Inlägg

Inlägg som JLSM har skrivit i forumet
Av JLSM
Skrivet av Buulaa:

Större problemet med eve är att det inte finns mycket info på nätet relaterat till meta/guider, det flesta måste man lära sig genom sociala interaktioner eller trial and error.

Sociala kontakter i spelet är superviktigt då det absolut inte är ett bra solospel, men numera finns ju massa bra källor för både guider och info om metan som eve university wiki, r/eve på reddit och massa streamers som talking in stations och meta show.

Resterande info får man ingame i rookiechatten eller om man går med i någon organisation med extremt väloljade newbiecorps som ger och lär dig allt du behöver känna till.

Så vill nog hävda att det aldrig varit enklare att hänga med i svängarna även om det kanske kräver lite mer tid/energi än ditt klassiska mmo.

Till och med the new player experience in-game har ju dammats av jämfört med gamla hederliga "Here's a spaceship, now go fuck yourself" tiden.

Av JLSM
Skrivet av JoL_:

Såg den här tråden i "Nytt i forumet" och tänkte "Vad är det här för spännande?", sen läste jag det här inlägget och inser att det var väldigt längesen jag förstod så extremt få ord i ett inlägg 😂

Nu måste jag till Google för att ta reda på vad det här handlar om!

Det är ett kaninhål utan botten men jäkligt kul spel om man tacklar det på rätt sätt. Komplext som tusan men också väldigt givande. Vackraste 18 år gamla spelet som finns.

Testa vetja!

Vi gamla EVE rävar är måna om att nya spelare ska trivas och komma över inlärningskurvan som är berömd (även om den inte alls är lika steep som för 15 år sedan) så har du några frågor är det bara att ställa dem så hjälper vi gärna till!

https://i.redd.it/k2fw1840se7z.jpg

Av JLSM
Skrivet av Nauie:

Om du inte har gjort det redan, läs in dig på PI ordentligt, finns rätt mycket isk/månad att hämta där om du lägger grunden för det, för ganska lite aktivt arbete (efter att ha ordnat en setup).

Själv föredrar jag mining i null för att dra in isk, betalar mina konton med pengar och förlorar inte så många skepp, och har en hyffsad isk buffert. Så jag brukar logga in efter dt några gånger i veckan och mina mercox :>

Ja det ska ju vara bra när man har sin setup men kräver en del jobb och så för att komma igång. Kört min första traderun nu och vettefan hur jag lyckats men verkar som om mitt excel är väldigt konservativt så kör nog vidare på detta. 😊

Min corp har bara SRP för caps och skepp som tillför något (dics, logi, command, etc.) så torskar man en Muninn eller så förväntas man täcka själv. Fast det är väl payoff för att vara hyfsat små och ha super SRP i dessa scarcity tider.

Skrivet av Buulaa:

Den första grinden för att täcka kostnaden efter super är alltid lite kallsvettig

Jo men har Super SRP och tänker inte ratta med min Nyx så borde vara ok...

Av JLSM
Skrivet av Samsung:

Jag har märkt att det är farligt med hela PLEX-grejen (som ju CCP så klart tänkt på). Helt plötsligt måste man inte grinda i veckor för att ha råd med något. Några klick, så har man ett par miljarder igen. När kriget börjar lägga sig så ska jag helt klart ge mig in i mer mining och ratting, och kanske köra upp missions i high sec som jag i princip helt skippat.

Jo CCP har ju kört PLEX länge iofs men mängden av ads och marketing för att köpa med massa bundles och kampanjer har ju eskalerat något oerhört sedan de blev uppköpta av Pearl Abyss som är mästare microtransactions.

Personligen tycker jag det är bra...det är inget för mig men alla sätt de kan tjäna pengar på är bra för spelet.

Eve har alltid haft ett äldre klientel som oftast har jobb och familj och då är det ju bra om man slipper grinda 50h in-game och istället kan köpa plex för riktiga pengar och sen sälja det till dem som HAR tid att grinda 50h.

