Inlägg

Inlägg som lennie92 har skrivit i forumet
Av lennie92

Sålt!

Av lennie92

Väntar på svar från vinnande budgivare. Har jag inte fått svar imorgon kväll tar jag kontakt med personen näst på tur.

Av lennie92
Skrivet av TrashBeta:

3500 + frakt

Du sa du skulle avsluta budgivningen igår? Men du har inte skrivit att den är såld eller något.
Ifall den är såld, låt mig veta.

Väntar på svar från personen i fråga som hade högst bud igår kl 20, inget svar än dock. Har jag inte hört något från honom imorgon kväll återkommer jag.

Av lennie92

ASUS GeForce GTX 1080 8GB ROG STRIX DC3 Gaming

Säljer nu mitt 1080 då jag har beställt nytt kort. Köpt nytt på inet i början av -17. Bara stoppat i det i datorn, aldrig klockat eller pressat på något vis.
Tänker mig budgivning som avslutas fredag 24/9 kl 20.00
Bud börjar på 2500:-
Kan tilläggas att detta är min första annons här så hojta gärna till om jag skall komplettera eller ändra något.
Lycka till!

Läs hela annonsen här

Av lennie92
Skrivet av hasenfrasen:

Du kör med bios 7984v1G ?

Har du inaktiverat "fast startup" i bios?

Jag fick runt 390000 träffar på ditt mobo med "Msi Z170A power on problem".

Att uppgradera är alltid lika spännande!

Får vänta två dagar och se om den går igång sen, och undersöka bios.. tack för hjälpen

Av lennie92
Skrivet av hasenfrasen:

Ett så pass långsint problem låter som att någon komponent på moderkortet är felmonterad (dvs har fel värde eller saknas) eller en design som är felaktig. Har du sökt efter info om det finns fler med det problemet och din modell av moderkort - som du inte berättar något om?

Jag har sökt och inte kunnat hitta någon med ett liknande problem över huvud taget.. är ett Msi Z170A krait gamingx3
Det är kanske läge att köpa ett uppgraderingspaket..

Av lennie92

Hjälp! Dator alltid stendöd två dygn efter strömbortfall

Som rubriken lyder har jag problem med min dator när strömmen till den bryts, trots att datorn är avstängd.
Första gången detta hände var för ca 1.5 år sedan när min JFB löste ut pga en kortslutning i ytterbelysningen.
Datorn gick då inte att då liv i, jag provade allt jag kunde hitta på nätet. Resterade cmos, plockade ut alla komponenter och kopplade från all kringutrustning, och när inget av detta funkade köpte jag en ny psu. Detta hjälpte inte heller. Lät datorn stå i ett par dagar sen funkade den igen utan någon annan åtgärd.
Ovanstående beteende har sedan inträffat vid ytterligare 5 tillfällen då jag har dragit ut strömkabeln till datorn eller om en säkring brutits till uttaget där datorn är inkopplad.
Senaste gången var för två dagar sedan då jag bröt en säkring och idag testade jag starta datorn igen, startade precis som vanligt men hittade dock inte mina hårddiskar eller pumpen till min CPU kylning (drivna av samma sata från psu) så jag stängde av datorn och stängde nätagget, kollade alla kablar och skulle sedan testa starta datorn igen.. går inte igång, testat min andra psu och att resetta cmos 😞 Jag är så jäkla trött på detta, kan inte förstå var felet ligger..

Av lennie92
Skrivet av hasenfrasen:

Vanligtvis brukar överströmsskyddet i en PSU återställa sig efter ca 30 sekunders frånvaro av inkommande 220 volt. Bl.a. Compaq's nätdelar var kända för att vara riktigt kitsliga. Så, dra ut strömsladden (inte bara OFF på den lilla omkopplaren) i en minut och prova igen.

Har testat precis det du säger, både i ett par minuter, par timmar, en dag och till slut efter två dagar funkar det igen.. Alla modulära kablar utdragna och även strömsladden

Av lennie92

Datorn går inte att starta efter strömavbrott

Har ett återkommande problem på min dator. Efter strömavbrott, avstängning av automatsäkring eller om jordfelsbrytare löser ut så går datorn inte att starta igen. Detta har hänt 5-6 gånger och lösningen varje gång har varit att dra ur alla kablar ur psu’n och låta den stå i två dagar, sen vips funkar allting som vanligt igen. Första gången skickade jag in psu’n till Inet då jag trodde den var trasig men då hade två dagar gått när den kom fram och den funkade utan anmärkning när den testades hos dem.
Antar i min okunskap att detta har något med psu’n att göra och i så fall, kan man återställa psu’n på något vis och slippa vänta två dagar?
Det är ett Corsair RM650x det rör sig om.
Tacksam för allt hjälp
/Lennie

Av lennie92
Skrivet av Karaff:

Det brukar vara en rad med 3 stift där en bygel (liten plastsak med metall innuti) sitter t ex över stift 1 och 2, så flyttar man den till stift 2 och 3 istället så laddas minnet ur.

Kolla manualen till ditt moderkort eller leta efter en liten text där det står clear cmos, clr cmos eller liknande.

PSU skall vara inkopplad i moderkortet men inte i väggen. Samt tryck igån datorn nån gång med sladden ur så PSU laddas ur.

