Inlägg

Inlägg som legaim har skrivit i forumet
Av legaim

Tack för tipset!

Av legaim

AC adapter till Svive Procyon key light

Hej!

Har två st Svive Procyon key light som jag tyvärr har tappat bort AC-adaptern till. Jag har skrivit till Svive men inte fått svar och tänkte fråga här på forumet om tips. Jag köpte den på Webhallen och de har inte den i sortiment längre. På baksidan av LED-lampan står det DC 13-17V. Det är vad jag skulle kalla en universell ingång med en liten metallpigg. Har någon något förslag på en adapter jag kan köpa som kan driva lampan/lamporna?

Av legaim
Skrivet av Ca1P3:

Det är så pass, finns det inget man kan skaffa som ändå kan vara lönsamt

Kolla in att mina Kaspa, har själv precis beställt en ASICs KS0 pro.

Av legaim

Port forwarding, Starcraft 1 remaster

Hej!

Har fått problem när jag försöker spela Starcraft 1 remaster. Jag får följande felmeddelande när jag försöker skapa en map för att spela mot andra spelare: "Due to your network configuration, your connection to other players must be routed via proxy server, which may add latency". Jag har googlat en del och det verkar som att en del har haft liknande problem i och med att SC1 släpptes som en remasterversion.
Såsom jag förstår det behöver man göra en port forwarding. Jag har gjort följande i min router:
Source zone: WAN
Destination zone: LAN
Dst. IP adress: (Min IP adress)
Protocol: TCP
Source ports: 6112
Destination ports: 6112
NAT loopback: Yes

TCP 6112 skall vara en port som används för just SC1.

Sedan har jag skapat regler i windows brandvägg för inkommande och utgående. Där har jag också valt TCP och 6112.

Nedan är lite länkar på material jag har tagit del av:

https://liquipedia.net/starcraft/Port_Forwarding

https://us.forums.blizzard.com/en/starcraft/t/due-to-your-net...

https://www.youtube.com/watch?v=qxjmSwHN6DI&ab_channel=RdeRen... (spanska haha)

Jag har startat om min router, installerat om SC1, provat att använda NordVPN men det blir samma resultat hela tiden.

Någon som har någon idé vad jag kan göra härnäst?`

Av legaim

Uppdatering om ärrendet. Tradera bad mig skicka datorn i originalemballaget till deras disbytavdelning. Jag fick meddelande på Tradera att köpet nu är hävt, stod inget om anledningen.

Av legaim

Jag har för mig att jag köpte den här på Clas Ohlson till min bil:
https://www.clasohlson.com/se/Mobilhallare-med-klamfaste-for-...

Jag har för övrigt en Samsung Note (Väldigt bred telefon).
Du får öppna upp fläkten så att du kan fästa anordningen. Dubbelkolla med dem när du är där, jag tror att den skall passa med din Iphone.

Av legaim

Det kan vara något med grafikkortet. Har du provat att ta ut grafikkortet och sätta in det igen? Vad har du för specs förresten?

Av legaim

Defekt dator, köp via Tradera och köparskydd

Lite bakgrund: Köpte en gammal dator dator via Tradera som skickades från en ort till en annan. Vad jag förstår övergår då varan till mig när säljaren har lämnat in varan, datorn i detta fall till transportören? Jag köpte via Klarna köparskydd. Jag fick datorn idag och den har en del defekter som inte överensstämde med annonsen. Bl.a. ljudkortet verkar inte fungera, åtminstone fungerar inte drivrutinerna. Jag kan inte installera drivrutinerna då man behöver drivrutiner för USB för att den ens skall kunna läsa USB-stickor. (Det är en win98 dator). Försökte använda Floppy disk men den fungerar inte. I annonsen står det att det finns ljudkort och floppy disk. Det finns ett meddelande på moderkortet där det står "FF". Väldigt oklart vad det betyder, har försökt googla och hittade manualen till moderkortet: EPoX EP-8KHA+. Jag kan inte hitta det meddelandet i manualen men av vad jag förstår kan FF betyda dels att det är något fel samt att allt är korrekt? Allt är dock inte korrekt....
Säljaren har sagt att "allt fungerar". Jag har nu skrivit till säljaren och påtalat felen samt skickat med bilder, säljaren hade inte packat så väl och framsidan av chassit hade gått sönder, värmefördelaren till Geforce 4 kortet var lite förskjutet. Ironiskt nog får jag bild men som sagt inget ljud. Ljudkortet är för övrigt integrerat på moderkortet. Han skriver för övrigt att han kommer packa väl emballerat. Som sagt skrev jag till säljaren som svarade att det var en transportskada och hänvisade mig till transportören. Därefter blockade han mig.

Min fråga är, kan jag få det här köpet hävt via tradera köpskydd? Är det här köpskyddet ett extra skydd när man köper via köplagen?
Någon som varit i liknande situation och vad blev utgången?

Av legaim
Skrivet av grizzly666:

3, Win 98 är baserad på Dos i grunden, ME är efterföljaren till 98.
2000 är efterföljaren på NT 4.0 och NT 3.5 som INTE är baserat på DOS i grunden utan har en helt annan kernel i grunden.