Jag grinda ihop min första miljard via ratting i Delve för 9 år sedan...sen två till via Incursions när det var nytt men orkade inte skjuta NPCs mellan fleets till slut så då gav jag mig in på trading och det är lagom intensivt...2-3h research och sen kan man fippla lite med det på sidan av. Men nu har ju CCP ändrat lite på trading skillsen så det blivit jobbigare så håller på att utvärdera om det fortfarande är lönt.

Av JLSM
Skrivet av Samsung:

Självklart! Men det viktiga är ju att det inte blir en koalition som tar en totalt dominant ställning. Det behöver finnas lite utmaning, lite maktförskjutningar och grejer som händer. Annars blir det för tråkigt.

Jag har svårt att se att PAPI är något annat än ett instrument för att avväpna Imperium så att deras ställning inte blir lika dominant som tidigare. Det var ett stort misstag att låta Goons fly till Delve efter WWB1 utan vidare och bygga sitt fort med vallgrav, värn och allt.

Nu är jag inte någon högt stående medlem men tror ingen inbillar sig att när dammet lagt sig efter detta krig och folk har haft en liten semester i low-sec eller liknande så kommer det bli friktion mellan Pandemic och Legacy.

Vem vet Goons kanske kan köra lite third party fun i den konflikten.

Varit tillbaka snart ett år nu efter 7 års frånvaro och även om jag inte har tid för lika mkt spel så är det fortfarande jäkligt kul.
Fixade en Nyx i veckan så det är ju ett stort plus...helvete vad dyrt det blev. Nu får man spinna upp sin trading alt och försöka tjäna in lite kapital igen för jag är fan barskrapad nu...

Av JLSM
Skrivet av Samsung:

Jag hoppade in i ett TEST-corp och har blivit väldigt väl omhändertagen. Tyvärr gick ju gårdagens jättestrid inte så särskilt bra med serverproblemen, så det har varit lite ledsna miner idag.

Kul att du hittat till ett bra corp, var själv med i Dreddit för massa år sedan.

Nää det var ett riktigt cluster fuck.
Min main kom aldrig fram och jag extraherade min alt nyss från M2 som i princip bara fick hänga på vårt fort där..

Tråkigt att servern inte stod pall, det var mycket underligt som försiggick.
Tror Goons dödade 165 titans men "bara" omkring 75 har blivit confirmed kills, resten vart spökskepp som på något vis överlevde.

Men man har sina set-backs...Goons hade det med sin boson-trap och vi hade det igår.

Men tror de sura minerna mer har att göra med att folk hade höga förväntningar och det inte blev någon riktig throwdown än att titanerna man torskade faktiskt spelar roll...de går att ersätta.

Vi kommer fortsätta härja i Delve på sedvanligt vis och beroende på vad CCP säger om gårdagen så får väl teoretikerna fila lite på vilka super-cap strategier som är gångbara framåt.

Av JLSM
Skrivet av Samsung:

Ja, det låter ju absolut som en idé. Då får man möjlighet att repetera lite grejer, så kommer säkert gammelkunskaperna tillbaka. Det är nog ändå 13 år sedan jag spelade riktigt seriöst.

Från en som spelade väldigt aktivt för 7 år sedan och kom tillbaks i våras; behandla det hela som ett nytt spel. Så sjukt mycket som ändrats, ingen sanning från 7 år (för att inte tala om 13 år) sedan är att lita på. Utgå från att du inte kan någonting så blir det enklare.

En av de mer positiva sakerna som ändrats sedan du lämnade är att de stora nullblocken insett att +1 newbro är mer värt än gamla vets som aldrig loggar in. Så alla stora block har extremt sofistikerade nybörjarvänliga organisationer som gör sitt bästa för att du ska hitta din plats i spelet med egna träningsfleets, handouts av baseline skepp, wikis och mer. Utnyttja det.

Jag skulle dra det så långt att det är numera enklare att deathclona ut till något staging och efter någon träningsflotta (eller varför inte flyga själv i billigt skepp) börja hänga på andra ut i verkligheten. Highsec har inte samma infrastruktur som nullblocksen har i att ta hand om nykomlingar.

