Inlägg

Inlägg som KASC har skrivit i forumet
Av KASC
Skrivet av Winstonis:

Det förstår jag att de inte gör det p.g.a. större diameter men det jag undrade om var om de hamnar längre ut p.g.a detta: "ET mått ser ut som att den kommer hamna lite längre ut än dina nuvarande".

Kanske får leta runt ett tag på Blocket och se om jag hittar några.

Ah missförstod, ja fel ET mått är inte att rekommendera oavsett om det skulle "passa" eller inte. Hett tips, leta efter begangnade originalfälg av valfri storlek, finns ofta till bra pris på blocket. På en helt normal familjebil ser original klart bäst ut.

Av KASC
Skrivet av Winstonis:

Fick med i stort sett helt nya sommar däck när vi köpte bilen (18". Vinterdäcken är också 18" och tycker det ser helt OK ut storleksmässigt. Inget som kommer ligga emot om de hamnar längre ut?

Fälgarna hamnar inte "längre ut" för att de är större, ju större fälg desto mindre gummi. Jag har original Volvo 21" på min XC60, ser riktig bra ut.

Av KASC
Skrivet av zounds:

Ett av de bästa lånen du kan ha

Endast om man räknat med att betala tillbaka Att ta lån i blindo är sällan bra.

Av KASC
Skrivet av Sinery:

Mesta skröna.

Jag må ha blivit bortskämd med NVDA och BTC pump.

Min stora poäng är att vara vanilla utvecklare är lågavlönat för ansträngningen, både att ta sig in och avancera i sin karriär.
Igen kanske bortskämd - bara jobbat som pizza/truck-förare, och programmerare(3 år) och tycker lönen bara tagit liknande hopp.

Skulle absolut rekommendera någon form av SecDevOps i karriärplanen.

Men det gäller ju alla yrken, att ha jobbat med något i 3 år och inte ha en monsterlön är det mest normala allt annat är ju undantag. Jag skulle vilja påstå att utvecklare är mindre ansträngning för pengarna än väldigt många andra yrken. Jag vill nog dra det så långt som att säga att många utvecklare är bortskämda idag med höga löner, bra förmåner, superattraktiva på marknaden och blir nedringda av headhunters.

Jag jobbar hårt för att inte tappa mina utvecklare, de vet vad de är värda så jag håller dom nöjda så gott jag kan

Av KASC
Skrivet av Sinery:

Nädu, ingång ligger på typ 30k och man måste byta jobb 5ggr på 10 år för att komma någonstans om du inte har tur.
Alt jobba in centrala Stockholm och låssas som det är en bra deal i lön tråden.

Ingångslönen är ju inte det viktigaste när man är ung och ny på marknaden. Jag betalar mina utvecklare mellan 35-70" beroende på kompetens där såklart den mest juniora ligger på 35. Detta är tjänster helt utan personalansvar så mina chefer tjänar såklart ännu mer. Att säga att det är ett yrke med låg lön är bara helt fel, de flesta yrkena har av naturen en lägre ingångslön med vissa undantag såklart. Men om intresset ligger inom IT/utveckling så finns det inga hinder att satsa på det och få en bra lön framöver.

Medellönen i Sverige förra året va 38 300 kr, så att ingånglönerna ligger på 30-35 är inte dåligt. Finns också en hel del personer med lite tur som landar en högre ingångslön än så.

Ska tilläggas att bolaget ligger inte i en storstad.

Av KASC
Skrivet av Robincroneld:

Det är till 100% en vanesak. Jag var inbiten PC-gamer länge innan jag skaffade PS3 och sen blev det Xbox 360 och nu PS5. Man vänjer sig fortare än man tror, behöver bara ge det lite tid.

Nja det gäller absolut inte alla. Jag gick över till konsoll under 4 år med PS3 men när jag väl återgick till PC så va det som att komma hem igen. Alla spel gick att spela med lätthet, hade inte kramp i nävarna efter intensivt BF spel med kontroll

Jag kunde aldrig hålla en hög jämn nivå i fps-spel. Jag kunde helt enkelt inte lära mig att spela tillräckligt bra. Inte för att jag är något proffs med t-bord och mus men väldigt mycket bättre än med kontroll iaf

Av KASC
Skrivet av twit:

Helt meningslös förutom att åtskilliga av deras beslut satt praxis som dagligdags används av både konsumenter och företag, att de klargör rättsläget så att konsumenter bättre kan förhålla sig till avtal innan de ingås, att de reducerar tröskeln för resurssvaga att få rätt gentemot företag som inte följer vår lagstiftning, att de avlastar och ofta förbilligar ärenden som annars skulle hamnat i en mer kostsam domstol, att de genom sina beslut riktar uppmärksamhet mot företag som inte sköter sina lagstadgade åtaganden och därmed hjälper konsumenter undvika dessa företag, och inte minst att de producerar ammunition för våra konsumenträttsliga diskussioner här på swec.

Men förutom det så håller jag med dig, helt meningslös verksamhet.

Jag håller delvis men inte helt med dig. Eftersom allt de åstadkommer är rekommendationer som inget företag behöver följa hjälper de alldeles för få konsumenter till någon typ av rättvisa. Att få "rätt" på papper hjälper oftast inte. De bra företagen sköter sig allt som oftast ändå medans de som inte sköter sig struntar i ARNs rekommendationer.

Vi kan inte behöva en myndighet för att skapa en lista. Däremot tycker jag absolut att ARN bör finnas under förutsättningen att de har befogenheter att utöva påtryckning mot företagen.

Av KASC

ARN är ju så jäkla onödig. Vi skattebetalare bekostar en myndighet med cirka 45 anställda jurister som sedan inte har NÅGRA befogenheter alls. Helt meningslös verksamhet bedriver dom

Av KASC

Jag har ett MSI GeForce GTX 1050 TI GAMING X som vi kan byta mot ditt med pengar emellan.

Av KASC

Om du har en apple tv varför laddar du inte ner alla appar direkt till den?

Av KASC
Nytt bud: 2 200 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av KASC
Nytt bud: 2 000 kr +frakt om du skickar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av KASC

Lever annonsen?

Av KASC
Skrivet av ztenlund:

För lite gnäll här!

1) Nu har de där förbenade skruvkorkarna som sitter fast spridit sig till Arlas mejeripaket. De är extremt värdelösa och irriterande, inte bara för att de sitter fast utan för att greppet är mycket sämre. Och det blir inte bättre av att riva loss dem, snarare tvärtom eftersom de måste skruvas på precis i rätt position. Sedan är frågan på vilket sätt jag kastar desssa korkar i naturen när jag står vid köksbänken...?

Dessa korkar är ju fantastiska, fasen va bra jag tycker de är.

Av KASC

En modern robot idag av kvalitet gör inga märken, dom är smarta och ser/känner av lister och andra föremål.

Av KASC
Nytt bud: 7 000 kr Köper allt - kan hämta idag
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av KASC

Köpte en del från discshop på stenåldern, ändå synd eftersom cdon är urkbulle företag och skulle aldrig någonsin handla därifrån.

Av KASC
Av KASC

Använder Bitwarden som är opensorce och gillar den bättre än lastpass, 1password etc som jag också testat.

Av KASC

Min 7 åring och 4 åring älskar Switch, Lego City, Mariokart och en hel del annat.