Artiklar

Artiklar skrivna av Wittwang
Sponsras av Komplett
150

Quiz: Vad kan du om felsökning? Utmana Kompletts kundservice!

Komplett bjuder in till klurigt quiz i att lösa datorproblem – hårda som mjuka. Lyckas du bräcka quiz-resultatet från Kompletts kunniga kundservice?

14

Kärvt när Intel och Samsung jagar nya kunder

Trygga TSMC är den tillverkare som företag i behov av det senaste satsar på, varför orderböckerna hos Intel och Samsung är glest bokade.

67

Microsoft testar Edge som del av skrivbordsmiljön

Gränsen mellan webbläsare och skrivbordet blir mindre tydlig, när Microsoft experimenterar med att göra Edge mer lättillgänglig i Windows.

56

Nyhetsquiz vecka 15 2023: Geforce RTX 4070 och Winamps pånyttfödelse

Lägre prestanda och pris står på menyn när Nvidia lanserar nytt. Har du koll på det färska grafikkortet och allt annat som hänt på nyhetsfronten i veckan?

119

Nvidia ökar inte produktionstakten för Geforce RTX 4000

Trots annalkande Geforce RTX 4000-grafikkort i mer plånboksvänligt utförande hålls produktionen oförändrad. Stora lager av RTX 3000 är en anledning.

316

Nvidia Geforce RTX 4070 – energieffektiv och kompakt

Nvidia angriper övre mellanklasssegmentet med Geforce RTX 4070, det mest intressanta grafikkortet sedan RTX 4090.

55

Ransomware korkar igen Åbro bryggeri

Långfredagens traditionellt tunga stämning hänger kvar över Åbro bryggeri, som konstaterar dataintrång och lamslagen produktion.

23

Anpassningar i centrum när skärm och tangentbord kombineras

"Nästa paradigm i datorinteraktion" är den självsäkra beskrivningen Flux Keyboard tilldelas av sin skapare, som passerat Kickstarter-målet med marginal.

28

Microsoft och Google riskbenägna i AI-kapplöpningen

Orosmolnen som kretsar kring chattbottar med artificiell intelligens får stå åt sidan när teknikjättarna arbetar för att bli först.

22

In Win lanserar vikbart chassi

POC avtäcktes i början av året och nu blir chassitillverkarens IKEA-osande färgexplosion tillgänglig i webbutik, för drygt 1 100 kronor.

24

Helgsnack: Det perfekta påskägget

Vill du ha ett löskokt påskägg, eller föredrar du en näve godis och en lott under skalet? Helgsnacka om det bästa påskägget!

28

Lian Li lyser upp 12VHPWR-standarden

Kontakt och kabel för 12VHPWR har hittills varit en dyster historia för alla RGB-fantaster, men nu ser Lian Li till att ändra på saken.

Sponsras av Corsair
28

Corsair RMX Shift – ATX 3.0 med kontakterna på sidan

När världen vänder blickarna mot den färska ATX 3.0-standarden, passar Corsair på att i samma veva vända på de modulära kontakterna.

139

PTS: "Postnord håller inte måttet"

När Post- och telestyrelsen sammanfattar 2022 får Postnord klagomål. Samtidigt fortsätter balansen mellan brev och paket att svänga.

56

Nvidia firar 30 år – SweClockers blickar tillbaka!

Den 5 april 1993 gick startskottet för det gröna laget. Redaktionen tittar tillbaka på några minnesvärda ögonblick från Nvidias 30 år i branschen.

46

Geforce RTX 4070 kapar effektuttag och pris

Videocardz lägger beslag på fler detaljer om Nvidias nästa grafikkort, där riktpris och specificerat effektuttag pekar nedåt.

46

Nyhetsquiz vecka 13 2023: Rekordbilligt DDR5 och enklare moderkort

Hög tillgång på primärminne och SSD-lagring får priserna att sjunka – en frisk fläkt i hårdvarusvängen. Får du alla rätt i veckans nyhetsquiz?

48

Utredning färdig – e-kronan behövs inte

Ett digitalt komplement till sedlar och mynt har nu testats och utvärderats, men befintliga system bedöms vara bra nog.

46

Nvidia: "Artificiell intelligens är en fluga"

Jensen Huang kvitterar ut svart bälte i hårda ord, när driften av tunga AI-modeller flyttas från grafikkort till antika processorer.

23

Spelmässan E3 återupplivas inte i sommar

Utan speljättarna på plats på mässgolvet blir tillställningen inte av. Det står klart när arrangörerna meddelar att inte heller årets E3 går av stapeln.