Inlägg

Inlägg som axelolzzz har skrivit i forumet
Av axelolzzz

Kan hämta för 400!

Av axelolzzz

Mus tangentbord och ljud slutar funka, spelet fortsätter som vanligt

Mus och tangentbord slutar funka, samt inget ljud, men spelet forsätter normalt
Tjena.

Har haft ett väldigt konstigt problem som började igår. Har bara hänt 2 gånger, senast för 5 minuter sedan. Såhär går det.

Jag spelar CS, värmer upp och kör deathmatch innan jag ska nöta FACEIT. Mitt i allt försvinner allt ljud, tangentbordet slutar fungera (men lyser fortfarande), musen slutar också fungera (slutar att lysa. Min gubbe springer åt det håll som jag senast tryckte på tangentbordet. Deathmatchen fortsätter som vanligt, jag ser folk springa förbi och döda mig, och gubben springer fortfarande då jag spawnar. Jag kan inte alt+tab, eller stänga ner spelet på något sätt. Det tar cirka 45 sekunder, sedan börjar musen lysa, och allting fungerar FÖRUTOM ljudet. Jag kan springa och spela som vanligt, förutom att ljudet är borta. Är tvungen att starta om spelet igen för att ljudet ska komma tillbaka.

Är det här nån konstig bug som har med ljudets drivrutiner att göra? Har för mig att drivrutinerna för ljudet kan ställa till med andra märkliga problem än att bara själva ljudet drabbas.

Av axelolzzz

@fusiob
@Trojancreeper

Okay, tack så mycket för svar!

Av axelolzzz

Kappa Bar åldersgräns?

Tjoo, kommer från Finland, men är i Stockholm nu över helgen. Skulle jättegärna åka till Esportbaren Kappa Bar, men eftersom Sverige åldersgränser skiljer sig mycket från Finlands, så vet inte riktigt vad som gäller. Har inte heller hittat någon information på nätet. Har någon varit dit, eller kan säga om det är 18 år som gäller?

Av axelolzzz

@Karaff: Troligtvis är det väl de som är problemet. Men tycker nog musmattan skulle ha borda hållt längre

Av axelolzzz

Område på musmattan där sensorn inte reagerar bra.

Tja!

Har en Xtrfy musmatta som jag har varit jättenöjd med sen jag skaffade den. Men nu har ett litet problem uppstått. Finns ett område mitt på musmattan där mussensorn reagerar jätte dåligt. Musen hackar fram på skärmen då jag drar musen över området. På resten av musmattan fungerar det hur bra som helst. Har testat att blåsa ur sensorn och putsa lite, men hjälpte inte. Har ni några tips på vad det kan va? Infogar en bild så får ni se hur det ser ut.

Musmatta

Av axelolzzz

@Gurk:

Jepp, båda skärmarna slocknar. Har kollat lite i loggboken, men säger mig inte så mycket. Har hittat något ställe där jag vet det har blivit blackscreen, och där står det att "This error could be caused if the system stopped responding, crashed or lost power unexpectedly", men hittar inte mer än det (däremot har jag inte mycket koll på vad jag ska söka efter här i loggboken).
Tog faktist och uppdaterade senaste BIOS uppdateringen imorse då jag såg att mitt moderkort hade en av de äldsta uppdateringarna för mitt moderkort, och jag vet att en BIOS uppdatering löste något liknande problem för mig för något år sen. Får se om det skulle hjälpa.

Av axelolzzz

@Gurk: Tack för svar!

Ursäkta för bristfällig information, hade stigit upp kl. 04.00 pga mitt deltidsjobb så hade inte mycket energi att skriva igår kväll. Men ska svara på dina frågor.
Nej, jag får inte tillbaka bilden, blir helt svart, kan oftast höra in-game ljudet (på repeat liksom), och sedan kommer det fram No Signal.
Använder Displayport i min Acer XF240H 144hz skärm, och DVI-D i min andra AOC E2460S 60hz skärm. Har inte testat att byta kablar eller provat andra uttag.
För mig har det i princip bara blivit blackscreen då jag spelat, men det var en gång då jag precis hade stängt ner ett spel och tog upp Youtube och hann kolla 5-10 sek på videon innan det blev blackscreen. Därför tänkte jag att det var ppa tempen, eftersom jag hade spelat en längre stund, men har haft noga koll på temperaturen sen dess och maxtemperaturen har inte varit hög. Jag tror väl inte heller då att det är drivrutinsproblem eftersom jag aldrig har fått fram något meddelande eller liknande, eftersom det direkt blivit svart. Fläktarna går fortfarande som normalt, men blir tvungen att starta om datorn eftersom ingenting annat händer. Hoppas du fick svar på dina frågor.