Kolla upp Pandemic Horde så hamnar du nog i gott sällskap. De är just nu på offensiven mot Imperium (Goonswarm)
Det krigas friskt just nu mot Imperium så finns mycket att göra.

Vill du spela på defensiven så kör på Karmafleet vilket är Goonswarms newbrocorp.

Av JLSM
Skrivet av Nasso:

Yes. Agree. Nybörjarvänlig allians är ett bättre uttryck än nybörjarallians, för Horde. Det är mycket nybörjarfleets. Det finns en highsec-avdelning, miners och grupper för det mesta. Jag har inte så mycket koll på det ännu eftersom jag precis gått med. Var med i waffles för ett gäng år sedan. Där är det lite seriösare och hårdare klimat och förväntningar. Minimumkrav på deltagande, kills/månad och sådan. Sånt är det inte i horde på ingångsnivån/main-corpen iaf. Där släpper de in vem som helst. Sen finns det nog andra corps inom alliansen man kan gå vidare till senare med högre krav och större privilegier. Har inte sett något behov för det ännu dock.

Helt rätt! Tror tiden är förbi när Horde inte hade några Capitals.
Det ska vara kul att spela...själv har jag bara tid för några fleets i veckan..ibland offrar man sig för ett världsrekord ;), med efterföljande sömnbrist...

Av JLSM
Skrivet av Nasso:

Från https://eve.fandom.com/wiki/Band_of_Brothers (sidan verkar rätt trasig just nu):

Det positiva här är dock att just nu så håller vi på att vräka Goonswarm från Delve. Dags att ge sig an spelet igen och få sin hämnd?

Det är många som är med i det här kriget men enklaste sättet att komma med är nog att gå med i Pandemic Horde. Man kan se horde som "newbie-alliansen" i "Pandemic Legion familjen". Horde är deployade i delve just nu. Test (reddit-baserad allians) är också där nere och härjar.

Horde är en väldigt stor och välordnad allians. Jag har inte spelat på ~4-5 år men började för någon vecka sedan igen och gick med i Horde.

Kan bekräfta att Horde är ett bra ställe. Deras organisation med olika nivåer inom alliansen är grymt effektiv för att främja spelare som vill utveckla sig.

För att försöka vara neutral är ju Dreddit (TEST) eller Karmafleet (Goons) också bra nybörjaralternativ om man vill ge sig ut i nullsec och hamna i stridens hetta, men är man ex-BoB kanske inte Goons är bästa stället. ^^

Däremot vill jag hävda att Pandemic Horde inte längre är en "noob" allians utan en kraft i sig och där Horde Vanguard är likställd med PL utifrån kompetens. Idén om Horde föddes hos Pandemic Legion men sedan dess är Horde sin egen och på många punkter bättre än PL själva.

Vill poängtera att PL också utvecklats ganska radikalt jämfört med 10 år sedan. Vissa bittervets finns ju kvar men fokus på att vara en liten, aktiv pvp allians är stort och vi fieldar ständigt mycket folk jämfört med vår ringa storlek. Så den gamla devisen att PL är dött är helt fel...däremot är vi jämfört med Horde "gamlingen" i rullstol.

Av JLSM
Skrivet av Sparazzap:

Vilken sida av konflikten stod du på?? jag var med och pangade på den första Keepstar:en dagen innan. Men igår var jag upptagen med arbetet.

Tvärtom för mig i dubbel bemärkelse, jobbade första vändan men igår kunde jag flyga rymdskepp och det gjorde jag samtidigt som jag försökte radera så mycket inkommande DPS som möjligt från citadelet.

GG oavsett!

Av JLSM

Någon annan som var med och slog rekord i flest antal spelare i samma onlinestrid inatt?
6500 var vi som mest i FWST under förkrossande 90% TiDi. Men servern höll, vilket är rätt imponerande.

