Inlägg

Inlägg som FierceBrosnan har skrivit i forumet
Av FierceBrosnan

Bra artikel och use cases för samtliga tillverkare. Amd är ofta mest fps per krona vilket är varför jag köpte ett amd kort senast men om RT blir mer mainstream (är fortfarande en ganska under utilized feature i spel) kanske en kan se över alternativ. Förhoppningsvis leverar både Intel och AMD bättre RT när tekniken är mainstream på riktigt, då jag mest köper Nvidia när jag är tvungen. Det hade varit lättare att köpa Nvidia om de inte haft affärsmetoder såsom ex dlss framgen specifikt för 4 serien och deras försök att befästa deras exklusivitet bland tillverkare förut m.m .

Av FierceBrosnan

Fallout 1,2 och vegas > tv serien > 3,4 och 76.

Jag blev faktiskt sugen att spela om Fallout 1 och 2 tack vare tjöt om serien.

Av FierceBrosnan
Skrivet av Swedishchef_90:

Om vi bortser från swec artiklar om deras Y o Y rapporter
Det är deras gaming (gpu+konsol) som har det jobbigt.

https://www.fool.com/investing/2024/02/03/amds-gaming-busines....

https://www.amd.com/en/newsroom/press-releases/2024-1-30-amd-...

"Gaming segment revenue was $1.4 billion, down 17% year-over-year and 9% sequentially, due to a decrease in semi-custom revenue, partially offset by an increase in AMD Radeon™ GPU sales.
For 2023, Gaming segment revenue was $6.2 billion, down 9% compared to the prior year primarily due to lower semi-custom sales. "

Det verkar ju vara semi custom som drar ner revenue enligt din artikel men att GPU sales ökar men inte tillräckligt för att täcka upp för semi custom. Så med andra ord går GPU sales bättre men färre xbox, ps5 och handheld säljs. Oavsett är det ju lite segt då det är bättre om AMD har högre marknadsandel men men allt satsas ju på AI nu så marknaden för oss PC gamers lär knappast förbättras.

Av FierceBrosnan
Skrivet av str8forthakill:

EVE använder PiP på flera ställen, det är en del av deras UI system. Det är en känd bugg sedan länge och har man inte tillräckligt med VRAM ledigt när AMDs drivrutin buggar ur får man antingen fryslagg och det släpper, eller fryslagg och bluescreen. Vilket händer när man kör fyra-fem klienter samtidigt väldigt enkelt. Räcker med att råka öppna fel meny och bluescreen. Helt 100% orsakat av AMDs drivrutiner.

AMD har helt enkelt inte resurserna att konkurrera med varken Nvidia eller Intel när det kommer till drivrutiner och fixa problem.

Vilket även återspeglas i försäljningarna. Med ett AMD kort vet man att det kommer bli problem, någonstans med någon mjukvara och något spel. Det sitter i folk globalt, AMDs historik och hur dåliga deras drivrutiner är än idag. Själv tycker jag det är synd för hårdvaran känns gedigen av min erfarenhet. Men drivrutinerna har alltid vart och är fortfarande under all kritik. Vilket tar bort AMD som ett alternativ, oavsett pris/prestanda.

Ursäkta men här kanske du tar i lite ? Use case eve med 5 klienter samtidigt är inte = amd drivisar är under all kritik 24/7 och för all framtid.

Av FierceBrosnan
Skrivet av str8forthakill:

Bluescreens i EVE Online pga en känd drivrutinsbugg som orsakar en minnesläcka i drivrutinen när Picture in Picture grafik visades (som att visa en 3d-modell av ett skepp eller öppna NES store) dödade AMD som grafikkort för min del fullständigt. Inte en bugg i Eve Online, utan en bugg i drivrutinerna som CCP försökt få AMD att fixa sedan 2019.

Segt och lider med dig. Det låter som en bugg som är extremt svår att veta om innan en köpt ny gpu. Inet mfl brukar däremot ta emot returer ifall tiden ej löpt ut för dig. Jag hann t.ex testköra ett 2060 men märkte efter två dagar att jag behövde ett annat 2060 med fler dp utgångar (ena datorskärmen visade sig extremt grinig om en använde hdmi). Jag åkte tillbaka till inet och efter en snabb inspektion av kortet tog de tillbaka det.

Av FierceBrosnan
Skrivet av IceKey:

BREAKING 🚨

DICE confirms Season 7 will be the LAST ONE for #Battlefield2042. The game will continue to receive new in-game challenges, events, modes and ongoing maintenance but DICE is moving away from delivering official seasons.

They're now focusing on the next #Battlefield.

<Uppladdad bildlänk>

Jaja season pass är väl avklarat lagom till elden ring dlc kommit ut. Är lika bra med en paus då. Sedan kan en ju testa bfv igen nu när det har anticheat.

Av FierceBrosnan
Skrivet av IceKey:

Wait... What?

