Inlägg

Inlägg som bektil har skrivit i forumet
Av bektil

Annonsen är avslutad

Av bektil
Skrivet av jompenleet:

60 kr F-secure

Skrivet av Lordmax:

40 kr cmore

PM.

Av bektil

1år F-secure Safe & 2 månader gratis C more+ samt rabatt

Köpte grejer på netonnet. Fick två koder från klubbhyllan.

1. F-Secure Safe (1år kostar 449)
"Tack för att du köpt din dator, surfplatta eller mobiltelefon hos just oss! Som extra tack får du här virusskydd från F-Secure gratis i ett helt år!"

2. C more +
"Upplev sport och underhållning i världsklass! Testa C More Plus fritt i 2 månader
Dessutom får du 15% rabatt per månad. För alltid!

Som tack för att du är medlem i Klubbhyllan och handlat hos oss får du testa C More Plus kostnadsfritt i 2 månader, till ett värde av 598 kr. Efter dina 2 frimånader får du dessutom 15% rabatt varje månad så länge du behåller paketet. (Ord. pris 299 kr/månad). Ingen bindningstid, du kan avsluta när du vill."

Du swishar mig, jag PM:ar koden.
/D

Läs hela annonsen här

Av bektil
Skrivet av medbor:

Ofta sämre garanti och helt ärligt så är diskarna troligen inte lika högt ’binnade’/validerade

Oki! Tack

Av bektil
Skrivet av kf:

Eftersom USB-hårddiskar kan vara billigare än lösa diskar kan man spara pengar på att köpa en och sen plocka ut hårddisken från kabinettet och använda disken som en vanlig i en server/nas.

För att fortsätta på samma spår, varför är USB-hårddiskar billigare än lösa? Kabinett = mer material, borde det inte bli dyrare? Eller är de diskar man "shuckar" sämre på något vis?

Av bektil

När jag var liten brukade jag ha musen i vänster hand trots att jag var högerhänt. Tanken var att om jag ska styra karaktären med piltangenterna så måste ju jag använda högerhanden till det. När jag besökte min techsavy kusin som också var min huvudkälla till spel och han såg det fick jag smäll på fingrarna. Musen i höger hand eller inga fler spel var ordern! Så arg jag var att han tvingar mig att styra karaktären med något så ologiskt som WASD (!!) när piltangenterna fanns där precis för det syftet...

Av bektil
Skrivet av Minisulan:

Det kan man och de minnena med sämsta timings kommer vara de som styr.
Dock är det inget som jag rekommenderar. hade det bara vart hastighet är det en sak men timings kan strula till det lite mer.

Skrivet av Awsmkiid:

Minnesvärt att ha med skg här efter, tack så mycket för klargöringen av frågan!

Tack för infon! Då letar jag vidare

Av bektil

Intresserad av minnena men kan man mixa CL14 och CL16??

Av bektil
Skrivet av organics:

Blev ett köp. 9828:- blev notan för mig för Ultra med 12GB/256GB hos comviq efter inbytes-rabatten (hade en gammal S7 som samlat damm i 3 år) sen ingår ju deras buds pro-lurar som ändå kostar 1300:- vilket passar mig bra då laddfodralet till mina gamla buds börjat ta en del stryk efter att ha legat i jobb-byxorna i ett par år.
Blir min 4:e galaxy-lur nu så får hoppas den levererar. 🙂
Har tidigare haft S2, S4, S7+ och nu senast S9+ som faktiskt varit fenomenal och hållt bra i 3.5 år.

Hur fick du inbytesrabatt för en S7? Jag försöker samma men får 0kr...

Av bektil
Skrivet av MaP:

Sambon säger strikt nej till 80 CM och hon tror det skulle ta över för mycket av vardagsrummet.
Blir nog att leta efter något som är 70 CM djupt, jobbigt dock att standard verkar vara 2020x70 eller 3000x62.
Kommer behöva 2040 CM om jag inte vill ha ett gap på 20 CM

Tack för bra input!

Köpte min skiva i massivt trä på bauhaus (krävde såklart en del efterarbete, fräste kanterna så de blev rundade, slipade, oljade osv) men de sågade ner skivan från 2000 till 1500 som jag ville för typ 29kr.

Av bektil

Annonsen är avslutad

Av bektil
Skrivet av bektil:

Hur tjock är kortet med de nya fläktarna? Ser att det kommer ner i kartongen men är det tjockare än originalet?

och hur långt lol. Tänkte försöka klämma in det i mitt mATX bygge

Av bektil

Hur tjock är kortet med de nya fläktarna? Ser att det kommer ner i kartongen men är det tjockare än originalet?

