Inlägg

Inlägg som Gehga har skrivit i forumet
Av Gehga

@Don_Tool:
hehehe, nä men nu har jag såhär liksom: https://ibb.co/gSCCSvZ

kom på vad som orsakade det, inställningen resolution scale 2x. DSR x4 löste det problemet men kanske orsakar något annat? Får se. Det där uppdraget ser _stört_ bra ut från början till slut med maxade inställningar.

Av Gehga
Skrivet av nils45:

Jag förstår till 100%. Det är som om spelet använder någon slags voxel teknik. Tex. så blir vissa träd, eller objekt genomskinliga eller pixlade, inklusive skuggor, även på ULTRA. Jag kom fram till ett litet hus som hade en staty i framgården, jag tittade på den samtidigt som hästen gick framåt och statyn började bli genomskinlig efter 15 meter. Vinden som får träden att blåsa buggar så träden pendlar mellan två lägen, rycker fram och tillbaks.

Nu vid 1080p men uppskalad till 4K + TAA + FXAA så ser spelet riktigt fint ut men låg framerate och krashar här och där. Skulle säga att grafiken slår witcher 3, MEN.... ryckande träd har jag också hela tiden, och saker som blir genomskinliga med. Det finns också en hel del andra grafiska buggar som man bara inte ids notera, typ blinkande objekt i alla färger, objekt som byter "level of detail". Och skuggor som går tvärs över karaktärers ansikten, där ena halvan av ansiktet har skuggor, men andra hälften inte har det.. fick en ganska kraftig skuggbugg på marken när jag körde en stor vagn och testade stänga av Long Shadows, tror det orsakade ansiktsbugg och skuggbugg. 4K gjorde iallafall susen, nu tänker jag knappt på dom grafiska buggarna. De sticker inte ut lika mycket. skuggbugg!

Skrivet av Don_Tool:

@Gehga:
Vad sitter du på för hårdvara? Inställningar i spelet (generellt alltså, inte alla 50 inställningar)?

Jag har faktiskt inte upplevt alls det du säger nämligen

Kör en ryzen 2600x, 16gb 3000mhz ram med ett 2080ti. körde 1080p och allting på ultra. Nu kör jag 1080p renderad som 4K med TAA(high),FXAA och det mesta på ultra förutom volumetrics och det ser mycket bättre ut. De grafiska buggarna sticker inte ut lika mycket. Tror också att man stör sig mindre ju mindre skärm man kör på, kör på en 47" tv. Och anledningen att jag svarar nu är för att spelet krashade igen.

Det som stör mig mest nu är den här grafikbuggen: https://ibb.co/gSCCSvZ strecken kan gå horisontellt också. Rätt så störande.

Av Gehga

Är det nån annan än jag som tycker att spelet är riktigt fult? Jag menar så fort man börjar gå buggar buskar och träd ur och byter modeller och skuggorna blinkar mellan sina olika kvalitetslägen eller vad dom nu gör. Ser ut som om man mappat skuggorna över en julgransbelysning där segment stängs av och på beroende på hur nära man är. Saker på hus och skuggor till lådor laddar in för sent, så när man väl står där och ska titta på huset är det inte färdigrenderat. Så då slår jag på upscaling till 4k och tänker ja nu ser spelet faktiskt okej ut, så krashar det.

Av Gehga

bra! letade på annat håll, förväntade mig inte att swec skulle leverera en guide. tack tack.

Av Gehga

Vulkan med vsync orsakar tearing för mig. Så jag kör på directx istället.

Av Gehga

Vill tipsa om att ändra ljudkvaliten i windows till 48000hz eller lägre för att inte få problem med ljudet.

Av Gehga

@Tony32: https://www.youtube.com/watch?v=hhKkP8LryYM

@Nivity: jag tror att du pratar med dig själv.

Av Gehga
Skrivet av Nivity:

Koden är nära nog, det är inget direkt fel med koden som finns och körs.
Men om du nu tycker det så kanske du ska säga vad med koden i classic är felaktig kontra vanilla?

Vanilla servers är enkelt att köra på, spela på en server som inte har layering?
Ja de hade kunnat cappa serversen på typ 3000 pers som i vanilla men det hade jag personligen inte velat då man inte hade kunnat spela på ex Gehennas.

Och åter igen, du får gärna berätta VAD som är fake, och varför koden är felaktigt. Då det inte alls stämmer.

Är det 100% wow vanilla progression? Nej och det har enbart att göra med att vi börjar på naxx patchen. På gott och ont.

Och ja de kommer aldrig släppa något wow classic där de börjar på första patchen, men visst som sagt. Och gissa kaoset om de skulle göra en 100% wow vanilla progression med patches, alla vet om precis alla saker som är broken, alla vet om alla exploits. Om de inte hade patchat ut dessa så hade det varit rent kaos.

Jag förstår inte varför du pratar om progression hela jävla tiden. Jag tror du fått för dig att jag vill spela från patch 1? Det är ett missförstånd och jag tycker att naxx patchen duger bra. Fast nu är det ju inte riktigt så att man börjat med naxxpatchen, eftersom att phase 2 kommer snart. Det betyder att dom bestämt sig för någon sorts progression ändå och jag kunde inte bry mig mindre om det.

Okej så dom har tagit bort layering nu. Det skulle dom först göra i phase 2.

Utöver det faktum att det är en emulering, så har man varit tvungen att återskapa massa saker. Dom hade kunnat patcha den gamla koden istället istället för att "så nära som möjligt återskapa vanilla".

