Inlägg

Inlägg som bektil har skrivit i forumet
Av bektil
Skrivet av AndreasRTX:

@webhallen

Vill bara ge @webhallen ett MEGA STORT TACK för att dom gett mig falska förhoppningar i kanske 4-5 dagar!

Fick ett beräknat leveransdatum på mitt SUPRIM X 3080 som nu jag försvunnit och jag är tillbaks på ruta 1!

TACK @webhallen

NaCl

Av bektil

Vet du vad frakten kostar på något så stort?

Av bektil
Skrivet av EagiZ:

Silverhypen är inget att "falla för", det är en reell position som skydd mot pengatryckande och centralbanker till skillnad från GME och dylikt som ger sig på enstaka hedgefonder och som har ett teoretiskt lägstapris på 0. Däremot är man inte vidare smart om man tror att man kan vinna någon dragkamp mot Comex när det kommer till papperspriset, de är proffs på att handla med naked shorts. Verkligheten får ta kampen mot Comex och det kan ta tid för den att komma ifatt ibland, citera gärna 2023. Att en hedgefond äger andelar i en produkt som har hög likviditet är ingenting konstigt, och det är knappast Citadel som kontrollerade #silversqueeze oavsett om WSB vill tro det eller ej.

De kontrollerar inte för att det inte finns något att kontrollera. Hela poängen var att ingen från reddit pratade om silver. Det var bottar och nya konton med noll historik i subben. De försökte höja priserna genom att lura retailinvestors att köpa in sig på silverhypen som de själva drev, men samtidigt försökte få det att se ut som något endogent från WSB... Senast någon försökte squeeza silver var det en miljardär om jag inte missminner, och han fick fängelse Sen att Citadel är en väldigt stor ägare av SLV är allmän data det är bara att googla.

Sen kan vi diskutera "vinna dragkampen" hur länge du vill. Tror jag att WSB gör någon större förändring mer att kanske lyckas lyfta skumaffärerna som pågår med kortningar, antagligen inte. Förlorade Melvin en hel jävla drös med pengar, absolut

Av bektil
Skrivet av mistahh:

Låter som att det var en impuls grej?

Detta är ditt enda hopp: https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/comments/laxik9/didnt...
Annars har du förlorat en hel del pengar.

Lever lite på den där förhoppningen jag med ^^ Det och att DFV vägrar ge sig. Snubben vägrar släppa.

Av bektil
Skrivet av Chris_H:

Hur många bottar vet jag inte men det finns en stor skara silverbugs på twitter som gav sig in på reddit för att upplysa om hur shortad och manipulerad silvermarknaden är. Det är inget nytt och har varit känt länge. Nu är fysiskt silver slutsålt på många ställen eller har höga premium.
@thelastdegree på Twitter är en av de största profilerna som drog igång det. Belgisk trader och decamillionär.

https://www.cnbc.com/video/2021/02/01/entire-silver-industry-...

Mm. WSB har fått ca 5miljoner nya medlemmar sedan GME började, många av de är ju inte riktigt inbitna WSBare (på gott och ont) och många av de har säkert fallit för silverhypen...

Av bektil
Skrivet av Trunk:

Ok, då förstår jag vad du menar. Håller däremot inte riktigt med dig men det är ju en annan sak, kanske inte något vi behöver älta alltför mycket

Jag menar inte att de bör bry sig om investerarna just för att de är investerare i bolaget. Det jag menar är att de bör bry sig eftersom de annars skulle få den där dåliga publiciteten (som vi också tycker olika om ).

Njao, några kommer nog tänka så om allt går vägen men de är nog få. Däremot tror jag som sagt att många skulle tänka ”mitt nästa spel ska definitivt inte komma från Gamestop!” om de skulle göra en nyemission.

Skulle vara intressant och se vem som skulle få rätt men jag hör ju till en av de som inte vill se en nyemission så jag ska inte hoppas alltför mycket.

Ingen vet. På pappret ska det fortfarande stiga men som jag nämnde ett par sidor bak stämmer papperna inte alltid in med verkligheten. Framförallt inte när de med stort kapital och andra resurser kämpar från motsatt håll.