Av bektil
Skrivet av MrPofSweden:

Hejsan.

I början av tråden finns bilder på hur jag jordar moderkortet ordentligt ihop med nätaggregatet, då jordpunkten till datorn sitter inuti nätaggregatet som kommer ifrån vägguttaget.

So far so good, nu har alltså moderkortetet garanterad jord såvida man inte har något jordfel i sin elanläggning.

Dock trodde jag att alla pcie kort exempelvis en GPU jordar via pcie kontakten vilket verkar vara fel, plåten som sitter bak på grafikkortet dvs den delen man skruvar fast på baksidan av datorn, sitter i sin tur fast med skruv i själva grafikkortet vilket den jordar genom.

Dessvärre kvarstår exakt samma problem med grafikkortets bakplåt mot chassiet med tjockt lager färg vilket bör resultera i mycket dålig jord till grafikkortet mellan metallplattan och chassiet.

Jag ska prova att slipa även där på min dator för att garantera bra jord till grafikkortet och se om mitt coilwhine/jordbrus förbättras då det ännu inte blivit gjort.

Återkopplar!

Kan du ladda upp de här bilderna igen så man får se (igen)? Har inte testat ditt trick än. Cyans länkar funkar inte.

Av bektil
Skrivet av Niolator:

Nu fick jag vatten på min kvarn. Hela branschen är oseriös. Hur ofta ser man rånare vandra iväg med sådana summor från en vanlig bank och hur ofta ser man det från sådana här handelsplatser?

Hur ofta såg man rånare vandra iväg med sådana summor från en vanlig bank när banker var lika nya concept som crypto är? Vi borde åtminstonde göra en rättvis jämförelse. Dessutom finns det sätt att skydda sig mot detta vilket skulle göra det omöjligt för någon att stjäla ens crypto.

Skrivet av mrqaffe:

Gulligt så här till jul, kriminella som stjäl av andra kriminella.

Gulligt så här till jul, sån okunskap om it-relaterat på ett it-forum.

Av bektil

Annonsen är avslutad

Av bektil
Skrivet av shrghi:

1200 för 1st ASUS ROG Strix 1000w eller 2500 kr för båda + frakt.

Skrivet av Edin1984:

Asus 1000w 2600+frakt för båda

Skrivet av shrghi:

2700kr + frakt för båda Asus 1000W.

Jag kanske borde varit mer tydlig med det i annonsen men båda nätaggen från Asus kan returneras. Enda anledningen varför jag säljer de här är för att jag tänkte att det kanske finns någon på sweclockers som missade erbjudandet under BF och inte vill betala >2000SEK för ett nytt. Med andra ord, får jag inte minst priset jag listat så åker de tillbaka till butiken.

Av bektil
Skrivet av Disney:

1xCorsair RM750x. Bud? (köparen betalar frakt). Inköpt november 2017 hos komplett. Kvitto finns. Kommer nerpackat i en RM850x kartong.

startar med 400:- + frakt

Skrivet av anon265474:

1xCorsair RM750x. Bud? (köparen betalar frakt). Inköpt november 2017 hos komplett. Kvitto finns. Kommer nerpackat i en RM850x kartong.

450 + frakt

Noterat

Av bektil

2xAsus 1000W + 1xCorsair RM750X

PSU#1:
ASUS ROG Strix 1000w, 1690kr/st eller högst bjudande (köparen betalar frakt). Inköpt under BF2021 hos inet. Kvitto finns. Komplett. Testad i mitt system där jag stresstestade mitt 3080 lite. Funkade finfint.
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5549544

PSU#2
ASUS ROG Strix 1000w, 1690kr/st eller högst bjudande (köparen betalar frakt). Inköpt under BF2021 hos webhallen. Kvitto finns. Komplett. Oöppnad/plasten kvar
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5549544

1xCorsair RM750x. Bud? (köparen betalar frakt). Inköpt november 2017 hos komplett. Kvitto finns. Kommer nerpackat i en RM850x kartong.
OBS: Saknar 1 av 2 PCI-e kablar. Behöver man fler finns denna att köpa https://www.inet.se/produkt/6902400/corsair-typ-4-sleeved-sva...
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4664029

Jag säljer till vem jag vill om jag vill etc etc. Allt finns att hämta i Uppsala.

