Inlägg

Inlägg som z3poxx har skrivit i forumet
Av z3poxx

Har ingen dator men sitter på en spelskärm ifrån 2017 jag ska göra av mig med. Tankarna går i att sälja den men personligen anser jag att en inte är värd mer än 500~1000kr med tanke på dess ålder samt vad man kan köpa nytt för typ 1500kr.
Den e i OK skick, alla delar finns kvar och inga döda pixlar eller några skavanker kanske lite dammig/smutsig.

Så jag e villig att skicka den om du står för frakten.

Modell: AOC Agon ag271qx https://aoc.com/se/gaming/products/monitors/ag271qx

Skicka mig ett direkt meddelande om det är aktuellt.

Av z3poxx

Funderar på om det finns någon data/statistik på att datorkomponenter har bättre hållbarhet om dom körs i 50°C jämfört med 85°C?

Känns som en svår sak att testa pga hur lång tid man behöver köra ett sånt test tillsammans med hårdvaran som krävs, vill ju gärna se ett sånt test på mer än ett par stycken enheter.

Av z3poxx

Jag har ingen relevant erfarenhet av dom program du ska köra men jag tror inte att du behöver lägga 7 papp på modekortet så länge den inte har någon feature/port som du behöver.

Tror att du kan ta nästan vilket fullsize X670 med WiFi och du kommer inte märka skillnaden och så sparar du 3000-4000kr på det.

Av z3poxx

Kör primärt Firefox men har även Chromium för alla Google konto sakerna (YT/Gmail/Drive/Keep/Carlander). Testar Brave nu på mobilen och tycker den e rätt OK.

Av z3poxx

Jag vet att jag behövde döpa om mina BIOS filer när jag flashade mina MSI b-450b och b-550 modekort.

Här e en video som går igenom det för flashandet av ett b-450:

https://www.youtube.com/watch?v=iTkXunUAriE&ab_channel=MSIHOW...

Av z3poxx

Street Fighter 6, har dock massor av spel jag vill lägga tid på när jag känner mig lite mer färdig med SF6 så som Zelda totk, Pikmin 4 & Amid Evil DLC. Sen så kommer ju Super Mario Wonder och Super Mario RPG ut snart som jag också e intresserade av.

Har Baldurs Gate 3 på radarn också men planerar att spela det när ett år har gått så de flesta buggarna har patchas ut.

Av z3poxx

Har sett att man kan tag i begagnade 1660 Super kort för 1200~1500 kr vilket inte är så dumt för priset.

Av z3poxx

• Havregryn med extra fiber 0,75 dl
• Lite frysta blåbär
• Vatten 1,25 dl
• In i micron på 750w 1:45

Toppa med lite mjölk.

Av z3poxx

Inte alltid med det är första stället jag kollar på.

Av z3poxx

Man kan få tag på begagnade 1660 Super för ca 1200 kr vilket räcker rätt så långt i spel.
Det presterar rätt så jämt med ett GTX 1070 så för ett budget bygge så tror jag den e svår att slå.

Av z3poxx
Skrivet av xc:

Emulatorer är väl inte olagliga vad jag vet, och äger man ett switch spel borde man väl ha rätt att göra en kopia och köra det på sin monsterdator med bättre flyt och upplösning.

Tror det beror lite på hur man har byggt emulatorn, utgår den ifrån Nintendos kod så är den emulatorn inte OK att distribuera pga det är tekniskt sätt stöld av Nintendos mjukvara. Om man bygger sin egen open source emulator från grunden så är det OK.

Sen tycker jag det är orimligt att straffa individer som nyttjar dessa Switch emulatorer men jag tror Nintendo har lagen på sin sida om dom pushar myndigheter att stänga sidor som producerar/delar dessa emulatorer som bygger på deras källkod.

Av z3poxx

Ett potentiellt problem med Monotech X3 är att alla fläktarna har bara molexkontakter så dom går på 100% hela tiden. Läste det i en recension av chassit så jag har ingen erfarenhet av det själv.

Av z3poxx

Har en LG C1 på 65" och jag kan inte ha större än det i mitt vardagsrum. Överlag super nöjd med den TV'n.

Av z3poxx

Har gått över till Linux som primär OS och dualbootar med Win 10 för lite spel. Jag har inga behov att köra Windows som primära OS längre. Hade Win 11 tidigare men gick som sagt tillbaka till 10:an för jag tror den har mindre saker som kan ge input delay i spel (har inte data på det utan det e mer på känn).

Av z3poxx

Är det snart dags att dualboota med en Linux distro som primära OS?

Av z3poxx

Kan vara en ide att kolla temps? Men om det är problemet så borde du se FPS drops innan det kraschar.

Av z3poxx

Jag e intresserad av 1 av Iocrest SATA korten.

Av z3poxx

E min erfarenhet när jag har köpt diverse saker utanför EU. Vet inte detaljerna kring reglerna men den totala kostnaden verkar alltid bli (Pris * 1,25 + Frakt).

Av z3poxx

Om det e utanför EU så blir tullen 25% precis som vanliga momsen.

Av z3poxx

Beror på vilken "Phone" app du använder. Jag använder Googles default app "Phone by Google" och den stödjer uppslag med T9 men inte med åäö vilket e lite tråkigt.
Du kan antingen kolla efter en fix för din nuvarande app eller leta upp en ny. Du kan nog också döpa om "Röstbrevlådan" till "Rostbrevlådan" vilket inte e snyggt men bör lösa problemet.