Inlägg

Inlägg som Buddaz112 har skrivit i forumet
Av Buddaz112
Skrivet av mrqaffe:

Så här säger manualen om auto poweroff på nya Genelec. (verkar rätt vettigt med en timme som förval och möjlighet att själv justera tiden om det skulle behövas.

The energy saving function Intelligent Signal Sensing (ISS™)
puts the monitor automatically into a deep sleep state when no
input signal is present. The device then consumes less than
one watt of power. Upon sensing an input signal, the monitor
automatically awakens. The wait time until entering the power
saving state can be configured using the GLM software. When
ISS is active, you can leave your monitors on at all times and
have the monitoring system immediately ready for action. The
default wait time when ISS is enabled using the ISS DIP switch
is 60 minutes.

Jag tror inte du får nått direkt lyft i ljudkvalitet av att byta inom samma pris och storleksklass, vill du ha nått litet som är signifikant bättre blir det dyrare typ Dynaudio Fokus 10, de låter imponerande för sin minimala storlek om man inte spelar så starkt för då kan dspn trolla fram ordentligt med djupbas ur den väldigt lilla högtalaren men de bräcker ju din budget rejält men det är samtidigt nått sånt som krävs för att du inte bara ska byta för bytandets skull utan få nått påtagligt bättre.

Ett annat spår är att du skaffar en fristående dsp eller akustikprodukter i stället för att byta högtalare.

Jag har möjlighet att avvakta och försöka se om jag får möjlighet att lyssna på Evoke 10
Rent estetiskt tycker jag den skulle kunna passa in hos mig. Om man kan lyckas pruta ner till 15k
Jag har butik tillgänglig som säljer allt från Dynaudio
Kommer driva med Primare A34.2
Rummet är redan fyllt med tavlor på väggarna

Hade velat köpt KEF de är så jäkla dyra. Därav har jag bestämt mig lite för att gå ifrån KEF vid byte. Jag har haft mina i snart 10 år och tänkte nog att det kan vara på tiden att prova något annat.

Av Buddaz112
Skrivet av mrqaffe:

Det verkar mest som ett sidobyte av högtalare än ett uppbyte.
Signalstyrd autopower tycker jag själv är "så där" då de inte alltid uppför sig exemplariskt men man kan skaffa en master slave grendosa i stället eller nån lösning med smartplugs som slår av och på allt samtidigt.

Hade spanat lite på Genelec. Jag blev nej tack när jag såg att on/off sitter på baksidan. Började se på nya statlvare istället. Allt kostar skjortan.
Jag önskar en som låter rent och naturligt och samtidigt ser fin ut utan att vara allt för stor. Spelar sällan väldigt högt. Ingen bas knarkare.
Lyssnar på
Amy Helm, Blackberry Smoke, Kacey Musgraves, Wilmer X, Fleetwood Mac, Foo Fighters, The Ark med mera
Har tänkt mig sätta min budget till max 15k
Vet inte riktigt vad som kan passa just mig

Av Buddaz112
Skrivet av NidoKing:

Det har varit en utav de saker jag har funderat över. Ej hittat något som verkligen jag har blivit intresserad utav.
Hört AE300 har jag för mig det var med en luxman i butik. Inte dålig. Saknade något i ljudbilden. Har för mig jag tyckte den modellen saknade lite skärpa i röster.

Av Buddaz112

Tror det är dags för nya högtalare. Avvaktat länge för att se vad som finns. Jag funderar lite på Sonus Faber lumina II

Äger idag KEF R100 varit nöjd. Önskar prova något nytt. Låter lika bra alternativt bättre

Även varit lite inne på Genelec lite osäker på om de fungerar till min streamer. Om högtalaren då går i standby om jag slår av min streamers. Ser på bilder och ax/på är på baksidan på Genelec

Kommer lyssna om jag får tid annars köper online utifrån vad som är bra.

Jag är ute efter lite mer modernt i hemmet. Lyssnar mest på musik både streamat via Qobuz och via Optisk från TV med Youtube från Apple TV.

Jag bor ej i Sverige och har lite svårt att titta vissa märken. Budget jag tänkt mig är absolut max 15K

Av Buddaz112
Skrivet av Gurrrra:

Casting stödjer väl inte gapless playback? O vet inte hur stabilt det är just med Quboz, men har castat annat o det har varit lite halv ostabilt.
Spotify Connect är iaf kung, kunde bugga lite ibland förr men nu har jag inte haft några som helst problem med det på väldigt länge, så sömlöst det kan bli!

Wifi
Jag har min Quboz inställd på 24/96 eftersom det är väldigt lite musik jag har hittat som jag lyssnar på som är 24/192 mest bara 24/48 jag castar till Marantz NA6006 och det fungerar felfritt när den har hittat musik med Hi res inga buggar alls. Nu kör jag över AirPlay från Apple enheter. Förut hadde jag Samsung S22u fungerade felfritt där också. Även när jag castade till min Phillips TV över Samsung telefon var det inga problem heller.