ME var sista windows med Dos i grunden, och allt sedan XP är baserat på NT.

Jag lärde mig något nytt. Har tänkt att den kronologiska ordningen hade med hur operativsystemen hängde ihop. Windows 2000 bygger med andra ord på samma struktur då som nuvarande windows system.

Av legaim
Skrivet av kaput:

Ah, ja, då har du ju frihet att välja skärm också, mycket trevligare. 20-25 år gamla laptop-LCDs är inte skitroliga, urvattnade färger och hopplöst långa responstider. Räkna med ghosting typ.

Precis, egentligen var det kanske inte det bästa köpet, då jag egentligen föredrar en stationär skärm men det positiva är att den kommer inte ta så mycket plats.

Skrivet av kaput:

Säkraste kortet för RE1 är nog W98. W2k kommer med DX7. En kvalificerad gissning är att RE1 är tänkt för tidigare versioner, och att DX7 inte har stöd för exakt alla funktioner RE1 vill ha. Visst, du kan alldeles säkert spela det, men ska man nostalgitrippa måste det väl stämma på detaljnivå, eller?

Det är också min tanke att win 98 känns som ett väldigt bra operativsystem. Den verkar klara det mesta från win95-2000 tiden. Är mittemellan då känns väl rimligt. Haha, du förstår precis vad min tanke med detta är. Jag vill ha nostalginkänslan, jag brukar titta ibland på youtube med bootup sekvensen för win95-98. Det var något speciellt med den eran. Jag kan erkänna att jag överlag är svag för gamla saker haha.

Skrivet av kaput:

Drivers går alltid att fixa om det inte är någon superexotisk specialhårdvara. Är det något som är svårt att identifiera kan du alltid googla på vendor/device ID. Det är lite bökigare att få fram i W9x än W2k och senare, man får kolla i registret som motsats till att plocka fram det i egenskaperna för enheten i enhetshanteraren.

Haha, många förkortningar blir det ser jag

Tack för tipsen!! Jag kommer säkert höra av mig mera till dig vid problem haha. Ingen fara med förkortningar, jag är själv likadan hehe.

Jag har några frågor redan nu, jag har nu som sagt beställt en dator med win 2000.

1) Hur går man tillväga för att t.ex. lägga in win 98 på den så att jag kan välja att boota från antingen win 98 eller win 2000?
2) Du har väl i princip besvarat den här frågan men överlag skulle du säga att man kan köra de flesta win 95-98 spel även på win 2000?
3) Har jag förstått det rätt att win 2000 är en sorts hybrid mellan 95/98 samt ME/XP, alltså att den har lite av båda generationerna?

Av legaim

Komponenter till en pentium II 300 mhz retrobygge

Hej!

Jag tänkte börja bygga ett retrobygge med en dator med pentium II 300 mhz och letar efter komponenter för detta.
Någon här som vill sälja dator eller delar som kan användas för detta? Pris kan diskuteras vid ev. affär.

Läs hela annonsen här

Av legaim

Intressanta poänger du tar upp. Jag bestämde mig också för att köpa en stationär dator. Den hade inte gameport inbyggt men säljaren kommer sätta in ett soundblaster ljudkort som har en gameport med sig. Jag kommer behöva fixa drivrutiner för den dock men hoppas att det borde gå bra. Spelet som jag vill spela är Resident Evil 1 PC utgåvan (alltså ingen PS-emulator etc). Spelet kom ut 1996 och borde då varit optimerat för win95/98/2000 tänker jag. Jag hoppas att jag kan använda då en handkontroll till ngn av datorerna.

Av legaim

Handkontroll till win 98 bärbar dator

Jag har precis införskaffat en begagnad bärbar dator med win 98. Den saknar en gameport men har 2 st USB portar. Min fråga är borde det fungera om jag skaffar en gameport till USB adapter för t.ex. en Microsoft sidewinder handkontroll? Det är inte helt lätt att hitta en kontroll idag som är bakåtkompatibel till win98 tiden jag har förstått att MS sidewinder är det.
Det är i alla fall ett spel jag försöker spela som säger specifikt att den klarar Microsoft sidewinder och det är därför jag funderar på att skaffa en begagnad sådan.

Av legaim
Skrivet av Mikos:

När jag spelar fina spel som typ God of War eller Kollar på film, samtidigt är jag ju glad att jag kan spela Apex på 144fps+. Även när jag surfar runt så vore det najs med mer skärmyta utan massa kanter imellan osv.

Jag förstår! Jag är lite avis på så sätt att du har spelserier som fungerar med 21:9. Jag såg lite klipp på Horizon också som såg fantastiskt ut med en välvd skärm! Haha jag får helt enkelt hitta nya spelserier om nu Starcraft ser helt galet ut på en välvd skärm.

Av legaim
Skrivet av MarcusHuddinge:

På en skärm som är circa 80cm bred eller mer så vill jag ha en väldigt lätt curve, typ 3800R som min PG348Q. Men skulle inte vilja ha en banan som skärm.
Skulle välja en 34" 21:9 över en 27" 16:9 vilken dag som helst.

