Inlägg

Inlägg som gnejs21 har skrivit i forumet
Av gnejs21

BFBC3

Av gnejs21

Ändå ganska rimligt.

Kul att se, kanske bara är en slump men tycker många PC portar från Sony har haft bra prestandakrav senaste tiden.

Av gnejs21

Jag kan känna igen mig. Är i samma livssituation och blev att jag bara satt och stirrade in i skärmen utan att starta något alldeles för ofta.

Sen köpte jag en handkontroll, lutade mig tillbaka och hittade glädjen på ett annat sätt. Drivs mer av storyn i spelet nu, så spelade nyligen igenom Uncharted 4 på pc med en ps-kontroll och kännde mig som 14 igen. Nu släpps det tyvärr inte sånna spel varje vecka, men det väckte lite av min glöd igen.

Hoppas du hittar något som ger dig glädjen tillbaka på samma sätt.

Av gnejs21

Fan vad kul, riktigt taggad!

Av gnejs21
Skrivet av Hexxy:

Om jag får kritisera ditt bygge här så är processorkylaren du valt , inte alls jämförbar med den jag plockade med i mitt paket .
Dessutom vill OP ha Fractal Design Terra chassit i sitt bygge , så varför du valde att ändra det vet jag inte .
Bra CPU kylning är A och O i varje bygge , men speciellt för Mini-ITX med sitt lilla format .
Visst lade du till en chassifläkt , men för en så billig CPU-kylare så räcker den inte långt .

Isåfall kan han lätt själv ändra till det chassit. Och jag kyler själv samma processor med samma kylare utom några som helst problem. Sen finns det givetvis bättre, men med det sagt är det inget som behövs.

Av gnejs21
Skrivet av Hexxy:

Jag förstår vad du menar , tanken med Ryzen 7 8700G är att ha ett alternativ om hans dedikerade grafikkort vid något tillfälle skulle få problem . Då är han inte helt utan alternativ för sitt spelande medans RMA är pågående .
Men givetvis , är detta inget bekymmer så är AMD Ryzen 7 7700X ett bättre alternativ för en CPU uppgradering .
Men jag står fast vid gafikkortet , den har 16GB VRAM , och vissa spel mår bättre av mer VRAM vid 1440p . Nvidia är fast vid 8 GB för RTX4060/4060 Ti . Inte helt lyckat i mina ögon .
Jag har inte räknat med RT prestanda här , endast rastreringsprestanda . Vi har en viss budget och CPU/GPU matchar varandra helt okej för spelande i 1080p och kan växa till 1440p .

Argumenterar du för att 8700g parat med ett 7600xt 16gb har högre prestanda än 7800xt med en 7600 CPU? Isåfall ber jag dig vänligt googla runt lite.

Av gnejs21
Av gnejs21
Skrivet av Hexxy:

För en likten uppgradering så behåller jag grafikkortet men byter ut CPUn mot en 8-kärning variant som även har Radeon780M IGP ( integrerad grafik ) som kan köra dina spel hyggligt i 1080p skulle ditt grafikkort strula . Mer kärnor , mer trådar = bättre prestanda i moderna spel .
Jag bytte dessutom ut SSD:n mot WD`s 2TB modell i deras high end utförande . Har denna SSD självt och är mer än nöjd . Lång hållbarhet och superb prestanda .

https://www.inet.se/datorbygge/b1485475/hexxy-s-goodiebag-2https://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/datorbygge/bild/b1485475/hexxy-s-goodiebag-2

Jag är lite kritisk. Tycker det känns väldigt konstigt att köpa en relativt dyr CPU med integrerad grafik när han har en dedikerad GPU. 7600XT är inte heller särskilt prisvärd om man jämför med andra kort ur denna och föregående generation, kolla Sweclockers test t.ex.

Av gnejs21

Avslutar auktionen imorgon fredag klockan 17:00.

Av gnejs21

razer Deathadder v2 pro

Hej,

Säljer en fullt fungerande trådlös Razer Deathadder v2 Pro i bra skick.
Har kvar originalförpackning.