Efter 7 timmar klockade jag ut för att få 3 timmars sömn innan arbetsdagen började...men det var det värt.

Av JLSM
Skrivet av aka-tora:

Perfekt jäkla pappahörna! Njut, det är du värd!

Tackar så mycket!

Njutning pågår!

https://i.imgur.com/ks0NFxX.jpg

Av JLSM
Skrivet av Manboy:

Hur går det med hela setupen? Har du någon uppdaterad bild att dela med dig?

Blev till att lira lite Division 2 så då passade jag på att ta en bild

https://i.imgur.com/z5yN2ix.jpg

Skrivet av Olaeli:

Har du investerat i ett Lian Li 011 Dynamic bör ju nästa steg vara custom vattenkylning...

Ser mycket trevligt ut annars!

Jag övervägde på slutet av planeringsfasen att gå all-out custom loop men kunde inte riktigt motivera priset när man plöjt ned så mycket i allt annat...kanske när jag ska uppgradera nästa gång.

Skrivet av omnia:

Fantastiskt trevlig resa genom byggandet! Mycket bra skrivet ocksa.

Nio flaktar ar inte illa! Och har du fastnat i EvE igen nu?

Hehe, har inte vågat ladda ned det men måste nästan in och flyga runt lite för skojs skull.
Finns ju trots allt olika nivåer av spelande i Eve..

Skrivet av Navicula:

Du hade en kattstaty i galleriet. 5/5 stjärnor!

(jo och datorn såg bra ut också )

Japp, en tjock Lisa Larsson katt!

Skrivet av Viktorph:

Superläckert! Blev sugen på att byta från helvitt nu till träskiva på mitt skrivbord. Har en skiva i ek liggandes i källaren och trä är snyggt asså!

Trä fungerar mycket bra till både vitt och svart och grönt. Gillar att ha det lite levande på så vis.

Hade ett vitt ikea skrivbord förut och det vart lite sterilt i den vita alkoven. Sånt funkar om man går all-out vitt på rubbet men inte så bra annars tycker jag.

Skrivet av CptStewie:

Riktigt snyggt!

Jag känner mig nästan lite dum nu i efterhand när jag ser hur du satte din AIO, för jag satte slangsidan mot fronten... Ditt ser ju hundra gånger bättre ut!

Även om just detta TUF moderkort har bra rykte om sig så är ju inte märket superuppskattat alla gånger och logon är ful i jämförelse med ROG logon...ville försöka dölja moderkortsloggan så gott det gick och då fick slangarna sno lite uppmärksamhet i den hörnan!

Av JLSM
Skrivet av muSashi:

Vilka exakta specifikationer har datorn? Var svårt att se på bara kartongerna.

Uppdaterade galleriet men här har du specifikationerna på allt:

Dator:

Processor: AMD Ryzen 7 3700X 3.6 GHz 8-Core Processor
Processor Kylare: Asus ROG Strix LC 360 80.95 CFM Liquid CPU Cooler
Moderkort: Asus TUF GAMING X570-PLUS ATX AM4 Motherboard
Minne: G.Skill Trident Z RGB 16 GB (2 x 8 GB) DDR4-3600 Memory
Lagring: Samsung 970 Evo 1 TB M.2-2280 NVME Solid State Drive
Grafikkort: Asus GeForce RTX 2080 Ti 11 GB ROG Strix Gaming OC Video Card
Chassi: Lian Li PC-O11 Dynamic ATX Full Tower Case
Nätaggregat: Corsair RMx (2018) 750 W 80+ Gold Certified Fully Modular ATX Power Supply
Fläktar: Corsair iCUE QL120 RGB 41.8 CFM 120 mm Fans x6
Mods: CableMod PRO Modmesh Extensions - White
Mods: CableMod AIO Sleeve - White
Mods: Corsair Commander Pro + Lighting Node Core

Monitor: Samsung C49RG9 49.0" 5120x1440 120 Hz Monitor

Tangentbord: Corsair K70 RGB MK.2 Wired Gaming Keyboard
Mus: SteelSeries Rival 300 Wired Optical Mouse
Musmatta: SteelSerie​s QCK PRIS​M CLOTH
Hörlurar: SteelSeries Arctis 7 Headset
Hörlursställ: Corsair ST100
Ljussättning: Philips Hue Play Lightbar x2
Ljussättning: Philips Hue Lightstrip

Skrivbord:
Vita Alex hurtsar x2
Bänkskiva i massiv ek från Bauhaus, mått: L202xB90xH2,7cm
Massa kabelkanaler undertill
Vitt stödben Olov från Ikea.