Testat, fortfarande inget liv i den..

Skickades från m.sweclockers.com

Av lennie92
Skrivet av TaunyTiger:

Jag kan berätta om min upplevelse när åskan slog ner. Detta va ett tag sen, men jag har för mig att datorn startade i 4-5 sekunder sen dog. Iallafall mina röda ledfläktar, dessa gick inte att missa. Sen efter 4-5 sek va datorn död igen. Plockade ur nätagget och upptäckte att de runnit ur vätska ur agget. En stor kondesator som smällt antagligen.

Resterande delar klarade sig däremot. Köpte nytt agg och datorn funkade som valigt efter de. Har du ett annat nätagg och testa,? gör de!

Har ju tyvärr inte det.. men får väl försöka leta reda på någon som har ett liggande så jag kan utesluta det innan jag köper nytt

Skickades från m.sweclockers.com

Av lennie92
Skrivet av Karaff:

Testa att göra en clear cmos.

Har varit med om ett flertal datorer med ATX nätagg där moderkort hängt sig i nått skumt läge och vägrar starta.

Du drar ut sladden och trycker några gånger på strömknappen, sen brukar det finnas en jumper på moderkortet man kortsluter ett par stift med för att tömma moderkortets minne.

Hur kortsluter jag stiften, ett gem eller något dylikt typ? Och då ska jag ha psu inkopplad?

Skickades från m.sweclockers.com

Av lennie92
Skrivet av Lifooz:

Då är inte din PSU helt död iallafall.

Frågan är om den efter kortslutningen av din utebelysning blev så pass skadad att den inte klarar att driva datorn men disken som ensam är en mycket mildare last går bra.

Aja, bara ett sätt att ta reda på den saken, koppla in din PSU i datorn igen och vägrar datorn starta så är nog en ny PSU på sin plats.

/Lifooz

Ja jag får väl börja där.. Det kan inte vara moderkortet då?

Skickades från m.sweclockers.com

Av lennie92
Skrivet av Lifooz:

Ajfan, tänkte om du hade någon adapter liggandes. Men ta någon hårddisk eller något annat som du kan ansluta direkt, för disken märker man ju rätt tydligt om den är med i svängen eller inte.

/Lifooz

Hittade en gammal mekanisk disk, den går igång.. fläkten på psu snurrar dock bara 4-5 sekunder men disken fortsätter ”jobba”..

Skickades från m.sweclockers.com

Av lennie92
Skrivet av Lifooz:

Testa att koppla in en fläkt eller något till PSUn samtidigt som du tjuvkopplar den.

Stängs det du har kopplat in av så är PSUn död.

/Lifooz

Förlåt för min okunnighet men hur pluggar jag in en fläkt i psu? Har bara 3pins fläktar och inga kablar som går över från pins till något som passar i psu..

Skickades från m.sweclockers.com

Av lennie92
Skrivet av Lifooz:

Ja det värsta som kan hända är att det inte fungerar, men just det knepet har fungerat för mig med mina PSUer.

Ge dock inte upp efter första trycket för det kan vara segt som fan att trigga igång datorn igen.

Nästa steg om det inte fungerar är att koppla ur PSUn och se om den startar när man tjuvkopplar den.

/Lifooz

Så, låtit den stå i två timmar och testade igen, fortfarande död.. testade att tjuvkoppla psu, fläkten snurrar i 4-5 sek sen slutar den, är det normalt? Några mer tips på vad jag kan testa? Åter igen, tack för all hjälp det uppskattas

Skickades från m.sweclockers.com

Av lennie92
Skrivet av Lifooz:

De flesta PSUer i dagens läge och sedan ett x-xx antal år tillbaka har diverse inbyggda skydd.
Om det är ett sådant som har slagit ifrån så dra ur strömkabeln och låt datorn stå utan ström ett par timmar eller något, sedan sätter du i strömkabeln och försöker starta datorn igen.

/Lifooz

Jag testar detta! Återkommer med resultat, tack 🙂

Skickades från m.sweclockers.com

Av lennie92
Skrivet av PunKK:

Ladda ur den helt, dra ur strömslangen och tryck på datorns power switch så att lamporna på grafikkortet slocknar. Stoppa i strömmingen igen och prova starta.
Funkar det inte kan det vara läge för en CMOS/BIOS reset beroende på vad det är för bräda.

Ladda ur? Det är en stationär dator.. lamporna på gpun slocknar när jag stänger av psu.. händer inget när jag försöker trycka igång den. Har gjort en reset på moderkortet genom att ta bort batteriet ett par minuter.. dock så är den fortfarande död..

Skickades från m.sweclockers.com

Av lennie92

Dator död efter att jordfelsbrytare löst ut

Hej! Nu i eftermiddags gick jordfelsbrytare här hemma pga kortslutning i ytterbelysningen. Datorn stod igång när detta hände. Nu när jag skulle starta datorn igen efter att ha åtgärdat ytterbelysningen och fått igång strömmen igen är den helt död. Lamporna på gpun lyser men annars är den stendöd. Finns där något jag kan prova / kolla? Rent spontant känns det väl som att det kan vara psu som gett upp men jag har desvärre ingen annan att testa med. Tacksam för alla tips 🙂

Av lennie92

@Rydisen: japp, datorn är byggd och installerad med äkta Windows i januari