Inlägg

Inlägg som antiaktiv har skrivit i forumet
Av antiaktiv

Detta finns i Stockholm och har stått i princip oanvänt i några år:

- ASUS PRIME B450M-K
- Fractal Design Core 1000 Svart
- AMD Ryzen 3 2200G 3.7 GHz 6MB
- Corsair 8GB (1x8GB) DDR4 2400MHz CL16

Inte världens fräsigaste men du får dem billigt!

Av antiaktiv

Annonsen är avslutad

Av antiaktiv

Ber om ursäkt för låg budstart, visste inte att det skulle finnas intresse. Jag kommer låta annonsen ligga uppe tills det inte verkar gå högre.

Av antiaktiv

i5 6600k+16GB ram+Pure rock+defekt asus Z170i

Hej!

Efter att mitt moderkort la av i förra veckan så var det ändå på tiden med uppgradering. Allting funkade fram tills dess då datorn numera inte startar med "USB over current status detected". En USB port är paj men det är möjligt att en mer händig person än jag kan lösa detta, annars kanske någon är intresserad av de andra komponenterna?

- Intel Core i5 6600K 3.5 GHz 6MB
- Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 2666Mhz Vengeance LPX
- be quiet! Pure Rock

- ASUS Z170I PRO GAMING DEFEKT!

Har inga kartonger kvar så jag har lämnat moderkort, processor och kylare monterade. Inköpt på inet 2016.

Säljer som helt paket i närmaste dagarna, upphämtning i centrala Stockholm gäller.
Startar budgivning på 100 kr, vill mest bli av med grejerna istället för att slänga, hoppas bara nån kan få användning för dem.

Läs hela annonsen här

Av antiaktiv

Komplett har Zotac 2070 Super mini för 5399, ganska mycket billigare än andra 2070 super.

Länk

Har haft svårt att hitta recensioner på detta kort, men känns som en bra deal.

Av antiaktiv

Eftersom ingen annan budat än och säljaren inte sagt nåt startpris gör jag det och hoppas det inte ses som ett skambud.
3000 och upphämtning.

Av antiaktiv

Ny dator, stängs plötsligt av

Hej!

Jag har byggt ihop en billig dator till farsan, men det krånglar, och jag är inte säker på hur jag ska felsöka detta.
Det som händer är att mitt under användning, ibland 5 minuter efter att datorn satts på, och ibland 30 minuter, blir skärmen plötsligt svart, för att sedan visa sitt inbyggda "no signal detected". Däremot fortsätter indikator-Leden att lysa och fläktarna snurra. Det enda sättet att få igång datorn igen är att hålla inne powerknappen för att stänga av och sedan sätta på igen.

Komponenterna:

Crucial BX500 240GB
ASUS PRIME B450M-K
Fractal Design Core 1000 Svart
AMD Ryzen 3 2200G 3.7 GHz 6MB (Stockkylaren)
Corsair 8GB (1x8GB) DDR4 2400MHz CL16 Value Select
Windows 10

Till detta använde jag först ett gammalt FD Integra M 550w jag hade haft liggande, men efter att det började strula köpte jag ett nytt, Corsair vs450, eftersom jag trodde det kanske var nätagget som stängde av sig. Men problemet kvarstår. Nätagget är monterat med fläkten nedåt. Som sagt lyser indikatorn vidare, och fläktarna fortsätter snurra, så tror inte det är nätagget.
Det enda jag får ur aktivitetsloggen är Kernel-Power 41, som jag googlat mig till bara betyder att strömmen stängts av till windows. Jag är inte säker på om det är precis i ögonblicket datorn stängs av, eller när jag trycker på powerknappen som detta händer. Spontant känns det som det kan vara grafikdelen på processorn som strular?

Det jag testat hittils är:
Koppla ur alla kablar på moderkortet och koppla i dem igen.
Tog ut RAM-minnet och satte i det igen.
Sätta både CPU och chassifläkatarna på 100%.
Rulla Youtube i HD 30 minuter...inga problem. Problemet verkar helt random.
Byta mellan VGA och DVI mellan dator/skärm.

Det jag inte testat är:
Byta kylpasta
Ta isär hela datorn, blåsa rent allting, sätta ihop och prova igen.

Vad tror ni detta kan bero på? Är det några drivrutiner eller annat jag inte tänkt på? Eller har jag ett dåligt chip?
Tack!

Av antiaktiv

Jag välkomnar också elgiganten till detta forum, och hoppas det betalar en del sweclockers-löner ett par månader framåt. Efter en ruggigt dålig erfarenhet med er kundservice i vintras kommer jag inte handla hos er igen, trots att det var en diskmaskin. Eller ja, det kanske är precis för att ni säljer både diskmaskiner och datorkomponenter som jag inte är ett dugg intresserad...

Av antiaktiv

1500, kan hämta i Sthlm.

Av antiaktiv

Jag har en gamingburk i Node 304, och om du vill ha den tyst vill du också ha bra luftflöde, och om du vill ha bra luftflöde bör du också köpa modulärt eller semimodulärt nätagg. Det är inte mycket plats för alla extra kablar om du kör ickemodulärt. Själv använder jag ett Evga Supernova G3 (150mm). Kablarna rör vid grafikkortet en aning, men det är det värt. Om du tycker budgeten spårar ur skulle jag byta ner mig till i5 och/eller byta m2-disken till en vanlig ssd.