Silvret är som nämnts ett exempel på det. Jag har hängt en del på reddit, inklusive wsb, de senaste dagarna och visst har silver nämnts men inte i närheten av så mycket att det ens skulle genererat en nyhetsnotis. Att det fått så stor plats på nyheterna är dåligt skött av nyhetskanalerna oavsett om det beror på en dold agenda eller om det bara är någon journalist som behövde skriva 500 ord innan lunchen.

Sedan alla nyheter började släppas så har det däremot varit mycket skriverier på reddit om silver och varför man inte ska köpa det.

Jag säger som jag sagt förut, finns möjlighet att gme drar uppåt men risken är stor att den kraschar väldigt snart. Så om man går in i aktien ska man vara väl medveten om riskerna.

Jag har med mina relativt få aktier köpt och sålt lite idag så numera har jag gått plus ett par tusen, inte illa med tanke på vad jag gick in med från början. Min strategi de kommande dagarna är att daytrada med hälften av aktierna jag har kvar och resterande hälften behåller jag tills priset skjuter i höjden eller tills priset dimper under 75 usd. Pessimisten i mig säger att det kommer ske ganska tidigt imorgon.

All hype om silver som finns på WSB är bottar eller konton som är några dagar gamla. Gissa vem som är femte största ägare i SLV *host* citadel *host*

Av bektil
Skrivet av Savage_Gray:

Marketwatch och marketbeat har data från 15 januari 2021. Således är dessa siffror helt irrelevanta.
Men blombergs värden gör mig skraj på riktigt.

https://www.nasdaq.com/articles/are-these-the-best-heavily-sh...

Publicerad igår baserat på fredagens siffror.

EDIT: TLDR: "As of January 29th GME stock is still the most heavily shorted stock in the market, with a short interest of 121.07%."

Av bektil
Skrivet av Savage_Gray:

Volymerna är klart mindre nu.
Men de har ju haft torsdag-måndag på att täcka sina blankningar. Privatpersoner har ju inte fått möjlighet att handla pga olagliga och regelvidriga restriktioner.
Men om det nu är sant att short interest har minskat ner till 39% då verkar jag ha kört familjens ekonomi i graven.
Ligger ute med nästan 500kkr i gme och bb med skyhöga inköpskurser.
335 för gme och 21,50 för bb.
Nu börjar jag svettas.

HODL. Kolla upp callsen för GME, 800 i mars för miljontals dollar. Det är hedgisarna som hedgar sina värdelösa puts. Först shortladderattacker för att sänka priset så klart...

Av bektil
Skrivet av Spelevink:

På ett sätt skulle jag nästan hellre köpa ett beganat för att kunna försäkra mig om att den INTE har coil-whine. Tyvärr är det nästan ingen säljare som kan svara på frågan och förstår vad coil-whine är... Det skulle ju i och för sig kunna berfo på att det inte har coil-whine - men man vill ju vara säker 😂

Det är just det att jag (vad jag vet) aldrig upplevt coil-whine som gör att jag alltid blir nojjig vid gpu köp om jag faktiskt har coil-whine och bara inte vet vad det är. Jag sitter oftast med hörlurar så märker inte ens när fläktarna ballar ur vid rendering eller något så även om jag har coil-whine så märker jag inte det

Av bektil
Skrivet av Webhallen:

Tyvärr finner jag inget i det ovan som stämmer överens med våra system. Plats 237 har order i oktober.

/Patrik

Spirit, meet sledgehammer.

Av bektil
Skrivet av Hakaboga:

Snackade med webhallen nyss och jag beställde ett strix 3080oc på nyårs och har plats 237. Enligt hon jag snackade med så skulle dom få in en leverans här i dagarnan dock inte så de täcker mig. Sen skulle dom få en i slutet av januari/början av februari och de skulle tänka min plats.

Skrivet av Hakaboga:
Skrivet av Hakaboga:

De var det. Har en order där som gått ut ur sortiment så ringde kundservice som hjälpte mig med det och sen frågade jag ang min andra order jag har där som är 3080strix oc. Så de svaren fick jag.

