Inlägg

Inlägg som Rebben har skrivit i forumet
Av Rebben
Skrivet av Überklass:

Tack, men jag bestämmer själv vad jag tänker och tycker.

Absolut, men då kan du inte kalla dig puritan.

Av Rebben
Skrivet av Überklass:

Spelat alla Falloutspel sedan 90-talet och framåt. Anser mig vara en Fallout-puritan. Ger den filmatiserade serien 9 av 10 i betyg!

En Fallout-puritan erkänner inte 3D-spelen. Denna serie är mest baserad på 3D-spelen.

Av Rebben
Skrivet av Gilgamesh:

Shield kör Android 11 och lär få Android 12.

Fortfarande 2 obsoleta OS som släpptes för 4 och 3 år sedan.

Av Rebben

Du missade att AMD är klart bättre och enklare om en vill köra Linux.

Av Rebben
Skrivet av Gilgamesh:

Du har använt helt fel produkt för att få ut maximalt ur Android TV, Nvidia Shield TV Pro för bästa flytet och stöd för HD ljud osv.

Jag betalar inte de pengarna för en produkt som varit obsolet så länge. Redan vid release 2015 så var processorn gammal och det har kommit 5 nyare majorversioner av operativsystemet den kör. Det är bara en tidsfråga innan appar slutar fungera på Android 9.

Av Rebben

Hahaha, reachout@ekwb.com, snacka om självmordsaddress!
Perfekt för att visa om man är en jobbig anställd eller en lydig en.

Av Rebben
Skrivet av Ibis:

Nästa generation är redan dator-analfabeter, hört det från bekanta som jobbar med barn och ungdomar. För tja, de har ingen dator hemma egentligen och den teknik de använder har de i näven i form av en smartphone eller platta.

90-2010-talet var en speciell tid där mycket teknik tog form och datorer specifikt blev något för gemene man, men nu är vi på väg ur det igen. Att Microsoft försöker möta det är nog fullt normalt.

Så här är det med alla större teknikskiften. När tv'n kom så var det entusiasterna som var först och byggde apparater av byggsatser. Med tiden när tekniken blir allt mer tillgänglig och lättanvänd kommer användarna.
Antalet användare ökar dramatiskt men antalet entusiaster står still eller tom minskar och till slut så vet endast de som utvecklar produkterna och några få hobbyister hur de fungerar.

Av Rebben
Skrivet av walkir:

Drömmen hade varit ett modulärt Windows där inte varenda tjänst är beroende av 3-4 andra tjänster körandes i bakgrunden.

Känns som att Windows Embedded 8.1 var sista versionen som inte föll ihop som ett korthus vid minsta optimering.

Att köra ReactOS, macOS eller valfi GNU/Linux känns befriande.

Synd bara att Windows har bäst stöd samt optimering av hårdvara.

Windows har sämre stöd i hårdvara än Linux om man räknar antal devices. Windows är bättre på nysläppta produkter men linux har stöd för produkter långt bak i tiden där windows slutat supporta för länge sen.

Av Rebben

Jag tycker spelet dog när de började införa nya vapen och annat krafs. Spelets styrka var ju att det var otroligt balanserat med originalvapnen men sen blev det grova balanseringar i princip veckovis.

Jag och några kompisar drev en maskin med 4 servrar som var bland de största i Sverige. Den var insmugglad in i ett bergrum på IP-only och kopplad direkt på storswitchen. Den dog dock efter ett gäng år då en Gentoouppdatering hamnade i vinkelvolten. Den kan dock stå där än idag och lysa med sina leddar om ingen upptäckt den.

Av Rebben

Microsoft gräver grop efter grop och trillar i direkt. Vill de att folk skall byta till andra OS och produkter eller?
Tex Office365 är en ohyggligt spretig och svårhanterlig samling av appar som verkar göra allt för att en skall snubbla så mycket som möjligt på varenda hinder. Jag verkligen hatar att jobba i det men det är ju de facto standard så en är ju så illa tvungen.

Skrivet av Dunde:

Jag som tycker det peakade med W2k.

Jag höll mig kvar på den länge. Det var när de slutade släppa drivrutiner till vissa saker jag blev tvingad att byta. Win2k var den sista riktigt bra Windowsversionen.

Av Rebben
Skrivet av MrByte:

Ja vill vi vara helt säkra på att de anställda inte får någon lön ska vi naturligtvis inte köpa deras produkter!

👍

Ja för om företagen blir rädda att de får försämrad försäljning om de beter sig illa så är jättedåligt.

Skrivet av JasBC:

Att EK inte har någon egen produktionskapacitet nämns i videon, ett särdrag för bolaget jämfört med dess (i många fall mycket yngre) rivaler, så de har en ganska stor tröskel att övervinna för att tjäna något på redan nischade produkter, plus då också att bolaget verkar rejält missköt på alla plan. . .

Deras prestanda är inte klassledande heller nuförtiden så de har en rejäl backe att släpa sig uppför.

Av Rebben

Kan ju inte kalla det pro utan numpad. Numpad är överlägset för datainmatning.

Av Rebben

Det skulle kunna förklara deras höjda priser jämfört med konkurrenternas.

Av Rebben
Skrivet av anders190:

Har du fickkniv med dig dagligen? Tänker på knivlagen men ärligt talat är jag lite osäker på hur den ser ut.

Kan personligen tycka att man bör få ha en med sig. Vi snackar intemachetes direkt.
Typ den där "julfilmen" som SVT brukar visa när kidsen springer runt med kniv. Kan du vissla johanna? Ibland var det bättre förr.

Den ligger i ryggsäcken så det borde vara tillåtet. Jag kan ju inte dra fram den på en sekund precis så farbror polisen borde inte ha några större funderingar.

Av Rebben

Byxor: Mobil, nycklar, korthållare, liten ficklampa och skäggkam.
Jacka: Skäggvax och in-ear hörlurar.
Ryggsäck: Stor ficklampa, fällkniv, Leatherman, USB-SSD, powerbank, tandborste, cykelpump, Rennie, Omeprazol, Alvedon, Ipren och ett sittunderlag.

Av Rebben

Den bästa krigsskjutaren är fortfarande Wolfenstein: Enemy Territory.

Av Rebben

Alla streamingtjänster verkar turas om att göra vad de kan för att skrämma bort kunder. Vi gick till streaming för att abonnemangen bara blev dyrare och dyrare och sämre och sämre. Nu går streamingen samma väg. Visst det finns billigare versioner men jag kommer aldrig någonsin att betala för reklam.

Av Rebben

Nyskapande

Av Rebben

Så totalt tondövt och världsfrånvänd. Jag gissar att WoW-pengarna inte ramlar in i en takt som ägarna gillar längre.

Av Rebben

Det är mycket stockholmssyndrom hos Nordkoreanerna nu.

För övrigt, har Android ett problem med en massa olika appstores? Jag använder två, Play, för att jag måste till vissa funktioner, och sen F-droid för opensource-prylar som är helt utan spårning och andra dumheter som apple och googlebutiken älskar att ladda upp på era telefoner.
Problemet hade varit om endast Play hade funnits.