Inlägg

Inlägg som eroigaps har skrivit i forumet
Av eroigaps

Har följande: https://www.netonnet.se/art/gaming/gamingdator/barbar-gamingd...

Skärmen (som för övrigt är jättefin) har ett vertikalt streck, ca 2 pixlar brett. Säljes därför mycket billigt, tänker mig 2500 kr + frakt.

Av eroigaps

Har ett 2070 Super Founders Edition. https://www.amazon.com/NVIDIA-GeForce-Founders-Graphics-Renew...

Finns i Helsingborg, kan levereras efter överenskommelse. Säljes _billigt_

Av eroigaps
Skrivet av Lallalarsson:

3 000 kr +frakt. CPU och moderkort

Vinnande bud! Kontaktar dig via PM.

Av eroigaps

Ni får ursäkta röran men jag drar bort chassit helt. Fruktansvärt dålig tillgång på Fractal Design för närvarande så det jag tänkte ersätta med är omöjligt att få tag på inom en överskådlig framtid. Uppdatera gärna bud för endast CPU+Mobo!

Av eroigaps

Accepterar bud fram till onsdag 2023-03-15 kl 17.00. Förbehåller mig rätten att fritt välja mellan bud på CPU+Mobo+Chassi eller endast CPU+Mobo.

Av eroigaps

Ryzen 9 3900XT - X570 Elite

Säljer följande komponenter, allra helst tillsammans.

AMD Ryzen 9 - 3900XT 4.7GHz

Gigabyte X570 AORUS ELITE
https://www.inet.se/produkt/1902717/gigabyte-x570-aorus-elite

Kan också sälja det chassi som komponenterna för närvarande är monterade i. Fractal Design R6, USB C-varianten med sidopanel i tintat härdat glas.

Läs hela annonsen här

Av eroigaps

Ryzen 3900XT + X570 Elite -bytes- mot Intel

Mina hårdvarubehov har radikalt ändrats på senare tid. Min 3900XT satt i en server och användes för virtualisering. Detta behovet har försvunnit helt och hållet, och har insett att jag sitter på en processor som är totalt överdriven och inte ändamålsenlig för vad jag använder den till.

Har nyligen börjat lira WoW igen och har inte på något sätt behov av 12c/24t. Däremot behöver jag mer single core-prestanda. Jag skulle därmed vilja byta följande mot en single-core stark Intel CPU (och helst matchande moderkort).

AMD Ryzen 9 - 3900XT 4.7GHz

Gigabyte X570 AORUS ELITE
https://www.inet.se/produkt/1902717/gigabyte-x570-aorus-elite

Läs hela annonsen här

Av eroigaps

2500 + frakt

Av eroigaps

@videopac:
En vän av ordning kan tycka att det är rimligt med ett prisavdrag i situationer som den här. Anser inte du att säljaren har en moralisk skyldighet att kompensera köparen?

Av eroigaps
Skrivet av Wasp:

"Köparen har visserligen bevisbördan för att felet fanns redan vid avlämnandet, såvida denna uppfylls kan denne göra gällande diverse påföljder. "

Så dethär styrker ju återigen att ifall köparen har exempelvis tappat dator/laddare i golv så kan inte säljare veta om det. Därav testas det vid försäljning.

Eller tänkte du att köparen ska bevisa att felet fanns vid köpestillfället, när datorn inte testades förens efter tillfället?
Att bevisa det kan bli svårt. Därför står jag fast vid att köparen inte har en grund att stå på.

Det är en annan fråga, om bevisbördan kan uppfyllas eller ej. Köparen måste göra det övervägande sannolikt att felet fanns vid avlämnandet, detta är inte ett särskilt högt beviskrav.

Dock är detaljer om bevisbördan inte särskilt relevant då saken aldrig kommer att tas upp i domstol. Det borde vara uppenbart för alla parter att felet fanns vid avlämnandet, det bestrider väl inte ens säljaren?

Av eroigaps
Skrivet av Wasp:

Berätta gärna vart jag har fel så jag kan lära mig.

Men att rakt ut säga att jag har fel är ungefär lika givande som att äta kartong.

31 § När varan har avlämnats skall köparen så snart omständigheterna medger det undersöka den i enlighet med god affärssed.
21 § Frågan om varan är felaktig skall bedömas med hänsyn till dess beskaffenhet när risken för varan går över på köparen. Säljaren svarar för fel som har funnits vid denna tidpunkt även om felet visar sig först senare

Köparen har visserligen bevisbördan för att felet fanns redan vid avlämnandet, såvida denna uppfylls kan denne göra gällande diverse påföljder.

Köplagen är lätt att hitta och inte heller särskilt svår att läsa. Mycket bättre att titta i den lag som klockrent reglerar situationen, istället för att spekulera utifrån någon sorts magkänsla.

https://lagen.nu/1990:931

Av eroigaps
Skrivet av Wasp:

Du verkar ha hakat upp dig väldigt mycket på dendär laddaren.

Jag är inte i tråden för att säga om datorn var trasig före eller efter köp. Jag hävdar bara att du har absolut noll grund i dina betalningsförelägganden och annat mys då du somsagt likväl ha kunnat förstört datorn själv efter köpet. Att ni möttes i en busskur är inte en ursäkt för att få skicka kronkalle på någon. Det är ditt ansvar att testa varan även om ni så träffades på månen.

Säljaren KAN vara villig och lämna goodwill/återköp men det finns inget krav alls som jag förstår i din situation. Du förväntar dig samma service som i en butik men till ett begagnat pris. Nånting nånting äta hela kakan osv.

Varför uttalar du dig om saker du inte har kunskap om?

