Inlägg

Inlägg som Balkir har skrivit i forumet
Av Balkir
Nytt bud: 400 kr Noctua NH-U9S, hämtas (Om jag tolkat tidigare bud rätt som 400kr inkl frakt?)
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Balkir
Skrivet av Qubeista:

Så pass 'stilrena' att de är asfula i mitt tycke? Men då tillhör jag inte Apple-kulten

Jag var på väg att rata utseendet men ju mer jag kollar på dem desto härligare blir de. De känns väldigt retro-inspirerade, specielt i färgerna utanför gråskalan. De ser inte så "techiga" ut som konkurensen, om det finns ett par lurar som gör sig hemma in i ett SMEG-utrustat kök, så är det dessa.

Det är inte min smak, men jag uppskattar designen.

Av Balkir

Lockande som det är att gå upp till 32gb så har jag inget behov. Köpte 16gb för 1000kr för 4(?) år sedan men det blev nästan 32gb för 1600kr.
Tror att min 6700k står i sig tillräckligt länge för att nästa uppgradering blir på hela faderullan, då med DDR5.

Av Balkir
Skrivet av Lerkan_67:

Hej! Hur behandlade du Gerton skivan? Skulle man kunna få en bild?

Hade tänkt betsa till typ valnöt eller teak men tror inte jag kom längre än lacknafta 🙃
Dålig vinkel men det är för stökigt för mig att ta ett nytt kort så det får duga:

http://puu.sh/GqV7b/22f6047f45.jpg

Av Balkir

@Lerkan_67:
Jag har en 32" skärm på en Ergotron-arm, klämd på Ikeas Gerton-skiva. Supernöjd. Olof-benen från Ikea tycker jag dock kan vara lite vingliga/svåra att ställa in jämnt.

Har inte upplevt de höj- och sänkbara Bekant-borden på jobbet vara vingliga i det låga läget, kan ta och skaka lite på dem imorn.

Av Balkir

Köpte några pokébollar (50kr?) i Pokemon Go när det var nytt. Annars köper jag premium på gratisappar jag använder mycket.
Har nog inte lagt ut mycket mer än det jag samlat på mig via enkäter i Google Rewards, vilket tydligen är totalt 400kr sedan 2016.

Av Balkir
Skrivet av HappySatan:

Vill även passa på att fråga om någon begriper var djävulskapet med snedställda fickor kommer ifrån?

Någon som är lite intresserad av kläder här ✋
Bortsett från atletiska shorts så är de vanligaste varianterna Chino-shorts och Jeans/Denim-shorts.

Chinos har sin bakgrund i brittiska armen under 1800-talet. Byxorna är per defintion gjorda i bomullstwill med slät framsida och dolda fickor. Chino-shorts liksom jeans-shorts är helt enkelt en kort modell av sina fullstora original.

Det du är ute efter är '5-ficksbyxor' eller i det här fallet '5-ficks-shorts' som är använder det finare tyget från chinos med den mer avslappnade konstruktionen från jeans. Problemet är att varianterna sällan skiljs åt och kollektivt går under bara "shorts" från många tillverkare, så de kan vara svårare att hitta.

Här har vi en modell från Jack&Jones.

Av Balkir

My Brother, My Brother and Me
Avsnittslängd: ~1h
Typ: Underhållande
Språk: Engelska
Beskrivning: Tre helt okvalificerade bröder ger rådgivning på lyssnarfrågor samt inskickade frågor från Yahoo Answers udda sida.

The Adventure Zone
Avsnittslängd: ~1-1.5h
Typ: Underhållande
Språk: Engelska
Beskrivning: Ovanstående bröder och deras pappa spelar rollspel.

Av Balkir

För den som inte orkar vänta på RGB-varianten 😁
https://www.vesaro.com/store/pc/viewPrd.asp?idproduct=584&idc...
https://simpit.co.nz/index.php/online-shop/projection-systems...

Med samma val på Vesaro-cockpiten (och minus dator) landar vi tillsammans med skärmen/projektorn på ca ‭271 600kr.

Av Balkir
Skrivet av Shiftypants:

Två justa rattar!

G920 (Xbox/PC) https://www.komplett.se/product/848799/gaming/spelkontroller/...
G29 (PS4/PC) https://www.komplett.se/product/848798/gaming/spelkonsoler/pl...

1890 kr vardera. Lägsta jag personligen sett för dessa rattar! Gäller till 20 oktober!

