Inlägg

Inlägg som HoboCop har skrivit i forumet
Av HoboCop

jag är väldigt nöjd med den här lösningen!

Bra jobbat!

Av HoboCop

Annars kan man ju skapa ett eget powershell-skript. Ladda ner senaste versionen, eller använd Wget och ladda ner senaste versionen av dom program du är intresserad av att ha och installera tyst. Lägg till / redigera brandväggsregler, avinstallera oönskade förinstallerade program, skapa programgrupper om du kör windows 11 etc. Så fort du blåser om datorn så har du ett färdigt återställningsskript som återställer det till din önskade grundkonfiguration.

Av HoboCop

Och du har aldrig varit nyfiken på vad någon annan gör. Vill du surfa privat eller ha privata samtal så gör det inte bland andra

Av HoboCop

jag kan förstå att andra tycker annorlunda, men för mig är det så enkelt att installera en ny webbläsare och sätta den till standard. Sedan är det bara att glömma bort att Edge existerar

Av HoboCop

Avinstallerar det bland det första jag gör när jag har installerat windows. Det irriterande kan jag tycka är att man inte kan skriva fritext.

Av HoboCop
Skrivet av Jumpcut:

Väldigt få tror jag. Särskilt inte folk med svarta hattar.

Nu tror jag inte det är ngt fuffens med frågan, men en kartläggning är som ett pussel. En jätteliten bit här och en bit där så får man med tiden helhetsbilden.

Av HoboCop

Hur ser SweC IT-avdelning ut?!

Av HoboCop

För att det är ett mög jag varken behöver eller har bett om. Vill jag ha onedrive så laddar jag ner det själv.

Av HoboCop
Skrivet av backspace:

En liten fråga.
Vad är Endeavouros fördel kontra Arch?

Jag skapade precis två virtuella installationer, en med Arch (senaste ISO) och en med Endeavouros_Cassini_Nova-03-2023_R3.iso.
Och om man bortser från själva installationsprocessen som uppenbarligen skiljer sig åt (CLI och GUI) så ser jag väl inte riktigt någon fördel att använda Endeavouros framför Arch.
Däremot kan jag förstå om Archs installationsskript ter sig "skrämmande" för somliga.

https://i.imgur.com/OKnxcQM.png

Det kommer nog en del som inte håller med om att Endeavouros är arch, men som jag ser det är det inkörsporten till arch innan man är riktigt framme i kunskapsnivå för att installera arch från grunden.

Av HoboCop

Petade precis in Endeavouros (Arch) med Cinnamon på bärbara.

https://i.imgur.com/S0dD5VJ.png

https://i.imgur.com/k2ZayI7.png

Av HoboCop

Desperata? Ublock origin har hållt reklan borta väldigt länge från youtube. Några enstaka gånger har jag fått popup-rutan, men sedan har den försvunnit och hållt sig bort.

Av HoboCop

Inte en jävla krona får dom av mig.

Av HoboCop
Skrivet av SCORPIUS:

Vad kul att det funkar bra för dig. FPS är inte det viktiga, det är spelupplevelsen som är allt.

I regel håller jag med dig, men det är också den subjektiva känslan av "Är det ett interaktivt bilderspel jag tittar på" eller är det spelbart. Inställningarna är på Low, så inte spelar jag för ögongodiset inte. Det är aningen smålaggigt men jävlar vilket bra spel hittils

Av HoboCop

Hittils har det fungerat bra för det mesta. Jag har kört på 2560x1440 med 1080ti & 8700k och minsta rendering/skalning för prestanda. Jag har inte aktivt mätt FPS men det har varit full spelbart och kommit så långt som till studion. Utan Vulkan modden så kunde jag knappt få Saga att röra sig utan lagg på 1920x1080.

Av HoboCop
Skrivet av pine-orange:

Koden kan inte kontrolleras av vem som helst; det kräver djup kunskap, duktiga utvecklare och stora resurser. Supply chain attacks är rätt så vanliga inom open source. Det är en för stor yta som ska försvararas från attackerare helt enkelt.

OK, ja ska man gå in på djupet så är det ju så. Men om jag får omformulera mig; Den är tillgänglig att inspekteras. Det minskar viljan att föra in oönskat då risken att det uppdagas är större än med sluten kod

Av HoboCop
Skrivet av JasBC:

Fedora! Fedora!! Fedora!!!

I princip vilken linux distro som helst fyller det grundläggande kravet, särskilt om man aktivt håller sig till open source där koden kan kontrolleras av vem som helst. Men är man extremt petig så hade jag snarare rekommenderat arch eller arch-baserad som endeavouros eller Gentoo där du från början kan välja exakt vilka paket du behöver, för att minimera risken att något privat skickas utan din kännedom.

Av HoboCop
Skrivet av SCORPIUS:

DX12 to Vulkan MOD

"The main reason i tested this is to see if i can make Alan Wake 2 to work better (30fps+) on older cards like 1080TI.
It was tested only by a few people so far , it seems that 1080TI got a 50%+ FPS boost in Alan Wake 2 - low preset (22 fps to 37 fps)"

Tänkte att detta kan vara av intresse då många här har grafikkort som inte stödjer mesh shaders.

Skriv gärna och berätta hur det funkar om ni provar

Jag sitter ju på ett 1080Ti och gjorde en refund då fps passerade min smärtgräns, men finns det bara lite att hämta här så är det spelbart i mitt tycke. Gör ett försök!

Av HoboCop

Star trek generations! Mitt första riktiga PC spel, och väldigt varma minnen. Det är idag abandonware.

Av HoboCop

Inte fan får dom pengar av mig iaf

Av HoboCop

Varför inte, om man beställer mat ifrån en ICA-butik som också har postnord och ett paket ligger och väntar så kan man väl ta med alltihopa? Men jag hade inte riktigt övervägt att använda ICA för att enbart leverera posten.