Inlägg

Inlägg som Lothair har skrivit i forumet
Av Lothair
Skrivet av AvantiJ:

spec gärna om du hämtar eller +frakt med

Glömde +frakt

Av Lothair

Bjuder 600kr för mobo, cpu och ram

Av Lothair
Skrivet av sandos:

Har kollat lite EV6 och ioniq 5, och letat efter bilar med dragkrok för att dubbelkolla dragvikten. Men hittar vääldigt få bilar om ens har en registrerad vikt? Är det ovanligt med dragkrok på dessa bilar i dagsläget?

Jag har en EV6 och drar släp med 2 skotrar på med den till fjällen på helgerna utan problem. Dragvikt är 1600kg

Mvh

Av Lothair
Skrivet av ztenlund:

Inte alls omöjligt. Ligger några cl under med lillbensinaren om jag kollar på en lite nyare som har det deklarerat. Däremot går det inte realistiskt att nå NEDC annat än i jämn inte för hög fart. Där är diffen 1 dl/mil mot realiteten. Det skiljer alltså nästan 1,5 dl/mil mellan NEDC och WLTP. Hur det är ned RAV4 låter jag däremot vars osagt.

Var RAV4an jag finner högst osannolikt att man ligger under WLPT siffran i vanligt bruk. Dvs stadskörning etc. Eller när är förbrukningen egentligen intressant? då man kör på ett sjukt specifikt sätt för att kämpa ner siffran? eller som man kör dagligen? Det är ändå väldigt intressant att alla som kör bensinare i elbils forumet ligger på helt magiska siffor med alla sina bilar trots att jag själv inte känner en kotte som ligger på den siffran i förbrukning på sin fossilbil. Hela diskussionen börjar bli sjukt tröttsam och uttjatad.

Av Lothair
Skrivet av Felixark:

Går ju att komma ner till den förbrukning relativt lätt med våran Passat diesel 2021. Men med Bensin RAV4 så är nog ganska svårt att komma ner i eftersom att bensin drvina bilar brukar dra mer en diesel bilar sedan så är RAV4 en crossover vilket gör så att den har högre luftmotstånd också vilket drar upp förbrukning ganska mycket.

Var väl lite av min poäng. Claima att man ligger under en bils WLPT värde i förbrukning känns lite far fetch. Sen vet jag att man kan ligga där på en diesel i rätt förutsättningar. Men detsamma gäller ju elbilar också.

Av Lothair
Skrivet av azni:

RAV4 hybrid kan du köra på 0.55 utan problem. Billigare, bättre än elbil.

Oj 0.55 är alltså lätt för dig att hålla på en bil som har 0.56 WLPT? Thats a first!

Av Lothair
Skrivet av SUMITOMO:

Jag kommenterade bara påståendet om att bensin/diesel är dyrare än en elbil som laddas för 7kr/KWh.
Du laddar inte en elbil för 2kr/milen längre. I dagens läge är det inte alls lika förmånligt med el som många tycks tro.
Man måste se till verkligheten.
Sen att oerhört många köper elbil just för att vara miljövänliga är ju toppen.

Vi laddar bilen hemma 95% av tiden minst. Vi har ett fast elavtal på 50öre per kWh som vi bundit i 3 år. Vår Volvo V60 2020 Bensinare drog närmare 0.8-0.9 liter milen. You do the math.

Av Lothair
Av Lothair

Körde Skellefteå - Stockholm med hela familjen 2vuxna 3barn för någon vecka sen. Blev 2 stop innan destination. Första på 25min då vi åt frukost vid en macdonalds och andra för en kortare bensträckare/kisspaus på 10min. Gick hur smidigt som helst och var 0 skillnad mot ifall vi skulle kört fossilbil (skulle ändå bli dessa stop). Kör en Kia EV6.

Av Lothair

Förmodligen är du ansluten till ditt stadsnät som har dragit in fibern till ditt hus. Stadsnätet har i sin tur olika ISP:er kopplade till sig som de styr trafik till via olika så kallade VLAN. Din fiber är dragen till en switch i ett kopplingsskåp någonstans i området där du bor och där alla andra anslutna hus är kopplade. Varje port på switchen är sedan konfigurerad med ett specifit VLAN för den valda ISP:en.

Det kan tex se ut så här.

Telia: VLAN 1
Comhem: VLAN 2
Bahnhof: VLAN 3
... osv

Sen har swichen tex 24 portar och varje hus är kopplat till en av portarna. VLAN:et på porten avgör sedan vilken ISP du får. Denna ISP kommer sedan ge dig ett IP och du kommer routas genom stadsnätet och in på denna ISP:s nät.

Förmodligen ligger du kvar på tidigare ägares val av ISP. Kontakta stadsnätet och be dem nolla din port bara så kommer du bli styrd till en sida där du kan välja bland de ansluta ISP:er du har som val till stadsnätet. Man brukar hamna på ett default VLAN då där man får ett ip där man styrs till en portal och får välja ISP.

Du kan se vem du har som operatör på tex ripe.net

Av Lothair

Har kollat på fästena och det är metall med en svart färg påmålad. Känns jävligt värdelöst helt ärligt. Finns det inga bättre lösningar än att man själv måste göra hemmafix ? jag menar det lär ju komma in skit etc som kommer skava.

