Inlägg

Inlägg som Körsbärskornell har skrivit i forumet
Av Körsbärskornell

2600+Hämtning

Av Körsbärskornell

https://komponentkoll.se/bygg/MjejC skillnaden med detta bygge gemtemot andra här är att jag kört mer premium produkter och rum till overclock. (Folk har haft problem med coilwhine med denna model av gpu men själv inget problem på min 2070s) Om du känner att datorn är för blank för priset kan jag försöka lite hårdare och göra ett rgb bygge.

Av Körsbärskornell

nja, beror på om man vill köra raytracing 1080p eller bara köra 1440p och högre. @millOrd se till och kolla mitt bygge också.

Av Körsbärskornell

150kr så kommer man till 3600mhz, cl16 har för mig att dem är samsung b die

Av Körsbärskornell

https://komponentkoll.se/bygg/dddfD antar att du kan bygga dator pga att du tog med armbandet. Bygget behöver en ssd och lite tweaks med pris och fläktar till chassit. Folk sägs ha coilwhine med denna modell av grafikkort men har själv inte haft problem med mitt rtx2070s.
Framtidsmässigt kommer bygget bara behöva en gpu/cpu uppgradering om du tänker köra 4k annars funkar 1440p bra. Moderkortet valde jag pga att jag såg att du tog det från början och du inte behöver köra en bios update.

Av Körsbärskornell

Om du är kunnig nog skulle du kunna installera en 1tb ssd, så kan du nog köpa det för 1000kr här på sweclockers

Av Körsbärskornell

kan vara din ram, skaffa 8 till

Av Körsbärskornell

Söker Rift s / htc vive / pimax

Skicka pm med pris, skick, bilder.
Är ute efter ett paket då det blir första vr'et.

Föredrar frakt pga corona pandemin.
Avhämtning inom Göteborg.

Läs hela annonsen här

Av Körsbärskornell
Skrivet av JonasT:

Testa att nollställa BIOS, det brukar göra susen.

Här en ett bildschema över ditt moderkort. Du ska kortsluta de två metallpinnarna som är markerade med "10" på bilden (det står även CLRTC bredvid dessa om du kikar närmare på ditt moderkort). Enklaste är att använda en skruvmejsel och lägga den mot båda pinnarna samtidigt.

Tackar bios nollställningen funkade susen

Skickades från m.sweclockers.com

Av Körsbärskornell

Första byggda datorn. Moderkort dött??

Jag byggde min första dator idag och det gick långsamt men smidigt. Fick igång windows och testade om allt fungerade och det gjorde det! förutom ramen. Jag tog och valde 3000mhz på ramen(har g.skill 3600mhz cl16 och ramen körde 2133 så jag vill långsamt öka från 3000 vilket var max enligt bios?) och där gick den fungerande datorn. varjegång jag bootar efter det kör gpu fläkten på max och får ingen post. Att tilllägga, har ett x470 asus rog strix - f det finns två oranga lampor en vid ram sticksen och en vid min m.2 ssd. Är det någon som vet hur jag ska fixa datorn?

Av Körsbärskornell

Förmodligen lite högre clocks

Av Körsbärskornell

Såld

Av Körsbärskornell

det är inte värt om du tänker ha 2080super. Byt till rx 5700xt, du får en dålig modell på 2080supern endå och då slipper du uppgradera cpu då rxen inte är bottleneckad av cpun på 1440p där 3600 är det med 2080super. Det blir inte fler framtida upgrades med det moderkortet pga att du kan högst ha en ryzen 9 3900x på stock om du kyler vrmen annars ryzen 7 3700x med oc

Av Körsbärskornell

Nu innan blackfriday har jag detta bygget som jag själv kan tänka mig bygga https://komponentkoll.se/bygg/BgKxE/ psun I bygget ska då vara en 750watt silver från corsair som inte visas I komponentkollen men finns I komplett. Detta bygget inte har ingen skillnad mer än 500gbs mer och lite snabbare lagring (3000mhz, moderkortet stödjer ej snabbare), premium chassi, OK vatten kylning, rgb.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Körsbärskornell

Har kollat på det komplett bygget också. Tycker det är värt med bygget on du väljer rx 5700xt, corsair 16gb 3200mhz, ta bort windows, lägg 300kr till på cpu fläkt så får du en lite större radiator, inte så att du kommer behöva det men blir smidigt om man uppgraderar till ryzen 7 efter garantin är slut. Kan ju också bli att pumpen till vätskekylningen dör medans garantin gäller. Frågan I sig är, behöver du mer än 500gb lagring?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Körsbärskornell

Budgivning slutar nästa vecka vid onsdag-torsdag och då säljer jag till högst budande beroende på omständigheter vid de tillfällena(Har också blocket annons så det kan bli att jag säljer till någon därifrån).

Av Körsbärskornell

(Såld) Spel dator Gtx 980 i7 4790 500gb ssd

https://cdn.discordapp.com/attachments/531924652923158559/646861...

Datorn köptes in 2015 från netonnet och har sedan dess fått ram, ssd, gpu uppgraderingar.

Vet inte hur mycket jag kan få för datorn så jag är öppen för bud och väljer själv om jag vill sälja för budet eller inte.

Dator specs
Grafikkort - Gtx 980 turbo
Processor - i7 4790
Ram - 16gbs ddr3 kingston 1600mhz
Lagring - 500gb ssd(Samsung 860evo) samt 1tb hårddisk
Mobo- Acerpredator(inget speciellt)
Psu - en 500watt guld.
Programvara - Windows oaktiverat pga problem vid os transfer från hdd till ssd då licens blev förlorat. Fixar riktig licens innan jag säljer.

Datorn Säljs endast som hel och ej i delar!
Datorn säljs endast genom avhämtning, göteborg.

Läs hela annonsen här

Av Körsbärskornell

Ni som säger att det Inte är prisvärt får lyssna mer på att deras budget är 30k+-10. För det kan dom skaffa 2st 2080super sli bridge vilket presterar bättre än 2080ti I mångafall. Para det med en i9 9900ks och kör 4k.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Körsbärskornell

Är det inte värt att lägga 200kr mer på grafikkortet? https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/grafikkort/amd/a...

Av Körsbärskornell

Tänker mig att du vill köra 1440p, detta bygge klarar dock 1080p med ca 20fps+? bottleneck, https://komponentkoll.se/bygg/oVfGl/