Läs hela annonsen här

Av bektil
Skrivet av bektil:

Samma resultat för mig igår. Har haft diskussion fram och tillbaka med Webbhallens support, deras representant här på Sweclockers, Asus support, och konsumentrådgivningen här i Uppsala.
Summan av kardemumman blev:

  • Asus sa: Snacka med butiken

  • konsumentrådgivningen sa: Upp till mig att bevisa att spoltjutet existerar (vilket verkar pointless då det ända är det som uppmäts/bedöms i butik som spelar roll) och att om jag fått nekat från butiken är det sällan värt att ta upp frågan igen

  • Webbhallens representant här på forumet sa: "Kriterierna vi har för att vi ska få ersättning från leverantör är som sagt att det ska höras utanför ett datorchassi för att vi ska kunna få pengar för kortet, det är direktinformation från vår RMA-avdelning och det är dom som jobbar med detta på daglig basis. Har även tagit detta en vända förbi ovan nämnd avdelnings högsta chef och jag fick inget positivt svar där heller då vi blir sittande med ett begagnat kort som vi kommer tappa pengar på då vi inte kommer få ersättning av leverantör eller kunna sälja till fullpris."

  • Supporten sa: "Kikade vidare med min kollega på den centrala servicehubben hos oss som svarade kring vad som krävdes. Det måste låta högt utanför ett stängt chassi och betydligt högre än fläktarna på 70-80%, Samt att det måste tjuta konstant, inte bara under load, så kortet ska låta mycket utanför chassit även i princip i idle. Så som noterat verkar det som butiken upplevt inte gå under dessa tyvärr."

När jag hämtade ut kortet (strix oc 3080) så pratade jag även direkt med killen som testade det (Extremt schysst snubbe, sjukt service minded till skillnad från de som tog emot kortet när jag först lämnade in det som var rent utsagt otrevliga) och han förklarade att det i princip är upp till de i butik att bedöma...
Han svarade på alla mina frågor (tex verkar det inte finnas någon specifik "gräns" för db oljud skapat, även om mitt kort mättes upp till 51db medan det är speccat 44-48 på reviews) och berättade även att han testat kortet med ett Rog strix 1000w där i butiken och att han har en likadan PSU hemma med sitt suprime X - ingen spoltjut någonstans. Själv har jag testat med Rm750x (katastrofalt), Rm850x (bättre men ändå där) och ROG 850w (samma som Rm850x + weird stuff med elen hemma).

Han sa även att i teorin så har Nvidia rekomenderat 750w, asus/msi/etc har toppkorten på 850w, medan det i praktiken faktiskt behövs mycket mer kraftfulla PSUs. Hurvida det faktiskt stämmer, ingen aning.

Valde i slutändan att ta kortet då det är omöjligt att få samma kort för det pris jag gav. Hoppas att ett ROG 1000W ska ge ändring men det kostar skjortan... Väntar nog till black friday eller jul eller något. Förhoppningsvis har inet/webhallen/komplett någon sweclockers-samarbete där medlemmarna får en saftig rabatt. Hoppas kan man iaf.

Skrivet av 0cool:

Palit 3080 gaming pro, tydlig coil whine i menyer och loading screens, mycket bättre under faktiskt spelande, inget alls i windows.

Har bytt PSU (av andra skäl) men kan inte säga att jag reagerade på någon skillnad.

Skrivet av MrPofSweden:

Bytte du till PSU med samma watt effekt?

Någonting slog mig här på kvällskvisten som 2 av er varit inne på!

Asus 30xx är överrepresenterade när det gäller coilwhine och då ofta dom mer strömkrävande varianterna dvs minst 850w psu rekommenderat.

Någon nämnde att samma gpu skrek på ett amd system men tyst på en intelbräda.. KAN det vara så att gpu n får fäktas om strömmen på ett amd system betydligt mer än på ett intel system med ett krävande strix 3080 kort exempelvis som kör med en 850w psu?

Främst då för att ryzen processorer och amd system överlag drar mycket mer ström än intel.. är ni med på vart jag vill komma?

Låt säga att man kastar ut 850w psu n och lägger sig långt över smärtgränsen med exempelvis en 1000w psu eller 1200w psu på ett amd system, kanske to m på ett intelsystem som har spoltjut på gpu n.

Kan det vara så att man ligger på smärtgränsen med en 850w psu i ett ryzensystem + strix 3080 oc!?

Kan spoltjutet från gpu n bero på störningar i strömdistributionen pg a en otillräcklig psu?

Vad tror ni? 🤔

Fick äntligen tummen ur och testade 1000w PSU från Asus med mitt strixOC3080. Kan inte säga att jag märkte någon skillnad, kanske pyttelite men inte nog för att vilja behålla dne nya PSUn..