Av Lothair

Lasthållare till bil utan rail

Hej,

Vi har skaffat en Kia EV6 som saknar rails. Lasthållaren till Thule fäster runt bilen direkt på lacken och lasthållaren är i metall. Hur är detta egentligen tänkt att fungera utan att totalt förstöra lacken? Någon som har lasthållare som fästs direkt på bilen? hur har det fungerat för er?

mvh Christian

Av Lothair
Skrivet av Gainsgoblin:

På tal om att ladda fullt, finns det någon som sett ett test på hur mycket det sliter på batterierna att köra 100% jämfört med 80%? Har en hel del långresor nu och 100% tar mig hela vägen istället för laddstopp.

Försöker hitta testet med id3an som testades hårt med laddning och körning och degrationen där men har inte lyckats.

Jag har varit runt hos olika bilhandlare i stan samt pratat med några människor på Northvolt och alla säger att det är gamla skrönor och skitsnack att ladda batteriet fullt hemma på något sätt skulle förstöra eller förkorta livslängden på batteriet.

Sen att man inte ska ladda den fullt och "lagra" / låta stå ett längre tag är en helt annan sak.

Detta är dock inte mina egna åsikter då jag inte har nog kunskap i ämnet. Själv vet jag inte, så finner det svårt att veta vilket ben man ska stå på i frågan då man får olika svar beroende på vem man frågar.

Men som i ditt fall att ladda batteriet fullt några gånger för att du ska resa känns som helt safe. Batteriet måste ju klara att få ladda fullt.

Mvh Christian

Av Lothair
Skrivet av Cove:

Bara och kolla inställningar -> allmänt

Om du kör med mjukvaran från Februari, ladda ner Kias Navigation updater. Du behöver ett usb minne (tror 32Gb är tillräckligt, men fast osäker då mitt usb-minne var 64Gb).

I programmet väljer du sen bil och marknad och den du väljer bara target (välj din usb disk).

Efter nedladdningen är klar så är det bara och plugga in i bilen, så dekteterar bilen själv att usb minnet innehåller en uppdatering.
Om du uppdaterar bilen medans du väntar, se till att "startat" bilen, så du inte sitter hela den stunden bara på 12v batteriet.

själva uppdateringen tar ca 25 min, men den gör lite valideringar om omstarter och sånt som tar tid med.

Hej

Jag fick ladda ner Standard-class Gen5W Navigation(Jong-e) men i bilen står det bara Standard-class Gen5W Navigation. Är det ändå samma mjukvara?

Av Lothair
Skrivet av megaman01:

Är det som bilen ovan, matt ”billig” plast så är det endast fult men glanssvart funkar även det bra på tex vita bilar mm. Lite olika från bil till bil. Just EV6 föredrar jag utan.

Hej

Jag älskar den svarta ramen på EV6an allt sånt här är högst subjektivt är det jag vill säga.

Mvh Christian

Av Lothair
Skrivet av martinot:

Mycket snyggare!

Har aldrig förstått att uppskatta all billig svart plast som skall tryckas på bilar. Ser bara billigt ut (även om det sätts på dyra bilar).

Jag är helt tvärtom jag tycker det är mycket snyggare med svarta detaljer runt hjulen som bryter av lacken på bilen än att det bara smälter ihop som jag inte alls tycker om.

Av Lothair
Skrivet av ronz:

Finns många att välja mellan; https://www.blocket.se/annonser/hela_sverige/fordon/bilar?ccc...

Vad gör Tesla 3 hela 400k bättre? (förutom att vara el och snabbare 0-100 men extremt få av oss kör bana, dragrace eller olagligt hoppas jag)

Du jämför alltså med Hyundai Kona, i30, kia ceed, dacia duster, ford focus mfl?

Först och främst en Tesla Model 3 kostar 604900:- om man kollar på deras sida. Sen så är den förmodligen inte 400k bättre det kostar ju en del att gå från bensin till el eller hur? men den är helt klart steg över i det mesta på dessa bilar för att inte tala om storlek på utrymmet i bilen.

Skeva jämförelser tycker iallafall jag.

Av Lothair
Skrivet av ronz:

Jag vet. Men oavsett så måste jag ju betala för bilen. Lån på elbil för 700k eller lån på bensinbil för 300k i liknande storlek.

Bara en undran vad är det för ny bensinbil du köper för 300k? som du sedan jämför med en elbil för 700k?

Av Lothair
Skrivet av martinot:

Du stirrar som många bara på inköpspriset. Du måste räkna på TCO för dig för att veta om det är dyrt, eller inte.

Det är det väldigt många gör när de köper bil. Stirrar sig helt blinda på inköpspriset och struntar helt i ägandekostnaden när man väl har köpt bilen. De går ju tex att spara ihop till en ferrari om man vill. Men när man väl köpt bilen har man inte råd med service etc på den sen för en service kostar väl typ 50 000 på en sådan?. Vid ett bilköp behöver man väga in totalkostnaden på inköp samt ägande för en bil. Men folk bryr sig bara i inköpskostnaden inget annat vilket jag tycker är konstigt.

Sen tillkommer ju även värdet på att få köra en ny fin bil också. Där är det ju högst subjektivt men för många väger ju även det tungt.

Av Lothair
Skrivet av Daniel75:

Bilar registrerade innan 15e juni tror jag kommer vara okay och få sina 70k men efter detta datum känns det mer tveksamt.

Detta lät ju inte lovande. Så vi som får vår bil levererad i Juli är fucked med andra ord?