Av axelolzzz

Datorn blackscreenar vid random tillfällen

Tja.

Har sökt runt på hela internet men har inte fått problemet fixat. Köpte nyligen ett begagnat grafikkort av en snubbe (GTX 1080). Dum som jag var avinstallerade jag inte de gamla drivrutinerna på rätt sätt, och jag fick massor med bugs då jag installerade nya. Jag ominstallerade om hela datorn och började från början. Allt verkade bra, installerade alla drivrutiner och sånt. Sent satt jag igång med spelandet. Fungerade bra första kvällen. Men nästa kväll började datorn krångla. Mitt i allt blev det blackscreen, och jag hörde fortfarande in-game ljudet, men inte Discord där kompisarna talade. Fick fram No Signal och var tvungen att starta om. Sedan har det bara fortsatt. Har kunnat spela i flera timmar utan problem innan blackscreen, men ibland tar det bara 20 min. Har kollat temperaturen och där är det helt fine, inte högre än 65-70 på grafikkortet, processorn går inte över 60 grader. Har sökt runt, men har inte hittat något som hjälpt mig, och jag bara ber att det inte är något fel på grafikkortet, eftersom jag studerar och har inte mycket pengar.
Har testat:

-Ominstallera grafikkortets drivrutiner
-Fixat med strömförbrukningen, (ändrat olika inställningar, high performance och sånt.) Mycket jag har provat här så minns inte allt.
-Kollat tempen, vilket var okej
-Uppdaterat Windows.

Specs

Av axelolzzz

@Beijing: Jepp. Hittade just en sida där det stod att man inte kan köra Vibrance över 100% med Nvidias drivrutiner, vilket förklarar varför jag fick över 100% med mitt RX 580.

Av axelolzzz

@UrbanHazard: Jo, men verkar inte göra någon inverkan i spelet :/

Av axelolzzz

VibranceGUI och CS:GO

Tja!

Har nyss bytt från ett RX580 till ett GTX 1080. Använde rejält med VibranceGUI med förra grafikkortet, men får inte i närheten lika mycket med mitt GTX-kort. Har testat att använda Nvidias kontrollpanel inställningar för att få spelet färggrannare, men det ändrar i princip bara desktopen. Har fått liiiite färg i spelet men inte alls så som jag vill ha det. Har testat VibranceGUI skillt men likadant där, får inte i närheten av det jag vill ha.

Har ni några tips?

Av axelolzzz

Min farfar gick också bort den 15:e, av just cancer. Alldeles för ung, och hade allt att leva för ännu. Skulle jag inte vara fattig studerande skulle jag gärna skänka en rejäl slant till cancerfonden.
Vila i frid!

Av axelolzzz

Alla datorer ska klara av spelen du vill spela. PUBG och BF5 är väl de mest krävande spelen.
Skulle jag vara du skulle jag helt välja bort den första datorn. Märkesdatorer är ofta lite dyrare. Den har lite sämre processor än de andra datorerna, dock är det samma grafikkort på alla. Däremot har MSI datorn både SSD och HDD.

Den andra datorn som du länkat (Komplett Summer Gamer), har den bästa processorn av datorerna du har länkat. Dessutom har den en bättre processorkylare. Ingen SSD men en 1TB hårdskiva. Själv kör jag nog utan SSD och jag klarar mig bra. Datorn kostar också lite mer än de andra.

Den tredje datorn (Komplett Gamer i20), har lite sämre processor än den förra med i7:a. Den har ingen vanlig hårdskiva, utan bara en SSD. Dessutom kan det bli knappt med 240GB om du vill ha mera spel än de du skrivit ner i inlägget.