Skrivet av Hakaboga:

Orderdatum: 2020-12-31

WOHOOO. Jag beställde samma kort 2020-11-27, och då var det 500(?) i kö. Måste ju ha varit en hel del som droppat från kön (inte har det levererats så många kort?!) om du har plats 237 och jag beställde en månad innan dig! Blir fan hoppfull igen! U

Av bektil
Skrivet av LinusPerssonOFC:

Fråga mina vänner, har en polare som är känd för att dra lite vita lögner och denna gången får det en att börja ifrågasätta återigen. Enligt honom så får han ett kort, 3070 eller 3080, via en person här på Sweclockers för intropris och garanti med leverans den 22 Januari? ”Beställningen” gjorde för ca 2-3 veckor sen. Kan det stämma?

Vet inte om jag förstår vad du menar. Flertalet annonser här på sweclockers från vänliga själar som fått flera kort tilldelat och sedan sålt de för intropris på marknaden?

Av bektil
Skrivet av aradove:

haha... jag gjorde samma sak. Väntar på asus tuf oc, men det lär väl dröja månader till eftersom jag beställde 26 september.

Jag väntar på ett asus strix oc, är inte ens bland de 300 första i kön säkert, men är fast där för jag använde sånna rabatterade presentkort vid black friday så fick 10% rabatt. Ber till gudarna dagligen att något mirakel ska ske...

Sedan innan jul fick jag och frugan båda presentkort från jobbet så funderade på att sno hennes och beställa det där kortet som länkades, om inte annat bara för att spela lite och sen sälja det för att få pengarna i fickan istället för på ett presentkort. Men jag är kungen av velande så..

Av bektil
Skrivet av Östfelt:

Tack för tips, jag stod och velade lite för länge och nu är det borta!

Av bektil
Skrivet av jajmut:

Om du vill ha ett Asus 3080 kan du få vänta tills mars-april om du otur, kanske ännu längre haha

YOU SHUT YOUR DAMN MOUTH YOU!!

Av bektil
Skrivet av filipsrbin96:

Haha! Hoppas du står i kön för NON-OC varianten då ;D

Fan.

Av bektil
Skrivet av filipsrbin96:

Håller helt med! Är en ASUS-Rog Strix nörd in i själen. Har alla deras komponenter man kan ha i en dator, och den sista var ROG Strix 3080 grafikkortet, men det här är fan löjligt hanterat av ASUS, så jag kör på ett Aorus Master som anländer imorgon!

Ju fler av er som ger upp ju längre fram i kön kommer jag!
Jokes aside, hoppas du får mycket nöje ur ditt kort!

Av bektil
Skrivet av Lissdell:

Men inte när 😁

Right in the feels man...

Av bektil
Skrivet av the squonk:

Det är dyrare, Nvidia skröt vitt och brett om hur billigt 3080 var. Även från AIB. Och det var dom första modellerna. Det är det inte längre.

Sure, om man gillar priser som kryper uppåt, men det borde man inte göra som konsument.

Och vadå OC-segment, det går på sin höjd att krama ur 1% mer prestanda i riktiga spel än ett överklockat referenskort.

Om ni inte har fattat det så är det därför folk sitter kvar i TUF OC köerna, det är för att det var ett förbaskat bra pris. Dock hypotetisk om det inte finns några kort.

Ingen gillar krypande priser. Ingen gillar att vänta. Jag hade gärna köpt ett tuf kort för introduktionspriset. Varför tillverkarna ska ha någon skyldighet att prioritera de korten över andra ser jag dock inte. Det är en sak om det endast kom strix eller suprim kort men så är inte fallet.

Av bektil
Skrivet av the squonk:

Egentligen rätt fult av MSI att släppa Suprim, finns hur många som helst som står i kö på Ventus och Trio. Helt plötsligt kommer Suprim som inte har någon kö, eftersom den inte funnits innan, och random person går före hela kön.

Ska vi gissa att dom andra märkena också släpper nya modeller och på så sätt dödar köerna på modeller med alldeles för låga launchpriser/fantasipriser.

Dom säljer ju slut på varenda kiselbit, finns ingen anledning att hedra några köer

Inte alls orimligt att släppa kort i båda billigare och OC segmentet. Ingen går före kön. Inget som hindrar dig från att plocka ett suprim kort precis som alla andra gjort.