Inlägg

Inlägg som Nitrouz har skrivit i forumet
Av Nitrouz

Jag har varit "gamer" ett litet tag....tror det är typ 35 år nu. Personligen tycker jag spelen redan idag är galet dyra. AAA titlar till PC kostar ju idag 700 och priser på 1000 är ju inget ovanligt.
Jag tror att vi skulle acceptera en prishöjning på 100 ifall alla dessa micro och makro transaktioner försvinner i kombination med att man faktiskt får HELA spelet m utan att de skall mjölka ur oss mer pengar med DLC och season pass med mera.
Sen är man ju inte förvånad att 2K Games är först med att höja priset.
Problemet är att jag kan förstå och acceptera att titlar som ger MASSOR med speltid och variation som tex Gta5 kostar lite mer. Men ett Fifa eller så är ju inte helt nya spel .
Får ju finnas lite vett och reson.
Personligen gillar jag att köpa Spel ifrån mindre studios. Där kan jag till och med tänka mig att köpa samma spel på både konsol och PC. Men då pratat vi om spel som kostar mindre än 300.

Av Nitrouz
Skrivet av marcusOCZ:

Nej. Finns inget som helst krav på garanti. Garanti är en service från ÅF eller fabrikant, helt frivillig. Reklamation däremot, är någonting vi har på precis allt vi köper av svenska butiker.

Oj. Så helt plötsligt så har hela konsumentköplagen bara upphört att gälla för att du säger det? Föreslpr att du läser på lite avtalsrätt samt konsumentköplagen.
Rätt att få en felaktig vara ersatt av tillverkaren. Reklq. Ationsrätten på felaktig vara gäller i 3 år.

https://www.konsumentverket.se/for-foretag/konsumentratt-for-...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nitrouz
Skrivet av Rauf:

Den billigare är tray, d.v.s. utan förpackning. Men den stora skillnaden är garantin. Box har 3 år och du kan sköta garantin direkt mot Intel. Tray har ett år och kan endast hanteras i butiken du köpt den i.

Nja det är inte riktigt sant. I enlighet. Med konsumentköplagen har du ALLTID 2 års garanti mot fabrikationsfel så vida det inte är så att de skriver just att det är en begagnad vara.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nitrouz

Börja med att kolla så att kylaren som sagt inte är full med damm, kolla fläktarna så de snurrar. Men som många skriver... Kolla kylpasta för den stelnar med tiden och tappar funktion. Skall du de-lidda den... Flytande metall rockar. Kör det på alla mina datorer och grafikkort
Problemet med ett AIO system. Är att du har ju ingen flödesmätning. Dock brukar man kunna se varvtal. Om. Man har mjukvara för att kolla fläkthastighet. Visar pumpen hastighet 0 rpm. Då är det något trasigt som är sönder.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nitrouz

Tycker att det har spårat ur med Att hata epic gamestore. Vad är problemet? OH nej en launcher till.
Om du alltid vill handla på ett ställe. Men helt plötsligt finns just det du Vill ha i en annan butik. Väljer du då att klaga, gnälla och skita i att köpa det?
Är ganska enkelt. Man kan inte handla ny volvo hos en mercedes handlare. Skall man börja hata mercedes för det?
Epic är nya och tycker det är kul att utvecklarna får en större del av kakan. Ökad konkurrens brukar oftast gynna kunden. Titta hur det är på cpu marknaden.
Lite surt om man nu föredrar steam men spelet inte finns där. Origin har monopol på ea spel. Hatar vi Origin också nu då?
Fjantiga argument.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nitrouz