Av de datorer du länkat skulle jag välja Komplett Summer Gamer

Jag vet inte hur du tänker, men jag skulle bygga datorn själv om jag var du. Men hänger ju på om du vill det. Jag beställer dessutom mina datordelar från Amazon.de, då det är billigare därifrån. Däremot har folk inte gillat det förslaget, eftersom det är svårare med garantin och när det kommer till att skicka tillbaka delar, om något är defekt. Om du inte alls vill beställa från Amazon kan du ju t.ex. beställa från Inet och betala för montering (699kr), men då måste du också på samma gång köpa Windows licens därifrån vilket blir +1000kr. Därför rekommenderar jag att bygga själv. Det här var bara en snabb och enkel förklaring till dina alternativ och är inte desto mer igenomtänkt. Jag länkar Amazon kundvagn och Inet kundvagn nedanför.

Amazon: https://imgur.com/a/xhkseOi (Ett 1070 iställe för 1060) (EDIT: glömde lägga med hårdskiva, men tänk dig +500kr)
Inet: https://www.inet.se/kundvagn/visa/11775665/ (Billigare än de du länkat med liknande komponenter, men måste bygga själv)

Av axelolzzz

Temp på grafikkortet?

Av axelolzzz

@FatherOfThree:
@ggustavsson:
@loefet:
@perost:

Tog ut min CPU och stoppade i den i hans dator, startade, uppdaterade, la tillbaka hans CPU. DET FUNKADE. Tack så OTROLIGT mycket! Håller på att installera drivrutiner och allt verkar fint! Tack!

Av axelolzzz

@loefet: Jag själv råkar ha en 1500

Av axelolzzz
Skrivet av FatherOfThree:

Har moderkortet ett (uppdaterat) BIOS som stöder Ryzen 2xxx ?

Ni har inte råkat återanvända modulära kablar från något annat nätagg?

Angående kablarna, så borde vi nog ha använt kablar som hör ihop med nätagget.
Däremot har jag ingen aning om moderkortet är uppdaterat, men skulle ju kunna va så att det inte är det.

Skrivet av ggustavsson:

Inte säkert ditt moderkort har support för din CPU utan bios uppdatering. B350 är för första generation av Rysen.
Gen 2 fungerar på det men bios version måste vara tillräckligt ny.

Då kan de ju vara just det. Har bara uppdaterat genom att gå in via BIOS, hur bär jag mig åt då jag inte slipper in där?

Av axelolzzz

Inga portar på moderkortet fungerar på nybyggd dator

Tja.

Beställde hem datordelar till en kompis från Amazon. Fick hem sista komponenten igår och jag fick ansvaret att bygga ihop den. Allting gick bra under byggandet ända tills vi skulle lägga igång den. Kopplade i mus och tangenbord där bak i moderkortets portar och DVI in i grafikkortet. Datorn kommer igång, bakre fläkten snurrar, CPU-fläkten snurrar, grafikkortets fläktar snurrade i 2-3 sekunder och sen la de av. Varken tangentbordet eller musen började lysa, och ingenting hände på skärmen. Knapparna fram på lådan som ON/OFF och Reset funkar som kopplats till moderkortet funkar, men inte USB-portarna (eftersom varken tangentbord eller mus börjar lysa om man kopplar i där också).

Har testat:
-Byta nätaggregat
-Koppla om sladdarna
-Bytt CPU-fläkt (hade först en 212 evo, men bytte till originalfläkt i ett senare skede)
-Bytt RAM-minnets plats
-Tagit bort moderkortet, kollat att alla distansskruvar är samma längd, satt tillbaka moderkortet
-Tagit bort grafikkortet, och kopplat DVIn direkt till moderkortet (fungerade inte heller, ingenting hände på skärmen)

Det finns sekärt mer på listan jag har testat som jag lägger till om jag kommer på. Jag börjar ha gjort allt i min makt, och hoppas att jag har missat en detalj som är enkel att fixa. Annars får jag väl skicka tillbaka Moderkort(?) eller Processor(?).

Specs:
MB - Asus B350M-K
CPU - Ryzen 5 2600
GPU - Gigabyte GTX 1060 3GB
RAM - 8GB DDR4 2400mhz
PSU - CX 650M (från hans gamla dator)

Av axelolzzz

Köpte denhär för ett tag sen och är riktigt nöjd!

https://www.amazon.de/Acer-DisplayPort-Reaktionszeit-H%C3%B6h...