Tidal var rent helvete med HEOS så därför kastade jag ut det. Gissar på skräpet HEOS appen, den suger hårt. Däremot produkter som hör ihop med dess eko system är bra. Streamern den är bra.
Kör mest stereo ljud.
Nej jag är inte audiofil utan jag lyssnar på väldigt mycket musik. Allt möjligt som är bra. Nu blir det nog en del Wilmer X eftersom jag såg det fanns en ny skiva. Blir mycket pendling. Lyssnar en hel del via Momentum 4 tycker dess touch funktion är rent helvete. I hemmet hägrar det nya högtalare. Hittar inget som lockar som jag anser kan konkurrera ut mina KEF

Av Buddaz112
Skrivet av D3str0yer:

Tycker fortfarande att algoritmen inte är lika skarp som Tidal, Qobuz har rekommendationer är skit, dessutom bara 1 ny lista per vecka.

Tidal har också såklart ett mycket bättre interface, musikvideos, billigare och senast jag kollade så fanns det fotfarande ingen motsvarighet till Spotify/Tidal "connect".

Appen är också mycket mer funktionsfattig, tar också sjukt lång tid att ladda ner dina spellistor till mobilen.

Tidal är den bästa tjänsten utan protest i min mening!:)

Quboz använder casting därav finns det inte så kallad Connect. När du castar använder du de öppna protokoll som finns tillgängliga för överföring. Det finns vissa enheter som inte stödjer Tidal connect därav att använda fritt överföringsprotokoll så kommer man runt problemet.

Exempel
Kör med HEOS där finns Tidal inbyggt, den är värdelös. Många gånger förut när jag använde det så buggade allt för mycket. Många gånger fick jag att Tidal inte kunde hitta med mera. När jag gick över till Qobuz och trycker på symbolen casta så hittar den min enhet utan problem och allt fungerar felfritt.

Quboz är enbart mest för musik därav finns det inte några musikvideos. Det är fokus på musik.
Använder ej offline mode så där kan jag ej uttala mig om hur det är.

Av Buddaz112
Skrivet av D3str0yer:

Lite sent...Tycker Tidal blir bättre och bättre, dessutom erbjuder nu Tidal deras högsta nivå för endast 119 kr i månaden. Det är ganska så svårslaget i min mening. Hos Tidal är också fokuset just på musik, ingen podcast eller ljudbok tvingas på en på startsidan...Företaget har också lämnat bakom sig biasen för hip-hop sedan Jack Dorsey köpte in sig som majoritetsägare.

Qobuz är annars den bästa tjänsten från ett ljudperspektiv, dessvärre en väldigt fattig app rent funktionsmässigt, UI:t faller mig heller inte i smaken.

Det är för att Qobuz är gjord att man själv skall skapa sin lista och det man själv önskar att lyssna på. Det man gör är att till exempel söka på sina artister man gillar. Sedan ligger de lagrade under sök.
Om du lyssnar på något och man är färdig så kan Qobuz spela upp ett förslag utifrån det du har lyssnat på. Tjänsten är fokus på musik och de erbjuder även magasiner om artister. Man kan hitta allt möjligt. Deras system går ut på att casta musik om man vill spela upp på en extern enhet och stödjer alla plattformar. Jag var som dig i början. Hemskt UI. Numera använder jag inget annat än Qobuz och 160kr/mån är inte så farligt.
Spotify har jag lämnat sedan länge. Inget emot att andra kör det.

Av Buddaz112
Skrivet av Björnen92:

Förklara gärna.

Om du läser på Whathifi så har SweC utelämnat en del fakta. Som att Spotify tog ner det hela. Användaren upptäckte och det blev tydligen lite för mycket för Spotify plus att användaren upptäckte att de använde 24/44.1 vilket inte är standarden för lossless. Det blev åter igen en het potatis och efter det hela är vi tillbaka att ingen vet när och om det ens kommer dyka upp

Av Buddaz112
Skrivet av Kotte456:

Går det att få okomprimerat ljud via blåtand eller är det sladd som gäller?

Blåtand
Senaste aptxHD med BT 5.3 på Android och på Apple ligger stödet i själva deras Container som hanterar ljud

Wifi
Hanterar det utan problem
Här kör Apple AirPlay där i i dess container ligger stöd för 24bit
Android kör en öppen historia där den hanterar till exempel FLAC

I praktiken så kör med 16/44.1 när du använder BT för det stödjer alla nya telefoner och enheter samt att du kommer ändå inte kunna höra om det är en 24bit fil

På Tidal, Quboz och även säkert på Deezer så kan man ställa in sådant under inställningar

Det som är egentligen de catch moment för Spotify är att de inte ens stödjer CD standard medan övriga gör det. Till och med Amazon och Apple gör det medan Spotify envisas med en förlegad standard. Det är där dess kritik ligger

Av Buddaz112

Åter en gång skriver ni inte hela sanningen.