Just nu känns det bara som att Intel gör amd reflexer. Jag har en AMD Fx-9590 liggande här hemma. Det var ett monster till att generera värme. Det var amds svar på klock kriget innan ryzen. Just nu är det intel som gör en amd. Försöker överleva med ett antal år gammal arkitektur genom att skicka på mer volt och få upp klocken samtidigt som man stoppar in 2 kärnor extra. Tyvärr är det ju fortfarande så att de inte kan leverera processorer så priset på Intel cpus saltasrejält, det gör ju att amd tar större och större andelar.
Kolla Vad motsvarande Intel cpu till thread ripper kostar... Så ser man en skillad. Köper man AMD har man ett helt nytt system och en fin solsemester och ändå pengar över jämfört med motsvarande core count cpu ifrån Intel.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nitrouz

Så vid de inte ser till att den statiska laddningen du får i plasten också vänder polaritet i 10 sekunder... Så är det inte så bra.
Men för att blåsa ur fläktfiltret kan de fugera.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nitrouz

Finns inget som säger att avsändaren måste embalera det du eller så sätt. Jag jobbade med flygfrakt förr. Där är det avsändarens uppgift att tillse att godset klarar hantering... Samt att det skall klara ett fall ifrån 100cm när det gäller paket. Att paketet ser ut som det gör visar att det är tappat. Det gör att du inte kan reklamera.
Personligen har jag ju lådorna på min "nörd-hylla" så det kan jag förstå.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nitrouz

Så om du skulle sälja datorn, d5 pump,cpu block, radiator och kanske mer. Samt att man hämtar det själv. För man bor ju så klart i världens överstyvaste stad... Blir det lite fördelaktigt pris då?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nitrouz

8700k är det bästa valet anser jag. Då du har så liten procentuell förbättring jämfört med en i9.
Men skillnaden i priset är mycket större.
Vill man bar köpa dyrt köp i9. Vill man ha det som i vissa fall fiskar i9 an.. Kör du 8700k.
Byggt system med båda till en kund. Han tyckte skillnaden var marginell. Då med gtx 1080 Ti i båda systemen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nitrouz

Det blir kanon. Bestäm du vart då dyker jag upp. Swish eller cash?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nitrouz

Eller. Har du plockat isär. Plockat så att det inte är så att oringen ligger i kläm? Vore ännu surare ifall det läcker som. Ett såll pga det... Lärt den läxan den hårda vägen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nitrouz

Är den kvar?
Bor här i Jkpg.
Är grejerna kvar så bjuder jag 5 och kan hämta på fredag.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nitrouz

Var i stan bor du?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nitrouz

Eller så tar man lite 2000 våtpapper o h lägger det på en garanterat plan yta och lapar blocket.
Dock skulle jag rekommendera att du kollar cpuns ihs först. Så du inte gör saker i onödan. Beror jättemycket på vad du skall använda som kylpasta. Flytande metall eller kylpasta. Flytande metall är mer känsligt.
Jag bygger ca 4-6 custom loop om året. "lapat" ett enda vatten block under alla dessa år.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nitrouz

Har själv 5 datorer med Windows 10 pro.. Full licens inga. Oem eller något sånt.. Betalat 125 kronor som mest för dem.
Psn shoppen tror jag de heter där jag brukar handla mina

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nitrouz
Skrivet av N4kame0:

Bättre nu än när det lanserades, men fortfarande så går det inte att göra direkt ur launchern så det är ändå inte så enkelt som på steam.

Ja för utvecklare, på kundsidan ser du ju inga fördelar atm. Så som kund tycker jag man borde vara ytterst kritisk.

Ifrån början sa de att de skulle köra en no questions asked policy.... Ser det ut så?? Nja.... Då skall du kolla igen. Den policy de har är inte den bästa i världen.

Så om utvecklarna tjänar en större hacka och de vågar investera mer av pengarna i fler och större spel så förlorar du som gamer hur då? Problemet har ju blivit att i många fall kan en fysisk kopia av ett spel vara billigare att köpa än en digital kopia. Detta har branschen själva sagt beror på kostnaderna som följer med den digitala distributionen.

