Artiklar

Artiklar skrivna av Wittwang
9

AMD Radeon RX 590 från HIS och Asrock hittar ut på webben

Uppgifterna kring Radeon RX 590 duggar tätt och nu dyker ytterligare två modeller upp på webben, som denna gång är signerade tillverkarna HIS och Asrock.

35

Kopieringsskyddet Denuvo kringgås i Hitman 2 före officiell lansering

Spelserien med Agent 47 i huvudrollen har utökats med ytterligare en del, och nu meddelas att det inbyggda kopieringsskyddet från Denuvo knäckts redan innan lansering på bred front.

24

VR-headset från Valve dyker upp på bild

Amerikanska Valve ägnar sig primärt åt mjukvara, men nu syns bolagets logotyp på ett kretskort för ett VR-headset, som är utrustat med två kameror och rejäla linser.

64

AMD Radeon RX 590 från Sapphire och XFX hittar ut på webben

Modeller av Polaris-baserade Radeon RX 590 från flera tillverkare listas på webben, och tillsammans med specifikationer följer bilder och en prislapp.

39

AMD avtäcker Radeon Instinct MI60 med Vega på 7 nanometer

Med beräkningskortet Radeon Instinct MI60 presenterar AMD arkitekturen Vega på 7 nanometer, vilken får sällskap av PCI Express 4.0 och 32 GB HBM2-minne.

57

Destiny 2 gratis via Battle.net under begränsad tid

Förstapersonsskjutaren Destiny 2 har i ett drygt år bjudit på lasergevär och kaotiska strider. För att fira ettårsjubileet ges spelet bort gratis genom plattformen Battle.net.

133

Bahnhof tvingas blockera fildelningssajter för vetenskapliga artiklar

Internetleverantören Bahnhof har begärts blockera "piratsajter" som tillhandahåller vetenskapliga artiklar, något som företaget fogar sig efter för att undgå vite.

59

World of Warcraft Classic lanseras 2019

I fjol avslöjades att World of Warcraft Classic blir verklighet. Utvecklaren Blizzard meddelar nu att titeln släpps under sommaren 2019.

38

Quiz: Jupiter Sound, Volta och andra kodnamn

Det har blivit dags för ännu ett quiz på SweClockers, och denna gång handlar det om diverse kodnamn och de teman som företagen följer för namngivningen.

29

Intel uppges anlita TSMC för styrkretsar och instegsprocessorer på 14 nanometer

Turerna kring Intels kapacitetsproblem är många, och nu uppges återigen TSMC ta över viss tillverkning på 14 nanometer. Denna gång rör det sig om styrkretsar och Atom-processorer.

65

Oneplus 6T är flaggskeppstelefon med fingeravtrycksläsare under skärmen

Den uppdaterade smarta telefonen Oneplus 6T bjuder på ett större batteri, en större skärm och fingeravtrycksläsare monterad under skärmen. Därtill bibehålls en konkurrenskraftig prislapp.

31

AMD Radeon RX 590 hittar ut i prestandatest för Final Fantasy XV

Grafikkretsen Polaris 30 ryktas ta plats i det kommande grafikkortet AMD Radeon RX 590, och nu hittar prestandasiffror för produkten ut i Final Fantasy XV-databasen.

43

Western Digital släpper världens första hårddisk med 15 TB lagringsutrymme

De mekaniska hårddiskarna fortsätter att öka i storlek och nu lanserar Western Digital den heliumfyllda modellen Ultrastar DC HC620, som når 15 TB utrymme med lagringstekniken SMR.

29

HP lanserar bärbar dator med 4G/LTE och 22,5 timmars batteritid

Spectre 13 x360 är en hybriddator från HP som kombinerar en fyrakärnig Core i7-processor med 4G/LTE-anslutning och batteritid på samma nivå som Windows on ARM-enheter.

49

Intel Core i9-9900K överklockas till 7,6 GHz över samtliga kärnor

I jakten på rekordhöga klockfrekvenser har "Der8auer" använt sig av flytande helium för att hålla nya Intel Core i9-9900K sval, vilket resulterade i frekvenser om 7,6 GHz på åtta kärnor.

17

Micron köper Intels andel i 3D Xpoint-tillverkningen

Minnestekniken 3D Xpoint används i Intels Optane-enheter och är framtagen tillsammans med Micron. Nu köper sistnämnda ut Intel från det gemensamma företaget IM Flash Technologies.

154

Google inför licensavgift för telefontillverkare som använder Android

För att kompensera för uteblivna intäkter från Android-enheter avgiftsbelägger nu Google operativsystemet i Europa, där licenskostnaderna kan landa på motsvarande 450 kronor.

36

Nvidia listar Geforce GTX 1060 med 6 GB GDDR5X-minne

Mellanklasskortet Geforce GTX 1060 från Nvidia finns redan i flera utföranden och på företagets webbsida syns nu ännu en variant, som bestyckas med snabbare grafikminne av GDDR5X-typ.

38

Apple håller Ipad-evenemang den 30 oktober

Elektronikjätten överraskar och anordnar ytterligare ett event. I slutet av oktober ska nya produkter avtäckas i New York, och sannolikt handlar det om uppdaterade Mac- och Ipad-modeller.

108

Principled Technologies uppdaterar testet av AMD Ryzen och Intel Core i9-9900K

Intel har anklagats för missvisande prestandatester för kommande Coffee Lake Refresh och AMD Ryzen. Nu uppdateras dessa av Principled Technologies, som är företaget bakom testerna.