Av Buddaz112
Skrivet av walkir:

Hos Apple finns Mac Mini, Mac Studio och Mac Pro (rack och torn) i form av stationära med ARM64.

Hoppas vi snart får se motsvarande på PC sidan!

Det talas inte heller om några kretsar motsvarande M2 Ultra eller M3 Max. Istället så tävlar Qualcomm och förlorar mot Apples enklaste, billigaste och minsta krets i M-familjen.

Samtidigt så tror jag det är lite hönan och ägget situation rörande ARM64 på Windows-sidan. Utan kraftfulla ARM64 kretsar, så satsas det inte på ARM64 mjukvara. Och utan optimerad mjukvara, så får inte ARM64 tillräckligt med prestandavinst mot x86-arkitelturen, där dessa får draghjälp av externa GPU:er på desktop-sidan.

Tittar man istället in hos Apple, så kör alla program på ARM64 idag med enorm prestandavinst jfm gamla Intel Macar.

Jag bara spekulerar

Jag tror Qualcomm har resurserna däremot att Apple sitter på trumf i handen med TMSC som hela tiden medför att de är före. Därför tror jag en del utav deras strategi är deras nya koncept de lanserade sist med olika plattformar. En för mobiler och en annan för PC. Där de på mobil sidan har allierat sig med Samsung och som sagt på deras huvudverksamhet som är modemen så är det ingen som slår Qualcomm. Där har ju Apple fått erkänna sig lite besegrade.

Av Buddaz112
Skrivet av Yoshman:

Qualcomm hade event i NY för press och influensers, där visade man några begränsade energieffektivitetssiffror

https://cdn.sweclockers.com/forum/bild/25166?l=eyJyZXNvdXJjZSI6IlwvZm9ydW1cL2JpbGRcLzI1MTY2IiwiZmlsdGVycyI6WyJ0PXRodW1iIl0sInBhcmFtcyI6eyJrZXkiOiI5MTlGOTE3My0xNkIwLTQ4RTktODg0My0wRDUxOTY5QzY4OEEifSwia2V5IjoiNmY4YjExODY4ZjM4M2JhNDU3YmVlYzY2ZTc5ZjY5YjYifQ%3D%3D

Ser ut som M3 kommer vara perf/W kungen. Positiva ändå är att Snapdragon X Elite (vid 23 W TDP) är mer jämförbar med M3 Pro i MT prestanda och den verkar även matcha M3 Pro i perf/W.

Problemet för Qualcomm är att M3 serien har bättre ST-prestanda (och ST är och lär förbli långt viktigare än MT på desktop). Vidare ligger GPU hos Snapdragon X Elite på M3 nivå, M3 Pro är ju ungefär dubbelt så snabb GPU-mässigt.

"Killer Feature" hos Snapdragon X Elite verkar i det korta loppet vara AI. Dess NPU är långt snabbare än Apples, AMDs och Intels. NY-eventet visade också att Qualcomm verkar jobbat hårt med att också utnyttja denna NPU i program som Davinci Resolve, man visade något ljudstudio program (har noll koll på den branchen, så säger mig inget) och även lokala LLMs (sista är helt klart vettigt, LLMs är användbara i programutveckling men många företag lär inte vilja köra molntjänster för detta utan hålla informationen lokalt, det för att inte läcka IP).

GPU i M3 Pro/Max och dGPUer har bättre AI-prestanda, men dessa NPUer är långt mer energieffektiva och passar därför bärbara bättre.

För oss vanliga dödliga. Vad är egentligen så speciellt med ARM. Kommer vi ens kunna se med ögat att just den använder ARM. Mest bara nyfiken
Köpte nyligen IPad Pro med M2 är nöjd. Tittade även på Samsung med sin SD under huven. Även där tänkte jag att vi har kommit långt med datorerna att man verkligen börjar fundera över hur det skall sluta.

Av Buddaz112
Skrivet av TobiasStockholm:

Lite oklart vilka du syftar på, var har du fått för dig att det finns något som heter Airpad? 😂 och Airpad Air och Airpad Pro? 😂 Antar att du menar att du landade i att köpa en iPad Pro? Det blir säkert bra, fina plattor.

Vad vill du göra med pdf läsaren som du inte kan i inbyggda? Finns ganska många 3:e parts pdf-läsar-appar.

