Inlägg

Inlägg som Tidigt22 har skrivit i forumet
Av Tidigt22

https://www.dustinhome.se/group/hardvara/server-storage/stora...
https://www.dustinhome.se/product/5011063348/lto-8-ultrium-30...

Dock kostar bandspelaren alldeles för mycket.

Men du kan ju alltid bränna skiten på Bluray som har rewritable skivor.

Av Tidigt22

Har testat det ett par gånger men på grund av den inte kan ge fulla svar och skapar väldigt mycket kod som inte fungerar. Så har jag mest använt den för förklara sektioner av kod som kommentera.

Den är väl fortfarande banned i Stackoverflow forumet antar jag.

Av Tidigt22
Skrivet av Kallissimo:

Tja, jag har nyss skaffat en i5 10600 som jag kyler med en Be Quiet! Pure Rock 2. Denna kylare ska vara tillräckligt, men det är den absolut inte. När jag testade att spela Warzone idag så peekade den ofta på 100 grader. Den låg ''normalt'' på 90 grader under spel. Jag har dubbelkollat och kylaren sitter som den ska göra. Under idle så är den ca 34 grader så det är ju fine. Fattar inte varför den kyler så jädrans dåligt under spel? Samma sak med Rust, ligger konstant på 90 grader. Vissa ksk säger att det är fine, men prestandan blir sämre när den når högre grader och det blir en bastu i rummet.

Fläkten som sitter på kylaren är en ''Pure Wings 2'', vilket har ett statiskt tryck på 1.25 och går upp till 1 500 rpm. Jag har en Noctua NF-F12 liggandes i min låda som kan gå upp till 3 000 rpm (750 - 3000rpm) och har istället ett statiskt tryck på 7.63. Tror ni att det är värt att byta den? Gör det stor skillnad i kylning? mvh

https://cdn.discordapp.com/attachments/619247599823880216/838...

Skulle säga det är felmonterat. Jag hade detta problemet med, dock låg jag på 130 grader sen så gjorde jag om det och sjönk lite men till slut fick jag den riktig och har rätt temperatur.

Av Tidigt22

Mina tankar:
Vindkraft problem med skuggning och det är inte fint att se på. Som tur har vi tidsgräns på dem.
Vattenkraft Vill riva varenda dam för är så onaturligt och förstör för alla vattenlevande organismer.
Solkraft börjar ju bli intressant med de som funkar när det regnar men måste väl få upp effektiviteten generellt på de flesta. Gillade starkt de initiativet de hade i Tyskland när vissa bönder byggde solceller på åkrarna och fler byggdes in i nya byggnader i väggarna.

Kärnkraft tycker jag är bra så länge säkerheten funkar som de nya 4th gen verka vara, dock är ju alltid det med slutförvar som är problemet. Men går säkert komma på någon lösning.

Av Tidigt22
Skrivet av Zachtionman:

Jag förstår inte riktigt vad det är de gjort. Avses typ spelkoder från Asien som enbart kan aktiveras i Asien? Menar EU att koderna som säljs billigare i fattigare länder ska gå att aktivera även inom Europa?

Japp de menar så , as gött kunna köpa ett spel för 50kr istället för 500 nypris.

Av Tidigt22

Testa starta i safemode?
Alternativt som alltid funkar när de håller på så är bootloader och sen flasha eventuellt firmware om de krävs ibland räcker det med bootloader om jag minns rätt.

Hittade denna tråden
https://forum.xda-developers.com/galaxy-s7/help/backup-data-s...

Av Tidigt22

@anon300311: Sorry för sent svar.

Ja tyvärr de skyddar inte paketet i det värdet.

Av Tidigt22

Bästa sättet att Skicka sin dator till sig själv på ny ort

Tjena allihopa!

Jag undrar om någon har någon idé hur man skickar sin dator till ett annat land utan den ska var mos när den kommer fram. Flyttade nämligen till tjejen i nord Norge och datorn ligger hos päronen i södra Sverige.

Jag har googlat som en galning och hittar inte någon bra frakt bolag med bra ersättning ifall allt skiter sig förutom Schenker men de skickar inte till Norge (även om de finns där). DHL vill ha 1700kr de kan dem fet glömma. Är bara jävligt för det är Norge inte med EU , jag har skickat saker till folk i Spanien 20 kg låda under 500kr.

Jag har en Mini-ITX (Mitt chassi) så den är inte så stor, tänkte först man kan skicka den i i chassilådan med de skumgummi grejer som omringar den när man fick den. Vafan händer om de lossnar och flyger runt i chassit och förstör allt? Har någon en lösning? Fylla chassit med såna flyttpeanuts? Ta loss alla delar och packa separat ? (svårt att se farsan kan göra detta med sina monster händer)

Problem som behövs lösas

  1. Fraktbolaget

  2. Packning

  3. Pris?

  4. Ersättning vid skada?


Är super tacksam för svar!

Av Tidigt22

Det beror på hur man räknar, t.ex 33 % skatt plus 25% moms (mervärdesskatt) på mat och annat skit så är man över 50%.

Av Tidigt22

@kiyosaru: är väl ett blankt lösenord om du har resetat så är väl bara trycka enter ?

admin

och blankt lösenord

Av Tidigt22

Har samma chassi, men min dator blir inte så varm men jag har en Amd ryzen 5 2600 och en 2060 turbo (blower style ). Jag har stock kylare för Cpu för den jag köpte var för bred. Men det var ju en helvete att dra kablar i det chassiet för få en bra kabelmanagment . Satte du risen under moderkortet ? Annars kan det störa luftflödet .