Fast klart vad vet jag efter +30 år som gamer 😉
Eller tidigare ansvarig för gaming hos en av Sveriges största elektronik kedjor...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nitrouz
Skrivet av Sveklockarn:

@Nitrouz: Eller så är det helt enkelt så att Intel vill sälja av så mycket som möjligt genom binning av processorer med defekta grafikdelar, särskilt med tanke på att ny arkitektur är på väg ut inom något halvår eller så?

Enligt folk jag pratat med som har lite insyn... Ja så är det. Men det är inte en refresh. I så fall skulle det vara nya bilmodeller ifall de tog bort 12v uttaget i baksätet på en bil 😉

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nitrouz

Är. Det inte. Lite. Löjligt att kalla det. Coffelal refresh? När arkitekturen exact den samma i 3-4 tidigare ÅkLladd Intel generationer? Hade kunnat förstå ifall de lämnat 14 nanometer men inte ens det har skett någon förändring där sedan Gen 5 släpptes. Låter enbart som ett nödrop i ett försök att inte glömmas bort i allt AMD släpper.

Skrivet av backfeed:

Förtydligande av min poäng: om man har en dGPU så är det totalt meningslöst med en iGPU.

Att en 8700k där gör extremt bra ifrån sig jämför med en 2700x förändrades över en natt pga av enn uppdatering över en natt. Uppdatering ifrån Adobe som såg till att göra nytta av iGPU som Intel hade varit med att utveckla då regeln i filmeditering ofta varit just att antalet kärnor är det som gav mest BANG. Då får man vara kreativ och använda möjligheterna till sin fördel tycker jag.

Av Nitrouz

Ett uplay spel som köps på steam gör alltid att man måste köra både uplay och steam. Det kan kommer man inte ifrån.

Epic games sa ifrån början att deras returen policy skulle vara bäst i branschen när det först meddelade sitt beslut om att starta Epic game store. Det har de backat på rejält. Det hette först att det inte skulle vara några problem alls ifall man vill häva ett köpa pga tex tekniska problem, att spelet inte uppfyllt förväntningarna. De backade och hävdade tekniska svårigheter. Du kommer. Förväntas uppge ip som köpe gjordes på samt kortnummer som spelet Handlat med minst. Personligen tycker jag att steams spela under 2 timmar och du kan häva köpet lätt är kanon.

Sen hur vida man gillar spelen eller inte är ju ganska oväsentlig kommentar. Förstår klart ubisoft att de väljer epic games 12% kontra Steams 30% upp till först halva miljarder.

Är man tex en liten utvecklare och gör ett spel baserat på spelmotorn Unreal Engine så är Epic Games faktiskt det absolut bästa stället att sälja på.
För säljer du på steam... Så vill ju så klart epic games ha 5% för att du använder deras spelmotor. Det är faktiskt helt inte ett rån i och med att spelmotorn är oerhört dyr att utveckla. Men säljer du ditt spel på Epic Game store... Så slipper du de där 5%.
Så räknar man lite enkelt... EPIC är klart det bästa alternativet just nu ekonomiskt för alla utvecklare. Men du kommer ändå behöva ha uplay även på epic.
Exempel ett spel baserat på Unrea:
Steam: 30+5 procent av det du tjänar upp till första $50 Mille blir du av med.
EPIC: 12 procent av det du tjänar går till Epic för plattform. Men de 5 procent du betalat för Unreal Engine slipper du betala för att du säljer på deras plattform.

Tror personligen att det kommer bli en ganska stor flykt ifrån steam. För tänk själv... Ifall du får betala 30 procent i skatt men kan få samma saker i världen men bara 12 procent i skatt.... Då hade jag gillat att får. Behålla 18 procent mer.

Supporten på Uplay är skit. Det kan ta dem överens vecka att svara på frågor. Har precis upplevt det. Då min telefon gick sönder och jag hade supit bort reset koderna till mitt Google authenticate.

Skickades från m.sweclockers.com