Stol: Officeline Surf Svart

Skrivet av Dimetikon:

bild 4. va f*n hände med listningen där?

Suck, de tidigare ägarna var inte så mycket för detaljarbete när de renoverade...vi har inte orkat ta tag i vardagsrummet än.

Av JLSM

@cozytv: Tack!

Allt är kopplat enligt följande:
Pumphuvud har en 4-pin kabel till Mobo AIO-Pump uttag.
Pumphuvud har även en USB till intern USB2.0 på mobo.

AIO Fläktar (3st) på radiatorn har en 4-pins 3-vägs kabel som är fästad i CPU-fan kontakten på Mobo och sen i andra änden går de 3 topmonterade fläktarna in i varsin 4 pins kontakt.
RGB-kabel från AIO fläktarna går till en liknande 4-vägs kabel (4-vägs för ledstrip också) denna är kopplad till mobo 3 pins ADR Gen2 RGB header.

För de bottenmonterade och sidomonterade fläktarna (6st) har jag dragit fläktkablarna till Corsair Commander Pron och populerat 4-pins kontakterna 1-6 i fläktordning.

RGB kablarna för alla 6 fläktarna drog jag till Corsair Lightning Core och populerade 1-6 i samma ordning som för Commander Pron.

Sen kopplade jag Corsair Ligtning Core med USB kabel till Commander Pron och SATA kabel till PSU.

Corsair Commander Pron kopplade jag USB kabel till mobo och SATA till PSU.

Det funkar fint.

AIO + toppmonterade fläktar kom i ett paket från Asus.

Lightning Core modulen fick jag tillsammans med ett 3-pack corsair fläktar.

Commander Pron köper man löst.

Lite stökig bild nedan på hur det såg ut innan montering:

https://i.imgur.com/HHd7Cwu.jpg

Av JLSM
Skrivet av Ratatosk:

Trådtiteln får mig att tänka på erotik men det var kanske avsikten.

Haha faktiskt inte, huvudet var trött när jag kom på namnet och min enda tanke var att "detta blir pappas (dvs. jag själv) plats att landa på och lugna ned sig i vardagshysterin".

Men nu när jag läser det så förstår jag att det finns lite olika budskap där.

Har uppdaterat med lite byggbilder också!

Av JLSM
Skrivet av Ryzer:

Tur det inte finns några pk-elektriker här. Dom hade hatat din klamring av grenuttaget.

Mjo, luddigt det där vad man får och inte får göra...enligt elsäkerhetsverket är det ok att klamra förlängningssladd så länge kabeln är klassad för att klamras, vilket denna är. Men alla skriker FAST INSTALLATION så fort man råkar trampa på en sladd på golvet...

Av JLSM

@martak: De hurtsarna är överrepresenterade överallt när man kollar bilder på "datorhörnor" så fånade mig lite i beskrivningen då man inte är bättre än alla andra med samma hurtspar.

Skrivet av MCRJ:

En sak värmen från elementet kommer strömma ut under bordsskivan kan bli jäkligt varmt.

Sen kallraset från fönstren rasar ner över skrivbordet.

Har inte behövt ha igång elementet ännu då vintrarna har varit milda. Vi har en rätt rejäl AC som är monterad på ena väggen (ur bild) för att kunna kyla övervåningen på somrarna och den värmer ju på vintern så har inte upplevt kallras som ett problem ännu när jag suttit där. Kanske gå att motverka med elementet på om det skulle krävas men att man då får köra på låg-medium värme.

