Inlägg

Inlägg som BNEA02 har skrivit i forumet
Av BNEA02
Av BNEA02
Skrivet av azguz:

Men då kan jag delvis byggs om systemet och testa grejer innan jag modar gpu med block. I slutet så byter jag ut vätskan till ek premix

ja

Av BNEA02

Låter som jordfel, prova att isolera skyddsjorden i stickkontakten för att testa om det hjälper.
OBS, (prova inte detta om du inte vet vad du gör, eller har oskyddade komponenter exponerade)

Av BNEA02

3090 för 8000sek

Av BNEA02

Länge, i mitt fall, över 2 år innan något hände med en temp på mellan 20°-35° i loopen.
Min P600 i sig kör fortfarande på destvatten.

Av BNEA02

Skillnaden blir till värme som spar på uppvärmingen i huset.
Dock annan budget i vissa fall.

Av BNEA02
Skrivet av PeCe:

Så din "present" till hela svenska folket är lite skattefusk!?
I gengäld borde jag ge dig en liten moralpredikan på temat skatters betydelse för ett välfungerande samhälle. Men eftersom det är jul så slipper du...
God jul!

Vet inte riktigt vad du menar med fusk och moralpredikan, men god jul, hur som.

Av BNEA02

Jag köpte en Steelseries headset till mig själv i julklapp. och en Unifi express till företaget.
Båda inköpta i mitt företag förstås!

Av BNEA02

7/10 gissningar!

Av BNEA02

Vad finns kvar?

Av BNEA02
Skrivet av Matsamoto:

Så Alt-man blev Delete-man😁

Men, vem var då Cnrl-man?

Av BNEA02

Köpte ett LianLi v3000+ chassie bara för att det var billigt inte för att det behövs, men har inte fått det än då det kommer på en pall.
Väger visst 30+ kilo?

Av BNEA02

meh

Av BNEA02

Så, då är det inköpet avklarat.
Dock med hjälp av VPN till Tyskland för att överhuvudtaget kunna genomför köp.
Vi vår väl se till jul hur bra dessa är

Av BNEA02

Tråkig quiz!

Av BNEA02

Vad anser du vara ett skambud?

Av BNEA02
Skrivet av Arghuleh:

@TaunyTiger
Jag kör med två tempgivare i vattnet, men det är bara för redundans (min fläktkontroller använder den tempgivare som visar högst värde).
Tänk på att det kan skilja sig mellan tempgivarna kanske 2-3 celsius från fabrik, så dom är inte så exakta heller. Så om man vill vara noga behöver man kalibrera givarna.
Om du har en fläktstyrningsenhet där man kan göra en offset på tempgivarna, så gör en kalibrering mot en tempgivare som du vet/tror visar korrekt värde.

I övrigt, förut av nån anledning styrde jag fläkthastigheten från delta-tempen mellan luft och vatten, men jag kom underfund med att det är onödigt.
Vattentemp som vattentemp, det är den man skall gå efter. Jag kör en vattentemp på max 40 grader (min fläktkontroller är så pass bra så att den automatiskt strävar efter den temperaturen och anpassar fläkthastigheten därefter). Varför jag valde den temperaturen var för att slippa ha fläktarna snurrandes på sådana höga varv, ty, ju högre vattentemp, desto bättre kan fläktarna kyla, konstigt som det låter (fläkthastighet och kylningseffektivitet är inte linjär av vad jag testat mig fram). Temp och ljudnivå skiljer ju sig självklart också mellan olika byggen beroende på typ/antal/storlekar av fläktar och radiatorer, så självklart kan man ju sträva efter en lägre vattentemp. Högre än 40 grader vågar jag inte (men det blir ju tystare).

Vilka temperaturer strävar ni efter?

Runt 28°-30° på vattnet, kolla in mitt system.

Av BNEA02

Missa på någon konstig irrelevant fråga eller två.

Av BNEA02
Skrivet av Chris_Kadaver:

Jag upplever snarare: "det spelar ingen roll att det är sant om det samtidigt riskerar att väcka känslor". "Har du inget positivt att säga, så säg det inte".

Där har du den verklighetsförnekande menatalitet som kom runt kanske 2010-2011 men som nu eskalerat på senare år. En snöflingementalitet som gör att hela västvärlden hela tiden blir lite sämre i alla led. Och alla som sitter på faktisk kunskap väljer att hålla käft fastän de vet att de har rätt i sak.

Den uppstod i samband med att kreti och pleti från IRL klampade in på internet som tidigare enligt dem själva bara var till för nördar som oss gamla rävar här inne som är födda tidigt 80-tal eller tidigare. Vi internetpioniärer som tycker att internet är på låtsas, att man ska kunna få vara ofiltrerat uppriltig eller skojfrisk och att man bör kunna få särskilja hur man är på nätet och i verkliga livet om man så önskar.
Och det är bara genom totalt transparant frispråkighet och uppriktighet det går att belysa denna dysfunktion som infiltrerat och nu kontaminerar internet som kom med de moderna sociala medierna och som idag har totalt monopol på människors uppmärksamhetskapital.

Den som tillåter sig bli mest upprörd över att få sin skeva verklighetsuppfattning ifrågasatt av verkligheten själv, är dem som också får diktera vem som ska bli skuggbannad och utesluten eller ej. Lillebror ser dig!

Folk som anser sig berättigade att diktera vilken sorts språkbruk andra människor ska tillåtas använda och som medvetet vantolkar människors intentioner i syfte att anskaffa sig makt samtidigt som man vill ge sken av att göra detta med goda intentioner. Den sortens narcissism är det som förstört internet. Och det är väl den här typen av budskap som bottar och aftonbladetkrönikörer sprider... Folk ska antingen visa sig duktiga och tycka rätt så som storebror och illebror vill och således göda sitt narcissistiska kapital i en klubb för inbördes beundran. Eller så blir man som jag, ifrågasättande och hatad av alla toxiskt positiva lismande idioter och sen skuggbannad.

Men ja, bottar finns givetvis som främjar detta och sprider denna typ av budskap där människor ges möklighet att dygdsignalera.

Jag blir rent instinktivt "trollig" om jag märker att det jag påstår kan tänkas väcka anstöt när jag samtidigt vet med mig att jag har rätt i sak och således tvingar folk att tänka till. De som blir arga över verklighetens beskaffenhet känner jag ingen affektiv empati inför. Den sortens empati spar jag till människor som gjort sig förtjänta av den. Inte de som väljer att känna sig kränkta i syfte att försöka tysta ned mig.

Jag håller med och en tumme räckte inte!

Av BNEA02

Första gången man faktisk kunde något och gissade på bara en fråga (dock fel )