Här är ett exempel på hur man utnyttjat den NYA KODEN: https://www.youtube.com/watch?v=euePwLYwKY8

I den här videon går några utvecklare från blizzard igenom utvecklingsprocessen av wow classic. https://www.youtube.com/watch?v=hhKkP8LryYM

där man bland annat förklarar att det är en EMULATION och inte något annat.

https://en.wikipedia.org/wiki/Emulator
https://www.merriam-webster.com/dictionary/recreate

Av Gehga

@kallewick: det beror på vad du ska göra med datorn. det går ju alltid att välja bättre själv, för att då blir allting anpassat till vad man behöver och kan hoppa över dom funktioner som man inte behöver. Men det tar ju längre tid. Om jag tittar på delarna i varukorgen så skulle jag aldrig någonsin kunna tänka mig köpa nånting av det som är där. Men om du har brist på tid och verkligen behöver precis allting som mus tangentbord skärm OSV och till det en väldigt dålig speldator, så blir det ju inte enklare än att trycka på köpknappen.

Av Gehga

@Nivity:

jag förstår att personer kan tycka att det är sent. Inget fel på wowkoden säger du? Okej. Nä jag syftade på det faktum att det inte är originalkoden som körs. Och när jag säger att servrarna inte är riktiga, så menar jag att dom faktiskt inte är som vanilla servrarna, när dom har layering på sig. Sen när layering tas bort, kommer ju icke originalkoden i fortsättningen att köras. Det ligger en emulator mellan halva originalkoden och den nya koden. Allting är fejk och man hoppas att det ska likna wow vanilla och man emulerar gamla funktioner i så stor utsträckning som man MINNS. Jag hoppas på att dom släpper vanilla wow som vanilla wow och inte som wow classic.

Av Gehga

Ville vänta med att köpa det, fast med tanke på att jag köpte ett ps3 nyligen för att spela igenom ettan och när så många är peppade på sweclockers, så blev det förladdning nu.

Av Gehga

att man säger att vi ska släppa om vanilla wow, med den faktiska vanilla wow koden och riktiga servrar.

Av Gehga

Ganska många anser att det handlar om dåliga föräldrar och inte dåliga företag, vilket för mig är lite smått förvånande. Jag kan ju tycka att alla droger borde vara lagliga till exempel, för att det är ju upp till föräldrarna att se till att barnen inte köper knark. Men så funkar det ju kanske inte i verkligheten? Istället kan vi ha dom relativt bra drogerna lagliga och dom dåliga olagliga, intresset KOMMER att minska för dom dåliga drogerna. På samma sätt kommer intresset minska för dessa spel med lootlådemekanik ganska så fort när dom är olagliga och svåra att ha och göra med, eftersom att det finns ett enormt utbud av "bra" spel redan. Det handlar inte BARA om att skydda barn från sina VÄRDELÖSA föräldrar. Det handlar också om att reglera en kapitalistisk marknad i en god riktning, för kapitalism utan reglering eller korrumperad reglering är verkligen ingenting vi vill ha. Dessa företag producerar spel som med flit utnyttjar det värsta hos människan. Det om något bör regleras via lagstiftning, eller snarare och mycket mer rimligen förbjudas totalt. De som sysslat med detta bör verkligen straffas hårt. Det är skillnad på spel och spel, liksom ba.

Av Gehga

Många verkar tro att spelet är gjort för nvidia, men när man startar det står det ju Ryzen/Radeon ?

Sen så har jag sett andra tester där radeons kort verkar prestera långt mycket bättre än motsvarande kort eller kostnad hos nvidia.

Jag gillar spelet, men....

Sitter på en ryzen2600x ett 2080TI och spelet presterar inte så trevligt i 1440p. Påminner lite om Apex Legends i sin flytighet och sega svar på musrörelser, fast sämre. Måste typ spela på low för att det inte ska kännas FÖR dåligt, helt bra blir det aldrig.. kanske först blir bra i 1080p. Sen så är allting så suddigt, varför är spelet helt jävla suddigt?

Får ge det ett försök till nån annan gång kanske.

Av Gehga

Control

Av Gehga

Jäklar det var länge sen, spelade det minst några timmar. Riktigt bra spel vad jag minns.

Av Gehga

Vill ba säga att efter några försök till att spela spelet så blev jag såld, hade lite småhack i directx12 men verkar vara borta nu. Spelet är fenomenalt bra, inte perfekt, men lätt bästa grafiken och storyn i spel idag. Köp nu eller köp sen.

Av Gehga
Skrivet av jonijonboi:

Nu känns köpet av 2080ti äntligen lite befogat 🥳🥳

Skickades från m.sweclockers.com

Testat Control? Riktigt bra med stöd för RTX. Måste ju va spelet med bäst grafik och bäst story idag.

Av Gehga

@ClintBeastwood:

Köpte ett PS3 för att få spela igenom det och några andra spel som bara kom till konsol. Jag tror inte att du missade någonting. Spelade ut ettan nyligen och Red Dead Redemption 2 är nog versionen man ska börja med, ettan är redan ganska daterad och ja... lite långtråkigt. Kanske zombieversionen av ettan är roligare.

Av Gehga

Kanske kan kallas amd fanboy. Har haft många fler AMD processorer än Intel / Nvidia. Detsamma gäller grafikkorten. Radeons / amds grafikdrivrutiner har alltid varit sämre. Cpuerna har alltid funkat bra. Grafikkorten inte lika bra. Där är nvidia bättre i min erfarenhet.

Skickades från m.sweclockers.com