Motive Studios is building a team to "work alongside the Battlefield studios around the world creating what’s next for Battlefield– a universe across both multiplayer and single-player experiences"

<Uppladdad bildlänk>

Det behövs inget universum eller röd tråd som håller ihop alla battlefields i någon form av story. Låt Vince Zampella , dice och frosbite fokusera på vad de är bäst på.

Men vi får ju se vad det innebär i praktiken. De kanske faktiskt hjälper till mer än de styr bf i riktningar ingen frågat efter.

Av FierceBrosnan

Jag kan bara instämma med övriga att för mig har det hjälpt med pauser och att ha andra aktiviteter för sig. Sedan är det bra om en låter bli att knarka spel en tycker om när en väl hittar dem.

Personligen blev jag väldigt glad när jag spelade Balders gate 3 och blev förvånad över hur genuint roligt jag hade när jag spelade det. Det påminde mig om den glädjen en kände som ung. Utöver att baldurs gate 3 är extremt välgjort tror jag mycket av den starka nostalgiska glädjen i det spelet också kommer ifrån att spelet är gammeldags i den aspekten att du får en komplett upplevelse från dag ett. Det är ingen reklam i spelet. Det är ej byggt för dlc , in app purchases och annat skit som distraherar. Spelet vill bara att du ska kunna njuta av äventyret och det är på tok för få spel som är så idag och då blir en ju inte lika sugen iaf inte jag.

Av FierceBrosnan
Skrivet av Perdonotknow:

Du kan gå in och kolla mitt test på Metro. Så får du se. Men nu är det på en plats jag vet är mycket dålig. På Just Tåget. Får se sen hur det blir nära man spelar igenom spelet.

Jag tror tyvärr vinsterna du får i Metro säger mer om Metro än Intel men det vore ju bra om APO kan byggas in i OS som andra varit inne på så användare själva slipper trixa med att stänga av HT, E-Cores och annat i jakt på maximal prestanda.

Av FierceBrosnan

Det kommer nog alltid finnas plats för alla möjliga typ av spel, gamla spel kanske inte bara är bra nog i sig utan de får ju även nytt liv genom att en skaffar en handheld och spelar via den t ex.

Nya AAA spel behöver verkligen syna sig själva däremot när det kommer till hårdvarukrav, vilket skick de släpper spel i och att faktiskt fokusera på gameplay. Gameplay i sin skelettform ska vara kul, då är det lättare att bibehålla det roligt och bygga vidare. Inte släppa något som är uselt som sedan blir bra efter 2 år även om det i sig är imponerande är det nog för mycket tålamod begärt av de flesta spelare.

Av FierceBrosnan
Skrivet av IceKey:

Äntligen!?

We're pleased to share that EA Anticheat will be extended to #BattlefieldV this Wednesday, April 3rd at 08:00 UTC.

You will need to restart your game to benefit from the changes of this Client Update.

Learn more via our updated EA Anticheat Blog:

EA Anticheat, Battlefield V and 2042

Det här e svingött ju!

Av FierceBrosnan
Skrivet av Viktorph:

Instämmmer helt. Den här banan var riktigt usel. Hade önskat en ny Grand Bazaar. Dessutom upplevde jag det som en enorm fördel för ena laget (östra sidan) när den går igång. Lirade 6 matcher varav 6 vanns av det högra laget, med ca 5-600 tickets.

Nej, saknar redan redacted.

Jag blev glad när du skrev detta då jag avskyr redacted men igår när jag testade season 7 för första gången dök den upp i BT. Är den bara bortplockad från andra game modes eller missuppfattade jag vad du menar med att du saknar den?

Av FierceBrosnan
Skrivet av Lussarn:

AMD GPU och dess teknologier är på väg att bli omsprugna av Sony, jag tror det här är ett svar på Sonys uppskalning. Inte ens AMD skulle nog egentligen vilja att konsollerna blev bättre än PC, hoppas jag...

Och till er som gärna vill se en öppen lösning alla kan använda. Vi har inte sett så här mycket utveckling på något sen mycket länge. Tre företag som fajtas om att ha bäst PC uppskalning, och nu Sony på Playstation. Ryktet säger att Micosoft är på G också. Det går fort nu.

Hela anledningen att det här inte slutar som Vulkan är just för att det är företag som fajtas Och vill ha bästa lösningen. Det finns ingen anledning att låsa ner detta i någon standard för tillfället. Det här ser ut som PC marknaden gjorde på 80-90 talet, det är saknat.

Med allt det sagt så är det gott att AMD jobbar på detta, dom skall vara med och pressa lika mycket som de andra aktörerna.

Du får oftast mer fps med vulkan än directx så jag brukar alltid välja det när det finns men vet att vissa ej bryr sig om fps så.

Gällande konkurrens och tekniker som blir bättre, till en viss gräns håller jag med men det finns bara den farhågan att en i framtiden ska behöva välja GPU baserat på vilken uppskalare som stöds av spelen en spelar. Och om det blir så är det ett rätt dumt val att ställas inför som konsument då en inte har en aning om vad framtida släpp kommer stödja. Spelutvecklare är nog inte taggade på att stödja 5 olika tekniker i sina spel heller, så en generell lösning kan ju vara på sin plats då.