Den där skit fläkten 80mm som kom med har jag inte satt i för den ska bara ge cirka 3 grader förbättring enligt reviews och den låter för mycket för min smak.

Har du game mode på i bios?

Kan vara så den överclocka sig själv, för om man gör en snabb sökning på google så kan man hitta massa om temperaturen på ditt cpu.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tidigt22

Jag byggde en gen 2 dator med 2600 och med en B450 Aorus moderkort bara för priset . Flashade bios så den stödjer den nya i fall jag vill uppgradera. Men allt beror på om du måste ha senaste eller priset som avgör. Jag uppgraderade ifrån Fx-8350 med ddr 3 till amd ryzen 5 2600. Jävla skillnad, även om jag mera kärnor och ram innan. Jag skulle satsa på köpa nu när det är billigt och använda pengarna som du sparar till större M2 disk eller något annat du vill uppgradera.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tidigt22

Det var länge ge sen jag startade min Premier men har för mig den har GPU acceleration och Photoshop med eftersom Lightroom har det. Livestream har jag ingen koll på, men antar kanske där CPUn kräver vara stark.

Men annars tror jag GPU är viktigare, för man kan ha GPU acceleration på, som är snabbare än köra på CPU . Jag har en gammal CPU med massa DDR3 Ram och en RTX 2060. Körde ett benchmark på något stacking program (foto) så krossade jag high-scoren mot folk som bara körde med CPU i9-9900k.

Vi får se vad folket säger när de vaknat, men prion är processorn för livestreaming antar jag?

Hur mycket lagring behöver du till dina spel och filmer (redigering)?

Övrigt:
Vad kör du för skärm (modell)? Är bara nyfiken på färgerna om jag ska införskaffa en gaming skärm med hyfsade färger eller om jag ska hålla mig till min 99% sRGB skärm.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tidigt22

Jag skulle vara intresserad av skärmen .

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tidigt22

Hade samma problem, men jag bytte mina fläktar ifrån standard till silent wings utan PWM, bästa köpet jag gjort. MIn dator låter inget alls nu. Hör bara min vattenpump till CPUn som jag sänkte till minimum . Jag var lite orolig den skulle bli varm för är max 1000 rpm de jag hade innan gick till 4000rpm. Men jag har nästan samma temp, lite lägre faktiskt.
Det är värt pengarna. att köpa bra fläkt till rätt chassi.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tidigt22

Går ju bara sänka upplösningen i spelet, för få högre fps. Men du behöver mycket starkare grejer för driva den skärmen i 1440p.

Av Tidigt22
Skrivet av Megagurra:

Min templimit är på 87C, om jag ej tvingar på 100% genom Gigabytes egna program (som är hemskt) får jag även coilwhine.

Har jag fått ett dåligt kort? Eller är luftflödet i burken för dåligt? Vet att blowerstyle är att föredra med Mini-ITX, men dom låter så mycket mer.

Utan att veta vilket chassi, eller hur du har dina fläktar. Så är det svårt att veta om det är dålig luftflöde eller fel på något annat. Vill man ha reda på de så brukar man dela en ritning/layout så brukar man hitta några experter som kommenterar .

Har du massa kablar ivägen för alla fläktar ? Alltså dålig kabelmanagment kan påverka lite på flödet. Testat öka fläktarna på chassin för driva igenom mer luft? Öppna en sido lucka och kolla på tempen när du spelar, för att se om det blir bättre eller sämre.

Läste folk underklockade sina nya AMD kort för minska fläkt ljudet och sänka temperaturen utan att förlora prestanda. Det skulle ju kunna vara ett alternativ också, men du får helt enkelt testa dig fram.

Jag vet inte vad coilwhine beror på, jag har bara haft det en gång. Då var mitt grafikkort väldigt dammigt och varmt, men efter jag blåst rent det så försvann det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tidigt22
Skrivet av Megagurra:

Vet inte om det är mitt Gigabyte 2060 som är kefft. Men m ligger på 87c i ett Define Nano S med fläktarna på 100%

Lirar Anthem i 3440x1440 vilket är lite för tungt för kortet egentligen men pendlar mellan 38-80 fps. Har oftast cirka 65 frames.

Kyler verkligen mitt chassi så dåligt? Kruxet med detta chassi är att det är ungefär 2mm clearance mellan PSU och GPU så den kanske inte får in tillräckligt med luft? Kan detta påverka så mycket?

Någon med erfarenhet av detta får gärna citera!

Jag har en Asus rtx2060 turbo, en blower style grafikkort för jag vet min burk är rätt varm. Men jag har aldrig hört eller sett den på 100% fläkt. Min ligger mellan 53-78 grader. Enligt programmet som kom med, var max antal grader för mitt kort 88*c. Jag har gaming läge på programmet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tidigt22
Skrivet av incandenza icers:

Någon som sitter på en ultrawide 3440x1440-skärm och vill dela med sig hur 2060 funkar prestandamässigt på en sån skärm? Är det mycket mer tungdrivet än en vanlig 1440p?

Jag är också nyfiken.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tidigt22
Skrivet av RVX:

Apropå backpacker, går det att spela original spelen idag på en modern dator? Antar att dom är så inlompatibla som det går, vill komma så nära originalen som möjligt.
Klassiker att lira när man gick i skolan

Skickades från m.sweclockers.com

Det går med VMBox eller vad det heter. Jag lirar BP2 och Svearike 2 ibland. Det kan vara lite jobbigt att fixa det först, för man måste ha de gamla färgerna 32/64 bitars om jag minns rätt . Men när det är över så fungerar det fint.