Inlägg

Inlägg som CymbalCrasher har skrivit i forumet
Av CymbalCrasher
Skrivet av phlopydisk:

Hur vet man vad ens telefon har för processor?

Wikipedia.

Drabbade enheter finns i artikeln.

Av CymbalCrasher
Skrivet av jocke92:

Det finns ju en app som var med i tv-programmet drakarna. Foodrunners som ska räkna ut var man kan handla sin matkasse billigast. Här verkar den bara lista coop-butikerna så inte mycket till nytta

Jag tittade runt lite på dessa appar tidigare, och den jag kollade på verkade bygga på användaruppgifter, så naturligtvis täcks inte alla produkter, och verkade knappt vara några användare i mitt område. Så det kändes inte värt att använda.

Prislistor känns dock som något iaf lågpriskedjorna skulle kunna göra, just för att konkurrera. "SÅ HÄR billiga är vi".

Av CymbalCrasher
Skrivet av Erik_T:

Med tanke på hur pass ofta jag upptäcker att att prisangivelsen på hyllan för en vara inte stämmer med priset i kassans datorsystem, så skulle jag inte våga lita på att en sådan publicerad prislista stämmer med verkligheten.

Generera listan från samma källa som kassasystemet.

Skrivet av pv2b:

Det fick mig att undra, hur ska man göra det? Det är inte rimligt att behöva bränna runt i stan och leta i olika butiker för att spara två kronor på ett paket smör.

Skrivet av snajk:

Det är sällan skillnaderna på matvaror är så stora att det är värt någon mertid för att handla i rätt affär, än mindre för att åka till flera affärer. Oftast vet man ju generellt vilka affärer som är billigast av de man handlar i, så är man "extra fattig" en vecka så kanske man tar Willys istället för Ica exempelvis. Om då Ica just den veckan hade smör för 40 kronor mot Willys standardpris på 50 så tjänar du igen skillnaden på övriga saker på Willys, och hade du vetat detta och handlat allt utom smör på Willys och åkt till Ica för smöret så borde resan och förstås tiden det tar kosta mer än den tian du sparar.

Precis, att försöka spara pengar på specifika matvaror (menar om man jämför mellan butiker, inte olika produkter) är ganska meningslöst om man sedan "förlorar" pengar på andra saker. Vill man spara måste man jämföra hela matpåsen + transport. Går naturligtvis att spara på specifika varor om man har tid/lust att gå/åka kollektivt till olika butiker.

Av CymbalCrasher
Skrivet av Sweedland:

Pinsamt. Så uppenbart. Jag har ju det installerat redan. Har också QT. Ja du ser, man ser inte skogen för alla träd.

Av CymbalCrasher

Visual Studio?

Av CymbalCrasher

Går med Google-drive.

Hur är upplägget just nu, att alla delar på ett Googlekonto, och det kontot har en mapp?

Bestäm att någon av er tar över det kontot, och sedan högerklickar på mappen och tryck "share", därefter kan ni bjuda in de som ska ha tillgång.

Av CymbalCrasher
Skrivet av jorgen69:

Jag startade den andra tråden med liknande problem.

Jag har gett upp och använder inte det mobila bredbandet längre från Tele2 då jag blev debiterad dom sms som skickats.

Dom var inte tillmötes alls utan "Det är bara att betala" liksom.

Det enda jag kan misstänka är att innan jag satte i sim från Tele2 så hade jag ett sim i från Wifog där jag tagit emot en verifieringskod från Amazon.se och 1 sms från UPS där jag kunde göra leveransval genom att svara på smset.

Jag misstänker det sistnämnda då numret som användes från UPS var samma nummer som min router skickade iväg som sms.

Kom på detta av en slump då jag kollade numret.
Virus i SMSet?

TS: Har du några sparade nummer eller SMS i ditt sim eller använt annat sim innan i routern?

Ja, det är helt sjukt. Om Tele2 verkligen inte tillåter SMS på dessa abonnemang, men de ändå skickas, så har de horribel teknik bakom. Eller så ljuger de helt enkelt. Eller det tragiskt men klassiska kundtjänst varken kan eller vill, och dina problem når aldrig den det borde nå.

Av CymbalCrasher

Jag vet inte hur Maya/Blender fungerar över nätverket, men filserver och Plex är ju bara att installera och köra. Du har inte nämnt hur du tänkt streama spel, men antar Steam Remote Play.