Lägsta på prisjakt efter denna:
G920 https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3199061 - 2290 kr på Webhallen
G29 https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3199060 - 2291 kr på Power

Jag köpte min G920 Black Friday 2017 på Amzon.co.uk för ca 1700kr inkl frakt och svensk moms, förra året kostade de något mindre.
Fick den visserligen med Brittisk kontakt men det är IEC kontakt på nätdelen så jag tog en sladd jag hade liggande (IEC C7). Kanske inte värt bekymret att vänta och hoppas samt frakt och krångligare med garanti dock :]

Av Balkir

@anon201296: Jag har en G602 på jobbet, har ctrl och shift, framåt och bakåt, två kortkommandon till tummen samt ctrl+z och ctrl+y på knapparna vid pekfingret. I andra handen har jag en 3D-mus, när tangentbordet väl ska användas går båda händerna åt till det.

Är väldigt lockad av denna för hemmabruk med i princip samma upplägg. Dock är prislappen lite för hög just nu och jag hade föredragit inbyggt batteri, däremot har den på jobbet klagat på 5% batteri i minst 6 veckor.

Av Balkir

Ny i Göteborg så jag har tänkt mig se hur midsommar i Slottsskogen går till. Säkert alldeles för mycket folk, men jag behöver komma ut.
Ingen högtidsmat för min del då jag inte förstår mig på inlagd sill och inte bjuder/är bjuden av någon men nybakt bröd blir det i alla fall :]

Av Balkir

Riktigt synd. Steam Link är underbar för att spegla skärmen till en skärm i avskilt rum för allt annat än spel som kräver låg latens. Så fort som det inte handlar om att vara en ren spelpryl uppskattade jag min Steam Link enormt mycket mer. Jag använder min trådlöst och är helnöjd.

Av Balkir

Dirt Rally 2.0!

Av Balkir

Tack för all hjälp, då slår jag till på 1TB utan sshd. Skulle jag gärna sagt, men nu såg jag att versionen med sshd hade 5 års garanti jämfört med 2 år. Detta känns värt att betala 170kr extra för. Så Seagate Firecuda Laptop 1TB, om det finns några anmärkningar så tala nu eller tig för evigt.
Tack så mycket för hjälpen allihopa.

Av Balkir

@Cenorida:
@Paddanx:
Glömde nämna att jag har en Intel m.2 SSD på 256gb som skall hysa Windows samt de program jag använder mest.
Tanken är att ha en mekanisk hårddisk åt all lagring och sedan skaffa ytterligare en SSD när det blir trångt på den första eller för att fördela program bättre.
Hade gärna skaffat en högkapacitets SSD men tyvärr kostar det för mycket i dagsläget.
Kikar lite på denna sshd på 1tb, det borde väl ändå duga till enklare program och lagring då jag har en SSD till system och krävande program. Eller är sshd ingenting att ha om jag redan har ssd? Är det en onödig funktion som jag lika gärna kan låta bli och spara 170kr?

Av Balkir

@HBcore: Hur står sig en WD Red jämtemot en Seagate sshd? Vet att Seagates motsvarande icke-sshd är på 100mb/sek men finns det någonting att ha i en sshd för enklare program och ren lagring?

Av Balkir

@HBcore: får ursäkta att det blev rörigt, klickade på förhandsgranska men den la upp det istället. Jo jag lutar mot en 2.5" men oroar mig att det skulle vara märkbar prestandaskillnad.

Av Balkir

3.5" eller 2.5".

Hej alla glada,

Tror min hårddisk går på sina sista dagar efter tre år och ska nu skaffa ny. Den jag sitter på nu låter rätt så mycket när den känner för det. Letar nu efter en tystare och fick idén att skaffa en 5400rpm disk då jag inte tänkt ha program på den.
Frågan är om jag skall ha en 2.5" disk eller 3.5", jag lyckades inte använda mer än 1TB på min nuvarande 2TB så jag vet inte ifall 3.5" erbjuder något som inte levereras av 2.5". Missar jag någonting?

Jag kommer vara begränsad till antingen 1st 3.5" disk eller 2st 3.5" diskar så jag är lockad till att skaffa en laptopdisk nu och en ssd senare.
Ett annat alternativ var att köpa en 3TB WD Red som jag hittade för 1150kr som jag sedan sätter i en NAS när jag behöver plats för SSD (har dock ingen NAS och behöver inte så mycket plats, bara rea som lockar).