Så klart menar jag IPad Pro

Till vardag på telefonen, iPhone så tycker jag helt enkelt bara inte om hur den envisas med att hoppa ur zoom läget. Jag önskar mig använda Foxit som jag gillade på PC/Android
Lite ovant med en platta. Ser allt väldigt tydligt.

Av Buddaz112

Airpad PRO 11 tum med skärmskydd. En bättre laddare.
Håller på att fixa appar. Vet ej om jag skall ha Gmail eller Outlook appen eller båda två. För att få Office är det 365 konto som skall aktiveras. Skriver via IPhone så länge. Ändrat de viktigaste sakerna. Min stora fråga är om man kan få använda en bättre PDF läsare. Ej lyckats komma runt det på telefonen.

Av Buddaz112

Efter fram och tillbaka idag hos både Elgiganten och Power som jag har tillgängligt. Så kom jag fram till följande. Det kommer bli en surfplatta och då en Airpad. Jag tittade på de nya MacBook Air, suverän bild problemet jag har är att jag måste ha något rakt framför mig på ca 30-50cm så då går en laptop bort. Färgerna som de nya MacBook Air återger tyckte mina ögon väldigt mycket om.
Fick lekt lite på Power med Airpad Air 2020 eftersom deras 2022 modell hadde laddats ur. Fick vara ifred där i deras butik. Ändrade ljusstyrka och till mörkt tema. Det kändes precis som hemma som IPhone fast jag tyckte den saknade förgrymden som MacBook Air M3 har.
Det jag nu försöker klura ut är vilken utav Airpads jag skall ha. Provade hålla 11 tum i upprätt läge och den kändes lagom att hålla i samtidigt som jag försökte skriva. Ändå känner jag att jag nog ändå borde gå på lite större. Priset springer väl i väg. Får bli 11 tum.
Sedan kommer frågan om lagringsutrymme. 64GB tycker jag känns snålt samtidigt så kommer jag inte lagra så mycket. Har dubbla externa HD en med USB A och en SSD med USB C på vardera 500GB

Bilder tar jag mest numera i RAW på min IPhone.

De som heter Wifi om jag förstått det hela rätt
En Airpad Air med 64GB eller 256GB
En IPad Pro 128GB
Det är vad min budget kan tåla.
Har till mer. Då får det verkligen vara värt kostnaden.

Av Buddaz112
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Om jag förstått rätt är din fråga ifall USB-A-enheter kan användas på en dator som bara har USB-C-anslutningar?
Svaret är ja: USB-C är bakåtkompatibelt om du bara har en övergång från ena kontaktformen till den andra.

Som någon skrev kan man förutom rena övergångar också använda sig av en USB-C-hubb för att få fler anslutningar än de två portar man får i datorn.

Ok. Lite det jag ville veta. Jag har skrivare också. Den har även Wifi. Om man skall ha en docka/hub vad skall man tänka på. Nog inte akut. Har ju Kjell så de kan ju kanske hjälps en med någon lösning.

Av Buddaz112
Skrivet av nu1mlock:

Vad menar du? Macbook Air har enbart två USB-C-portar så om du har enheter som kräver USB-A så måste du ha en adapter, docka, skärm med USB-A eller liknande.

Jag har tänkt mig en Air, 2020 i grund utförande så nu kostar runt 10k. När jag läser specifiktation så står det enbart USB och då undrade jag vilken version det är.
Jag har då även tänkt köpa en trådlös mus och är då intresserad att veta om det fungerar viss det är USB A
Jag har en extern HD som ej har USB A och en annan HD med USB C och de vill jag ju kunna ansluta nr det är behov.
Kommer inte köra någon extern skärm den här gången. Tanken är att få det lite mer mindre på ett skrivbord.
Jag kommer mest använda för surf.

Av Buddaz112
Skrivet av Quim:

Det fungerar bra med USB-C, vad tänkte du på exakt?

Jag brukar koppla min Macbook Air M1 via USB-C till min skärm, så den ger bild, ljud och får tillgång till extern mus och tbord och så får Macbooken samtidigt ström via USB-C.

Jag lirar då SC2 med polarna 3v3/4v4 utan issues på Airen.

Surf m.m fungerar toppen, som att använda en stationär Windows PC.

Tänkte på att koppla en ny trådlös mus och ibland en extern SSD
Eftersom det vara stod Thunderbolt och USB så förstod jag inte om den kunde ta USB C eller om man är tvungen till en extensive från A till C

Av Buddaz112
Skrivet av nu1mlock:

Jajjemensan och utan några som helst problem!

Hur fungerar det med USB c
Ändats frågetecken jag har.

Av Buddaz112

Hej
Funderar på MacBook Air m1,2020 som är nere på runt 10k i butik. Jag tänker mest surfa och ibland Office. Kommer ej spela
Ute efter något lätt, enkelt och som fungerar bra.,
Står den sig bra ännu till mina ändamål.