Av JLSM
Skrivet av bluppblupp:

Fasen vad trevligt, det där kommer ju bli toppen! Vad har du för fortsatta planer för själva datorn? Såg att du sleevat AIOn t.ex.

Fixade lite kommentarer till bilderna...hade skrivit till alla bilder men glömt trycka på spara...så fick ta en whisky till och skriva om allt!

Vill ha vitt kablage i datorn men hade köpt AIOn på rea sedan tidigare så fick modda med AIO sleeves (som inte passa riktigt) med viss möda och stort besvär.

Blir en luftkyld O11 Dynamic med 9 fläktar totalt och en AIO med radiatorn i toppen. Har ju fluktat på en custom vattenlösning men slutade med det när kostnaden för en sådan blev uppenbar. Får bli nästa gång, det är första gången jag bygger en dator själv så custom loops får bli till nästa bygge!

Av JLSM

Pappas landningsbana

För nästan 7 år sedan sommaren 2013 lät jag min gamla burk från 2007 börja samla damm.

Jag hade drabbats av den årliga Eve online burnouten som brukade vara några månader men denna gång visade det sig att mina speldagar var till ända. Efter 15 år av väldigt mycket spelande hade verkligheten sprungit ikapp en och jag bestämde mig för att satsa på familjen och karriären istället.

Två barn och en hyfsat framgångsrik karriär senare befinner jag mig helt plötsligt med dels lite (väldigt värdefull) "me.time" några timmar här och där men också ett stort behov av att kunna arbeta hemifrån med oförminskad effektivitet vad gäller arbetsplats faciliteter.

Därför bestämde jag mig för att börja fixa iordning en datorhörna i en fönsteralkov i vardagsrummet på övervåningen som även ska bli lite mediarum när barnen blir äldre.

Detta galleri visar min lilla progress i detta projekt.

Jag har under två års tid planerat inför detta och gjort medvetna köp vid väl valda tillfällen, timtals av research och satsat på en hörna och bygge som jag hoppas ska skänka mig mycket glädje de närmsta åren!

Specifikationer:

Dator:

Processor: AMD Ryzen 7 3700X 3.6 GHz 8-Core Processor
Processor Kylare: Asus ROG Strix LC 360 80.95 CFM Liquid CPU Cooler
Moderkort: Asus TUF GAMING X570-PLUS ATX AM4 Motherboard
Minne: G.Skill Trident Z RGB 16 GB (2 x 8 GB) DDR4-3600 Memory
Lagring: Samsung 970 Evo 1 TB M.2-2280 NVME Solid State Drive
Grafikkort: Asus GeForce RTX 2080 Ti 11 GB ROG Strix Gaming OC Video Card
Chassi: Lian Li PC-O11 Dynamic ATX Full Tower Case
Nätaggregat: Corsair RMx (2018) 750 W 80+ Gold Certified Fully Modular ATX Power Supply
Fläktar: Corsair iCUE QL120 RGB 41.8 CFM 120 mm Fans x6
Mods: CableMod PRO Modmesh Extensions - White
Mods: CableMod AIO Sleeve - White
Mods: Corsair Commander Pro + Lighting Node Core

Monitor: Samsung C49RG9 49.0" 5120x1440 120 Hz Monitor

Tangentbord: Corsair K70 RGB MK.2 Wired Gaming Keyboard
Mus: SteelSeries Rival 300 Wired Optical Mouse
Musmatta: SteelSerie​s QCK PRIS​M CLOTH
Hörlurar: SteelSeries Arctis 7 Headset
Hörlursställ: Corsair ST100
Ljussättning: Philips Hue Play Lightbar x2
Ljussättning: Philips Hue Lightstrip

Skrivbord:
Vita Alex hurtsar x2
Bänkskiva i massiv ek från Bauhaus, mått: L202xB90xH2,7cm
Massa kabelkanaler undertill
Vitt stödben Olov från Ikea.

Stol: Officeline Surf Svart

Besök galleriet här