Av FierceBrosnan
Skrivet av jodali:

Jag har till och från fryslagg (fryser till nån sekund), oftast tidigt i en match och därefter lite random nån gång då och då. Har ännu inte haft tid att gräva så mycket i det (förutom att leka lite med fläktkurvor men det har för mig inte gjort nån skillnad). Men som föreslagits, kolla tempen👍

Om du inte löst redan så, mitt bf 2042 kan få små 1-2 sek fyslagg ibland ifall min lastgamla Xbox 360 kontroll är inkopplad. Så testa koppla ur din handkontroll om du har en och se om det försvinner.

Av FierceBrosnan
Skrivet av IceKey:

Jo men Enders har betalt för att gnälla känns det som, han tappade anhängare när han åkte på en ban dessutom.
Kollar vi dem andra som spelar och lägger ut videos flera gånger i veckan så är dem iallafall positiva, medans Enders bara gnäller om allt är fel oavsett vad det är.

Jag följer dessa:

JackFrags, Squid G, LoganTheBrawler, Thebrokenmachine, Ghostgaming, Thecadwoman och SMK Gaming.

Bra förslag. Jag behöver fler. Jag har bara kollat levelcapgaminh och jack men har slutat kolla på förstnämnda för han ältar en hel del och hans teorier om att vi behöver mer unlocks i bf och att det ska vara mer som cod i den aspekten tycker jag är vansinne. Det finns mkt som är galet med bf men mer progression lock är inte en av dem. ' skjut med en lmg för att låsa upp silencer till smg' är typ det sjukaste med cod någonsin.

Av FierceBrosnan
Skrivet av IceKey:

Ännu flera som lämnar....

Craig Morrison has left EA DICE.

Craig was promoted to Creative Director in replacement of Lars Gustavsson in December 2022 to support the #Battlefield franchise as member of the DICE Leadership team.

He's now serving as Studio Creative Director at Blue Scarab Entertainment.

Vet ju inte anledningen, kan ju vara ett normalt avhopp men den en vill se sluta är ju Andrew wilson :). Fast han skulle bara bli ersatt av något annat praktarsle som tänker business model först spel i andrahand.

Av FierceBrosnan
Skrivet av IceKey:

Tänker du på Criterion?
Dem gjorde ju Firestorm och i BF 2025(!?), så kanske det är dem som ska göra Battle Royale som det snackas om?

Oklart varför de listas som narrativ isf men men är ju bara en liten detalj.

Av FierceBrosnan
Skrivet av IceKey:

Rumors on the next Battlefield:

-- Planned for October 2025
-- Will feature 64-player matches, four class system, destruction
-- Will also have a Free to Play Battle Royale mode
-- Game set in modern era (2025-2030)

<Uppladdad bildlänk>

In late 2022, EA posted this image saying they are "all in on Battlefield"

As of today, only DICE, Ripple Effect, and Criterion are working on Battlefield.

DICE - Battlefield MP
Ripple Effect - MP
Criterion - Narrative

Industrial Toys was shut down last year. Yesterday, Ridgeline Games was shut down.
<Uppladdad bildlänk>

Varför ens ha någon på narrativ om de stänger alla som sysslar med sådant som inte är BF MP ??

Av FierceBrosnan
Skrivet av Swedishchef_90:

Enligt Google finns det 6.1m möjliga sökningar senaste 12 månaderna på amd driver problem.

Nvidia har 3.54m under samma tidsperiod

Tänk på marknadsandelar för båda lagen och drag en egen slutsats 😊

Jag får 28miljoner träffar på AMD driver problem och 21 för nvidia driver problem men vi använder olika metodik och vet ej vad en kan dra för slutsatser av endera. Till exempel vore det extremt intressant att veta hur många som använder DDU när de byter GPU från en grön till rött eller tvärtom.

Sedan kan det vara bra med en begränsning där en jämför RTX specifikt med RDNA för att få en uppdaterad bild men orkar inte söka på sånt nu. Mycket av "AMD kraschar" alltid ligger ju kvar från 15-20 år värför någon slags begränsning här kan vara av intresse istället. Bär också i sinnet att om ett spel fukkar upp får oftast AMD skulden medan om nvidia kraschar så är det game devs fel.

och obs ovan är i gamingsynpunkt. Jag har aldrig använt GPUer proffesionellt. Där vet jag att nvidia ligger långt före men driverhetsen mot amd inom gaming känns överdriven. men men nu ska jag unna mig lite lördagsgaming, återkommer om det blir krascher.

Av FierceBrosnan
Skrivet av landahl:

Hur är det med AMDs drivrutiner nu för tiden? Dom hade ju problem med dom förut? Är dom lika smidiga som NVIDIAs?

7900xtx hade strul i början men är stabilare nu men enligt en stor del av av folk med nvidiakort kraschar alla amd korten jämt. För att bara spela har det funkat bra för mig. Det enda jag haft strul med senaste året är helldivers 2 om en specifik grafikinställning var på. Nått om space reflections.