Använd i ca 2 månader. Mycket skön att använda men snäppet för stor för mig.

Möts helst upp i Lund men når priset en sådan summa att det är värt mödan kan jag även skicka.

Läs hela annonsen här

Av gnejs21

Har du testat att boota med bara en Ramsticka i? En vän till mig hade samma problem och han behövde göra det första gången han startade sitt nya bygge. Sen efter han fått bild osv kunde han stänga av och sätta i den andra och allt snurrade på som det skulle.

Av gnejs21

[quote postid="20329342" userid="234058" name="Brekbad"]
Måste göra ett till försök aktivera XMP isåfall, mina minnen kan max köras i 3600mhz, körs i 3200mhz nu. Gör det stor skillnad?

Borde iuförsig inte göra så stor skillnad 3200 till 3600. Men XMP brukar ändra timings etc vilket kan ha inverkan.

Annars hade jag personligen testat installera om windows som du skriver.

Av gnejs21

Om du kollar videos på youtube så kan du se att det är helt normalt för FPSen att dala ordentligt i både smokes och gunfights.
CS2 är inte helt perfekt optimerat och kommer aldrig använda "100%" av din CPU, därav den relativt låga temperaturen.

Har du inte XMP aktiverat så hade jag börjat leta problem med stutters osv i den änden istället för runt din CPU.

Av gnejs21

Till skillnad från de andra i tråden hade jag kört på en 7600 och uppgraderat igen 2025/2026. Har svårt att tro att 7600 kommer bottlenecka grovt för dig inom de närmsta 3 åren.

Av gnejs21

FPS i CS2 beror väldigt mycket på IPC, därav är gamla CPUer inte så bra lämpade för detta ändamål. Mest prisvärda CPUn just nu (för cs2) är nog 5600 med ett begagnat am4 moderkort.

Av gnejs21

Blir direkt rätt nyfiken på prestandaföelusten jämfört med 5800x3d. 4.1ghz känns rätt lågt, ser fram emot att läsa lite tester framöver.

Av gnejs21
Skrivet av SCORPIUS:

Det vore fantastiskt roligt om Nintendo för en gångs skull satsade på grafiken i sina spel.
För många av spelen är faktiskt väldigt fina när dom körs på hårdvara som klarar högre upplösning och kantutjämning.
Ett bra spel är ett bra spel oavsett, men hur man än vrider på det så tillför bra grafik mycket. Vi pratar ju moderna spel nu, inte retro Nintendo som har sin charm.

Personligen njöt jag av grafiken i Zelda BOTW varje gång jag spelade det på 55" TV via Switch. Sen finns det säkert saker att anmärka men jag var riktigt imponerad faktiskt.

Av gnejs21

Dessa ger dig även "streetcred" på landets alla lunchrestauranger. Alla hantverkare kommer ge dig tummen upp.

Av gnejs21
Skrivet av Thomas:

Min 5800X var ostabil med -5, så det gick inte att få ut mycket prestanda ur den! Kanske har kislet mognat sedan dess dock, köpte den på releasedagen.

Ingen aning där tyvärr, kan såklart vara att jag haft tur. Pga av dess högre klockning kanske 5800x är en aning mer känslig också? Bara en gissning dock.

Av gnejs21
Skrivet av Thomas:

Ingen höjdare att undervolta på "5 min" dock. Det kräver ordentligt stabilitetstestande i både last och idle, ffa varierande last där olika kärnor belastas. Gör man inte detta ordentligt kan man få slumpmässiga omstarter nån gång ibland, kanske först dagar eller veckor efter ändringen, och inte hitta orsakssambandet.
Det tar absolut minimum några timmar att köra curve optimizer, även om man nöjer sig med första inställningen man testar.

Absolut vill man få ut varenda gram prestanda ska man givetvis göra som du säger, nu försökte jag ge lite generella tips till en person som jag fick intrycket av inte ville gå så "djupt". Får man en slumpmässig omstart är det ju inte alvarligare än att man höjer volten.