Och som sagt, glöm inte köra ITX-moderkort istället för ATX.

Av antiaktiv

Har ett MSI Twin Frozr GTX 760 som ligger oanvänt.

Av antiaktiv
Skrivet av Icte:

Det här känns ju som en galet bra deal just nu (som i skrivande stund nästan är slut), men är det nån annan som också tror vi kommer se många fler såna här prisdumpningar närmaste veckorna medan butikerna säljer ut sina lager inför 1070-släppet?

Av antiaktiv

@Karl-Johan:

2000 + frakt.

Av antiaktiv
Skrivet av Chibodin:

Av vad jag har läst runt på forums så ska man kunna använda kylare upptill 140mm, 5,25 platsen kan behövas skruvas bort beroende på hur kyltornet är format.

Aha, just det. Då tror jag jag kör på noctua nh-l12

Av antiaktiv

@MacAllan:
Tackar så mycket för svaret! Vad tror du om Noctua-kylaren? Hur exakt är det, om den är 93 mm hög och det går in 95mm?

Av antiaktiv

250d bygge, kylare och andra tips?

Hej hopp!
Jag som många andra håller på och sätter ihop en ny burk till sommarens gpu-släpp... Jag kommer spela på den (Overwatch, Elite Dangerous) och ha den i vardagsrummet som mediespelare.
Jag har en specifik plats där jag tänkte stoppa datorn, och gränsen går vid 32 cm högt. Därför tänkte jag att en 250d skulle passa. Hade egentligen velat ha en Define Nano S, men det är precis så att den inte går in...
Därmed tänkte jag att jag skulle bygga detta:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9415888/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/9415888/

+SSD som jag redan har och antingen en 1070 eller nåt billigt begagnat kort typ 970 eller 980 om jag hittar en bra deal. Jag måste ha nvidia/cuda för att eventuellt kunna jobba på datorn i framtiden.

Går kylaren in? Finns det andra kylare som får plats och låter mindre (den ska som sagt stå i en liten lägenhet). Det är ok om det kostar lite mer.
Behöver jag låga RAM? Åsikterna på internet går isär där...?
Nätagget har jag bara valt ett 500, men jag kan verkligen inget om såna. Nån som har bättre förslag?

Annat att tänka på? Som sagt vill jag gärna ha en så tyst burk som möjligt.

Av antiaktiv
Skrivet av Lucky Loke:

Ok
Har du tips ang SSD?

Jag köpte precis ett par Intel 500 gb som det tipsats om i fyndtråden. Men samsung evo 850 verkar vara det som alla använder...

Av antiaktiv
Skrivet av Lucky Loke:

Vad har du för dator som funkar bra för dig, med så mkt timmar bakom premiere?

Som frilansare är det olika hela tiden. Allt från min egen Macbook Pro från 2012 (i7 2600, nvidia 650m, 16gb ram) till FETA Macpros för sexsiffriga belopp. I 95% av fallen är det ingen skillnad, så länge du kan få ut 2-3 skärmar och 1080p tuggar på. Just nu sitter jag på en rätt gammal macpro (från typ 2010?) och klipper ett tv-program i 1080p (Xdcam). I väldigt väldigt få fall får jag 4k-material i h264 (från typ gopros?) och måste göra proxies av dem för att vettiga prisklasser inte klarar av att klippa dem, men det är aldrig något större problem. Om någon filmat 4k eller 5k på RED insisterar jag på att vi hyr en red rocket eller en sån där monsterburk som klarar av att klippa det, eller så gör vi proxies av dem också.

Men som sagt, oftast spelar det ingen roll för den typen av jobb jag gör. i7, mycket ram, nån slags cuda-acc. Och mycket HD-utrymme

Av antiaktiv

Eh, jag är ingen expert på sånt här alls, jag hänger på det här forumet för att få ett hum om min framtida speldator... Har andra som tar hand om tekniken åt mig på jobbet.
Men som hax säger är det processorn som är viktigast för redigering.
TS, vad ska du redigera? Det viktiga är att man kan spela upp 1080p i valfri codec. Min macbookpro från 2012 klarar det utan cuda, men behöver cuda på så fort jag lägger på lättare effekter. Då räcker helt plötsligt datorns inbyggda gt650m och allt flyter igen.
Så där behövs inget värstingkort (men se till att skaffa en grym processor!).

När det gäller rendering så visst, ett bättre kort kan få ner tiden, men hur mycket kommer du rendera, egentligen? Alla stora renderingar jag gör sätter jag på över natten eller lunchen, så där spelar det ingen roll. Och jag undrar hur mycket skillnad det egentligen är här mellan ett 980ti och 960.

Lägg krutet på feta diskar och skärmar istället!

Av antiaktiv

Nån annan som tycker grafikkortet är lite väl overkill? Jag redigerar 60 timmar i veckan för mitt leverne, och har aldrig använt nåt värstingkort för CUDA-acc. Jag skulle säga ta ett billigare kort (men gärna med 4gb minne, och definitivt nvidia om du tänker klippa i premiere), och lägg pengarna på en ordentlig raid istället, och ett gäng skärmar.
Om du tänker spela på datorn också kan du så klart slå på stort, men för redigering ser jag inte poängen.