Av eroigaps
Skrivet av Zachtionman:

Det är du som köpare av en begagnad vara som ska kontrollera att varan fungerar som den ska. Punkt. Detta är inte lagreglerat, snarare sunt förnuft. Du kan dra det vidare med polisanmälningar, stämningar m m men du kommer aldrig få rätt. Har ni ett köpeavtal som anger att det medföljer en fungerande laddare? Att "säljes i befintligt skick" saknas i beskrivningen har ingen betydelse, självklart säljes det i befintligt skick om inte det specifikt anges att t ex laddaren ska lagas av säljaren.

Sluta sura och köp en laddare. Se det som en billig lärdom till nästa gång och var glad att det inte var en bil för 100 000kr+ där du glömde testa växellådan.

Du har ingen aning om vad du pratar om? Varför säger du saker som inte stämmer?

17 § 3 st KöpL
"
....
Om varan avviker från vad som föreskrivs i första eller andra stycket eller i något annat avseende avviker från vad köparen med fog kunnat förutsätta, är varan att anse som felaktig."

19 § 1 st KöpL
"Även om varan har sålts i "befintligt skick" eller med ett liknande allmänt förbehåll skall den anses felaktig, om

varan inte överensstämmer med sådana uppgifter om dess egenskaper eller användning som säljaren har lämnat före köpet och som kan antas ha inverkat på köpet,
säljaren före köpet har underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande varans egenskaper eller användning som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunde räkna med att bli upplyst om, under förutsättning att underlåtenheten kan antas ha inverkat på köpet, eller
varan är i väsentligt sämre skick än köparen med hänsyn till varans pris och övriga omständigheter med fog har kunnat förutsätta."

.
30 § KöpL
"Är varan felaktig och beror det inte på köparen eller något förhållande på hans sida, får köparen enligt 31--40 §§ kräva avhjälpande, omleverans eller prisavdrag eller häva köpet samt dessutom kräva skadestånd. Han får även hålla inne betalningen enligt 42 §."

Om ni inte avtalat (muntligt eller skriftligt) om den aktuella bristen i laddaren är varan utan tvekan felaktig (såvida felet inte har uppstått t.ex under transport eller annars i köparens besittning). Vid fel i varan gäller påföljder enl. 30 §. Då säljaren uppenbarligen ej önskar företa omleverans eller avhjälpande har du rätt till prisavdrag motsvarande din kostnad för åtgärdande. För att häva köpet måste felet vara av väsentlig betydelse, vilket det förmodligen inte är då en laddare får anses vara ett tillbehör av mycket mindre värde i förhållande till själva datorn.

Att det eventuellt kan bli svårt att utkräva betalning från säljaren är en helt annan sak. Förmodligen är inga rättsmedel värda bekymret, men föreslår att du tjat ar på säljaren och "hotar" med rättsliga åtgärder.

Av eroigaps
Skrivet av Clint Eastwood:

Seså. Skräm nu inte upp folk i onödan. Vi ska ju självklart inte låta tråden spåra ur men kan du kort förklara skillnaden mellan dem? TLER är inte aktiv default, det vet vi. Annat?

Håller med dig. 3.3v bör dock också nämnas, så att någon intet ont anandes oinformerad person slipper få panik över att diskarna verkar döda 😂

Skickades från m.sweclockers.com

Av eroigaps

Thinkpad X1 Carbon 6 bytes mot stationär

Hej!

Har insett att jag behöver en ny spelmaskin inför Half Life Alyx, vill därför byta min Thinkpad mot en kompetent speldator.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon (6th Gen)
Core i7 8550U
16 GB RAM
14" WQHD HDR skärm, 500 nits, 100% sRGB. Matt skärmskydd har suttit på sedan dag ett = inga repor.
512 GB Samsung 970 Evo NVMe
WWAN, 4g med simkort
Fingeravtrycksläsare
Thunderbolt 3
Ethernet via dongle som medföljer

I skrivande stund 613 dagar garanti kvar.
Även 566 dagar Accidental Damage Protection. Fungerar i princip som en drulleförsäkring, råkar du tappa ditt bowlingklot på laptopen skickar Lenovo en tekniker hem till dig med reservdelar och reparerar.

Öppen för förslag, kan lägga pengar emellan.

Läs hela annonsen här

Av eroigaps

@Larszon:
Har en x1 carbon 6 gen enligt länk fast med 500 nits wqhd panelen. https://www.atea.se/eshop/product/lenovo-thinkpad-x1-carbon-6...
Förmodar att detta ej är intressant pga undermålig GPU, men värt ett försök iaf

Av eroigaps

Säger bara unraid. Fantastiskt!

Skickades från m.sweclockers.com

Av eroigaps
Skrivet av anon214934:

Tycker du ska köra på hans bud, du lär inte få en så bra deal annars tror jag..

Tack men nej tack.

Skickades från m.sweclockers.com

Av eroigaps
Skrivet av ripex:

@eroigaps: Jag känner dessvärre att jag bara kan betala max 50% av nyvärdet, dvs 8400 kr. De är troligen inte riktigt vad du tänkt dig så jag önskar dig lycka till med försäljningen. Skulle de funka för dig så kan du pm:a.

Ok, du backar alltså från tidigare bud på 9500:-?

Skickades från m.sweclockers.com

Av eroigaps
Skrivet av ripex:

Kan tänka mig ge 9500, kan hämta i helgen så slipper du skicka.

Fullständigt utmattad efter en del strul på blocket. Byter ut 2.5" SSD mot 250gb m.2 NVMe, och sänker priset till 10 000:- jämnt. Detta gäller helgen ut, sen kör jag ett varv till på Tradera/blocket.

Skickades från m.sweclockers.com