Inlägg

Inlägg som HC-8315 har skrivit i forumet
Av HC-8315

1/10 😳

Av HC-8315

Jag använder min NAD som backup. Jag sitter för närvarande med diskar som har CMR. Och när jag byter diskar nästa gång kommer jag gå ner till en SSD baserad lösning istället. Men om jag ändå måste välja mekaniskt igen så blir de ju inte direkt enkelt om man vill undvika SMR i framtiden.

Av HC-8315

Ryzen 7 2700 MAX

Säljer en Ryzen 7 2700 MAX. MAX innebär att de är Wraith Prisma kylaren som ingår istället för Wraith Spire.

1500 kr ink frakt.

Läs hela annonsen här

Av HC-8315

Kan ett Auros RTX 2060 va intressant? PMa mig vid intresse 🙂

Av HC-8315
Skrivet av THB:

Kom hem från Spanien i söndags och hade sjävklart turen att åka på en mildare förkylning där nere så min chef har tvingat mig att vara hemma resten av veckan (är planerat att jag skall jobba helgen) men vi får se hur det blir med det.

Blir lite svårt för mig att jobba hemifrån då det är lite svårt att köra kombiskur på distans

Corona kan ju te sig som en lätt och mild förkylning :/
Hoppas du kryar på dig snabbt.

Av HC-8315

Vadå jobba hemma? De kan ju inte jag göra.

Av HC-8315

Jag tillhör skaran som inte förstår varför man väljer att utsätta sig för Corona. Jag röstar på att stanna hemma. Se hur de har gått för dom som åkt iväg med tron i att de är lugnt, kommit hem, blivit sjuka och sen smittat ner familj, arbetskamrater och vänner. Fundera på de tycker jag och sätt i perspektiv att du kan bli sjuk och göra de vidare till många andra. Speciellt till dina bekanta som är 60+ och är i riskgruppen pga underliggande problem.

Av HC-8315

Bra!
Man behöver ta de här på allvar. Många tycker de är trams. De tycker inte jag. För dom som tycker Corona är trams kan ju försöka övertyga mig att de är trams när hela världen står stilla för att alla är sjuka och precis ingenting i samhället fungerar.
Vi skall vara glada att Sars-Cov2 inte är farliga än vad den är.

Av HC-8315

Ca: 8600 kr tillbaka. Lite mindre än vanligt, men de är plus iaf

Av HC-8315
Skrivet av Dredd:

Det här med Corona-Lönesänkning för att företag ska behålla personal istället för sparka dom (staten går och betalar en del av lönen). Känns inte det som en överreaktion i det här läget??

Är det pga Kina eller? att Svenska företag inte får in material ifrån Kina som de brukade, och kan inte producera saker? Hänger inte riktigt med varför det här ska vara nödvändigt i det här skedet? Risken blir att företag utnyttjar det här till max så åker vi skattebetale på notan istället?

De är så otroligt mycket som görs i Kina. Och de är som du är inne på. Företag får inte leveranser av de produkter som dom behöver. Effekten är ju inte omedelbar utan har en fördröjning. De är bara en tidsfråga innan de märks här också. Regeringen har nu en plan. Om den är bra eller dåligt får tiden utvisa. Men de är bättre än ingen plan alls.

Av HC-8315

Torulf

Av HC-8315
Skrivet av crew seven:

Viruset har ju minskat i Kina och botemedel är på G att utvecklas i USA så förhoppningsvis snart.

Snart är ju relativt här. Om de kommande testet är positivt så räknar man ju med att vaccinet är klart om 18 månader.

Av HC-8315
Skrivet av Dockland:

Apotek har lite sämre lagerhållning på mediciner dock blev jag varse precis. Tillverkas viss medicin i Kina?

Läste en artikel för nån månad sen som angav att två tredjedelar ungefär av all medicin på planeten tillverkas i Kina.

Av HC-8315
Skrivet av spikfavoriten:

09.50 Sveriges radio gick precis ut med att BARN INTE KAN SPRIDA COVID 19.

jag skulle vilja se källan och studien till detta. Någon smart och bra på att hitta info som kan visa den studien?

Jag köper inte den studien för fem öre. De dom rent krasst säger är att barn som är smittade och sjuka mirakulöst inte sprider viruset. De är ju helt absurt att de skulle va så!

Av HC-8315
Skrivet av HoboCop:

Det finns en mask med klassifikationen IIRS som skyddar mot fukt/vätska. Enligt folkhälsomyndigheten så sprids Corona igenom host/nysningar och sedan vidare igenom droppsmitta och när man tar på sig själv i ansiktet. Ska man ha en mask så får man se till att den har korrekt klassificering, annars smiter fukt med patogenet igenom. Har däremot ingen koll på om IIRS finns för vanliga konsumenter eller enbart inom sjukvården.

Dom flesta masker även dom enkla värdelösa munskydden på apoteket hjälper mot att sprida bakterier och virus man hostar ut när man är sjuk.
Den typ av mask / filter som sjukvården använder har klassifikationen N95, eller FFP2 / P2 i Europa. I mitt ena yrke använder jag denna typ av skydd väldigt ofta under rivning och sanering. Och man kan köpa de i vilken bygghandel som helst. Kruxet är att de är slut överallt. Inte ens hantverkare med mera får tag i dessa längre.

Av HC-8315

🤨🧐🤔

Av HC-8315
Skrivet av Dockland:

Nope. Många får inga symptom alls.

Nu blev jag lite osäker på vad du säger nej till. Men om man inte får nån symptom så söker man ju inte vård heller. Risken är ju då ganska hög att man blir en superspridare. Oavsett vad så är Covid-19 en form av lunginflammation!

Av HC-8315
Skrivet av Dockland:

Hur många av de insjuknade kommer kräva vård på sjukhus?

Jag skulle vilja påstå att alla som får Covid-19 bör få vård på sjukhus. Så gör man i utlandet. De är ju trots allt en form av akut lunginflammation.

Av HC-8315

Jag och sambon hade en resa planerad till Italien om två veckor. Vi valde igår att avboka den och ta de lugnt hemma istället. Håller ett öga på de här under tiden. Och de skadar inte att va lite förbered heller.

Av HC-8315

Bra med konkurrens. Men jag bävar lite för hur temperaturerna kommer va på Comet Lake. De lilla vi vet tyder på att dom kommer vara strömhungriga och gå varma som fasen och kräva en hel del kylning. Jag är inte direkt imponerad eftersom Intel nu tänker på gränserna för vad dom kan göra med 14nm. Skylake är nu så hårt trimmad att detta måste vara slutet för den här arkitekturen.