Du har inte heller nämnt något om OS, så jag antar att du vill köra Windows.

Du kan dela upp användningen genom att virtualisera allt med ESXi/Proxmox, men jag skulle personligen inte vilja göra det med NAS/alla hårddiskar. Läs på om "GPU passthrough" så de virtuella maskinerna kommer åt grafikkortet.

VirtualBox

Av CymbalCrasher
Skrivet av fragande:

Fanns det en stark vilja att implementera hade de naturligtvis redan gjort det vid det här laget.

Vilket säger en hel del om Spotify som företag då de inte ens stödjer 2FA.

Av CymbalCrasher
Skrivet av tcntad:

Det går ju att googla och de flesta om inte alla är självförklarande

Herre gud. Jag var inte intresserad av en lista på alla kommandon som finns, jag var intresserad av vilka kommandon som TS faktiskt hade använt. Hur ska jag få fram den informationen på Google?

Av CymbalCrasher
Skrivet av medbor:

Jag föreslog bara att testa med 8888, jag kör inte den själv

Tycker också det enklaste i trådar som denna att rekommendera Google/Cloudflare. Tanken brukar vara att köra automatisk DNS efteråt. Vill man ha en annan DNS kan man såklart undersöka andra.

Av CymbalCrasher
Skrivet av 1guy:

Om du läst tråden hade du sett att olika DNS har testats

Villket jag gjorde, men vem vet vad "alla olika ipconfig commands" faktiskt betyder?

Av CymbalCrasher

De flesta fördelar låter rätt ointressanta, men de kan säkert locka utvecklare med gratis Unreal Engine. Vad det nu betyder i verkligheten.

Av CymbalCrasher
Av CymbalCrasher

Men för att förtydliga - det är bara vissa sidor som slutar fungera, du kan fortfarande komma åt andra saker på nätet?

Generellt så brukar sidor ge någon form av felmeddelande för varför sidan inte laddas, så jag tror inte det är någon form av IP-ban.

Får du ofta ny IP, eller förnyas bara den gamla? Har du prövat att gå till sidorna via IP? Testat med nätverksabel direkt i uttaget utan router?

Jag hade bytt DNS, t.ex. 1.1.1.1 (Cloudflare) och 8.8.8.8 (Google), och kollat om felet fortsätter. Sedan felanmälan, eller redan nu, beroende på hur hjälpsam du känner dig.

Av CymbalCrasher

Finns inte allt för många sätt att göra detta på. Antingen använder ni någon form av arm så ni kan vrida er egen skärm till kunden, eller så sätter ni upp en skärm specifikt för kunden, med någon form av screen capture/kloning för att bara visa det ni vill visa.

Av CymbalCrasher

Lag > Amazons villkor.

Av CymbalCrasher
Skrivet av Cybrus:

Tack för väldigt bra svar! Då var det tur att jag frågade om mitt lilla projekt först för annars kanske det kylt ned mitt intresse ännu mer 😉. Ett annat förslag är att skapa ett program som beräknar min aktiva konsumtion per månad och beräknar ett genomsnitt per år. Det tänker jag borde vara mer genomförbart? Då tänker jag även lägga till ett grafiskt gränssnitt då vi i Python-kursen jobbat lite med ett grafiskt bibliotek.

Kan även tillägga att jag just nu håller på med enkel ASM och kommer inom ett par veckor börja med C. Vet inte om man kan åstadkomma fler saker med dessa olika språk?

Ett sådant program är klart möjligt. En riktigt enkel version behöver bara ett grundläggande fönster, en textruta och en knapp för att spara. Med lite addition i bakgrunden.

Sedan kan du expandera det hur mycket som helst.

Av CymbalCrasher
Skrivet av Spawnbadboy:

Lol använda privat dator till jobb.

Bra där

Finns gott om hemdator-jobbande, speciellt med lösningar som Citrix.

Av CymbalCrasher
Skrivet av FQuan:

Det är säkert ett nytt publikt IP. Det ändras för oss båda men det är bara jag som får anslutningsproblem till följd av det.

Så ni är anslutna och spelar, servern får nytt IP och du tappar anslutningen, men din kompis är fortfarande ansluten och kan spela vidare?

Detta är alltså utan Hamachi?