Instämmer med vad du skriver, se gärna mitt tidigare svar. Jag var som sagt idag och såg en skärm som såg ut som en banan. Nej tack!! Det är verkligen riktigt svårt det här. Jag har på sistone gått i tankarna att köpa två skärmar och fixa lite skärmhållare så att man smidigt kan byta skärmarna beroende på vad man gör alternativt man kan köra bägge. Jag såg en kille på youtube som körde en platt skärm ovanför sin 34" ultrawide. Såg riktigt ballt ut! 😎

Av legaim
Skrivet av Gräs-Mannen:

Vet ej var det blir för mycket böj, detta är den enda jag provat. Men en Samsung G9 vill du nog absolut inte ha om du grejar med cad eller bilder.

> Hur tycker du generellt sätt det är att gå från en Flat till en curved?

Mina två 24" var ju vinklade så hade en viss kurva redan där. Jag tror inte du vill ha helt platt när du kommer upp i 32-34". Blir för långt till hörnen.

Tack för varningen angående Samsung! Jag har insett att det är oerhört lätt att gå på "minor" angående val av monitor. Bisst ska man vara kras är detta ett I-landsproblem men ja jag har en princip att när jag köper rätt så dyra saker vill jag göra min research för att undvika att köpa grisen i säcken.

Jag var idag och tittade på lite monitor på Inet och Webhallen, tyvärr var utbudet magert. Den enda ultrawide var en 49" med en 1000 curve tror jag det var. Jag kände direkt att den var inte i min smak. Jag hittade däremot en 27" med curve på ca 1800 som kändes väldigt bra. Tyvärr kunde jag inte få testköra Starcraft 2 på någon av dem. Jag vill väl egentligen helst köpa 34" curve men samtidigt vill jag veta hur Starcraft ser ut på den skärmen, det är trots allt det spelet jag spelar mest.

Håller med vad du säger om hörnen och de stora skärmarna, jag kommer definitivt inte välja en platt 34 tum.

Av legaim
Skrivet av Mikos:

Nr:1 vänta tills typ black friday, LG har haft rea på alla sina skärm-modeller de senaste två åren.

Annars är ju största frågan budget egentligen, vad har du råd med? Jag köpte en LG 27 tum och är väl nöjd, men man sitter ju då och då o drömmer om en ultrawide.

1. Bra poäng!

2. Vad känner du är orsaken att du helst vill ha en ultrawide?

Av legaim
Skrivet av Gräs-Mannen:

27" spelar nog ingen roll men med 34" misstänker jag att du vill ha curved. Bytte för ett år sedan 2x24" mot 1x38" (Dell AW3821DW) och den har en stor radius (svag kurva). Finns vissa skärmar med mycket mindre radius vilket nog blir rätt episkt för spelande, men jag pysslar mest med programmering, bildbehandling och lite spelande så den större radiusen passar bra och ställer inte till problem för bildbehandling som en mindre radius kan göra.

Låter som en härlig uppgradering! En skärm utan att du har en kant i mitten! Vad har du för R nummer på din Dell? Ungefär vilket R nummer börjar det bli problem med bildbehandling?
Hur tycker du generellt sätt det är att gå från en Flat till en curved?
Jag håller med, blir det en 34" då måste det nog bli en curved men ja frågan är om 27" räcker.... Sedan är det detta med Starcraft...🤔

Av legaim

Platt eller curved monitor

Jag planerar att uppgradera min 24" 1080p skärm till antingen en 27" 1440p skärm eller en 34" curved med samma upplösning.
Jag använder datorn främst till webbsurfande där jag gärna använder flera fönster samtidigt. Jag spelar även Starcraft 2. Kommer förmodligen också börja spela lite Resident Evil nu när jag skall uppgradera min GPU. Kanske också testar ngr open world games. Jag använder lite Adobe produkter t.ex. Adobe Illustrator.
1) Vad skulle ni rekommendera att jag väljer för monitor?
2) Ngn här som spelat Starcraft 2 på en curved skärm? Av det jag förstår stödjer spelet inte 21:9 och det blir då svarta kanter antar jag? Vore toppen att få höra input av ngn som har spelat med denna uppsättning 😉

Av legaim

Köpte en begagnad Mac, kan inte installera OS

Hej!
Göra en lång historia kort: Jag har köpt en begagnad Macbbok pro mid 2015. Den förre ägaren hade kvar sitt account och jag gick in på disc utilities och råkade ta bort HD Macintosh (trodde det var en kopia då namnet antydde det). Jag försökte först ominstallera men då kom jag tillbaka till ägarens account login.
Det var då jag tog bort HD Macintosh...

Nu när jag startar kommer detta felmeddelande:
En ruta med frågetecken och så står det:
support.apple.com/mac/startup

Jag har därefter startat om och håller nedtryckt:
Cmd och R. Därifrån har jag kört en ominstallation av Mac OS.
Jag får då detta felmeddelande: An error ouccured while preparing the installation. Try running this application again.

Jag har ändrat tiden i datorn och försökt göra samma procedur som ovan med samma resultat.

Ngn som har förslag på hur jag kan få igång datorn?