Skulle du säga att man hellre installerar os:et på en samsung evo än m2-disken som medföljer i9:an?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gladaminer

@Layon: Det är precis det här som jag hoppades på! Lite input. Hmm, nä, faktiskt inte någon direkt koll på moderkort, utan gick lite på vad som stod i rekommenderat under i9-9900-bundlen. Ska absolut kolla det du nämnde. Tack

Av Gladaminer

@lambdan: Underbart. Tack för synpunkt! Har du något tips på kylare du vet gifter sig fint med i9-9900? Tyckte som du, att det kändes lite olustigt att välja långsammare minnen, men det var det moderkortet som rekommenderades till i9:an samt att snabbare minnen nekades av "datorväljaren"

Av Gladaminer

köptips 25k. Känn er fria att Addera/ta bort och kom gärna med synpunkter.

https://www.inet.se/kundvagn/bild/12887530

Har tänkte att sälja min gamla dator nu snart. en i72600k med gtx 1080. Sugen på att uppgradera helt enkelt. Har ni några tankar om denna framtida tilltänkta setup?

Tack på förhand

Av Gladaminer

Vore mycket tacksam för någon av nycklarna! Vilken som. Mvh

Av Gladaminer

Hörde en tänkvärd sak för några år sedan. En person berättade om en annan som fixat taxikörkort och fick de slutgiltiga orden från sin lärare:
"ni har nu två val, antingen tänker ni att alla som kör som dårar har en anledning eller så får ni hjärtattack ofrivilligt". Mycket riktigt så var det en person som körde som en riktig "dåre" varpå denna person med taxikortet ser detta och blir fly förbannad. För att sedan bevittna att den som körde faktiskt var på väg till sin familj som varit med om en olycka någon kilometer därifrån. Men jag håller med ändå, så svårt att hänga upp sådana situationer på detta varje gång en ser en trafikförseelse.

Av Gladaminer

Oculus Medium har jag haft jäkligt kul med! Värt att kolla om du gillar att skapa.

Av Gladaminer

Tipsar om Diorama Worlds (vive, rift) som har 50% rea nu. Har "spelat" 67 timmar och hittar hela tiden på nya grejer att bygga. Värt att kolla om du vill sjunka ner i en sackosäck och skapa världar och scener utan hinder. Den senaste uppdateringen innehöll custom posing, vilket gjorde ett grymt program ännu bättre

Av Gladaminer

Ok! Klart värt att kolla upp. Kör själv 1.5 med lite halvtråkig prestanda!